- Az iPhone a mobilpiac katalizátora
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Magisk
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
szili.tamas1
senior tag
válasz
gerenda110 #23199 üzenetére
6ert nem kapsz gigabitest az tuti.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
gerenda110 #23197 üzenetére
Több mint valószínű, hogy a router hibája, mert a 200-as netedet nem bírja az tuti, mert ennek csak 100-as portjai vannak, és azt a 100-as netet is elég karcosan viheti, mert elég gyenge benne a proci.
Router nélkül is előjön amúgy a probléma, mármint a NET kábelt a gépbe dugva, és nem a routerbe? -
gerenda110
aktív tag
Sziasztok!
Digi 200as netem van, egy Dir 600-as routerrel, a problémám az, hogy ha letöltök max sávszéllel jön a cucc, akkor ki akad az egész net és csak a letöltés megy. ez a router miatt van? -
ACE-
addikt
Nekem leginkább azzal van problémám, hogy az ÁSZF-ben pl. szó sincs ZTE-ről, és hogy a telefon használatához szükséges egy általam táplált "áramzabáló", ami ugye pénzbe kerül, lényegtelen mennyibe...
-
Lin3Lord
tag
válasz
Soma01 #23192 üzenetére
hát az asus routert rakja dmzbe. a zte-ben az dmz-nek az asus ip-jet allitja be.
hogy melyiknek kell nagy sebesseg? mind a ket eszkoz birja a gigabitet wan-lan iranyba, ez tok mindegy. persze ha a zte-re kotne a gepeket akkor eleg lenne ott bajlodni a portokkal es nem kellene dmz a gepek miatt, viszont ha a media lejatszo vagy tudom is en mi, szeretne portot nyitni, akkor ugyan ott van. lehet dmz nelkul egyesevel beallitani a nyitott portokat az elso routeren, hogy a masodikra fwd... lehetne meg ragozni de teljesen felesleges es total off a tema ebben a topikban. routerkerdesekbe vagy privatba. irta, hogy eddig egy switchel volt meg a megfelelo portszam az eszkozok szamossaga miatt.de, felrakhatja az ember a polcra a zte-t. a pppoe auth adatokat persze, hogy megmondjak, mert a szerzodesen rajta van.
-
cbmfan
senior tag
korábbi személyes problémázásom után kaptam én is egy ZTE cuccot. kiderül, hogy ezután szakad-e a telefon.
-
NomadND1
senior tag
válasz
Disque #23185 üzenetére
Alapvetően "mi" azt akarjuk, hogy a fényévekkel jobb routerünk maradjon meg, a ZTE meg menjen a süllyesztőbe.
Hétvégén lesz időm vele foglalkozni, de addig én is csak a fejemet verem a falba.
Őszintén szólva nagyon elgondolkodtam azon, hogy a telefont lemondom, és vigyék a bánatba a zétéjüket -
-
Disque
aktív tag
válasz
zoltan6 #23172 üzenetére
Én nem értek hozzá, de miért akarjátok a zte router mögé kötni a saját routerotokat?
A lan sebességét úgyis a zte határozza meg, max a wifi lesz jobb, de azt meg kihasználjátok?
Amúgy mit tud a zte wifin keresztül, van valakinek tapasztalat?
Szerk: ok te látom használsz sok portot, de sokan tuti nem, mert eddig is csak egy routerük volt. -
zoltan6
addikt
válasz
Lin3Lord #23179 üzenetére
akkor majd átállítom 198.168.2.1-re.
a következőket gondoltam ki a zte-be dugom wan_ba a netet,lan_ba. a tv-t,a médialejátszót,a bluray lejátszót+megy a kábel az asus ruter wan portjába,a lan portokba:gép1,gép2,gép3,nas.
jó ez a megoldás?
illetve a port forward szabályok beállítását hagyhatom az asusba?a zte-be meg dmz-be rakom,vagy hogyan? -
HZoli87
veterán
Működik az ügyfélkapu.
-
szili.tamas1
senior tag
Megint fejlemeny. Ugye tegnap megcsinaltak tavolrol a router konfigot. Most hivtak a digitol hogy holnap jonnenek cserelni...
Ekozben a halozati kapcsolatoknal 100mbpst mutat. Valami tenyleg nem kerek ezzel a cuccal. -
Soma01
veterán
válasz
DonDragonka #23178 üzenetére
Akkor ki kell hívni egy szerelőt és amikor csinálja, meg kell kérni, hogy állítsa be ahogy te szeretnéd.
Ha nagy a gondotok (nekem nem ilyen nagy sebességű netem van) van egy digi-szerelő ismerősöm, megkérdezem mit lehet tenni.
-
Lin3Lord
tag
válasz
Soma01 #23175 üzenetére
Jó is lenne.. Pontosan, ahogy mondod: elméletben. Mivel nem ismertek a sip beállítások, így nem.
(#23174) zoltan6:
A 192.168.1.3 nem elég, mert .1.1 a ZTE, tehát ugyan az a tartomány. Rakd pl 192.168.2.1-re az asust.
De mint mondtam - és most más is javasolta - ha LAN-LAN porton kötöd őket össze, akkor az ASUS-ban kapcsold ki a DHCP-t és kész, meg van oldva. -
-
Soma01
veterán
válasz
zoltan6 #23174 üzenetére
Inkább ZTE LAN portja ---> Asus LAN portja és DHCP kikapcs.
Amúgy most jutott eszembe, hogy fordítva nem lehet? Tehát ASUS elől, és beállítva rajta a PPPoE és ez után jönne csak a ZTE. Tehát így a ZTE csak a telefont intézné Lan-on összekötve. Az a kérdés, hogy ki lehet e kapcsolni a ZTE tárcsázását és a DHCP-jét.
-
zoltan6
addikt
válasz
szili.tamas1 #23173 üzenetére
köszönöm,megpróbálom este,mert most rohannom kell dolgozni
-
zoltan6
addikt
válasz
Lin3Lord #23170 üzenetére
na feladom egyenlőre a saját routerem összekötését a zte csodával,mert nem sikerült,bedugtam a zte lan1 portjába a kábelt az asusba a wan portba,de így nincs internetem,az ip-t átirtam 192.168.1.3-ra,de a wan-nál mit kell állítani? mert nekem nincs switch mód,csak ppope,stb.
úgy kellett mint púp a hátamra ez a kinai csoda.nemrég vettem routert 50 ezer ft-ért,most mehet a levesbe -
ferob
őstag
válasz
DonDragonka #23168 üzenetére
Az, hogy ez a legjobb megoldás-e, az azon is múlik, hogy kinek a szempontjából, mert van olyan felhasználó, akinek ez jobb megoldás, van akinek nem, de a szolgáltató szempontjából egyszerűbb telefonos végpontonként egy-egy ilyen eszközt biztosítani, mivel így az FTTB területeken a lépcsőházi eszközökből is adott esetben elég kevesebb, főleg ha azt vesszük figyelembe, hogy a sávszélesség emelése után szinte mindenkinek plusz egy kábelt kéne behúzni a teljes sebesség biztosíthatósága érdekében, ami pontosan kétszer annyi szabad portot igényelne az adott épületben, ami a legtöbb esetben csak plusz eszköz telepítésével lenne elérhető.
-
Lin3Lord
tag
válasz
DonDragonka #23168 üzenetére
100Mbps-ig elmegy 2 érpáron a hálózat. Maradt kettő, ebből egyik telefon, egyik pedig vakon maradt.
Mivel 100Mbps fölött az UTP mind a négy érpárjára (8 vezeték) szükség van, így a telefon ugrik a kábelről.
Sok helyen nem megoldható új a kábel behúzása, így a VoIP az egyetlen jó és jövőtálló megoldás. Hogy rá tudd kötni a POTS készüléked, kell egy eszköz, mely biztosítja az analóg telefonos vezeték hozzácsatolását a VOIP telefonközponthoz (FXO és FXS).(#23169) zoltan6:
Ha engedi rakd switch módba, akkor csak rá kell kötnöd. Ha nem, akkor a saját eszközöd WAN portjába dugod a ZTE-t, a csatlakozás DHCP és az IP ne legyen 192.168.1.0 tartomány, mert azt a ZTE használja. A dupla NATolást is kikerülheted, ha nincs switch mód és a saját eszközödön a portok száma lehetővé teszi, akkor kikapcsolod a sajátodon a DHCP-t és a ZTE-t a sajátod valamely LAN portjába kötöd. -
zoltan6
addikt
na voltak nálam beállítani az új 500-as netet,próbáltam a szerelőt rábeszélni a plusz kábeles megoldásra,(még kábelt is adtam volna +segítettem volna behúzni) zte csodakütyü helyett,sőt párom ismerte személyesen a szerelőt,itt nálunk kisvárosban (Dunaújváros) nem is hallottak még kábeles megoldásról,mindenki zte-t kap.viszont a szerelő nem is hozott magával.
úgy küldték utána.a zte routerhez nem értett.(most látott először ilyet) én segítettem neki bekonfigurálni.végül is egy kis beállítgatás,kábel javitgatás után hozza szépen az 500/100-as sebességet.
kérdésem a következő lenne,mit kell nekem beállítanom? ha összekötöm az én asus rt-ac68u routeremmel a zte-t? a saját routerem lenne a zte után,abban milyen beállítások kellenek? -
ferob
őstag
válasz
Garold #23166 üzenetére
Romániában már bevezették és külön alkalmazást is csináltak neki, szóval csak idő kérdése, hogy ide is eljusson.
Már a UPC is bevezette és talán végre ezzel a megoldással, ha egyre több szolgáltatónál elérhetővé válik, akkor kicsit gátat szabhatnak a határtalan pofátlanságnak, amit az itthoni mobilos szolgáltatók művelnek, persze addig, amíg le nem korlátozzák az ilyen dolgokat is a saját hálózatukon. -
betyarr
veterán
válasz
szili.tamas1 #23164 üzenetére
hát,igen,ez a logikus.most ha kiosztanak (mondok egy számot) 10k routert,akkor nem győznének rohangálni a szerelők,mert valaki nem ért hozzá,vagy történik valami gebasz,vagy akármi és resetelődik az eszköz.no,meg nem véletlen az se,hogy távolról bazirgálható.
-
Lin3Lord
tag
Valakinek van digi mobilnet? Egy-két kérdésem lenne, megköszönném, ha privátban feltehetném őket.
-
betyarr
veterán
-
ferob
őstag
válasz
poli27 #23159 üzenetére
Tegnap volt itt valaki, aki resetelte és mint látod, elmondása szerint utána nem volt neki elérhető semmi, bár ez számomra hihetetlen, hogy utána közvetlenül a géppel sem, főleg így.
Úgyhogy azóta sem derült ki, hogy valóban minden beállítást töröl-e a reset, de majd ha lesz még más, aki megpróbálja, akkor kiderül.
-
betyarr
veterán
-
NomadND1
senior tag
válasz
szili.tamas1 #23148 üzenetére
Ott van minden a VoIp beállításoknál (SIP is)
Őszintén szólva nem bízom ebben a kínai zte vacakban. Ahogy láttam a wifit nem lehet rajta kilőni, ami számomra probléma. Bár tegnap éjszaka csak átfutottam a leírását.
Ha van valakinek tapasztalata vele, megköszönöm, ha megosztja velem. -
szili.tamas1
senior tag
A gond igazabol amit mar leirtam. Hogy van wifi kapcsolat ugyan, lehet is kapcsolodni ra, de nem minden megy. Laptoppal nem megy a torrent, telefonnal nem megy a play aruhaz, a facebook, meg a viber... A bongeszes az mukodik. Az ikonja meg olyan a wifinek mint amikor csak a routerhez kapcsolodik a nethez nem.
-
PeterPH
senior tag
válasz
Van a szerződésedben WIFI szolgáltatás? Gondolom nincs. Vond le a következtetést.
-
ferob
őstag
válasz
Hiába jelented be, mert a router maximális vezeték nélküli teljesítménye adott, azon változtatni nem tudnak még akkor se, ha kimennek.
Inkább nézd meg egy programmal (pl. inSSIDer), hogy melyik csatorna nincs annyira leterhelve, majd állítsd át arra a beállításokban, így mindenképp javul majd valamennyit. -
Flashget
félisten
válasz
szili.tamas1 #23135 üzenetére
ahányház annyi szokás..mi akármikor intéztünk net esetében emelést, mindig 1-től változtatták.
-
TeeJay
félisten
válasz
Flashget #23072 üzenetére
a hajnali karbantartás után 18. kerületben olyan sima vízszintes csíkot húz a torrent kliens feltöltésre 52megabittel mint állat
nem tudom mit ügyködtek és annak van-e kihatása szomszéd kerületekre de a feltöltés utóbbi 1hétben ugrálós volt nálam most meg olyan príma hogy remélem így marad
-
NomadND1
senior tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a zte h298n melyik két érpárt használja a telefonra?
Nem akarom a hálózatomban látni ezt a kínai vacakotGuglin kerestem robbantott rajzot, meg műszaki ábrát, de semmit se találtam.
Előre is köszönöm szépen!
-
Flashget
félisten
válasz
StarKiller89 #23130 üzenetére
igen. az ilyen módosításokat le és fel régi ügyfélnél, mindig 1-től intézik.
-
ferob
őstag
válasz
StarKiller89 #23130 üzenetére
Valószínűleg a következő hónap elejétől már a másik csomaggal veheted igénybe a szolgáltatást.
-
StarKiller89
senior tag
kb 1 hete lefele módosítottam az internet csomagom 100/50-re, de még mindig nem aktív ez a csomag, mikor kapcsolják át? elseje után? vagy hogy megy ez??
-
zichie
senior tag
válasz
szili.tamas1 #23125 üzenetére
Mire oda tudok érni, addigra már zárva van. Az ügyfélkapu egyszer majd csak megjavul, még van 4 nap a határidőig.
-
stanley00
aktív tag
Ha azt sikernek lehet nevezni, hogy elkérte a számom, valami bejegyzést írt és azt mondta, hogy 72 órán belül történik valami. Az én meglátásom szerint normális országban ennek úgy kellene történnie, hogy már eleve beélesítik a dolgot központilag és amikor kijönnek akkor már csak az eszközcserét vagy esetleg kábelezést kell elvégezni végü pedig egy teszt, hogy minden jó-e. Vagy az eszközcsere után telefonon élesítik, de mindenképpen úgy távoznak, hogy működik a szolgáltatás. Most komolyan. Ez kb. 2 perces számítógépes munka valakinek de nekem kell telefonálgatnom, hogy egyáltalán valami történjen 72 órán belül.
Mint írtam szerintem ez nem a szerelők sara, ők valamit valakinek jelentettek. A helyi ügyfélszolgálat ilyen gyors reagálású. -
szili.tamas1
senior tag
Hmm ez erdekes. Most visszaallt a telefon onlinera. Mukodik is. A wlan ssid-je meg megvaltozott carlos-ra a digi hablaty helyett. Ezekszerint tudjak tavolrol is mokolni a routert.
Lehet mindjart netem is lesz -
ferob
őstag
válasz
stanley00 #23115 üzenetére
Van egy zárt vonal, amit felhív a szerelő és a menün végigzongorázva, teljesen úgy mint a mezei halandóknak a 1272-nél, le tudja zárni a munkalapot, de amíg ez nem történik meg, addig maximum arról egyeztetett a központtal, hogy látják-e már a házban bekötött eszközt.
De végül sikerült elintézni a dolgot? Mert arról nem írtál, hogy mi lett az eredmény.
-
stanley00
aktív tag
Telefonáltam. Miért nem lepődök meg az eredményen. Az ügyfélszolgálaton fogalmuk nem volt róla, hogy ma kint voltak a szerelők. Semmi nyoma nem volt a gépén. Várhattam volna én jövő hónapig is este 9 helyett, hogy történjen valami. Szerintem egyébként a szerelő beszólt csak a helyi ügyfélszolgálat végzi ilyen lelkiismeretesen a munkáját. Biztosan most kapom vissza, hogy nem kellett a ZTE tőlük.
A legnagyobb poén az, hogy az emeleten pár lakással odébb már egy két hete működik a Diginet 200 a Top Net helyett.
-
ACE-
addikt
Azért durva hogy már lassan 1 hete nem működik a DIGI ügyfélkapu...
-
ferob
őstag
válasz
stanley00 #23108 üzenetére
Ha betelefonálsz, akkor pontosan ezt fogják mondani neked, mondjuk akivel beszélnél az ebben úgyse fog tudni közvetlen segíteni, de ha attól megnyugszol, akkor nyugodtan hívd fel őket.
Maximum elmondja, hogy nála már látszik az új csomag, ha nem, akkor meg a szerelő hibázott, mert még nem jelentette le a rendszerben a munkát.
-
stanley00
aktív tag
Köszi mindenkinek a választ! Akkor este 9-ig semmiképpen ne pattogjak ügyfélszolgálaton?
Az a baj, hogy semmi időpontot, támpontot nem mondtak. ÉS ha este 9 után sem lesz akkor már telefonálhatok vagy várjak arra, hogy történik valami vagy sem?Emlékszem a SmartCam modullal is ugyanez volt. Azt mondták este 9-ig aktiválják de nekem kellett telefonálni és kiderült maguktól nem is csinálták volna meg.
-
akicsrak
csendes tag
válasz
stanley00 #23100 üzenetére
Szia!
Ma voltak nálunk, Bp X.-ker, szinte be sem léptek az ajtón már mondták, hogy mivel én már közvetlenül vagyok bekötve az ONTba, nem pedig switchbe, már működnie kellene a gigának.
Mondtam, hogy pedig nem, nálam 110/25. No akkor az egyik kolléga mondta, hogy tuti a routeremmel van gond. (Linksys WRT1900ac)
Felhozták a céges laptopjukat(igen, nekik már van, kaptak, toshiba gigabit hálókártyával), és direktbe kipróbálták. Mutatta a szerelő nekem, hogy "látod, 760Mbit, ez működik". Aztán hozzátette (hál istennek), hogy azért kipróbálja az én pppoe accommal, hogy mi a helyzet.... És láss csodát 110/25...
Úgyhogy mondták, hogy jó lesz a netem kb. egy óra, hívnak.
Aztán egy óra múlva hívtak, hogy még egy óra....
Aztán hívtak, hogy próbáljam ki, nyugodtan mehet a routerem keresztül is...
780/110 azóta.
Rendesek, segítőkészek voltak nagyon, köszönöm nekik. -
ferob
őstag
válasz
stanley00 #23100 üzenetére
Ez úgy működik, hogy a szerelő a zárt vonalon lejelenti a munkalap alapján, hogy elvégezték a dolgukat és lezárja, ezt követően a rendszer feldolgozza és hivatalosan este 9-ig történik meg a csomag módosítása.
A másik eset, amikor a szerelő közvetlen telefonál be a módosítás miatt, de általában annyi dolguk van, hogy erre az egész módosításra akkor kerül sor, amikor már elmentek.
Mondanám, hogy az Ügyfélkapun nézzed, mert amikor ott megváltozik a csomag, akkor már elérhető a nagyobb sebesség, de már egy ideje most nem működik az ügyfélkapu, így marad az, hogy várnod kell.
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Opel topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1 humoros
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S20+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M710S SFF i5 6500 + 16 Gb Samsung 2.133 Mhz + 256 Gb Samsung NVME
- Asztali PC , i5 9400F , RX 5700 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- i7 8700/ RTX2060/ 32GB DDR4/ 512GB SSD alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
- Lebegj el a Sebességgel! Ryzen 7 5800x Most Elérhető Kamatmentes rèszletre is!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 250SSD + 750HDD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest