Új hozzászólás Aktív témák
-
CsMarc
tag
válasz
soldi3r #52256 üzenetére
Most esik le, hogy lehet a Displayport miatt mondta a srác, hogy kell a dokkoló, mert ugye az E5530-on nincs DP-bemenet. Vagy ezt ki lehet kerülni egy átalakítóval?
Egyébként nem tudom milyen kábellel dugtuk rá. Valószínűleg még vissza fogok menni és akkor megkérdezem.
Akkor szerinted a DP-DP kábel lehet a megoldás?
-
petyus_
senior tag
válasz
soldi3r #52132 üzenetére
Dell.com-on megkérdeztem, azt írták, hogy abban az esetben lehet gond, ha az adott gépet nem forgalmazzák itthon. Vagy M6800at, vagy M7710-et vennék, a Dell.hu-n mind a kettő szerepel, tehát gondolom ilyen probléma nem lesz. Amiket néztem gépeket, ott írják, hogy a garancia átíráshoz szükséges adatokat a vásárlás után elküldik.
Illetve még azt írták a Dell.com-on, hogy néha előfordulhat valamennyi költség a garancia átírásakor.
Esetleg tudtok valami elérhetőséget, ahol a magyarországi Dellnek tudnék írni? Mert a honlapon csak az egyes szerződéses partnereket találom, központi elérhetőséget nem.
-
-
-
kisza25
félisten
válasz
soldi3r #51961 üzenetére
asztalra való gép, én hurcolásra is vettem, úgy kell vinni, mint a hímes tojást, nem egy strapagép
mostani divatnak megfelelően inkább vékonyabbra csinálták, aminek akkor lenne értelme, ha ez miatt jobban lehetne cipelni, de nem lehet, mert ez miatt bár könnyebb lett, inkább lenne 5mm-el vastagabb, de masszívabb -
Avicularia
veterán
válasz
soldi3r #51851 üzenetére
Elképzelhető, de nem nagyon lehet félrerakni, és a csavarok rendesen meg voltak húzva. Mindegy, megcsináltam a szerelő munkáját és spóroltam a Dellnek egy kiszállás árát ami nem lehet olcsó itt Svédben.
Igaz a régi mondás, ha jó munkát akarsz akkor azt magadnak kell megcsinálnod -
Avicularia
veterán
válasz
soldi3r #51732 üzenetére
Hogy érted? Én már csináltattam Magyarországon is svéd garanciás latitude-ot és itt svédben is magyar garanciás dellt. Azt ugye a fórumban sokszor leírták, hogy ha külföldi garis akkor egyszer csinálják meg otthon. Ugyanez volt itt is svédben, mikor másodszor elromlott a gép kérték a honosítását.
-
Janika-1982
tag
-
somasz
addikt
-
426os
őstag
válasz
soldi3r #50942 üzenetére
A diagban nem ment 75 fok fölé a rövid teszten, a hosszút majdnem egy órán át hagytam menni, de ott még annyira sem ment fel. Külön cpu stress tesztet meg nem találtam, ami van cpu test az kb 10 mp alatt meggyőződik arról, hogy minden oké.
Viszont csináltam utána egy ilyen gyönyörűséget. Volt 103 fok is, meg addig szurkoltam, míg csak megjelent egy kis throttling. Tovább nem kínoztam. A szobában olyan 20 fok körül van a hőmérséklet.
Nyomjak ebből egy hosszabbat, vagy van esetleg más, elfogadottabb teszt, amire tudok hivatkozni? -
426os
őstag
válasz
soldi3r #50930 üzenetére
És csessze meg, megint elment a hang. Úgy néz ki, hogy ha párszor fel-le pakolom a dokkolóról, akkor elnémul. Jöhet a hangkártya reinstall
Hogyan derítem ki, hogy a dokkoló hibás-e? Van egyáltalán benne elektronika, nem csak a kivezetések?
Mondjuk az, hogy indokolatlanul melegszik a gép, nem tudom hogy függ össze a dokkolóval. Aztán lehet, hogy a sírásom alaptalan és egyszerűen ez ilyen, így képzelték el gyárilag. Mondjuk akkor szomorú lennék, mert többek között azért is vettem Latit, hogy ne kelljen melegedéssel szenvednem, meg hasonló alap dolgokkal... A referencia továbbra is az előző gépem, egy Lenovo Z510, ami, igaz Haswell 3550m procival, de ugyanúgy nVidia dgpu-val, csendben dolgozott. És utóbbit csak akkor kapcsolta, ha szükség volt rá. Minél többet foglalkozom a témával annál jobban felidegesít. Egyik kompromisszumból a másikba léptem, ráadásul ez még zavaróbb is, mert nem tartom normálisnak.morfondőr: Na jó, akkor kerítek d-sub > dvi kábelt valahol holnap. De akkor váltogat rendesen, vagy akkor meg csak az IGP megy?
-
426os
őstag
válasz
soldi3r #50920 üzenetére
Live Linux nem jó, mert azzal is el kell tökölni, mivel alapból driver hiányokkal küszködött (Mint). Illetve ott már alapjáraton is süvített a venti.
Viszont felpróbáltam egy Win10-et, Dell Update-el felmentek a legfrisebb driverek, de azzal is ugyanúgy viselkedett, mint 8.1-el, nem tűnt számottevően hűvösebbnek/halkabbnak. Utána nyomtam egy BIOS default settings-et is, de az eredmény nulla.
Viszont a dvga Win10 alatt is ugyanúgy beragad. Értem ezalatt, hogy ha leveszem a dokkolóról, bekapcsolva marad, nem vált vissza Intelre. Ha a tálca ikonra rákattintok, hogy lássam melyik program használja, akkor nem mutat semmit, egyszerűen csak beakad és nem kapcsol ki. Érthetetlen. Nagyon elcseszte a Dell ezt az nVidia-s változatot. Eleve az is milyen már, hogy külső kijelzőt csak a dvga képes kezelni? -
426os
őstag
válasz
soldi3r #50842 üzenetére
html5 megy. Firefox-ot használok, most próbáltam játszani a beállításokkal, de mindig min. 20-30%-on pörgeti a cpu-t, de inkább jobban, amitől a hőfök már bőven a ventikapcsoló 65 fokos határ fölé megy. Internet Explorer alatt viszont 10% alatt marad a terhelés..
Mondjuk ez annyira nem Dell-es téma már.
Viszont az nvidia-s kérdést megint felteszem, hátha most van itt valaki, aki tud válaszolni: Semmiképpen sem megoldható a külső kijelző használata az nvidia gpu nélkül? Valószínűleg ha az nem menne és lenne folyamatosan 50-60 fokos, akkor kicsit hűvösebb lenne az egész gép. Böngészés és dokumentum olvasás közben annyira nincs rá szükségem, hogy fűtsön... -
kraki
tag
válasz
soldi3r #50681 üzenetére
Köszi!
Attól tartok, hogy az utángyártott kijelző messze nem fogja adni azt a megnövelt fényerőt, amit a gyári biztosított! Élvezet volt, még a napfényben is használni az ATG-t, amikor még jó volt!
Viszont azt kellene tudnom, hogy, ha veszek egy tízezres donor gépet, akkor csak az LCD-t kell áttenni, az inverter maradhat a régi? Persze, így egy sima, átlagos fényerejű kijelzőm lesz, de legalább gyári DELL!
Szerinted? -
AstraCDX
senior tag
-
Fleto93
tag
válasz
soldi3r #49665 üzenetére
Köszönöm, ezt a szót én is értem. Egy billzet hiba normál esetben nem öli meg a teljes gépet. Billentyűzet egyébként hibátlanul működik indítás után. De a megoldás szerviz szerint: alaplapi chip hiba - 35eFt a javítás és 3 hét. Nem javíttatom, szükségem van gépre a munkához. Ha valakit érdekel így hibásan, akkor hamarosan meg lesz aprón hirdetve.
-
AstraCDX
senior tag
válasz
soldi3r #49652 üzenetére
Azt hittem már senki sem reagál kérdésemre .
Marha érdekes, hogy egy ilyen szinte FULLOS géphez nincs ilyen gyári tartozék .
Most 24V/~230V inverter + DELL 90W táppal használom .
Csak elgondolkodtam, hogy van-e a 230V > 19,5V 4,62A tápnak megfelelő,
24V (esetleg 12V) bemeneti feszültségű gyári DELL táp .Keresgéltem, de nem igazán találtam .
Csak gagyikat láttam, amire azt írják, hogy "mindenhez jó" .
Abban viszont nem bízok .
Itt is csak E6520-ig írja a kompatibilitást .
Azért észmegállító, hogy épp E6540-hez nincs ilyen cucc .
Üdv.
Astra
-
almafa42
aktív tag
válasz
soldi3r #48946 üzenetére
Köszönöm a válaszokat mindenkinek. E7450 irányába hajlok erősen.
E6440 nem játszik, túl nehéz. (eredetileg 7250 lett volna a kiszemelt pont a hordozhatóság miatt, ehhez képest a 7450 is kompromisszumos, hát még a 6440
)
Ahogy néztem a piacon, ár szempontjából úgy járok a legjobban, ha a legalapabb modellt választom (i5-5200, 4gb ram, 128gb ssd, FHD), és ehhez veszek +4gb ramot, és egy 250-es msata samsung evo-t. Tud esetleg valaki jobb megoldást?
Ezen felül, garancia elvesztése nélkül lesz lehetőségem 3g modemet beépíteni utólag a gépbe? Kb úgy, ahogy somasz bekötötte a kis E6220-asba is.
-
-
-
-
.:ZS:.
senior tag
válasz
soldi3r #48028 üzenetére
El, bejön a Windows7 boot logó is. A Dell és a Windows7 logó közti rövididőszakban tolja a képernyőre a memóriaszemetet, majd majd amikor a windows7 átváltana a logóról a bejelentkező felületre akkor kék halál ati*** fájlra hivatkozva.
Mindezt persze csak külső kijelzőn, sajáton semmi.
Szerk: Jah és a kék halál is ilyen furcsán csíkozva meg fura karakterekkel jelenik meg.
-
OnlineWolf
tag
válasz
soldi3r #47953 üzenetére
Ez kicsit szűk válasz, úgy hangzik mintha a kérdés lenne baromság vagy az a baromság amit állítottak a boltban.... Nem mindegy hogy a 3 év garancia vásárlás időpontjától él vagy olyan mint amit a laptopszalon kínál a +1 garanciára, hogy csak akkor teljesül ha évente tisztíttatod a laptopot.
-
DonCosta
tag
válasz
soldi3r #47923 üzenetére
Szia!
Eddig az nem jutott eszembe, hogy a dokkolón más lehet a hálózati kimenet. Amúgy van dokkolóm is, de tény hogy nem azzal próbáltam ki az új Cat6-os kábelt. Este kipróbálom.
Amúgy én driver problémára gondoltam, mert a hálózati kártya tulajdonságainál nem volt a választhatók között a 1000Mbit vagy gigabit csak 10 és 100 Mbit és automata. (ez utóbbin hagytam)
Üdv: DonCosta
-
Tim82
félisten
válasz
soldi3r #47861 üzenetére
Emlékeim szerint az NFC utoljára Core 2 Duo-kkal működött, azt sem fejlesztik már jó pár éve. Bár ahogy nézem, jó páran fejlesztenek hasonló névvel cuccokat (ez olyan, mint a Linuxos TPFC, a név hasonló, csak épp nem az a cucc).
Nem rémlik, hogy lenne Dell-es megfelelője a PM-nek. Előtelepítve biztosan nem volt, mi meg nem találtunk rá semmit. W7-ben kiegyensúlyozott sémával megy.
-
Sonny C.
tag
válasz
soldi3r #47660 üzenetére
Szia!
Köszi az újabb tippet, de közben elindultam a kapcsoló - ami DVD meghajtó felett van - rossz vonalon. Letöltöttem a szervizelési kézikönyvet és abban elég részletesen le vannak írva a BIOS beállítások. Van egy olyan pont, ahol azt lehet engedélyezni/letiltani, hogy a kis kapcsolóval milyen vezeték-nélküli eszközöket lehessen ki/be-kapcsolgatni.
BIOS beállítások
Itt kivettem a WLAN elöl a pipát, tehát ne a kis kapcsolóval lehessen ki/bekapcsolni és a windows indulásakor először a wi-fit jelző kis ikon kéken kezdett világítani! Próbaképpen visszamentem a BIOS-ba visszatettem a pipát és ugyazaz volt a helyzet, mint eddig, tehát nem működött. Ismét vissza pipa ki és azóta működik! Én ez alapján azt gondolom, hogy a kis kapcsoló fizikailag nem működik és ez okozta a gondot!
Mindenesetre mindenkinek köszönöm a segítséget még egyszer!
További szép napot! -
Sonny C.
tag
válasz
soldi3r #47653 üzenetére
Sziasztok!
(#47653) soldi3r Köszi a segítséget, de az általad javasolt lépést megtettem többször is (írtam is), de sajnos nem változott semmi!
(#47655) avman próbáltam a drivereket letörölni és újratelepíteni, ilyenkor a win7 nem ismeri fel. A wi-fi jelzőfénye még egyetlen egy alkalommal sem villant fel, emiatt is gondolom, hogy a kis kapcsoló lehet hibás! A wi-fi pontos típusát nem tudom, ennek utána nézek!
Még egyszer köszönöm mindkettőtöknek a tippeket!
-
fulton
addikt
válasz
soldi3r #47623 üzenetére
Neked is, és Szaszandras nak is köszi.
Jó ötletet adtatok. Arra én is gondoltam már hogy a láncban előre kötöm a Házimozit, jelenleg egy 5.1 pana, vagy holnap jön meg az LG 7540 em. Kipróbálom, és ez a beállítás dolgo is érdekes, és igéretesnek tűnik.Köszönöm szépen. Vissza fogok jelezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Dell Precision Munkaállomás 7750 17.3" i7-10850H/32GBRAM/1TBSSD/RTX3000/WIN11PRO
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 1,5 év garancia
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged