- iPhone topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaborbol
őstag
válasz
Tsebacsi #74979 üzenetére
En 1 db komplett uj tartalek geppel jarok, 20-25 ev alatt szinte soha nem kellett semmi alkatresz talan egy alaplap volt eddig, nemi ssd- hdd es ennyi. Kirakom mint tartalak gep, aztan vagy ott marad vagy kicsereljuk az ugyfelnek. Egy geptipus 95%-ot lefed, a laptop az nagyon mas kategoria.
A cpu csere az ugy tortent, hogy miutan az alaplap nem segitett, a sajat idomet toltve elovettem egy masik uj 7010-es gepet ami pont akkor futott be. Kicsereltem minden letezo alkatreszt es a CPU bukott ki egyeduli hibakent.
Mondtam nekik, hogy mi a gond, kuldjek kepet, elotte utanna, elkuldtem.
Ok, kuldjek most egy videot rolaEddig ilyen nem volt, elkuldtem.
Kijott az ember masnap, kapaspol forditva rakta be az uj cpu-t ami persze nem indult a gep.
Nem lihegtem a nyakaba, ott sem voltam, kerdezem tole, biztos jol van bent a cpu? Persze , de ne nyuljak hozza, mert megsutom a procit, meghal az alaplap, es akkor ugrik a gar.Bepoccentem, szedtszedtem elotte a gepet, osszeraktam rendesen, persze egybol ment, a srac szo szerint elsonfordalt, nem jeletettem, de lehet kellett volna.
-
RosszQtya
csendes tag
válasz
Tsebacsi #74955 üzenetére
2018. novemberi... a 3 év lejárta előtt vittem gariztatni, akkor már 12(14) billentyű nem működött megfelelően vagy sehogy...
soha többet dell! a 10 éves lenovo még pöcc röff megy a kis I5-s procival...
Ez a gép akkor fél misi volt... durva lenne lapot venni bele most 200-250ért -
Malachi
veterán
válasz
Tsebacsi #74906 üzenetére
Az, hogy hangos nekem nem ér meg fél nap kiesést sem - bosszantó, de ez van - mint azt le is írtam érthetően. Majd ha lesz nem tudom egy szabad hetem, akkor szerviz.
Ezt az új kínját tegnap óta csinálja és imádkozom, hogy csak szoftveres gond legyen. Ezért küzdök vele én.Tehát nem igaz, hogy október óta szívok vele - azóta zavar a zaj. Az igazi szívás csak most kezdődött.
Mondhatsz bármit, ez nem normális így. Nem fogsz meggyőzni arról, hogy a vevő hibája ha nem működik, vagy rosszul működik valami, meg az, ha szóváteszi. Nem is tudom mire vélni ezt a hozzáállást egyszerűen, hogy a fórumban én vagyok leteremtve mert lehalt a laptopom.
Na de tényleg befejeztem, ha visszakerestél akkor láttad, hogy hónapok óta nem írtam semmit mert minek. Most írtam, mert most van bajom. És megnyugodhatsz, mostantól békén hagyom a topicot, ezért igazából tényleg kár volt bármit is ideírnom.
-
user26
senior tag
válasz
Tsebacsi #74908 üzenetére
Nem tudok róla, hogy valami előjel lett volna. Talán SSD csere körüli időben 1-2 windows kék kép...
Ledek nem villognak, csak a HDD led villog, a másik kettő folyamatosan világit. Szét szedtem, azaz le vettem a hátlapot, és 8GB ram van benne 2*4, Egyesével, slot cserével se indul el, vagyis nem ad képet.
Nem melegszik. Olyan mintha "elindul aztán megállna" -
user26
senior tag
válasz
Tsebacsi #74904 üzenetére
Szia! Köszönöm az infót!
SSD -t pár hónapja cseréltünk benne, (új bontatlanra)
Sajnos nincs kép se hdmi -vel, se saját kijelzőjön, mindegy milyen "trükkel" akarom indítani.
Memóriákat nem tudom ellenőrizni, mivel nincs pót. Úgy tudom, de tévedhetek, hogy hang jelzéssel pl sípolással jelezné, hogy valamelyik alkatrész meghibásodott, vagy nem jó, de nincs semmiféle hang. Igen tudom, elhiszem, messziről, láttatlanba bármi lehet. Csak megpróbáltam itt érdeklődni, itt több szaki, és évek + rutin áll mögöttetek...
Régebben 4-5 éve, ugyan ez történt, akkor alaplap csere volt, igaz másik dell modell esetében. Használt, gari nincsen. Nézelődök hardveraprón, ugyan ez vagy hasonló tudású gép miatt. -
Malachi
veterán
válasz
Tsebacsi #74903 üzenetére
Kérdeztek, válaszoltam. Egyelőre úgysem tudok mást csinálni mert munka helyett próbálom helyrerakni a cuccot. Ha neked is határidős feladataid múlnának azon, hogy rendesen működik-e a laptopod, talán nem vennéd ennyire lazán.
Viszont én nem téged akartalak piszkálni, hanem a vonatkozó fórumon leírtam a kínomat. Szóval részemről ennyi. -
SZATA
senior tag
válasz
Tsebacsi #74875 üzenetére
Igen, az 5521-ben ezek a jobb kijelzők. Nem rendelem, itt a HA-n vadászok. Sajnos sokszor még a fényerőt sem adják meg a hirdetésben.
A Precision és XPS sorozat meg vagy baromi drága, vagy régi.
Mindegy, most már tudom, hogy kell csekkolni a paramétereket.
Szóval a kiszemeltekről kérek ST-t.
-
SZATA
senior tag
válasz
Tsebacsi #74865 üzenetére
+ #74866 pohár
Köszi a gyors választ!
Például erről a gépről van szó! Gyári számot még nem tudok. HA-n nézegetem a gépeket, és így kerületem ebbe a dilemmába.
A support oldalon a specsben ennyi van a kijelzőről.
391-BFWI : 15.6" FHD (1920x1080) Non-Touch, Anti-Glare, IPS, HD+IR Camera, 250nits, WLAN/WWAN -
azbest
félisten
válasz
Tsebacsi #74754 üzenetére
Kicsit mintha másabb lenne a fedlap az újabbaknál, talán erősebb.
A Latitude L3540-26 erősen esélyes így, bár a fedlap ott is ki van gyengítve más módon [link].
Ahhoz legalább nem kell win only usb3 dongle 2. monitorhoz és esetleg később nagyobb felbontású monitor is ráköthető, nem csak mesterségesen limitált fullhd, mint a hdmi vostroknál.
Bár, ott meg lehet gyárilag type-c töltőt adnak elfoglalva a második kimenetet és akkor meg type-c töltés átvezetős hdmi dongle kell. Ami meg levont pár wattot az átadott áramból és úgy csak lassú módban megy vele a gép (slow charger). És akkor meg vagy erősebb type-c táp kell mellé pluszban vagy dc dugós. Mindig van valami szopatás. Múltkor egyik latituddel pont így jártunk, a type-cre tett 8W -ot vonó dongle mellett kevés lett a gyári 65W táp és kellett venni 90w-osat.Az 55xx széria felárát nehezen tudnám eladni a managementnek, hogy "ugyanazt" a hardveres felszereltségek jelentősen magasabb áron vegyük.
A szervizzel egyébként nagyon jók a tapasztalataink (szegeden), általában gyorsan jöttek és pikk-pakk cserélték, amit kellett.
#74747 Dhampir
áh igen. A lan hiánya tényleg eléggé kizáró ok, a többi nem annyira szempont nekünk. De felgyújtanak, ha még egy dongle kell a lanhoz a második monitor usb3 dongleje mellé, így is usb hub kell, hogy az egér, bill és füles mellett az is elférjen.Azt meg kell hagyni, hogy nagyon ügyesen szegmentálják a piacot, hogy minden apró dologért egy szintet feljebb kell menni.
-
pohár
félisten
válasz
Tsebacsi #74739 üzenetére
jaja, sokszor ezért kezdek el ticketet, hogy megtudjam a benne lévő alkatrész szervizes cikkszámát, erre bedob nekem minden opciót, hát mondom egy hülye bazz
volt ma nap végén kollégámnak egy levele, ügyfél hűtést keresne a Latitude 7390 2in1 gépéhez, keressük-kutatjuk az SPMD-ben a cikkszámot, nem találjuk sehogy... elkezdünk rá ticketet, és akkor láttuk, hogy az ALAPLAPRA INTEGRÁLT! (jó nettó 1500$-os beker árral kb
)
hát gec, ilyet se basztam még -
Ákinard
aktív tag
válasz
Tsebacsi #74726 üzenetére
Igen, ez ma megtörtént
2019-ből az maradt meg, hogy egy sz...ás volt az egész szétszedés és összerakás, ma viszont hirtelen felindulásból megcsináltam minden videó és más segédlet nélkül. Így utólag hamu a fejemre, hogy nem kaptam szét hamarabb...
(Mondjuk ennek ellenére máglyán égjen örökké, aki ezt kitalálta, hogy még a monitort is le kell szedni, hogy hozzáférjek az alaplaphoz, alul pedig nincs érdemi ajtó... )De most a venti miatt hamarosan úgyis szétszedem újra, nomeg valamikor egy 2TB SSD-t is beleraknék, csak az áruk épp eléggé eltávozott a realitástól az utóbbi 1-2 hónapban.
-
movax
őstag
válasz
Tsebacsi #74714 üzenetére
Pedig a pár évvel ezelőtti Ideapadoknak semmi bajuk, 7 db van a környezetemben, átlagban 4 évesek, munkagépek, napi hurcolászással sincs semmi bajuk most sem. Tapogattam boltban Asusokat, HP-ket is, nem venném egyiket sem. A következő gépem fémházas lesz, az tuti, ha még gyártanak ilyesmit. A korábbi, 12 éves fémházas Sony Vaiómon disznót lehet vágni és most is működik.
-
426os
őstag
válasz
Tsebacsi #74682 üzenetére
Nem tudom, hogy sok-e, de én meglepődtem, hogy ennyi. Van itthon egy 7490 is, I5-8350U procival. Egymás mellé téve a két gépet, hasonló körülmények között a 7490 5-10 fokkal hűvösebb és a bios selftest futtatásán kivül annak még nem hallottam a ventijét. Ránézésre a két gép hűtője hasonló méretű, ráadásul a 7400 az alu házas. Mindent egybe vetve furcsállom, hogy jobban melegszik, azért érdeklődöm, hogy ez ilyen, vagy valósznűleg igényel kis foglalkozást. Ja még annyi különbség van, hogy a 7490-en Win10 fut. Feleslegesen nem cseszegetném a supportot, de ha elfáradt a hűtése, akkor azt még inkább gariban cseréltetném (nem MO-n van a gép, szóval no para, nem ti fogtok vele foglalkozni
)
-
426os
őstag
válasz
Tsebacsi #74680 üzenetére
Inkább arra irányul a kérdésem, hogy mennyire normális ez a hőfok. Most egy pár percre magára hagytam és mikor visszajöttem 49 fokon volt, de ahogy elkezdtem válaszolni a hsz-edre, már 60 fokra is felment. Sokallom egy kicsit.
Sok éve mikor az e6430-at vettem, ott is hasonló bajom volt, szó nélkül cserélték az egész hűtőt. -
Dhampir
félisten
válasz
Tsebacsi #74670 üzenetére
Persze, csak annyira nem egyértelmű, és a bolt sem tudta, például először az üzlet területén látatlanban ki kellene fizetni, hogy kiderülhessen, valójában mit tartalmaz a doboz és utána el lehetne állni, ha mégsem az, csak ugye akkor egy felesleges plusz kört jelentene mindkét félnek.
Még a feltüntetett 24 hónap jótállás is érdekes elírás, mert ebben az nem újraértékesített gépről ír az adott bolt honlapja.
Nyilvánvalóan, ha több a rászánható pénz, akkor egy drágább, de egyértelműen beazonosítható notebookot választ a megrendelő az említett akciós gép helyett.
-
pohár
félisten
válasz
Tsebacsi #74551 üzenetére
na, azt hogy?
olyannal már találkoztam, hogy nem dobja ki az alkatrészeket ST-re, de az TechDirecten belül látszik, így lehet csalni kicsit
a "Search by Service Tag" résznél próbáltad az SPMD-n belül (itt nekem mindig mutatta), vagy elkezdtél rá csinálni egy Self-Dispatch-et?
-
-
E300TD
tag
válasz
Tsebacsi #74482 üzenetére
Köszi!
Minden jó lett.
Most hogy hang is van, lehet látni, hogy ezzel akadt össze a bios: (ez a frissítés hozta meg a hangot az új lapon).Intel(R) Corporation - System - 10.23.3349.218
Az új lapon 1.19-es bios van, ezzel jól működik. 1.22, 1.23-mal nincs hang, az 1.24 volt az alaplap gyilkos ...
-
Schafranek
tag
válasz
Tsebacsi #74324 üzenetére
A honosítást ugyan sikeresen megoldottam, de a garanciakiterjesztés nem sikerült.
A gyártótól sajnos egy kellemetlen, inkább sértő ajánlatot kaptam. Sem az ár, sem az idő viszonylatában nem volt korrekt...
Világosan látszott, hogy a gép típusa alapján (felnőtt ember létemre), egy 10 éves hülye gyereknek gondol a gyártó figurája, ami nem méltó a márkához.
Eddig Precisiont használtam, amelyhez 5 év jótállást és prémium support plus-t kaptam. Nem gondoltam, hogy ennyire megkülönböztetik az egyes típusokat márkán belül és az én káromra spórolnak.
Ezek után jó döntés lett volna a 7760-as. -
Malachi
veterán
válasz
Tsebacsi #74375 üzenetére
BIOSban állíthatók a (használhatatlan) power management értékek 4 előre meghatározott profilból lehet választani - már akkor ugyanazt csinálja a fan, mint windows alatt. Szóval gondolom mindegy, Linux vagy mi töltődik rá. Szűz win11 van rajta, mindegy is.
Tucatnyi panaszt olvastam most angol nyelvű fórumokon, ők is cseréltek mindent, hűtőt, pasztát, akármit, semmi változás.
Értelmetlen is lenne, mert ahogy mondtam max booston se ment soha nagyon 60 fölé a CPU hőmérséklete. Hűt a gép és jól hűt. Egyetlen olyan hűtési görbe kellene, ami nem csak a 0 és kb. max fordulatszámot ismeri, és ami egyenletesen, alacsony fordulaton hűtene nemtom 60 fokig, onnan meg felőlem fel is szállhat, az a dolga.
Nem tépem a számat, úgyis csak dühöngeni tudok. Csak azért nem küldöm vissza már most (tegnap vettem át) mert muszáj dolgoznom és nem tudom, talán történik valami csoda pár nap alatt vagy sikerül megszokni ezt a “hűtést”, meg tényleg egyszerűen nincs időm megint egy napot elszúrni egy újabb, másik laptop beállítasára. De max pár nap és kiderül. Elképesztően nagyot csalódtam a cégben, nem is tudom, mit mondjak. Álmomban nem hittem, hogy ilyen létezik még.
-
Malachi
veterán
válasz
Tsebacsi #74371 üzenetére
i5, IrisXe, SSD.
irodai munkára vettem, nem játszani.ez nem hardveres gond, a CPU egyszer nem ment 60 fok fölé sem. olvastam olyat, hogy bios frissítéseknél változott a múltban a helyzet, egyiknél halkabb volt, aztán megint hangosabb.
én csak azt nem értem, hogy mitől számít olcsónak egy majd 400k-s lapos meg azt, hogy a francba létezik, hogy nincs egy fan control, ami működik vele. meg hogy miért nincs ezzel tele minden fórum, ez konkrétan botrány.
-
Schafranek
tag
válasz
Tsebacsi #74324 üzenetére
Honosítás megoldva, magyar lokalizációja van a gépnek.
Mivel az általam elindított művelet nem járt sikerrel, más utat kellett választani. Nem szerettem volna tovább folytatni ezt a kilátástalan harcot, ezért a forgalmazóhoz fordultam, igy 48 órán belül meg lett oldva az, amivel július óta szenvedtem.Következhet a garanciakiterjesztés.
-
-
tylerddd
veterán
válasz
Tsebacsi #74295 üzenetére
Egyébként több videóban láttam (egyes modelleknél, a 7490 esetében is), hogy van ilyen és ehhez hasonló elem az SSD-n, ami alatt van hőelvezető szalag is. Nekem ilyen nincs rajta. Mennyire lehet érdemes ilyet venni hozzá? Ugye ez 100%, hogy belefér.
-
zsolti75
senior tag
válasz
Tsebacsi #74287 üzenetére
Több úton is lehet. A legegyszerűbb, de drágább, a Lenovo oldalán, a garancia hosszabbításra kattintani, és sima netes vásárlásként meg lehet vásárolni. Lenovo fiók kell hozzá, mikor kéri hogy írja be a szállítási címet, akkor a gép lokalizációjának megfelelő címet kell beírni. Mivel postázás nem fog történni, ezért nincs jelentősége a cím valódiságának.
-
zsolti75
senior tag
válasz
Tsebacsi #74283 üzenetére
Vásároltam már külföldi Thinkpadra és Legion-ra is itthonról garanciát nem egyszer, egyszerű volt mint a faék. Rakattam át premiumból depo gariba gépet és fordítva szintén, egy levélváltás, és pár óra alatt megvolt.
Régebben Dell honosítással én is így jártam mint a kolléga. Én speciel feladtam a dolgot. -
Schafranek
tag
válasz
Tsebacsi #74280 üzenetére
Dell ügyfélszolgálat. Ott simán lerázott a hölgy azzal, hogy hívjam fel egy Delles cég számát, ahol visszairányítottak az ügyfélszolgálathoz. Pingpongoztak velem és bezárult a kör.
Ezután következett az e-mail, de semmire nem jutottam, leráztak, mint kutya a vizet.
Úgy gondolom, hogy ennek nem igy kellett volna történnie, főleg nem egy globális cég esetében.
Egy honosítás miért ekkora feladat a gyártónak 2023-ban?
Ha nem hajlandóak honosítani, akkor az a minimum, hogy közlik, de még eddig sem jutottam.Ha utána tudsz nézni, nagyon megköszönöm.
-
RosszQtya
csendes tag
válasz
Tsebacsi #74174 üzenetére
gyári dell oldal NMVe ügyben
https://www.dell.com/en-us/shop/dell-m2-pcie-nvme-gen-3x4-class-40-2280-solid-state-drive-1tb/apd/aa615520/storage-drives-media
csoda hogy lövésem nincs ki merre van arccal előre?
szerk:
illetve a keresés ami konkrét típusra szól, nem csak úgy turkáltam a shopban -
adika4444
addikt
válasz
Tsebacsi #74144 üzenetére
Köszi. A Latitude 5490-nek kicsit zajongós a ventije, örülnék, ha ennél sikerülne halkabb darabot vennem
#74145plömplöm
Az egyik C-t már is bukom, ha töltömtehát marad egy C + 1 A... Jó lenne még egy C vagy A. Az 5490-en is előfordul, hogy több USB-t használok egyszerre, a 7-eseken meg LAN sincs, plusz egy átalakító.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Tsebacsi #74137 üzenetére
nagyon köszi
végül kikötöttem a jól beváltnál. ez a márka, ez a típus nagyon bejött. -
tasiadam
veterán
válasz
Tsebacsi #74127 üzenetére
No, műxik, köszi! Próbáltam egyébként ezt a hard resetet, de volt ahol azt irták, hogy az akksi integrált, emiatt azt hagyni kell. De lehúztam, 2x30s-ig tartottam a gombot ,most a bios akart diagot, azt skippeltem, majd legközelebb. Azért a tempekre kicsit kíváncsi leszek, hogy a gyárilag kő kemény helyett arctic MX6-al mit fog alkotni (kicsit több, mint 2 éves a gép pedig)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest