Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacsis
Közösségépítő
Ha jól dereng a Win beépített driverével nem volt ilyen gond, csak azzal 1FPS-el megy minden... Igaz hozáteszem elég rövid ideig volt úgy használva a gép, talán 6-8 ki-be kapcsolás erejéig... Mindegy, most akkor leszedem a drivert, megnézem a Win beépítettel hogy 8-10 ki bekapcsolás után mi a helyzet, utána meg akkor megpróbálom vissza nyalni ami fent volt, hátha.. visszajelzek
-
Kbali
nagyúr
válasz
bacsis
üzenetére
Márpedig ez előrevetíti a VGA halált. Olyat tudsz csinálni, hogy kikapcsolod a Quadro-t bios-ban és csak az integráltat használod? Ha igen és ilyenkor nem jön elő a porbléma, akkor egyértelmű a VGA. Másrészt megpróbálhatsz egy driver újratelepítést. Nálam egyszer a sima integrált intel vezérlője kezdett bohóckodni hasonló módon (bekapcsoláskor nem volt kép, csak csökkentett módban) - ott a driver törlése, kényszerített újratelepítése oldotta meg. Jah: előbb mindig az Intel drivert kell felrakni, utána az nvidia-t.
-
bacsis
Közösségépítő
Sziasztok!
Kérlek segítsetek!
Adott egy Dell Latitude E6510 laptop, amiben van egy Quadro NVS3100 VGA kártya... A gépen Win10 van... na most azt csinálja, hogy bekapcsoláskor, mikor betöltene az OS, egy pillanatra szétesik a kép, majd fekete képernyő... ki kell kapcsolni a gépet, majd mehet vissza, utána betölt... Na most ez nem mindig van, mondjuk 5 alkalomból 1-szer....
Néha játék indításnál is ez van... ott mondjuk 10 alkalaomból egyszer.... De miután elindul az OS és\vagy a játék, utána már elmegy órákon át, játékok is full stabilak, tehát tényleg olyan, mintha xar lenne a VGA, de valójában meg mégse, mert ugye ha elindul, utána meg akkor jó...
Esetleg driver probléma lehet? A hivatalos uccsó Nvidia Forceware van fent, ez a 341-es verziószámú...
Köszi a tippeket előre is -
ddmb
aktív tag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
van egy ilyen hogy "Energy Smart" de az "Off"-on van, áttettem "On"-ra, de úgy se lett jó
lehet, hogy ezek nem kompatibilisek?.... gondolom a laptop BIOSában nem nagyon lesz erre beállításAz "Input Source" menüben "Auto Select"-en volt eddig, áttettem "DisplayPort"-ra, de ez se segített
-
ddmb
aktív tag
Van egy Dell E5550 laptopom dockingon, és displayport kábellal van összekötve a Dell P2414H monitorral. Akárhányszor bekapcsolom a gépet, a monitor sleepben marad. Meg kell bizgetnem a dockingba dugott Displayport kábelt, és akkor nagy nehezen megjelenik a külső kijelzőn is aminek meg kell. Nincs valami beállítás, amivel elkerülhető ez a macera? Régebben DVI-jal volt összekötve, és ha jól emlékszem ott is ezt csinálta.
Kiírja, a kijelző hogy "Entering Power Safe Mode" és a kijelző bekapcsoló gombja villog.
-
törölt tag
válasz
Gempas 70
üzenetére
Nézd meg, hogy van benne a ram, egy darabban, vagy kettőben: ha egy 8-as, akkor mellé még egy ugyanolyan; ha 2x4, akkor szívás, mert 2x8-at kell venni, a meglévőt eladni. Billentyűzet világítás a biosban szokott állítható lenni, az normális, hogy nagyobb terhelésnél a ventillátor is többször megy. Ram cserekor levegővel tisztítás, újrapasztázás segíthet.
Utángyártott általában feleannyiból megvan, és több, mint feleannyit tud, ez pénztársa kérdés részben. -
Gempas 70
aktív tag
Tehát bővíthető.. thx. Veszek aksit is.
Csak gyári vagy utángyártott is jó? Alig használnám.
Más. Billentyű világítást hol tudnám állítani? nem találom... pár másodpercen belül elalszik. Amúgy az normális hogy ha sok oldal van megnyitva akkor hűt 1000-el miközben pl. csak olvasok.. -
Gempas 70
aktív tag
Üdv.
Olyan kérdésem lenne hogy van egy 7440 Lat-om i5-4300U val és 8 gb memóriával.
Bővíthető a memória? 16 ra szeretném. Gyakorlatilag asztali gépként használom külső monitorra HDMI-vel, csak internet, filmek, excel, és masszív böngészés. Ezért hajlanék a memória bővítésre .. semmi játék. Mint múltkor említettem az aksi is megmakkant, mondjuk ezt nem értem mert nem használtam csak benne volt fixen hálózati csatlakozón. Lehet ez volt a baj... nem lenne bennük védelem?
Szóval ha bővíthető lenne akkor az nekem elég lenne amire én használom és akkor vennék aksit is bele. Vagy engedjem el és újat?
Köszi előre is
-
Soderes
senior tag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Van egy 512GB SSD benne és egy 32GB intel Optane M.2.
Valószínű az utóbbiról (bootol?) Azért írtam ?, mert nem hiszem hogy bootol. Olyan mintha csak kidobná magát hibernálva és aztán ezt töltené vissza.
Még egy BIOS se lehet elővarázsolni, se csökkentett módot.
Arról sincs fogalma, hogy mi az a Win 10 Hello?
-
válasz
Soderes
üzenetére
Izé ilyet a PC-m csinált nagyon ritkán, de olyankor nem win boot végén, hanem a bekapcs után rögtön ilyen fura karaktereket írt, és nem bootolt tovább. Mintha rossz helyről akarna bootolni. Nem jöttem rá mi okozza, de manapság (legalább 1 éve kb.) nem csinálta.
Van az SSD-n kívül másik tároló is a gépben? Azon esetleg volt korábban Windows? -
nihill
őstag
Sikerült megmérnem végre amire eddig is panaszkodtam, a Latitude 5501 hűtése egy mérnöki mestermű. Ja, nem.

A szélére kihőcsövezett procihűtőn van a ventilátor, ami helyben beszívja a levegőt, majd rögtön ki is fújja. Ez teljesen jól működik.
Viszont ezen kívül a laptop többi része az égvilágon sehogy nem kap hűtést.
Rövid távon nincs is gond ezzel, de pár óra munka után már minimális terhelés mellett is szép lassan átmelegszik ez egész gép, és hűtés nem lévén egy végeláthatatlan SSD-throttling veszi kezdetét. Tényleg nincs vége mivel semmi nem hűti vissza ezt a részt innentől kezdve, csak miután munka után kikapcsolom és áll pár órát. (az M2 SSD ott van a mérési ponttól balra lefelé nem messze)Amint látszik, elhanyagolható mértékű olvasás/írás mellett is 100% a lemezhasználat, többszáz, néha akár többezer miliszekundumos válaszidőkkel.

Rendeltem egy laptop hűtőt hátha megoldja valamennyire, de ez a gép így egy vicc...

-
applause
aktív tag
Sierra MC7710-es wwan kártyájához win10 64 bit drivert tud-e valaki.
-
kutyuska
aktív tag
Sziasztok,
Az E7240-es kijelzője kicsit "leolvadt"
[kép]
Nem tudom, hogy rentábilis lehet-e javítása?
Kecskemét környékén vagy Bp. keleti oldalán vagy az agglomerációban tudtok jó szervízest?Köszi
zoli -
-
f.szabo
tag
Üdv, olyan problémám van a Dell7537 i5 6Gb Ram. win10 pro 64bit, laptoppal, hogy a grafikus kártyám "időnként" azaz elég sűrűn sajna, főleg indítás után, nem jól jeleníti meg a képet piros kék, stb színben pöttyözi a monitort, esetleg tudtok rá valami megoldást? köszönettel Ferenc
-
plömplöm
őstag
latitude 7400 2-in-1, biosból direkt wipeolt ssd, bios recovery, hibátlanul helyrehúzta, maximális tiszteletem

-
Ringman
félisten
válasz
üzenetére
nem adtam meg (kézzel kellett volna?) azt felismerte hogy vodás a sim. (vodával is beszéltem valamelyik nap, náluk minden OK volt, aktiválás megtörtént)
közben feltettem a dell oldaláról a sierra drivert, amit sem a winupdate, sem a dell command app nem listázott ki. Ez valamiért nem települt rendesen, így leszedtem, azóta meg működik a mobilnet. ezt őszintén szólva nem értem, de ha továbbra is működni fog, akkor nem nyomozok tovább.
-
Ringman
félisten
sziasztok!
van egy dell e7440-es laptop win10-zel és egy 5570-es wwan kártyával. (használtan vettük a laptopsystemtől) a kártyára rá van dugva a két antennacsatlakozó.
beleraktam egy vodás kártyát, pinkódot beütöttem, elvileg van csatlakozás (win10 is kiteszi a voda logót), viszont nincs net. vodás win10 appot is feltettem. (nem a sim hibás, más eszközön megy vele a net)
hol lehet a hiba?
-
válasz
hhgygy
üzenetére
Közben megint csak lecserélte a drivert ... Most azt csináltam, hogy a Visszaállás az előző illesztőprogramra lehetőséget választottam és elvileg most a Dell oldaláról letöltöttet használja. A kérdés, hogy mikor fogja megint lefrissíteni?! Nem lenne nekem bajom a Windows által telepítettel (mindig hagytam, hogy kezelje a videót), de ugye nem úgy működnek a külső megjelenítők azzal, mint a gyárival.
-
valakky
aktív tag
hát, ha ennyire körbejártál mindent, mert kb. mindenki előtt csak gúgli van, akkor nem értem, a csodában reménykedés helyett mi tart vissza, hogy látván a helyzetet, pl. a bangoodról rendelj egy univerzális 12,7 mm-est sata/pata keretet kb. 4e ft-ért és kis szerencsével beleszabd.
-
valakky
aktív tag
bocs, nem jó link maradt a vágólapon
[link]
ilyen kell neked, pata csatis a keret, 12,7 mm a magassága.
sőt, ez se jó, mert most nézem, mert nem a keretben, hanem kívül van a csatija.
szerintem ezt itthon nem fogod beszerezni, de szerintem még a kínaiktól se biztos, annyira elcseszetten ritka lehet. -
Zamma
őstag
Lejárt a 15 perces időkorlát...
Felhívtam a forgalmazót, sajnos nincs nekik sem.
-
Üdv! Latitude 7490-en azt vettem észre a minap, hogy megszólal az eszköz lecsatlakozása értesítési hang, pedig nem húztam le semmit róla. Ezt néhányszor eljátszotta, de egyébként semmi. Aztán tegnap újra, kijelző elfeketedik kicsit, majd vissza. Mintha a monitort választotta volna le. A jobb klikk menüből ezután eltűnt az Intel grafikus beállítások lehetőség. Videokártya töröl, manuálisan telepít a kicsomagolt driverből Dell oldaláról és újra jó. Viszont ma megint hallottam a hangot randomra, de megy minden rendben. Ugye ez nem valami hardveres hiba? Ez a 20H2-jelzésű frissítés van a gépen Windows szinten és most az update-nél jelzi az Intel display driver telepíthetőségét. Örülnék bizonyos szinten, ha valami Windows-os baki lenne inkább, mint hardveres hiba!
Itt írtam arról néhány hete, hogy mi bajom a Windows által feltett driverrel. A gondot megoldottuk egy fórumtárs segítségével, a manuális drivertelepítéssel. Így nem szeretném a Windows-ét használni, hiszen azzal probléma volt külső megjelenítők esetében. Köszönöm!
-
Zamma
őstag
Sziasztok! Úgy látszik hogy ez a retro d520 manapság nagyon menő!
Így hát én is előrukkolok egy kérdéssel ezzel a lappal kapcsolatban: van egy nekem is (3 gb ram, dualcore t7200 proci), amit szeretnék bővíteni egy (tarcsi) 2. ssd-vel amit a dvd helyére tennék (lubuntut tennék fel rá). Több boltot/bontót megkérdeztem (hardveraprón is), de nem jutottam előrrébb. Mit ajánlotok hol keressem? Esetleg van valamelyikőtöknek?
...ha lehet nem rendelnék kínából... Köszi!
-
UHHH
őstag
válasz
valakky
üzenetére
0. BIOSt frissítenék, illetve BIOS-ban kapcsolgatnám a sleep state-eket.
1. Bebootolnék egy linux-szal vagy winpe-vel és megnézném, ott jó-e.
2. Feltelepíteném az ingyenes drivereasy-t és örülnék, jó drivereket szokott találni, talán nincs benne azokban, melyeket néztél.
www.drivereasy.com3. Win7 reinstall. Tisztább-szárazabb-biztonságosabb érzés!

-
valakky
aktív tag
ha esetleg valaki emlékszik még özönvíz előtti időkre... hátha.
került elém egy tartaléknak szánt d520 laptop, win7 32bit, és Intel(R) PRO/Wireless 3945ABG wifi modullal, de nem találok olyan drivert, aminél elindulás után működne a wifi. hibakeresés, adapter alap állapotba állítása megoldja, készenlétből ha visszajön is működik. csak bekapcsolás után nem.
vagy 4 féle drivert kipróbáltam, amit felleltem a neten, dell és egyéb oldalakról.
a vicces, hogy tudnám cserélni, van N-es, AC kacatom elfekvőben, csak épp mind half, ez meg fullos és így az antennakábel nem elég hosszú neki.
neten meg sehol se találok ipex1 hosszabbítókat, csak ipex1-4 fordítókat.
mondjuk annyi, hogy az oprendszer egy t60-ról lett átklónozva, de a wifi drivert már egy csomó módon legyalultam telepítgetések előtt. -
Tim82
félisten
Nem Dell-es példa persze, de pl. egyes Thinkpad-eknél előfordul, hogy lemerül, csontra, úgy, hogy a gép amúgy ki van kapcsolva és nincsen semmi rádugva az USB portra. Ez persze lehet bug is, nyilván nem így kellene működnie, a powered USB funkció kikapcsolása rá a gyors megoldás.
Na, ezért írtam, amit.

-
Tim82
félisten
Szerencsére nem a te hsz.-edre/problémádra írtam.
És nem, a powered USB nem egészen arra lett kitalálva, amit feltételezel róla. Sokkal inkább az volt anno a funkció marketingje a Core 2 Duo korszak végén, amikor megjelent, hogy a noti kikapcsolt állapotában is lehet róla más eszközt tölteni.
-
UHHH
őstag
Határeset. A powershare-t érdemes kikapcsolni, de az is csak 50% akkuig merítené.
Ha elolvasod korábbi HSZ-eim, a Latitude 5400-omnál meg nincs meg ez a menü, amit te írtál, de sok másnál sem. Szép új világ, szép új BIOSok!
S amit te írtál az arra van, hogy pl. S3 alvásból felkeltse a gépet usb-s bill.kattintásra. -
somasz
addikt
válasz
bonhardsfnst
üzenetére
WD15 és TB16 dokk van hardveraprón több embernél is, ebayt is megnézheted, jófogást és tsait.
-
bonhardsfnst
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Dell Latitude 7400 i5-ös laptop, amit össze szeretnék kötni két monitorral. Mivel a dokkoló drága itthonról és banggood-rol mire ideérne, az 1 hónap, ezért valami konverteres megoldást szeretnék eszközölni.monitor1: Samsung Syncmaster B2240 (d-sub, dvi-d)
monitor2: Dell P2418HZm (hdmi, d-sub, displayport)mivel a laptop HDMI-vel rendelkezik, a Dell monitor egyszerű. viszont a Samsunghoz az a megoldás működne, ha egy Displayport - DVI átalakító adapterrel próbálkoznék?
például: https://www.conrad.hu/hu/displayport-dvi-atalakito-adapter-1x-mini-displayport-dugo-1x-dvi-aljzat-24-5-pol-aranyozott-fekete-renkforce-1492136.html
nagyon szépen köszönök minden észrevételt, segítséget előre is!
-
válasz
HoppMaster
üzenetére
Ezt azért még nem kell.
-
válasz
HoppMaster
üzenetére
Simán, megy. Persze normális ssd meg még egy 4gb modul még jobb lenne. De ezen is kell így menni. Ssd-t nézd meg hard disk sentinellel.

-
válasz
HoppMaster
üzenetére
Igen ez az ssd ismeretlen számomra. Amúgy lehet win10-et tennék rá.

-
gaborn1
tag
Sziasztok!
Adott egy Dell Latitude 5400, amivel 2 problémám is lenne (az elsőből jött a második)
Kb 7 hónapos a gép, de 1 héttel ezelőttig bekapcsolás nélkül csak állt. Azóta használom, 95%ban töltőről, néha 1-2 órát akksiról. Mikor 1 hete ránéztem akksi elhasználódásra, kb 7% volt. Ma úgy adódott, hogy egész délelőtt akksiról ment. Kb 26% körül jártam, mikor 1ik pillanatról a másikra halványabb lett a kép, kiírta, hogy energiatakarékosba van, és az akksi azt írta, hogy 7% van hátra, futtattam rajt egy battery reportot: [kép] Ez normális, hogy ennyit esett 1 merülés alatt? 62,6ról 60,7-re.
A ásik problémám ebből adódott. Felnyitottam a laptopot , hogy megnézzem, nem-e púpos az akksi, hátha az lesz a baj. Sajnos a többet erővel, mint ésszel elv miatt 1 minimálisan sikerült eldeformálnom a touchpad alatti részt, remélem a képeken látszik: [kép] [kép]
Ezt hogy tudnám vissza egyengetni? nagyjából 1-2mm az elállás.szerk: akksival kapcsolatban még: windows pár perce még azt jelezte, hogy 83%-on van és kb 1 óra feltölteni, most meg azt írja maxon van...
-
válasz
HoppMaster
üzenetére
Akku nélkül is akad? Olyankor felafatkezelőben látszik vmi terhelés? Az ssd típusa?
-
HoppMaster
aktív tag
Adott egy Dell E6230-as Noti. Huzamosabb ideje nem használtam, letöröltem róla mindent, s toltam ra egy Win7-et. Most azt figyeltem meg, h néha lelassul a szűz rendszerrel is.
Ennek szeretném kideríteni az okát.
Ez a gép Core i5-3360M CPU, 2.8GHz, 4GB RAM felszereltségű, ja és egy 128GB-os SSD lakozik benne.
Az akkut azt már cserélném kellene benne, bár nemtudomu megéri e foglalkozni vele. -
-
UHHH
őstag
Köszi a válaszokat.
Nekem a hack-kel már sikerül S3 módon altatni, ami alig fogyaszt, az összes problémám csak az, hogy külső usb billre nem ébred fel (se semmire, csak a powerre). Szemétség, hogy a biosban már nincs ott az usb wake (bár az usb-c wake is hiába van, usb-c -s hubon lévő billre/egérre sem ébred!).Sajnos a securebootot ki kell kapcsolni s a bitlocker is rossz a hack-nak.
Talán bios downgrade-et kellene próbálnom. -
nihill
őstag
Nekem volt/van gondom az e5501-en az alvó móddal. Munka végétől másnap reggelig az akku több mint felét megeszi (előtte az e6540 kb. egy hetet simán bírt így). Most jobb híján a hibernálást használom. Mondjuk nekem bitlocker is van rajta, ezért nem tudom kipróbálni a hacket amit írtál, nem akarok izélni a céges kötelező beállításokkal.
Most jelenleg a hűtéssel szívok. A kezét törném le annak a mérnöknek csúfolt kontárnak, aki ezt így bele tervezte az e5501-be. A meleget a gép közepéről hőcsővel kivezetik a bal hátsó sarokba, és ott helyileg kifújják egy ventivel. Ez így csodálatos, viszont a laptop fennmaradó 80%-a meg más nem lévén csak a globális lehűlésben bízhat. Nekem délutánra minimális terhelés mellett is fixen 65-69c az M2 SSD, ami emiatt a halálba throttlingolja magát. (legalábbis jelenleg itt tartok a hiba megfejtésében) Már rendeltem hozzá laptop hűtőt, remélem megoldja, de az a vicc, teljesen alap terhelést kap a gép munka közben, mégcsak közepesnek sem mondanám, és már így gondok vannak.
-
hhgygy
senior tag
Ugyanez volt nálam hónapokig nyomoztam, nekem az volt a megoldás, hogy egy régebbi Intel graphics driver tettem vissza, attól megjavult. Utána le kell viszont tiltani a w10 driver frissítést, mert különben visszarakja a szart.
A jelenlegi a 27.20 valamennyi, a 26.20.100. 6888 a nyerő driver. Csak kézi telepítéssel megy fel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mikrotik routerek
- Filmvilág
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hálózati / IP kamera
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T440,14",HD,i5-4300U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- ACER F5-771G 17" full HD i5 7200U 16GB DDR4 RAM 1TB SSD GTX 950M
- Dell G15 5511 i7-11800H RTX 3050Ti 16 GB RAM 15,6" Full HD 120Hz
- Lenovo Legion Pro 5 Új RTX 5070 / i9-14900HX / 32GB DDR5 / 1TB NVMe
- Getac T800 G2 Rugged Tablet 8GB RAM, 128GB SSD + Dokkoló, Windows 11 Pro
- Apple Magic Mouse (USB-C) - Fehér
- 222 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5050
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Üzleti kategóriás laptopok, asztali számítógépek, alkatrészek,garanciával, ZoliLaptop.hu
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

lehet, hogy ezek nem kompatibilisek?.... gondolom a laptop BIOSában nem nagyon lesz erre beállítás

Jogos kérdés. Bevallom ritkán állítom le vagy kapcsolom ki. Kb 2 hetente 1x. Persze mindenki máshogy használja.
.