- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maladar
tag
válasz
Tsebacsi #74096 üzenetére
köszönöm a válaszod
Feltettem egy linuxmint cinnamont, azzal semmi baja a hangnak
Már megőrülök ettől a géptől. 1 hete vettem. Win11 feltettem minden dell drivert ráfrissítettem. Kipróbáltam win10 el is. Amikor csak a windows feltelepül, már akkor recsegnek akadnak a hangok, a hengerő csúszkát is állítva.
2 napot szúrtam el vele hogy a realtek audio driver helyett régebbieket, intel stb t twgyek fel, mindig akadt a hang, igaz volt hogy kevésbé.
A microsoft fórumon ajánlottak egy latencymon nevű programot , az kapásból állandóan azt írja , hogy a gépnek nem megy a realtime hd audio lejátszás. ekkor értettem meg hogy vallószínűleg nem is az audio driver a hibás
letiltogattam egyesével a hálózati eszközöket, hátha annak a drivere, de semmi.
Most rengeteg helyen árulják ezt a Latitude 5490 , Dell most selejtezte cégeknél, és nem értem, hogyhogy másnak semmi gondja, mert sehol fórumon nem olvastam mostanában ezt. Vagy mégis rossz ebben a gépben valami ?
Teljesen tanácstalan vagyok már vele -
Tomi_78
aktív tag
válasz
Tsebacsi #74092 üzenetére
A drivereket a Windows Update-ből frissítsem vagy az Eszközkezelőből? Ha utóbbi, akkor melyik alkatrészét?
A Linux-os próbára én is gondoltam, van is egy Ubuntum kiírva DVD-re. Persze az némileg lassabb, mint USB-n, de remélem, megteszi.
Érdekes, hogy a laptop nincs mindennap használva, nagyon megkímélt. És így is tönkremehet ennyi használat után az alaplapja? -
Kbali
nagyúr
-
Kbali
nagyúr
-
Brandynew
őstag
válasz
Tsebacsi #74067 üzenetére
Hát nem tudom, értem, amit írsz, és értem, hogy így gondolod. De én meglepődnék, ha pl. a RAM-ra dobna ki hibát, és egy más felület jelenne meg a granciális ügyintézésre és kiírná, hogy csináljam meg magam vagy vigyem be. Lehetségesnek tartom, hogy változott ez, mióta utoljára dolgod volt Dell garanciális ügyintézéssel, még a technikusnak is új infó volt, hogy a hibaellenőrző szoftver révén kértem a javítást, nem tudott róla, hogy van ilyen.
-
McJoker
tag
válasz
Tsebacsi #74059 üzenetére
Azért ez elég meredek ebben a formában, nem? Sokszor olvasni itt különböző topicokban, hogy ha nem vagy biztos magadban akkor egy SSD cserének se állj neki otthon egyedül, bízd szakemberre... Ehhez képest a Dell azt mondja a garanciás termékére, hogy "óóó hát adunk mi alkatrészt, csak szervizeld le magadnak"?
-
Mr.Peter
aktív tag
-
Mr.Peter
aktív tag
válasz
Tsebacsi #74056 üzenetére
Köszönöm az infókat.
Felhivtam a Humansoft szervizt, elmondtam a problémát.Emailben kell bejelenteni, és akkor hívnak és viszik a szervizbe. Leiírtam, hogy nem ez az első probléma, kérném a gép komplett cseréjét, vagy hasonló teljesítményű masik típusra cseréjét. Tudom, hogy szétszedessel, akku saru lehúzással lehet elindulna, de ezt már eljátszottam korábban, és nem akarom ezt játszani örökké. Eladni meg szintén nem akarok egy ilyen sz*rt senkinek.
Nagyon remélem nem kell balhézni majd, hogy cseréljék. -
-
zsoltee53
csendes tag
válasz
Tsebacsi #73893 üzenetére
Általában én is ezzel próbálkozom először, viszont ez a széria olyan szerencsétlen, hogy még a Linux sem kezeli tökéletesen. Szintén mások tapasztalatai alapján mondom. Sajnos vannak ilyen hardverek, pl. bizonyos új Lenovo-k touchpad-je sem megy Linux alatt, de még Windows telepítő alatt sem.
Egyébként Linux alatt használható, de nem tökéletes. Gigás net, Asus RT-AC65P router, 5 méterre van a géptől, fal nincs közöttük. 5GHz-en 20 lefelé, 110 felfelé. Az USB-s mini WiFi stick-em több hálót lát.
-
törölt tag
válasz
Tsebacsi #73796 üzenetére
Oh, akkor ez esetben utángyártott lesz, a garim pont 1-2 hónapja járt le, azóta jelentkezett a dolog.
Egyébként valaki tud segíteni, hogy esetleg itthon honnan tudnék rendelni? Nekem eddig nem sikerült találnom, csak ebayen, amazonon, alin, ahonnan nem szívesen vásárolnék.
Ha minden igaz 25cm hosszú és kb 1cm széles gumira lenne szükségem. -
hotkar
senior tag
válasz
Tsebacsi #73659 üzenetére
Nem, nem, összekavarodtak a dolgok.
A dokkolót a saját, 130 W-os tápjáról fűtöm, és a dokkoló 90 W-ot ad tovább (maximálisan) a gépnek. Ha nagyon szabályos akartam volna lenni, akkor a nagyobbik, 180/130 W-os tápmodullal vettem volna a dokkolót, de így is jó - azzal a szépséghibával, hogy nyávog a Win10. Attól persze működik, és tölt is.
(A gépem irodai használatban van, élete legnagyobb részét 1...5 %-os terhelésen éli le.)
-
Tim82
félisten
válasz
Tsebacsi #73474 üzenetére
Nem volt még alkalmam másikkal, de lesz. A családban van egy E5450 használatban, annak el fogom kérni a töltőjét (dedikált Nvidia GT 830M videókártyás modell, egy nagyobb tégla 130W-os töltő van hozzá).
Felmerült bennem az is, hogy a hibaüzenetet a CMOS elem és a normál akku hiánya okozza közvetve, de nem ismerem ennyire a Dell-ek "lelkivilágát" (főleg Thinkpad-jeim voltak/vannak, azokat ismerem eléggé alaposan).
Egyébként 3rd party type C töltővel is ez a hibaüzenet, de annál ezt feltételezem üzemszerű működésnek.
-
Tim82
félisten
válasz
Tsebacsi #73471 üzenetére
Ilyen van benne a kézikönyv szerint: CR-2032
Jó, megnézem akkor Thinkpad-ekből kivett CMOS elemmel, annak is szemre ugyanilyen csatlakozója van, amennyire a kézikönyv ábrájából meg lehet állapítani.
A töltő jó lesz, ha a csatlakozója kompatibilis ezzel.
A töltő megvan, a csatlakozója is kompatibilis, működik is róla az 5400, csak épp kiírja a bekapcsolás után, hogy ez szerinte nem gyári töltő, nem tudja a teljesítményt sem meghatározni. Dell gyári travel töltőről van szó, pontosan ilyenről: [link] - mégis ezt a figyelmeztetést adja a noti.
Tehát komplett LCD assy-d van, a kérdés az, hogy az alaplapi csatlakozóba jó lesz-e?
Nem, félreérted. Az alaplapi csatlakozóba biztosan jó a display kábel. A beszerzett és már beszerelt, kipróbált komplett LCD assembly-ben azonban 1368*768-as TN kijelzőpanel van, ezt szeretném lehetőség szerint 1920*1080-as IPS kijelzőpanelre cserélni. A kérdésem az, hogy ehhez a display kábelt is kellene-e cserélnem, vagy a jelenlegi, az 1366-as panellel együtt az LCD assembly-ben meglévő display kábel kezelni fogja-e a nagyobb felbontású kijelzőt helyesen.
-
Tim82
félisten
válasz
Tsebacsi #73466 üzenetére
Közel sem lehet erre igennel vagy nemmel válaszolni, a legjobb, ha ellenőrzöd, milyen való a készülékbe.
Épp ez az, amit írtam is: nincs CMOS elem a gépben, nem tudom mivel összevetni. (Ez egy az előző felhasználó által lezúzott gép, kb. alaplap, hűtés, alsó ház, kéztámasz, billentyűzet volt meg, minden mást kiszedtek belőle céges selejtezésnél. Én meg újjáépítem kábé.
) A kérdésem igazából arra vonatkozik, hogy az alaplapi CMOS csatlakozó változott-e a korábbi generációs Latikhoz képest, kell erre figyelnem. Ha úgy keresek, hogy kifejezetten Lati 5400-hoz való CMOS elem, úgy általában véve nincs értelmezhető találat.
Szerintem másik kábel való a 1080p-hez és másik a 768p-hez, de ez csak sejtés.
HD kijelzős komplett kijelző-zsanér-fedlap-antenna assemblyt tudtam hozzá szerezni, ezért lenne jó erről biztosat tudnom.Ha gyári töltő, a Dell fel fogja ismerni
Gyári, viszont lehet, hogy jó pár generációval régebbi Dell-ekhez való, ez okozhat gondot a kommunikációban? -
dredjudge84
őstag
-
bozsozso
őstag
válasz
Tsebacsi #73415 üzenetére
Csak azért merült fel, mert a laptop TB4-es a dokkoló meg TB3-as. Ha esetleg thunderbolt csatlakozósat veszek az működik sima type-c-ben is? Még pár kérdés a dokkolóról:
1. Ha nincs bedugva a dokkoló tápegysége akkor működik a dokkoló?
2. Ha be van dugva a dokkoló tápegysége akkor tölti is a laptopot?
3. Van jelentősége, hogy 180W-os vagy 130W-os táppal veszem?
4. Itt aprón vásárolva kell esetleg valamire figyelni? Az új egy kicsit drágának tűnik. -
totron
addikt
-
totron
addikt
válasz
Tsebacsi #73173 üzenetére
20 Volt igény esetén 20 Volttal próbálkozzunk, extrém esetben, egyes notik megkajálják a ~15 Voltot is, de azt is jó eséllyel megbosszulja az elektronika később, max. nem kötjük össze a hibajelenséget a múltbeli partizánkodással. 18-22 V legyen inkább a megcélzott tartomány, azt is csak ha nagyon muszáj. A powerbankból hány Amper húzható ki, az itt inkább a kérdés (amiatt nem is indul el eleve a folyamat, mert nem tudja a gépet kiszolgálni). A végeredmény stimmel: powerbank nem lapi töltésére való. Napelemről, töltésvezérlő közbeiktatásával viszont járható út. Ha eljő a melegidő.
-
Ka999
tag
válasz
Tsebacsi #73167 üzenetére
Sajnos Linuxszal nem tudom kipróbálni, mert céges gép, nem cserélhetem le az oprendszert. A powerbank elvileg tud 20V-t. Akkuról megy a gép, hiába dugom rá a powerbankot. Reviewk alapján más laptopokat gond nélkül tölt az a tipusú powerbank. A powerbank is érzékeli, hogy rádugtam a gépre, kiírja, hogy 5V feszültségre állt rá, de az amper 0, vagyis áram nem megy. A használt type C kábel 100w-ot bír, telefont gond nélkül tölti gyorstöltéssel.
Nem lehet, hogy a type-c port szabályoz le? -
ToBeY
nagyúr
válasz
Tsebacsi #73120 üzenetére
i7 4600m 16GB ram - nem az gond,hogy nem viszi a 4k videókat csak,96fok és a venti teker mint az állat és most cseréltem ki a ventit mert csapágyas lett...
Pyttawrx: Szia 1, Cooler Master HTK-002 paszáztam újra (boltban azt mondta az ember,hogy ez egy jó paszta én nem tudom)
2, fogalmam sincs hogy a hűtőcső a rossz -
trec12
addikt
válasz
Tsebacsi #73089 üzenetére
Köszi! Viszont USB-C port nincsen a Vostro 3510-en az nem gond? Esetleg a D3100-as a jó hozzá?
Dell Commercial Docking Compatibility -
yxcv
tag
válasz
Tsebacsi #72825 üzenetére
Sajnos nem lett jó a 65W-os, mert a csatlakozója sokkal nagyobb, így bedugni se tudom.
A készülék már az 5 éves, így semmi garancia nem érvényes rá és az adapterre sem.Honnan tudok/merjek rendelni eredeti, DELL, 45W-osat (4,5 mm-es)? A "nevesebb" webshopokon nem találtam, csak nagyobb W-osat. Ezt keresném.
-
neil_mullen
aktív tag
válasz
Tsebacsi #73030 üzenetére
Szia! "DC-in kábel mozog" mármint a DC foglalat mozog a laptopban?
-
törölt tag
válasz
Tsebacsi #72969 üzenetére
Igen, felismeri. Egy 65w és egy 180w Dell táppal is próbáltam, mindkettő okés. Majd arra a BIOS frissítésre ránézek, bár szerintem a legfrissebb van rajta.
Egyébként magamtól odáig jutottam azóta, hogy leginkább a töltés alatt álló akksi hűtése miatt szenved ennyire a venti, a proci meg ugye automatikusan feljebb teszi a teljesítményét tápellátás alatt, de ettől függetlenül még mindig nem értem, miért kell közel max frekin pörögnie..
-
arcitec
addikt
válasz
Tsebacsi #72864 üzenetére
Köszi. No szóval az történt, hogy az az opció a windowsban, hogy a frissítési frekvenciát állítsam az a laptopra kapcsolódva nem lehetséges. A monitoron (beállítások) megnézvén 60Hz-en megy. Valószínűleg, a laptop fixen 60Hz-t állít elő a GPU és a saját kijelző kapcsolatában és ezt adja tovább az esetlegesen csatlakoztatott külső monitornak is.
Az hogy ez így ató rendben is van, legfeljebb, ha a PC van játékra használva, akkor azon a
win-ben ne lesz állítva a szükséges frekvenciára.Ellenben a füles az csak nem akar működni, már minden ajánlott driver fent van.
Több féle fülest is próbálta, talán kis "kattanás, zörej" hallható csatlakoztatáskor,
de ezen túl semmi. Elképzelhető, hogy hívjak szervizest? A Gari még 2,5 év helyszíni.
Apropó a belső és a bluetooth-on keresztüli füles, külső hangrendszer(bluetooth) tökéletesen működik. Minden egyéb is tökéletes, kivéve a füles csatlakozót. -
Zoltn
senior tag
válasz
Tsebacsi #72814 üzenetére
Céges appcenteren keresztül lehetett drivereket frissíteni, azt megcsináltam lefutott, elvileg azok ok. Elvileg.
USB-s linux nem rossz ötlet, de nem igazán érzem otthon magam benne.
Egy kis adalék még, hogy ha nem homeoffice van, bent az irodában is dell type-c dokkolók vannak, 34-es monitorokkal, és azok sem működnek rendesen.
Közvetlen hdmi-vel összekötve még nem néztem meg, de valószinű úgy működne. De úgy meg nem akarjuk használni kell a francnak a sok kábel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Mobil flották
- Filmvilág
- Eredeti játékok OFF topik
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Family Link
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- TUF F15 FX507ZI4 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe gar
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS 5-12450H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- MSI Thin - 12450h, RTX 4050 és 16gb RAM + 1tb SSD
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest