Hirdetés
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok! Van egy Dell 5584-es laptopom, ami általában nem hordozok, egy helyen használok. A BIOS-ban a "Battery Charge Configuration" alatt az van beállítva, hogy "Primary AC Use". A kérdésem, hogy ez a beállítás mellett folyamatosan legyen a 230V-ra dugva, ha azt akarom, hogy kíméljem az akksit? Hogy tegyek, hogy a leghosszabb élettartamot élhessen az akkumulátor?
-
valeno
tag
-
csocsi77
csendes tag
válasz
üzenetére
Fél délután kutakodva én is erre az álláspontra jutottam. Köszönöm szépen segítséget. Esetleg ez?
https://westnotebook.hu/laptopok/altalanos-felhasznalasra/dell-latitude-5491-14-fhd-ips-i7-8850h-12-vmag-16gb-ddr4-2666mhz-512gb-ssd-magyar-vilbill-ujjlolv-gyari-gar-20220124-ig -
Bull Boss
őstag
Sziasztok! Van egy E7440-em ami eléggé melegszik... és 30%-on van a cpu terhelés akkor is ha nem megy semmi... Találtam egy videót youtubeon, de nem is értem mi történik ezen... Kivesz egy csavart a bill alól... Magic? Mi ez? Még nem fogtam hozzá, csak ha megerősítetek, hogy ez nem valami bohóckodás. Jah itt a videó: [link]
-
Girmin93
tag
Sziasztok! Dell Vostro 5470, időnként olyat produkál hogy játék alatt ( Euro Truck 2) az nVidia kártyát nem hajlandó 70% felett hajtani. Időnként játékból ki-be lépéssel megjavul, és kihasználja rendesen, de van amikor ugyanígy 70% maxon hajtja. Mi lehet ennek az oka? Más játéknál nem tapasztaltam ilyet.
-
csocsi77
csendes tag
Sziasztok, a segítségetekre lenne szükségem. Van egy DELL Latitude E6440 gépünk amit nagyon szeretünk, csak a háttértár lett SSD-re cserélve. Most lehetőségünk nyílt venni egy másik gépet. 250-300 között. Mindenképpen maradnék a márkánál, csak azt nem tudom melyiket érdemes. Általános használatra lenne. Irodai programok és internet. Szeretném ha gyors lenne, tehát SSD és ha háttérvilágításos bill lenne hozzá az is jó lenne. Mit ajánlotok ebben a kategóriában ?
Ezt néztem ki elsőnek, de nem baj ha tudtok picit olcsóbban is ajánlani vmit.
https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/dell/inspiron-5593-5593fi5uh2-p569403378/#termek-leiras -
Pferi
senior tag
válasz
valeno
üzenetére
Én Aida64-el megnézném hogy most milyen modul van benne és ugyanolyan keresnék bele, de ha nem akarsz vele vacakolni és nem értesz annyira hozzá vidd be egy közeli számtech üzletbe, és kérj tőlük hozzávaló memóriát. Általában ingyen be is szerelik ha náluk veszed, legalábbis a mi környékünkön így van.
-
valeno
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Egy Dell 3542-es gépről lenne szó (i7 4510U, 4GB ram, Nvidia 840m, 850 Evo 250 GB SSD, 500 GB HDD).
Szeretném bővíteni a memóriát 8GB-ra.
Tudnátok ajánlani konkrét memóriát és helyet amivel ezt meg tudnám oldani?
Sajnos nem értek ezekhez. -
Immy
őstag
Sziasztok,
Ha pusztán a használatot nézzük, akkor szerintetek melyik a jobb széria? 6440 vagy 6430 esetleg 6420? -
mdk01
addikt
Sziasztok,
Dell precision 7510
RÁdugtam töltőre a masinát és nem tölt, áll 33%-on.
Gyanítom, hogy van egy beállítás valahol ahol le lehet korlátozva, hogy csak X százalék alatt kezdjen el tölteni, mert a T500-on volt ilyen beállítás. Legalábbis remélem,hogy ez a gond.
Megnéztem, már az aksi beállításoknál, de nem találtam. BIOS-ban lehet ilyen beállítás?
Valakinek van ötlete?
Köszönöm -
thotzoltan
tag
A kép nem ment át valamiért... Broadcom USH. Hátérvezérlő
-
csaba1203
addikt
válasz
Bull Boss
üzenetére
Sajnos 7440-es tulajként ugyanezt tapasztalom a wifi a gyenge pontja ennek a szériának beleértve a sűrű wifi dobálásokat is...
Próbáltam már én is mindent driver le fel stb a helyzet mit sem változott ez van vagy megszokod vagy eladod de ezt leszámítva minden másban tökéletes nálam. -
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Van itt egy M4600 (precision) w10-zel es feltettem ra egy jatekot, ami directx 12-t akar, es nem akar elindulni. De en azt gondoltam, hogy a quadro 1000m kompatibilis a directx 12-vel. Valamit biztos rosszul csinalok...
Tudnatok segiteni, mit csinaljak vele, hogy jo legyen? -
Girmin93
tag
válasz
wertigo1984
üzenetére
Szia!
próbáltad azt, hogy feloldod a telefont és akkor nézed? Esetleg nem kell a telefonon kiválasztani a fájlátvitelt? -
wertigo1984
őstag
Sziasztok!
Megleptem magam egy Latitude geppel, de miert nem latja, ha a telefont csatlakoztatom? Azt mutatja, hogy ures a telefonom, pedig tele van. Win 10 Pro van a laptopon.
Koszonom a segitseget!
(Pohar, ToBeY , de jo regi parfumos arcokat latni ujra.
)Kellemes Karacsonyi Unnepeket kivanok mindenkinek!!!
-
Immy
őstag
Sziasztok,
Megérkezett a dell g5 5500, egyenlőre nagyon bejön
az első kérdésem, mit javasoltok milyen plusz hűtést tudnék pluszba hozzátenni?
-
psion2101
tag
Tud valaki adni egy olyan linket ahol olyan töltőt tudok venni a laptophoz ami gyári és tölti is az akksit.
-
laca891
aktív tag
válasz
Girmin93
üzenetére
Próbálj meg a win 8 alól frissíteni a Win 10-re.
[link]
Az eszköz használata a számítógép frissítésére Windows 10 rendszerre (kattintson ide, ha több vagy kevesebb információt szeretne megjeleníteni)
Itt kell megadnia ezeket az utasításokat:
Engedélye van a Windows 10 telepítésére, és frissíti ezt a számítógépet a Windows 7 vagy a Windows 8.1 rendszerről.Újra kell telepítenie a Windows 10-et egy olyan számítógépre, amelyen már sikeresen aktiválta a Windows 10-et.
Ha a Windows 10 rendszert egy Windows XP vagy Windows Vista rendszert futtató számítógépre telepíti, vagy ha telepítési adathordozót kell létrehoznia a Windows 10 más számítógépre történő telepítéséhez, olvassa el az Eszköz használata telepítő adathordozók (USB flash meghajtó, DVD vagy ISO) létrehozásához fájl) a Windows 10 telepítéséhez az alábbi másik PC szakaszra.
Megjegyzés : A Windows 10 telepítése előtt ellenőrizze, hogy számítógépe megfelel- e a Windows 10 rendszerkövetelményeinek. Azt is javasoljuk, hogy keresse fel a számítógép gyártójának webhelyét, ahol további információkat talál a frissített illesztőprogramokról és a hardver kompatibilitásáról.
Válassza a Letöltési eszköz lehetőséget , majd a Futtatás lehetőséget . Az eszköz futtatásához rendszergazdának kell lennie.A Licencfeltételek oldalon, ha elfogadja a licencfeltételeket, válassza az Elfogadás lehetőséget .A Mit szeretnél csinálni? oldalon válassza a PC frissítése most lehetőséget , majd válassza a Tovább lehetőséget .
Letöltés és telepítés után az eszköz végigvezeti Önt a Windows 10 telepítésén a számítógépén. A Windows 10 kiválasztásakor minden Windows 10 kiadás elérhető, kivéve az Enterprise kiadást. Az Enterprise kiadással kapcsolatos további információkért keresse fel a Forgalom licencelési szolgáltató központot .
Ha még nincs licence a Windows 10 telepítésére, és még nem frissített rá korábban, akkor itt vásárolhat egy példányt: https://www.microsoft.com/en-us/windows/get-windows-10.Ha korábban ezen a számítógépen frissített Windows 10 rendszerre, és újratelepíti, akkor nem kell megadnia a termékkulcsot. A Windows 10 példánya később automatikusan aktiválódik a digitális licenc használatával.Amikor a Windows 10 készen áll a telepítésre, összefoglalja a választottakat és a frissítés során megőrzött információkat. Válassza a Megtartandó változtatása lehetőséget annak beállításához, hogy meg szeretné-e tartani a személyes fájlokat és alkalmazásokat , vagy csak a személyes fájlokat , vagy válassza a Semmit megőrzést a frissítés során.Mentse és zárja be az esetleg futtatott megnyitott alkalmazásokat és fájlokat, és ha készen áll, válassza a Telepítés lehetőséget .A Windows 10 telepítése eltarthat egy ideig, és a számítógépe néhányszor újraindul. Ne kapcsolja ki a számítógépét. -
Girmin93
tag
-
-
Bull Boss
őstag
Sziasztok! Legyszi segítsetek... Vettem egy E7440et az elozo E4310 helyett. A problémám az a wifi.... A 7440 ben ha jol remélik intel 7260 van a 4310 ben 6200 as... Ugyanabból a szobából ülve ugyanazon a kanapen a 6200 as intel wifi kari sokkal gyorsabb. Ez mitől van?
-
Girmin93
tag
Sziasztok! Egy érdekes ám különös hibával kapcsolatosan kérdeznék.
Dell Vostro 5470
Kapott új alaplapot. Lenne egy olyan dolog, hogy Windows 10 alatt olyat csinált(régi alaplaphoz telepített ssd-re ugyanolyan típusú),hogy akár játék közben akár youtube video nézés közben, akár film nézés közben a kép és a hang időnként 1-2mpre megfagyott,nem reagált semmire. Volt amikor 10perc után jött elő, volt hogy 2percenként. Próbáltam minden drivert a régebbire cserélni de eredménytelenül. Utána végső elkeseredésemben újra akartam tenni a Windows 10-et. Akárhányszor próbáltam újra rakni (kb 10 próbálkozás), telepítés elkezdése UEFI módben természtesen, formázás, majd telepítés elkezdése. Újraindítás után fekete képernyő és onnan nem megy tovább, ha be van dugva a pendrive ha nem, UEFI boot windows managert kiválasztva sem volt semmi eredmény. Leszedtem egy 2023-ig támogatott WIndows 8.1-et, ami elsőre felment, driverek is csúcs szuperek, azóta semmi akadás, semmi hiba, gond nélkül megy minden már 4-5 napja . Ennek mi lehet az oka? 2015-ös gép, a Win10 is 2015-ben jött ki, tényleg valami driver hiba lenne? Ha igen mi okozhat ilyet? Próbáltam minden egyes drivert újrarakni,cserélni stb eredménytelenül -
YoSzabee
tag
Üdv, Urak!
2018-ban vásárolt Inspiron 7577-es gépemet vinném kipucoltatni és pasztázni Komárom-Esztergom megyében vagy környékén megbízható szervizbe. Van esetleg valakinek tapasztalata/javaslata hova vigyem?
Illetve az lenne még a kérdésem hogy új akksit kapni még ehhez a modellhez, ha igen akkor szervizen keresztül érdemes intézni, vagy otthon sufniban megoldható a csere?
Köszönöm!
-
Theory66
aktív tag
Sziasztok!
Dell Latitude E5450-hez lenne szükségem egy Alt billentyű kupakra, létezik olcsó megoldás, vagy marad az ebayről 2000 Ft áron rendelés? -
xell-
újonc
Kell a francnak a win 10. Win7 volt rajta mikor hozzám került és 64 bites. De mivel az nem tart örökké újra kellett telepíteni és azóta csak a 32 bites verziót teszi fel
Multi CPU
Motherboard ID E2 DELL
CPU #1 Intel(R) Core(TM) i7 CPU M 640 @ 2.80GHz, 2793 MHz
CPU #2 Intel(R) Core(TM) i7 CPU M 640 @ 2.80GHz, 2793 MHz
CPU #3 Intel(R) Core(TM) i7 CPU M 640 @ 2.80GHz, 2793 MHz
CPU #4 Intel(R) Core(TM) i7 CPU M 640 @ 2.80GHz, 2793 MHz
CPU Utilization
CPU #1 / Core #1 / HTT Unit #1 1%
CPU #1 / Core #2 / HTT Unit #1 1%
CPU #1 / Core #1 / HTT Unit #2 0%
CPU #1 / Core #2 / HTT Unit #2 0% -
Pferi
senior tag
Én egy 4 GByte-os Core2Duo-s laptopra úgy oldottam meg hogy egy modern laptopon telepítettem a Win10-et, majd a hdd-t áttettem a régi laptopba.
Dolgozott egy darabig rajta mire minden drivert beállított, telepített de azóta is jól működik.
Az 1.gen-es i5 procinak meg kellene bírkózni a 64 bites Win10-el szerintem. A MS -tól töltötted le a Win10 lemezképet? -
xell-
újonc
Sziasztok lenne két kérdésem.
1 Adott dell E 5510 Nem engedi a winfost 64 bitesen feltelepíteni csak 32-őn Erre mi a megoldás?
2. Black Panther Magyar op rendszert szeretném telepíteni Szükséges valami különleges átállítás a boot menüben? -
Knti
csendes tag
Sziasztok,
adott egy Dell XPS 11 9P33 amerikai modell, melynek az aksija elfáradt.
Már másodjára veszek bele aksit (másik eladótól) és mindkétszer ugyanaz a jelenség:WARNING: The battery cannot be identified.
The system will be unable to charge this battery.
Strike the F1 key to continue, F2 to run the setup utility.Amit eddig kipróbáltam (eredménytelenül):
- BIOS frissítés (bár a legújabb volt rajta) /A05/
- bekapcsoló gomb hosszan nyomva tart aksi és töltő nélkülA töltő jó, mert aksi nélkül működi és nem is ír ki hibát.
Van valakinek valami használható ötlete?
-
ddmb
aktív tag
válasz
abel.makrai
üzenetére
Lenyomva, a csiklóval tudsz görgetni
-
abel.makrai
csendes tag
-
ddmb
aktív tag
Karácsonyra kéne valamilyen laptop (nem feltétlenül Dell), leginkább ilyen multimédiás (8GB RAM, core 3/5 vagy ryzen 3/5 proci, 15,6os kijelző, nvme SSD), de nézem az árukeresőt, meg a szlovák árukeresőt (heureka.sk) is, és horror árak vannak, ráadásul a kínálat is szegényes... IPS kijelzővel szerelt gépet nem is látok...
simán 40-50ezer forinttal drágábbak a gépek, mint fél-egy ével ezelőtt. Mi az oka? Van rá esély, hogy jövőre lesz nagyobb kínálat, illetve lejjebb mennek az árak? -
Bull Boss
őstag
Sziasztok! E7440 ben 1db 8Gb PC12800 hynix ram van. Nincsenek nagy igényeim, mert most is Win7el nyomulok.. igazából elég is volna, de van a fiókomban régről egy 2Gb-os szintén Hynix PC12800 ram. A kérdésem az lenne, hogy ha beteszem mellé csökken a teljesitmény vagy növekszik? Lehet hülye kérdés, de nem tudom hogy feleződik-e meg valami. Köszi előre is !
-
válasz
FotosZotya
üzenetére
ennyiért 8b-os van már
ne adj érte 3-nál többet.
nekem nincs csak 1gb 8500S -
FotosZotya
újonc
2 GB ELPIDA 2RX8 PC3 10600S-9-10-F1 memóriát vennék.
-
Pferi
senior tag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek a választ, valami driverhiba lesz.
Az a driver amit a Win 10 tett fel mindennel működött csak a belső hangszóróval nem.
Feltettem a Dell honlapjáról a Windows 7 64 bites IDT 92HDxxx HD Audio Driver-t. Azzal sincs hang a hangszórókon..
Viszont ha az IDT telepítése után megnyitom a tálcáról a "Hanggal kapcsolatos problémák megoldását" akkor meg szépen működik a hangszóró, végigmegy a tesztelés teszthangokkal, de a végén csak dob egy driverhibát, és újra megszakad a hang...
Egyenlőre úgy használom hogy elindítom a "Hanggal kapcsolatos problémák megoldását" és nem futtatom végig csak a teszthangokig, így tökéletes a hang mindennel.
Vasárnap lesz időm, jobban belemélyedek a driverekbe, hátha találok ehhez az IDT audiohoz Win10 drivert.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű 10 magos Lenovo X13 Yoga G3 (12.gen Core I7 16Gb 512Gb SSD) laptopom eladó!
- Új makulátlan hp elitebook 840 g9 ! Fémház, i7 12gen!
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS/12GB DDR4/M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR! ÁRON ALUL
- Garanciás MAGYAR BILL lenovo thinkpad t14 gen3 i5 12 gen EXTRÉM AKMU IDŐ!
- Eladó Dell Inspiron 15 3520 laptop Újszerű állapot, garanciával!
- Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Jetblack Titán dizájn, 120 Hz AMOLED, AI Pro kamera
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG251QF 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Ring 12mm, 1 Év Garanciával
- Panasonic HC-V770 FUL HD kamera
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3409
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

csak arra gondoltam hogy saját magam usb-s ventillátorral még megtámogatom a hűtést és erre keresem a tökéletes megoldást...

én is találkoztam hasonlóval. Tudom nem vigasz.