- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diák66
őstag
válasz
Dhampir #70768 üzenetére
Egy ideig nem dobta hibára, de van, hogy kidobja, szóval valami nagyon fals hibaüzenet lehet a support assist részéről. Neten csak annyit találtam, hogy más típusú gépnél is előjött, de megoldás nincs rá. Egyébként a Killer LAN jó, maximum annyi a bajom vele, hogy ha elindítok egy letöltést minden más eszköztől "elveszi" a biteket. (jó a mobilnet sem acélos, de az ADSL még gyatrábbb) A routerben már QoS is van beállítva, de nem segített. Telefonok rajta lógnak a wifin, közben a Yamahán meg netrádiót hallgatnék, de a Killer győz és szinte a teljes sávszélességet megkapja. De laptopon belül is a letöltés győz, pedig piszkálgattam a Killer App beállításoknál a prioritást. A wifi viszont néha érdekes. Random eltűnik a rendszer számára. Ott van az eszközkezelőben, de lekeresni a hálózatokat nem hajlandó, a wifi opciók el is tűnnek a windowsból. Mintha nem lenne, de mágis ott van. Windows bug lehet. A wifi kártya letiltása, majd újra engedélyezése megoldja a problémát. F12, majd diagnosztika problémamentes alapos módban is. Szóval nem aggódok, mert többnyire minden rendben van egyelőre, bár eddig random 2 lefagyásom is volt, blue screen nélkül. Kifagyott a képernyő, egér volt, mozgott is, de semmire sem reagált. Ctrl+Alt+Del-re bejött a szokásos felület, de feladatkezelőre kattintva semmi. Továbbra is csak egér mozog. power gombot megnyomva egyszer semmi..... vagy második kifagyásnál bejött, hogy leállítás és csak tekergett alatta a hernyó. Mindkét esetben power gomb hosszan és szokásos windows hibaüzenet a logban, hogy kernel power stb..... Amúgy így hosszab távon már annyira nem is bejövős maga a gép. Kezdem kitapasztalni a gyengeségeit. A mostani áron nem is venném meg, igaz én se vettem olcsón.
-
cisco007
csendes tag
-
movax
őstag
válasz
Dhampir #70580 üzenetére
Kikapcsoltam a Modern standby-t, ezzel és egy kedves fórumtárstól kapott PowerShell-szkripttel életre keltettem az addig lebénított Powercfg lehetőségeit, beállítottam a megszokott energiagazdálkodási sémákat, képernyőhalványítási értékeket stb. De pl. az Intel-csomag továbbra sem teljesen működőképes, a Dell-verzió sem. Nincs hardverszintű S3 state sleep, és a modern standby kikapcsolásával eltűnik a sleep opció, így alvás helyett most hibernálás van, ami még jobb is.
-
pohár
félisten
-
válasz
Dhampir #70498 üzenetére
Furcsa, mégpedig azért, mert a sima Next Business Day a normál helyszíni javításos gari, a Pro Support már egy fokkal komolyabb, egyéb támogatást is jelent, és biztos hogy mindig jár hozzá helyszíni javítás és technikus. Az NBD esetében pl. memória, tápegység, SSD, akku cserénél futárral jön-megy az alkatrész, technikus nincs. Pro Supportnál van.
A Pro Support + pedig az elérhető legnagyobb gari itthon (egyebek mellett), itt egy kép hogy mi mibe tartozik:Ha egy árban van az NBD, A Prosupport és a ProSupport+ akkor hülyének is megéri a legjobbat választani
-
válasz
Dhampir #70405 üzenetére
Mit vettél?
Nekem is lenne egy kérdésem. Van egy G15 5511-esem. Amikor elindítom az AIDA64-et (v6.50)és rámegyek a számítógép/összegzésre, szépen nézi a hardvereket, egy szempillantás alatt eljut a ramokig. Utána vár egy bő percet és halad tovább. A ramok után amit listáz az a BIOS típusa, amire azt írja, h unknown.
Az alaplap szekciónál pedig az SPD-t nem hajlandó egyáltalán listázni/megjeleníteni, sem a gyári ramnál, sem a g-skill kitnél. Ez miért van? Tudtok erről valamit? -
movax
őstag
-
-
movax
őstag
-
Diák66
őstag
válasz
Dhampir #70155 üzenetére
Én a munkahelyi Letitude 5590-en lecseréltem 11-re. De csak azért, hogy az Instagramot tudjam kezelni. (sajnos csak laptopot adtak, okostelefont nem) Korábban Bluestack volt a megoldás, de mostanság nem akart megfelelően működni, meg amúgy is bonyolult volt vele képet feltölteni. Most így egyszerű, de a rendszert nagy (NAGYONNAGYON!) szokni kell. Az office is 365 lett a 2010-es verzió helyett. Szóval:
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Dhampir #70083 üzenetére
Nincs eroltetes. Siman a hivatalos oldalról leszedtem az isot, a hivatalos media creation toolal csinaltam pendriveot. Tpm es secure boot legyen biosba bekapcsolva. Minden kerdes vagy figyelmeztető ablak nélkül siman feltelepült. Sehol nem szólt, hogy nem támogatott a gép.
És sokkal smoothabba fut, mint a win 10. Tuti nem állok vissza arra a sz@rra.
Clean install volt, semmi scriptes buheralas, hackeles nem kellett.
-
-
válasz
Dhampir #70072 üzenetére
Az nem újdonság, hogy pl megy a w11 egy C2D/2GB ram/NO TPM-es gépen is. Dell 6400-ra tettem fel próbaképpen. Nekem csak az nem fér a fejembe, hogy miért kell most már azonnal feltenni az új rendszert, mikor azért még nem biztos hogy ki van forrva.. stb
Illetve ha utánanézünk a win10-hez képest nincs is változás a design-t kivéve.
Nem neked címzem, csak erre válaszoltam. -
válasz
Dhampir #69930 üzenetére
Használni természetesen lehet, sokan a dokkok 130-as tápjával használják a gépeket.
Teljesítménynövekedés viszont ettől nem lesz
Ha a készülék 45W-al jött gyárilag, akkor maximumon hajtva is elég neki ez a táp, nem fog merülni az akku közben. A 65W max talán arra lehet jó, hogy közben gyorsabban tudja tölteni az akkut, persze kérdés az alaplap mennyit kezel. -
Immy
őstag
válasz
Dhampir #69602 üzenetére
Igen, ez egy jó dilemma.
Játékhoz kell a teljesítmény, az pedig nagy hődisszipációval jár és azt pedig valahova el kell vezetni. Laptopnál nyílván kicsi a borda és az egész házra nem tudja átterjeszteni a hőt, mert megsül a felhasználó keze amikor nyomkodná a gombokat
A kérdés onnan lesz érdekes, ha a hőmérsékletet nem nagyon tudja levinni, akkor Turbo-t se lehet használni ami már kisebb teljesítményt hoz magával... -
Immy
őstag
válasz
Dhampir #69595 üzenetére
Az-az igazság, hogy objektív összehasonlítást eddig nem találtam, hogy az újabb hűtési megoldás mennyivel hatékonyabb. Feltételezem, hogy jobb lehet mert újabb, csak egyáltalán
Amúgy néha azon is gondolkozok, hogy játék közben egy kis plusz ventillátort valahogy betennék a laptop alá biztos ami biztos alapon csak kérdés hogy milyet.
-
Diák66
őstag
-
Gergello
addikt
-
Diák66
őstag
válasz
Dhampir #69487 üzenetére
Igen, láttam... a szomorú az, hogy ha ezzel a VGA-val ennyi az ára, hát ne is akarjuk tudni mennyi lesz komolyabb VGA-val.
Csak lesz rá valami normális akció majd.....
Pedig nem is 11. gen-es proci, másban sem a legütősebb, de mondjuk bátran vállalható, főleg ha tényleg jó lesz a felépítése miatt. Nem értem nálunk miért kerül ennyibe.... Ez a 1650-es VGA-s változattal az a bajom, hogy a csatlakozók igen buták rajta. USB 2.0 2x, plusz a beépített monitor mellé csak egy csatlakoztatható HDMI-vel, nekem meg kellene a harmadik monitor is. (1 beépített 2 különálló) -
sasa134
addikt
válasz
Dhampir #69309 üzenetére
sziasztok,
ebben az új 2021es Dell G15-ben 10gen intel vagy Ryzen lesz a jobb választás - mit gondoltok?
illetve a 90W-os rtx3060 helyett várható 3070nel szerelt verzió?A német Dell honlapon az 5800H + 512-es SSD verzió rendelhető 1249Eur-ért, ugyanaz az i 10870H-val 1299. [link]
Nem tudom, várjak-e, igazából egy 5600H nekem elég lenne sztem. -
Diák66
őstag
válasz
Dhampir #69274 üzenetére
Igen, akartam is írni, az sokkal szebb. Az 5590-ből is volt fehér házas verzió. Nekem az AMD nem kell, Intel párti vagyok. Jó, hogy megemlítetted ezt az 5510-es verziót, nagyon bejön.
Tetszik, hogy hátul is van csatlakozója (bár mindegyik ott lenne). Nagyon hasonló az Alienware verzióra, annak is hasonló gépháza van, bár gondolom az nem full műanyag. A G7 17 is nagyon jól néz ki, de hát az árát nem kell megnézni... mert tuti nincs annyi a pénztárcámban.
-
Diák66
őstag
válasz
Dhampir #69272 üzenetére
Én az 5590-est néztem ki annó, most is elég lenne, de már nem igen kapható. (noname kereskedőtől meg nem veszem meg), így az 5500 van kilátásban 1660-as VGA-val. Azért ezzel, mert +2 monitort szeretnék csatlakoztatni és a 1550-es elvileg nem tudja. A helyszíni garancia szimpatikus, az Inspiron N5110 is az volt, amit váltana majd az új pár hónap múlva. Az 5590 hűtése nagyon szimpatikus, de pl. a CR2030 az szivatás benne.
-
-
szoke12
őstag
válasz
Dhampir #67869 üzenetére
Ma tovább kerestem a hiba okát és a következő logot találtam a biosban:
(Power log)
09/17/2020 05:34:36 Power On - Not applicable
09/17/2020 05:35:36 Power Off - ASF2 force off
09/17/2020 05:35:59 Power On - Not applicable
09/17/2020 05:36:53 Power Off - ASF2 force off
09/17/2020 05:37:20 Power On - Not applicable
09/17/2020 05:43:37 Power On - Not applicableOlvastam róla a dell oldalán, de nem találtam konkrét választ, hogy mi lehet.
Visszaraktam az egyel régebbi biost is, de nem változott semmi.Valaki találkozott már ezzel a hibával?
-
válasz
Dhampir #67842 üzenetére
De! Álj, de! A Honosítás ingyen van!
Ha az eredeti számlán 1 év van, a honosításkor is 1 évet kapsz. Ha többet szeretnél, akkor kell fizetni érte (értelemszerűen).
Nem kell a Collect end Return-al foglalkozni, olyat garit kapsz rá amit itthon alapban adnak azokra a géptípusokra. A lecsökkenő garanciaidő érdekes, ilyennel még nem találkoztam... -
válasz
Dhampir #67837 üzenetére
Szia,
az attól függ, hogy az ST alapján mennyi rá a garancia. Én ezt a honosítást nem erőltetném. Pl egy Collect and Return-os laptop honosítás után simán offsite-os lesz, mert a Dell Magyarországon nem értelmezi ezt a garancia típust, pl. az is megtörténhet, hogy a honosítást követően lecsökken a garancia időd
-
-
ddmb
aktív tag
válasz
Dhampir #66499 üzenetére
Bocsi, lehet hogy értetlen vagyok, de csak azt kérdeztem, hogy a prociba integrált grafikus kártyának van-e kivezetése a fentebb említett laptopban, és hogy váltogathatok-e az inteles és nvidiás kártyák között?
Mert már volt dolgom olyan géppel, amiben csak a külső grafikus kártya volt használható... hiába volt benne core proci
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Tesla topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Egyéni arckép OFF
- Napelem
- Gumi és felni topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Revolut
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Bomba áron dobozos új GIGABYTE /I7-13620H 16GB 1 TB SSD Nvidia RTX 4050 6GB 144 Hz FHD IPS
- MSI Vector GP76 16 Gamer Tervező Laptop -60% BRUTÁL i7-12700H 16/1TB RTX 3070Ti 8GB FHD 360Hz !!!
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i7-13700H 14Mag 16GB/1TB RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Bomba ár! HP ProBook 430 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gar
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Ryzen 7 5800XT: Gyorsabb, Erősebb, Tiéd lehet még ma! Rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest