Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
ACE-
addikt
válasz
zsolt501 #21378 üzenetére
Azt végiggondoltad hogy ha nálad van az FTP server, akkor az arra feltöltés az neked letöltés? Így csak 100 Mbit lesz?
Szeretem az ilyen nagynak tűnő szövegeket hogy meló, meg vpn, meg felhő. De mutass nekem egy olyan felhőt amire gigabittel tudsz feltölteni, félő hogy még 100 Mbit-est sem találsz... Ráadásul a letöltés csak 100Mbit, tehát még ha gyorsan fel is raksz a felhőbe mindent, pont hogy az érdemi letöltés lesz róla lassú...
Gejza1981 (#21398): Hol vagy helyileg?
5 percen belüli hozzászólás esetén válaszd a szerkesztés lehetőségét új hozzászólás írása helyett!
[ Módosította: radi8tor ]
-
Gejza1981
tag
pénteki pozitív email után beballagtam ügyfélszolgálatra két klikkelés szerződés nyomtatás és hétfőn jönnek kötni a d500-t (topnet+telefon jelenleg)
lehet ideje lenne megrendelni a nagyobb routert
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
#48967168 #21393 üzenetére
Router témával a routeres topicban tudnak segíteni, a wifis rész nem DIGI topicba való.
front3r: változás nincs (bár most nem otthon vagyok), vasárnap küldtek egy számla korrekciót, úgy néz ki észre vették a központban, hogy nem kéne nekem 6700-at fizetnem úgy, hogy még be sincs kötve az 1000-es net...
-
front3r
őstag
Hálózat karbantartás - Budapest III. kerület /2014.08.06-án 03:00-tól 06:00-ig/
Elég sok lehet itt a munka, hogy ennyiszer ki van írva a 3. kerület karbantartásra. Van akinél ebben a kerületben a múlt héten történt változás sávszélességet tekintve?
-
TeeJay
félisten
válasz
laciiiiiii #21391 üzenetére
500 szálat állíts be titkosítás engedélyezve, használj 3.4.2 utorrent-et ott már javítva van az I/O rész így nem lesz vinyó megtelt hiba, adj neki 256MB cache-t bátran aztán indulj neki valami jó BD lemezre vagy 2-3-ra is egyidőben amit 200-an seedelnek legalább.
hidd el menni fog az ha a géped vinyód és routered bírja. amennyiben a 3 közül bármelyik gyengébb lenne akkor nincs miért csodálkozni. -
törölt tag
Sziasztok!
Most lettem Digi-s, miután behúzták a 1000-es netet (Bp.XVII. Kertváros) eddig nagyon szimpi, bár a nagyobb sebesség miatt routert kellett cseréljek (ASUS RT-AC68U), de most már hasít.
Illetve talán mégsem, a maxom 780/150 volt a speedtest alapján (dirketbe az ASUSból UTP-n a PC-be), de néha csak 80-100-as letöltésem van 120-as feltöltéssel. Normális a Diginél ez az ingadozás? Vagy csak a nagyszámú új 1000-es bekötése miatt van?
A router egyébként egy családi ház emeletén van, és 5Ghz-en sugároz alapvetően, a nappaliban egy ASUS EA-N66 fogadja a jelet és kábelen nyomja a DUNE médialejátszóba. 40Mbs bitrátáig jól játszik le , de fölötte akad, így BD image-ket nem mindig tudom élvezni. Érdemes lenne átrakni 2,4Ghz-re? Vagy esetleg berakni helyette a régi RT-N66U routeremet átjátszóként?
Köszi!
-
betyarr
veterán
válasz
laciiiiiii #21391 üzenetére
ha csak a mezei böngészést nézzük,akkor kétlem,hogy valaki is észrevenne bármilyen különbséget egy 20/10-es vagy egy 930/107-es net között.illetve az is várható volt,hogy a torrenten sem forrja ki magát a dolog egyelőre.aki azt hitte,hogy folyamatosan 100megabyte fölött fog letölteni,az elég nagy bakot lőtt.
-
laciiiiiii
csendes tag
3 napja teszteltem az 1000res netem. Ha csak a speedtestet nezem, akkor jol mutat az a 930/107, de ezt ha a napi hasznalatra lebontva nezem, akkor a webezes nem lett sokkal gyorsabb elmeny. A torrent olyan 30MB/s ... 1x ment fel 60 ra. Gigas ftp szerverekrol sem tudtam se le se fel iszonyat gyorsan tolteni. Szoval valoszinu az 1000res netnek majd csak 1-2 ev mulva lesz haszna. Siman jo szerintem a 200/50. Masnak sebesseg teren mi a Tapasztalata?
-
ToBeY
nagyúr
válasz
betyarr #21383 üzenetére
Nálunk is így lett digi.Előtte a közös képviselő elküldte digiseket,mondván jó itt a T-home.Aztán egy lakó körbejárta a lakásokat elmondta, hogy van a digi ami olcsóbb és jobb lenne. Majd aláírásokat gyűjtött azoktól akiiket érdekelt és a kövezekező közgyűlésen meg lett szavazva,hogy kell a digi.
Lépcsőházanként 2-3 ember maradt a T home-nál. -
betyarr
veterán
válasz
radi8tor #21385 üzenetére
ez a legjárhatóbb út szvsz.ha látja a szolgáltató,hogy megéri neki,akkor miért ne csinálná meg?pláne,ha nem kilométereket kell vezetékelni.én is ezt csináltam tavaly,csak más szolgáltatóval.a cég helyettes vezetőjével beszéltem és ő is ezt tanácsolta.az már más lapra tartozik,hogy a lakóközösség nagy része fafejű és "nehogy már összefúrkáljanak itt mindent" címszó alatt,rendíthetetlenek voltak
de azt persze nem nézték,hogy ár/érték arányban jobban járt volna mindenki.nem beszélve a versenyhelyzetről.
-
^Boss
őstag
valaki nem tudja, hogyan lehetne "rávenni" a szolgáltatót, hogy ha az út túloldalán van szolgáltatás, nálunk meg nincs, "áthúzza" ide is? társasház, nem csak egyedül lennék vevő rá, és az utca ezen oldalán még jónéhány társasház szerintem szintén
-
TeeJay
félisten
sokan tudnának vele mit kezdeni hidd el
július 4.-én emelték meg a sebességet este aztán most néztem utorrent forgalomszámlálót, azóta 9,6TB feltöltést és 2,6TB letöltést értem el, tehát az elméleti 16,7TB-ból amit 50megabittel fel lehet tölteni egy hónapban annak közel ~57%-át használtam csak ki pedig nem kíméltem tesztelés céljából
letöltésnél meg látszik hogy a 100megabites elméleti 33,4TB-ból böngészéssel együtt olyan 3TB-om lehetett ami ~8% kihasználás mindösszesen... na nem is olyan egyszerű kihasználni azt a nagy sebességet mert limitekbe ütközik az embermajd más is kiszámolja akinek nagyobb csomagja van hogy x adatforgalma mellett mennyire használta ki a sávszélességet
-
zsolt501
nagyúr
Többször tudnám kihasználni, mint a letöltést, főleg, mikor felhőbe töltök fel, vagy céges szerverre dolgozom.
De VPN esetén is tud ez a sávszélesség örömet okozni.
De van egy FTP szerver is, ami munkára van használva, és bizony itt is jól jön mikor feltöltenek munka anyagokat ide.Abban viszont biztos vagyok, hogy ez sajnos nem fog így maradni, nem érdeke a Diginek
-
betyarr
veterán
-
TeeJay
félisten
képzeld 13. kerületben Párkány utcában van UPC koax van Telekom FTTH és képzeld van DIGILAN is
persze ilyen sebesség és árak mellett kérdés ki az a hülye aki UPC-t vagy Telekomot választjaa UPC hálózattal kapcsolatban meg írogathatod nyugodtan a hány megabitet tudnak ha nem tudnak...
400/108 megabit még mindig csak osztott kapacitás, az újabb CMTS-ük 32/8-at tud adni ami még mindig kevesebb mint egy lépcsőháznyi előfizetőre 2,5gigabit
nem véletlen hogy 240/20 a legnagyobb csomag, de nézd meg ott is hány mérés van ami nem szokta elérni ezt a szintet.
ja és leírtam már párszor hogy nem négyzetkilométerre szokás mérni egy szolgáltató lefedettségét hanem végpontok száma szerint. namármost idehaza van 500+ ezer panel lakás, és a múltkori hírben is leírták hogy a DIGI-nek 500+ ezeres előfizetői bázisa van. kutyát nem érdekel hogy neked 1 városban van-e ennyid vagy egész országban. a lényeg hogy nem hinném hogy UPC-nek nagyobb területe lenne lefedve, pláne hogy sok helyen ott vannak de a kutya sem választja őket lásd 13. kerület Párkány utca és még kitudja hány paneles rész mint pl Újpest -
axton
tag
tökön is szúrom magam hogyha még digit is bekötnek oda. ne haragudj, van 2 szolgáltató, versenyben egymással., nyílván sokkal jobb áron nyomják mint a normál. nem elég?
teejay, te meg szerintem kicsit fogd vissza magad, látszik nem értesz hozzá annyira. a upc hálózata simán elbírja az 500 megabitet akár most is a nagyobb városokban, ami mondjuk már alapból nagyobb terület mint ahol a digi szolgáltat. az h csak 400 megabit jut egy modemre jelenleg nem igazánm számít, mert a cmts dinamikusan osztja a csatornákat... elég sok pénzt öltek ebbe. de mindegy, örülök h neked panelba digid van
-
zsolt501
nagyúr
Ma reggeli mérés szerint még nem raktak vissza.
Ja ér ez ilyen IP címmel indul 178.164.203.XXX -
Pá
addikt
Tudja valaki mitől függ, hogy egy házban elérhetővé teszik-e a szolgáltatást, vagy sem?
Sűrűn lakott lakótelepi panelházról van szó. UPC és Telekom optikai szál elérhető. Az utcában több helyen is van Digi, többek között két közvetlenül szomszédos háztömbben is, szóval az infrastruktúra nyilván ki van építve, épp csak be kéne húzni a lépcsőházba, de már évek óta semmi.
Ügyfélszolgálat nem mond semmi értelmeset, azon túl, hogy folyamatosan bővítik a hálózatot és majd szólnak... Csak szeretném megérteni, hogy ha már idáig eljöttek miért nem teszik meg a végső lépést? Illetve van-e bármi mód nekem, hogy meggyorsítsam a folyamatot?
-
TeeJay
félisten
válasz
sonique #21359 üzenetére
igen nem 8 csatorna a max hanem 32 ami összefogható csak éppen 8/4-es modem van mindenkinél, akkor hajadra kenheted mi a max ha te abból csak 400/108megabiten tudsz osztozni másokkal...
16/4-es modem meg egyelőre még nincs idehaza, ha lesz is csak egy új 500megabit körüli csomagnál lesz
azért érzed a különbséget hogy UPC-nél 400/108 megabiten osztozik kitudja hány tucat előfizető
míg DIGI-nél a lépcsőházban 2,5gigabit uplink van 33-60 lakásra ahol nincs is mindenhol net...
na melyiken lehet nagyobb sebességet adni?másik hogy az ED3.1 nem megy csak úgy simán, sok helyen ahol felvásárolták a hálózatot ott jó ha 700MHz-ig el lehet menni koaxon, nem olyan a kábel meg a csatlakozók sem amik 1,2GHz-ig működnek tudtommal... csak az újabb hálózataik felelnek meg az ilyen magas frekvenciákhoz
a magyar nép ráadásul nem annyira pénzes hogy mindenki átálljon digitális TV-re és vegye orrba szájba felárért a 2.-3.-4. STB-t vagy éppen az olyan LCD TV-ket amibe belefér a kártya, tehát még nagyon sok évig nem nyomhatják le az analóg adást mert abból elég nagy felháborodás lenne.
tőlünk nyugatabbra elhiszem hogy megoldható de ott nem akkora érvágás egy új TV-t venni mint idehaza
amíg meg 20+ analóg SDTV csatorna van addig elég sok frekvenciát elszív náluk a koaxon
és ott biza nem lesz még 50megabit feltöltés sem ED3-nál de még ED3.1-en sem fognak 50-től többet adni
mert annyi előfizetőjük van hogy ihaj -
sonique
őstag
válasz
TeeJay #21341 üzenetére
az a baj hogy te meg marhaságot
D3.0 elérhetö sávszélesség nem az amit irsz ugyanis nem 8 csatorna a maximalis összefoghato csatornak szama ....és mielött osztani akarsz hozzaszolás huszár
olvasd el hogy irtam hogy ki kell dobni az analog csatornakat
és D3.1 nél már 1,2ghz ig lehet menniés a diginél ugyan igy eloszlik alöfizetök közt a sebbesség kár ezen vitázni
a lényeg annyi hogy a mostani keretek közt ha már off szolgaltatorol beszélünk
500at minden tovabbi nélkül tudna adni csak tul sok a felesleges szemét ami miatt nem elérheto kellö csatorna -
Gejza1981
tag
válasz
jozsef8 #21355 üzenetére
t-home netmánia xxl 120/10 (garantált: 15/2) 1 év hűség: 8290,-
upc fiberpower 240 240/20 (garantált: 60/5) 1 év hűség: 8290,-digi200 200/50 (garantált:80/40) hűség nélkül: 4700,-
digi1000 1000/100 (garantált:300/50) hűség nélkül: 6700,-a digi1000-nek a _garantáltja_ nagyobb mint a másik kettő ígérgetése... és még így is 2k-val olcsóbb havonta...
a digi200 pedig felébe kerül és üti a másik kettő legnagyobb csomagjainak garantáltjait...amíg ezek a konkurencia legnagyobb csomagjai addig hova "versenyezzenek" még feltöltési sebességben?
-
TeeJay
félisten
válasz
zsolt501 #21352 üzenetére
az hogy neked 10 vagy 1000 torrent fut nem befolyásolja a routert, az a vinyódat öli max meg
a router szempontjából csak az a lényeg hány szálat állítottál be globálisra.
nálam pl 500 szálon van és semmi gondja a routernek, éjjel nappal megy ennyinmondjuk arra kíváncsi lennék hogy a lépcsőházi switch mit szólna ha minden lakásban 1000 szálon megtolnák egyidőben torrentezéssel
lehet azt mondaná hogy elég volt neki
-
TeeJay
félisten
válasz
Faresz29 #21351 üzenetére
mondom vagy gyári FW vagy nem fog menni. amikor panelbe költöztem hoztam a WR841ND routert DD-WRT-vel és vagy 15 féle DD-WRT-t kipróbáltam egyikkel se tudott valamiért csatlakozni a hálózathoz...
fogtam visszaraktam a gyárit és rögtön ment. azóta azt használom nem tudok mit tenni.
nálad is az lesz a hiba oka. tedd vissza és máris lesz HW NAT meg rendes PPPoE csatlakozás
ha nem rakod vissza sehogy sem fogsz tudni csatlakozni sajnos
valami DIGI switch beállítás lehet az oka mert nem hinném hogy a gyári FW meg egy OpenWRT/DD-WRT között akkora eltérés lenne.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Milyen videókártyát?
- Revolut
- Nők, nőügyek (18+)
- Windows 10
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen házat vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- Sony FE 24mm 1.4 GM
- iPad 2025 (11. Gen) 11" 128 GB / 256 GB WiFi meg Cell - Minden szín - bontatlan - 1év garancia
- Samsung Galaxy Tab A9 Plus 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Új HP Victus 15-fa Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% i5-12500H 16/512 RTX 4050 6GB 144Hz
- Thermaltake Toughpower 1200W Gold Hibátlan Gamer Tápegység 6 hó garancia
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest