- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
apfelkristof
csendes tag
válasz
somasz #42114 üzenetére
A mostani gépem egy I7 2640M (2,8 Ghz-turboo 3,5 ghz), intel hd 3000 1,8 gb és egy gefroce 520mx 1gb-os videokártya meg 4 gb 1333 mhz-es ram. Van értelme ennek a gépnek a lecserélése erre a Dell 3542-re? Vagy nem lesz játékok terén jobb a helyzet. És ha esetleg ugyan ezt a Dell gépet egy geforce 840M videokártyával szerezném be az jobb lenne?
-
-
::Trunks::
senior tag
válasz
somasz #42087 üzenetére
Évek óta így csinálom, nem volt gond hál' isten, meg azért ha kikapcsol melegedés miatt lehet tudni ,hogy ilyen miatt, akkor lehet szétszedni. Az enyém nem lett, mert még garis aztán nem akarom ,hogy kínlódjanak esetleg később miatta...
vati182 lehet venni sűrített levegős sparyt is...
-
G-lader
tag
válasz
somasz #42068 üzenetére
I5-4200M van benne, és sima netezgetés közben 48-55 fokos a proci, memtest alatt 64-65. Ezzel szemben a sokkal halkabb T430U-m i5-3427U -val memtest alatt 55-56 fokos, illetve napi használatban is sokkal halkabb. Egyik sem volt még újrapasztázva meg ilyenek, de a dell-t lehet újra fogom pasztáztatni amikor megy szervizbe.
-
G-lader
tag
válasz
somasz #42043 üzenetére
Én most intéztem egy E6440-et és nagyon NEM vagyok vele megelégedve. Ami poziítvuma az a világítós billentyűzet és kb. enny. Eléggé melegszik az i5-el a gép, és napi használatban semmivel sem gyorsabb mint egy másik gépem előző generációs i5U-val, cserébe ca. 10 fokkal melegebb, és hangosabb is a hűtése. Egyik ismerősömnek van 6420 meg 6430-a is, azoknak sokkal bíztatóbb az anyaghasználata, vhol megbántam hogy nem olyant vettem a E6440 helyett.
-
TurpiUrfi2
tag
válasz
somasz #42057 üzenetére
Szia!
A Mercedes S-osztályos hasonlatom csak és kizárólag arra vonatkozott,hogy Dell és 6-os osztály.... semmi több. Szófosás volt, nem a te ajánlataidat akartam idekeverni. Bocsánat, ha félreérthető voltam.
Na a 6430-as quad i7-ről meg annyit, hogy ok, de azért használtban nem dobálnak csak úgy ilyeneket, legalábbis én egyet találtam a neten, az is lejárt és nem is teljesen ez a felszereltség:
http://www.eladoapro.hu/Hirdetes_Adatlap.aspx?AproHirdetes=9243
Most láttam, hogy neked vannak eladó használt DELL-jeid. Esetleg a tieid között egy?
A kipróbálási tanácsokat nagyon köszönöm! Jók!
-
kellcucc
aktív tag
válasz
somasz #42007 üzenetére
Írtam a telefonos topikba, ajánlották, hogy a KIES-t rakjam fel. Így is tettem és meg is oldotta a problémám. Furcsa, hogy HDD-re nem kellett feltennem a KIES-t és anélkül is működött az adatátvitel. Viszont most SSD-vel meg szükséges a progi. (Előző laptopomon fel volt rakva, de már rég volt és elfelejtettem, hogy fel volt rakva). Köszi a segítséget
-
Mate-HS
csendes tag
-
soldi3r
veterán
válasz
somasz #41876 üzenetére
Mekkora elorelepes lenne grafikai teljesitmenyben az M6600 az M4500 utan? Kezdem kinoni. Csak felek a meretetol. Ha Pesten jarok megnezhetek egyet?
mas,
M4500 SATA modjat RAID-bol valtanak AHCI-ra, de allandoan kekhalalozik. Az IDE-s verzio nem mukodik, valakinek otlet?(#41944) BBéci HD sentinel. Ha nem gond meg ma este zaklatlak 1-2 HiFi-s kerdessel.
-
Biluxzsolt
aktív tag
válasz
somasz #41939 üzenetére
Így mondták nekem is,csak gondoltam megkérdezem,hogy valóban így van e.
Most egy német sima van benne.Láttam asszem itt az aprón valahol,hogy 10-12e-ért van vadi új,magyar világítós.
Ha más költség nincs akkor ennyit rászánnék.Amúgy ebből van után gyártott gyengébb minőség is vagy csak gyári létezik.
Ja még egy kérdés.6420-ba milyen 3g kártyát lehet belerakni? -
aftermathe
csendes tag
válasz
somasz #41842 üzenetére
Köszönöm a választ mindkettőtöknek!
Még egy utolsó kérdés! Mivel a Dell oldala és a diagnosztika is csak Intel "kártyát" mutatott, ezért valószínűleg csak az van benne. Tehát lehetséges e tenni bele egy második videokártyát?
Használnám játékra is és az Intel teljesítménye kicsit kevéske.Köszönöm!
-
Dhampir
félisten
válasz
somasz #41820 üzenetére
Köszi a linket.
Jó látni, hogy pár év elteltével ismét kínálnak AMD-s gépeket, habár kicsit jobb házba is tehetnék attól, mert olcsóbb processzorokkal szerelik, no de ne legyünk telhetetlenek.
Szép volt ez a Microsoft, Oracle, Intel fenyegetőzés is.
-
Antonio
senior tag
válasz
somasz #41809 üzenetére
Értem, ha ez rendbe van akkor hova kell mennem, kinél kell érvényesítenem Bp-en?
Ez van az oldalon:
Will the warranty apply to international orders?
igiveback : Once you have purchased the computer, the warranty will be be transferred to your name to be serviced by Dell. Please check with your local Dell office to check the conditions of the warranty as it varies from country to countr -
pinnacle
nagyúr
válasz
somasz #41736 üzenetére
Köszi! Alapból úgy volt beállítva, de nem tudok rájönni a technikára. Próbáltam erősen, gyengén húzni, a tálca ikon jelzi, de nem megy. Nincsen más kézikönyv a fent linkeltenken kívül?
Lehet, hogy PWM mentes a kijelző. Akármilyen gyorsan mozgatom a kezem, ceruzát, alacsony fényerőn kijelző előtt, teljesen folyamatos, semmi szaggatás. Majd beírom a notebook topicban, páran ilyet keresnek, de azt mondták nem nagyon vagy a retinás MacBook-on kívűl.
-
Nincs név
tag
válasz
somasz #41720 üzenetére
Win7-tel nem próbáltam még mert rögtön telepítettem a 8.1-et, a töltő viszont nem számít, vele és nélküle is előfordul ez a gond. (Nem értem a kapcsolatot de az ipconfig /flushdns és /release /renew nagyban segített a gondon, de nem múlt el teljesen.)
Illetve egy olyan furcsasága van még, hogy hiába jegyzi meg a wifiket amire rácsatlakozom, ha átmegyek egy másik helyre ahol ismeri a wifit akkor sem csatlakozik fel bekapcsolás után csak olyan fél perc után. Ha kézzel csatlakozok akkor újra kéri a jelszót és felcsatlakozik rögtön.
-
ejg
csendes tag
válasz
somasz #41526 üzenetére
Szervusz Somasz!
Az kütyü USB3, tehát EC-ból is ilyen kell, ráadásul akütyü gyártója csak a RENESAS chipsettel garantálja a működést. a küldött linken meg sajnos Fresco Logic-os. Egyébként a supportált firmware és driver van telepítve. Mivel tudnám megnézni hogy a kártyám tudja-e a teljes USB 3-at.
Üdv! -
beleszólok
senior tag
válasz
somasz #41560 üzenetére
Ja, hogy az a hálózat... bocs, épp karbantartották a klímát a fejem fölött, miközben írtam, kicsit máshol jártam agyilag.
Ezzel viszont ott a gond, hogy próbáltam már mindenféle szűrőt, ami az elektromos hálózat zavarait hivatott megszüntetni és semmi sem használt.
No mindegy, végül az SSD úgy tűnik, segített rajta. -
beleszólok
senior tag
válasz
somasz #41556 üzenetére
Hm. És mióta SSD van benne, azóta nem melegszik annyira. Nagy vagy! Hogy a wifim elég ingadozó minőségű, azt valahogy eszembe sem jutott összekapcsolni ezzel a dologgal. Meg senkinek sem, akit a három év alatt faggattam.
Viszont az nem tiszta, hogy hol jöhet a képbe a töltő?
Ugyanis amint lehúzom róla a gépet, megszűnik a zavar, amint visszadugom, újra kezdi. Még a ventilátornak sincs ideje fordulatszámot váltani (utóbbi kijelentés természetesen költői túlzás)
Legutóbb már azzal is meggyanusítottak, hogy eláztattam a gépet, mert sókristályok rakódtak le benne.
Pedig mindössze annyi történt, hogy két nyáron át az ölemben tartottam a gépet, mert egyébként használhatatlan volt a touchpad, egeret meg egyéb okok miatt nem tudtam rátenni.Melegedés: kicsit gonosz voltam, elismerem, de SzaboZe azt írta, hogy amit a bios tesztje nem mutat ki, az nem is hiba.
-
kezdő
senior tag
válasz
somasz #41515 üzenetére
Nekem TP-Link routerekkel csinálja ezt.
Csatlakozik, de nem tudok netezni, vagy csak iszonyat lassan. (lemértem 50/30-as neten volt kemény 0,5/0,5 a sebességem, mellette egy filléres laptop simán hozta a maximumot) Ráadás, ha csatlakozom az amúgy hibátlan hálózathoz, akkor másik gépeken az addig folyamatos videó stream elkezd szaggatni.Nálam az segített, hogy olyan helyeken használom a gépet, ahol enyém a router így cserélni tudom a szoftvert, OpenWRT alapú Gargoyle router fw-el hibátlanul működik minden.
Én arra tippelek, hogy valami ritka dolgot használhat ez az Intel 7260-as kártya amit sok router nem tud megfelelően lekezelni szoftveres hiányosságok miatt. Tehát egyfelől a routerek a hibásak, de azért az Intel is saras, mert más kártyagyártók termékei hibátlanul mennek az érintett routerekkel.
Lehet, hogy a WiDi-hez lehet köze? Ez elég Intel specifikus dolog. -
kistewe
tag
válasz
somasz #41453 üzenetére
1. az mSATA SSD most már nem olyan drága .... csak a 6230 nem eszi meg de
2. múltkor akartam venni floppy lemezt mire kiröhögtek és közölték hogy bár DVD lemez még van de most már azt sem veszi senki.... akkor minek az olvasó ( hacsak nem szervizes a kolléga... )
3. azért írjuk már ide a lényeget is SOKKAL könnyebb !!!! az u- verzió
4. az eddig olvasottakból ha kirakod mindet az emberünk elé elég valószínű, hogy az u-s verzióval fog távozni ...
5. magyar bill, na ja évekig írtam angolon ezért nem mindig írok most sem ékezetesen...uff stewe
beleszolok-nak : fent van a dell szerverén csak nem látszik de a link amit irtam oda irányit... kevesebb pánik ..bitte..
a frissités meg nem SSD függö a alapból egy lassú folyamat szerintem... a végén lehet lemérni ha volt már benne sima hdd akkor mennyi volt a boot idő? és ugyanaz a konfig ugyanaz az oprendszer SSD-vel mennyi idő alatt bootol asztalig ... -
Mottie
őstag
válasz
somasz #41394 üzenetére
Köszi!
És BIOS-t, Drivereket frissítgetni (az ismeretlen eszközökön kívül) érdemes? (illetve melyikeket érdemes? Y580-nal futottam bele olyanba, hogy inkább visszaraktam a régi drivert)
Számla könyvelésbe kerül, meglesz csak kényelmi szempontból kérdeztem
A gép egyébként nekem nagyon bejön*, remélem húgomnak is tetszeni fog (ő ránk bízta a vásárlást, annyit kötött ki, hogy ne legyen fehér, vagy bármilyen színes, se szálcsiszolt bevonatú).
*Egyszer ha majd lesz pénzem egy 15"-s dGPU-s, fain Precisionom lesz. De arra még két évet minimum várnom kell.
-
thomasvold
őstag
válasz
somasz #41356 üzenetére
Természetesen igazad van, itt most én nem a több százezres thinkpad-ekhez és latitude-okhoz hasonlítottam a gépem, az, hogy nagyobb relatív, van aki asztali gépet kiváltó notebook-ot keres és olyat,amelyik nagyobb kijelzősebb és élvezhetőbbek rajta a játékok, mint egy kisebb kijelzőn, sőt az sem fogja zavarni, hogy nem cserélhető a processzora
Azt sem írtam,hogy magnéziumvázas, hanem azt,hogy szálcsiszolt alu borítású, mindenképpen jobb minőségérzetet kelt, mint egy műanyag ház.
Az üzleti gépeket nincs is értelme az Inspiron szériához sorolni/hasonlítani
Dhampir: Így van a 7XXX-es sorozat már eggyel nagyobb kategória
-
SzaboZE
addikt
válasz
somasz #41302 üzenetére
Nálam ritka, boltban nem
Pl: http://www.fabory.hu/hu/product/d7985h-4.8-horg.d.f.-m2x8/24660020008.html
-
kiskaktusz
addikt
válasz
somasz #41300 üzenetére
Amikor legutóbb összefutottam SzaboZE-vel, akkor épp nekem is kellett valamilyen a 6220-ba, így tanácsot kértem tőle. Állítása szerint ezeket bármelyik csavarboltban be lehet szerezni, mivel szabvány, de eddig lusta voltam magam is ellenőrizni, most meg már beindult a meló...
-
-
kistewe
tag
válasz
somasz #41010 üzenetére
Soma,
mi az , hogy nem rossz választás ? inkább az egyetlen ! erre szerintem csak Preci jöhet szóba (DELL-ből ) főleg , hogy 17 col full HD , és ne siklodjunk át a lényegen ÉPÍTKEZÉSEN lesz hurcolva.....még ha irodában is.... a "csak új jöhet szóba " kitételeknél már nem tudok mást csinálni síkítva röhögök hadd legyen nekem is jó napom
csak vicceltem ,céges gépnek nekem sem vettek volna használtat, de mikor meglátták a 6430 dedikált vga + hsdpa modemes + win7+ vilbili árajánlatot volt ám nagy levegővétel és megjegyzés " hát ti nem szarral gurigáztok" és ha akkor hamarabb tudom hogy létezik tapiképernyő akkor azt is kértem volna bele
1 szó mint 100 ennyiből új gép csak alsó üzleti vagy felső consumer lesz , azt meg majd cserélik 6 hó után mikor nem bírja a napi kiképzést
Bocsánatot kérek Nunder de ezek a paraméterek ezzel az árral nehezen összeegyeztethetőek ...
uff stewe
-
Avicularia
veterán
válasz
somasz #40871 üzenetére
Nekem AU Optronics B125XW01 (Dell 8X9KT) van a 6230-ban.
Más
Úgy néz ki, hogy meghalt a 6320-ban a mini hdmi csatlakozó, már ha kitámasztom a kábelt, akkor is nagyon ritkán sikerül eltalálni azt a pontot ahol van kép. Javításhoz alaplapot kell cserélni, vagy külön panelen van esetleg?
-
tvamos
nagyúr
válasz
somasz #40866 üzenetére
A multkor volt pasztazas is, amikor szetboritottad a gepet.
Nem idegesit nagyon, de megiscsak jo lenne, ha lejjebb menne.
(Akkor lehet, hogy minden 60 fokon jarna, alacsonyabb venti fordulat mellett.
(No, nezek valami aida reportot. Bar, talan mindenkinek jobb lenne, ha aludnek...) -
soldi3r
veterán
válasz
somasz #40852 üzenetére
Vegiglapoztam oket, 45W-ost nem teszek bele, ez a 35W eleg. Marad az 580M vagy a 640M. Talamtam 18W-os procikat is, de eleg beszerezhetetlennek tunik, vagy csak forrasztott volt?
(#40856) BBéci, Milyen kijelzo van benne? a LGP-ket meg sem kozeliti a tobbi TN panel.
(#40857) Peter M, Nekem az a felbontas mar sok lenne, viszont a gep az johet
-
-
kistewe
tag
válasz
somasz #40795 üzenetére
Szerintem ezzel is az lesz mit a procikkal, egyre gyorsabb: hurrá akkor majd jönnek olyan programok amik "kihasználják", nő a tárolási sebesség akkor majd jönnek olyan szoftverek amik ezt is kihasználják és szép lassan elveszíti az előnyét, de reméljük ez eltart még pár évig , vagy majd jönnek még újabb super-hyper-extra fast SSD-k és lehet majd abból is újat venni....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Formula-1
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-roller topik
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- BestBuy ruhás topik
- Socket AM4
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Lenovo LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- 9430 2-in-1 14" QHD+ IPS érintő i7-1265U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS TUF F15FX506 Gaming laptop Rtx 3060 i511400 alaplappal bontás
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest