Hirdetés

Aktív témák

• cof

veterán

válasz adika4444 #111116 üzenetére

"Egy koax hálózatot teljesen felesleges összehasonlítani egy optikaival, nem is értem. Már UPC-s időkben is tele volt az a topik panaszokkal."
    vs
    "Nem sokat tett hozzá az új tulaj, csatlakozók amúgy UPC-nél minőségibb (Cablecon). Diginél egyszerű márkajelzés nélküli roppantós, koax kábel kb. ugyanaz lehet."

Ezt nyilván a TV-s részre írtam, mivel Diginél csak az az érdekes ami koax.

Bízom benne, hogy inkább a DIGI-be fogják beolvasztani a Vodafone-t, mert nekem kicsit az az érzésem, hogy technikailag a Vodás infra kezét kezdik elengedni, itt meg megjelent az eszközvásárlás lehetősége például.

Ha lesz hozzá eszük, és nem csak a pénz kilapátolásáról fog szólni az egész. Mert amíg van állami hátszél, addig nagyon könnyű versenyben maradni.

A Vodafone-os cuccok helyett valamit ki kell majd találniuk, új eszköz mert az egész infrastruktúra (visszanéző, stb...) arra alapoz. Amit nyilván nem tarthatnak meg, szóval az is le lesz cserélve idővel. A HGW-nél elég egy firmware frissítés is egyelőre, mint ahogy UPC-Vodafone esetén is volt anno.

Egyébként volt az UPC-nek is virágkora, minőségi Cisco HGW-k, minőségi TV boxok (több tuneres Philips meg Cisco). Aztán ezzel a Puma6 chipsetes szériával jól befürödtek. Mondjuk az az érdekes, hogy a Vodafone se tanult belőle.

De valahol érthető, hogy a legolcsóbb cuccokat szerezték be újra hozzánk. Mert csak úgy tudta megszerezni a német piacot, hogy a magyart is viszi. Másképp nem adta el az UPC, szóval neki ez már az elejétől egy teher volt. Még anno olvastam egy német oldalon a sztorit.

Aktív témák