- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
Új hozzászólás Aktív témák
-
tpotyka
tag
válasz
Schafranek #74448 üzenetére
Nekem nem egészen világos, elnézést. S szerintem a kifogásolt vonatkozásban éppen lényegesek a részletek, amelyeket nem ismertettél.
- Milyen gépről van szó konkrétan?
- Zavaros, hogy típustól és vásárlás helyszínétől miként tenné függővé a gyártó, hogy milyen garanciát „kap” a vásárló. Vagy én értek félre valamit, vagy esetleg te.Például én semmi kiterjesztett ProSupportot nem kaptam volna, ha nem azzal lett volna szándékosan rendelve ÉS nem fizetem ki azért a szolgáltatásért az általuk nyilvánosan meghatározott árat, éspedig géppel együtt megvásárolva végeredményben. Eszembe sem jutott utólag lavírozni azzal, hogy ProSupportot majd nagyobb eséllyel vagy netán kedvezőbb áron lehet intézni külön, magyarországi közvetett lépcsővel. Sőt, ellenkezőleg volt mindez valószínűsíthető, épp ezért nem választottam nehezebb haladási irányt. Esetedben nem ismert, hogy mi volt az előkészület vagy a beszerzési háttér
„Ennek a gépnek más a felhasználói köre és módja, ezért jártam igy - sajnos a gyártó figurái nem ismerik a valós felhasználást, ők úgy gondolják, hogy a gép arra van használva, amire a gyártó szánta, ezért nem kockáztatnak hosszú idejű jótállási idővel.”
Ezt hogy érted? Nem lehet, hogy teljesen más szituációkat próbálsz összevetni, miközben egészen más, ill. felhasználói választási esetektől függően más az üzleti protokolljuk? Aktuálisan nem tudok arról, hogy díjmentesen több évre adnának garanciákat. Bár személyesen csak két Latitude típus kapcsán van tapasztalatom, így nem tudom, hogy más Dell gépeknél nagyvonalúbban dobálnak-e a vásárlóhoz „ingyen” garanciákat. Vagy ha igen, akkor azt feltehetően bele is foglalják az alapkonfig beszerzési árába. Különben nem lenne a gyakorlat fenntartható.Az én újgépem Latitude Rugged 5430 (eredetileg az USA Dell adta el USA állampolgárnak, ha ez érdekes részlet, de szerintem garanciánál épp nem). S még ennél is, amelynél esélyes a nem általános használat, úgyszintén elérhető volt a többéves ProSupport – ha valaki fizetni szándékozott érte. (ProSupportos felár nélkül alap garancia lett volna, érthetően.)
Evidens, hogy milliós gépértéktől függetlenül a gyártó tetemes költséget vállal a sokéves nemzetközi érvényű garanciával, még nagyszámú gépeladás esetén is: ennek nyilván ára van. Tudom, hogy van extrémebben Rugged géptípus is, de az is tiszta sor számomra (a gyártó meg gondolom, távolról bizakodik), hogy felhasználóként a rugged jellemzőket nem azzal kívánom felhasználni, hogy pl. sűrű villámcsapkodós viharokban megyek ki, csakazértis jelszóval terepre, mondván: elég rugged ez a gép ahhoz. Persze sarkított extrém a példám.
Kiindulásként az extra garancia árak webshopos áttekintéssel gördülékenyen megállapíthatóak. S ha az extra garancia felár differenciált lenne a típusok függvényében, az is összevethető az alapkonfig árakhoz mérten.
-
tpotyka
tag
válasz
Schafranek #74427 üzenetére
Szia, rövid javaslatom: a gépedről a Dell SupportAssist felületen belül küldj be jelzést a „problémádról”, vagyis a kért ügyintézésről.
Részletesebben: én nyáron vásárolt új gépet honosíttattam. Nálam sem volt gyors folyamat. Telefonon én csak jóval előzőleg érdeklődtem a delles 0680… telefonszámon, a menete akkor nem is volt tisztázva, engem pedig inkább a hivatalos megerősítés érdekelt, hogy lehet. Beszerzés után egy hazai szakszervízt kérdeztem a témában, mint kiderült, abszolút nem ők az eljárók, a géptulajdonosnak kell intéznie. Szakszervíz oldalról adtak azért igen hasznos iránymutatást, mondták a Dell weboldalon erre szolgáló felületet – beküldtem precízen, és biztonságképpen mentettem is erről pdf-et. Ezt tehát a honlapjukon te is beküldted. A céges ügyintézésre ott megjelölt 15 munkanap duplája bőven eltelt és aggasztott, hogy semmi válasz nem jött, és emailben vártam, hiszen az volt logikus, a bekért adatok alapján. Később próbáltam érdeklődni: mint kiderült, a Dell oldalán chat ilyen célra nem használható, az egyéb tech. support téren azt írja (írta nekem) hogy az nem elérhető, erre a releváns oldal alján általános felhasználói üziben is jeleztem a gondom. Erre se jött válasz.
A legelején amúgy elintéztem a serial number megadásával a weboldali support hozzárendelést (szerintem ez kardinális, ellenőrizd is le), ennek akadálya nem volt, és ajánlott is volt az update-ek letöltéséhez. Később haladt a laptopom egyéb irányú telepítése, és a Dell SupportAssist Agent felület is felkerült. A régi Latitude gépemnél nem volt ilyen DSA aktivitás. Miután ott nézelődve ismerkedtem a felülettel, találkoztam a technikai hiba jelzés lehetőséggel. Én ide írtam aztán a problémámat, s ha jól emlékszem, csatolva is a weboldalról mentett pdf-et is. Erre jött egy rutinválasz emailben. Mivel továbbra sem küldtek fejleményről visszaigazolást, a kapott emailre küldött közvetlen emailes válaszban írtam nekik. Innen felgyorsult a dolog, elnézést kérés közepette és központtal kapcsolatfelvételre hivatkozva csak annyi volt aztán a válasz, hogy el van intézve.
Nekem furcsa volt, hogy ezután sem küldenek iratot a végbement honosításról, ezért jeleztem is, hogy örülök és elfogadom, de elmentem ezt az emailt, hogy valamire tudjak hivatkozni szükség esetén.(Azóta volt alkalom csekkolni, konkrétan ProSupport, Onsite Service hibakizárás témában, s aszerint tényleg átment az adminisztráció a rendszerükben.)
Szerintem a saját rendszerükben a digitális meglévőségre koncentrálnak. S nem arra, hogy körbeigazoltan előálljon az adminisztráció. A vásárlásig valóban gördülékenyebb a kommunikációjuk, a gyártó meg érthetően az eladásból tartja fenn az egész működést, a nem mellékes extrákkal együtt, pl. a sokéves supportot és garanciát. A gépemhez én az elérhető max. ProSupport stb-t rendeltem amúgy, ami 36+12hó. A webes supportoldal és a DSA alapján is én azt látom a géphez rendelten, amit megrendeltem a konfighoz. Nálad ez nem így van? Hogy érted, hogy honosítás megvan, de a ProSupport nem? Nem érthető ez számomra, szerintem ez nem válik szét, éppen a Dellnél. (Ha meglett a géphez vásárolva a ProSupport.)
Nekem inkább kedvező a tapasztalatom. Jóllehet én sem mindig hiperkedves Dell alkalmazottakkal beszéltem (1 kivétel volt), vannak más habitusúak is, valamint elég nehézkes volt ez a honosítási folyamat, de szerencsés módon legalább adott ez a Dellnél. Tudomásom szerint nem egy gyártó ilyen lehetőséget eleve nem is biztosít, vagy nem egy az egyben azonos paraméterekkel. A régi, 10 éves Latitude gépem hazai beszerzés volt, és nem volt hozzá extra support sem, emellett nem volt soha semmi baja, ami szakszervízt igényelt volna.
-
RosszQtya
csendes tag
válasz
Schafranek #74338 üzenetére
irigylem a kitartásod!
-
válasz
Schafranek #74338 üzenetére
Na ügyes! A kiterjesztett garit talán a disztri tudja adni?!
-
válasz
Schafranek #74323 üzenetére
Dell telefonos ügyfélszolgálat száma: 06 80 016 157
Itt kell jelezni hogy te nagyon szeretnél honosítást csinálni segítsenek hogy kell. -
válasz
Schafranek #74316 üzenetére
Én ismételten telefonálnél nekik! Még mindig nem tiszta mivel pattintottak le téged, ez pedig fontos lenne!
-
pohár
félisten
válasz
Schafranek #74290 üzenetére
a garkiterjesztéshez viszont kell a honosítás...
de az más sokkal egyszerűbb folyamat: ST-re ad a DELL egy qoute-ot a disztrin keresztül, amit vagy elfogadsz, vagy nem
-
válasz
Schafranek #74281 üzenetére
Ez jelenleg tipikus eljárás az ügyfélszolgálat részéről. Borzasztó amit rendeznek, nincsenek tisztában a szabályokkal és feladatokkal. Egy szerviz ilyet nem tud megcsinálni max a disztribútor talán. Hétfő reggel megkérdezem neked merre indulj de szerintem ismét az ügyfélszolgálat jön de kötnöd kell az ebet a karóhoz hogy márpedig ebben az ügyben ők fognak neked segíteni és intézkedni. Rendes számla vagy adásvételi szerződés kell legyen nálad amivel bizonyítod hogy tiéd a készülék.
Csak egy infó: Lenovo esetén pl. nincs migráció, ami még nem akkora gond, csak akkor, ha plusz garanciát akarnál venni...
-
válasz
Schafranek #74279 üzenetére
Érdekes, kinek telefonáltál milyen számra? Ki vette fel és mit mondott? Ennek így mennie kellett volna de hétfőn utána tudok nézni hátha.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Építő/felújító topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Milyen videókártyát?
- Renault, Dacia topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Magisk
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest