Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quent1n
senior tag
válasz
kekegsm
üzenetére
Nah ez végre egy tartalmilag korrekt hsz volt a témában. Kösz! Végülis vmi ilyesmi volt a sejtésem, h szoftveres tuning az egész. Bár ki tudja lehet h hardveresen is vannak eltérések bár sztem semmi extra. Még arra tippelek h esetleg kevesebbet fogyasztanak mint normál notis társaik.
-
kekegsm
őstag
válasz
SzaboZE
üzenetére
SzaboZE, te honnan tudod? Ismered oket?
:-)))))))))))
Jo a mazdas a topicban...
Quentin: A Quadro meg FireGL kartyak lenyege az, ha jol tudom, hogy a firmware/szoftver/beepitett utasitaskeszlet jobban tamogatja a specifikus 3D alkalmazasokat, mint AutoCAD, stb. Vannak plusz utasitasok benne, meg a hozza adott driverekben/szoftverekben is tud kulonbozni.
Mezei felhasznalonak, jatek es egyeb celra nem erdemes plusz penzt kiadni erte, de veszteni nem veszt vele.
Aki viszont tervez, annak meg oriasi kincs. -
Quent1n
senior tag
válasz
ronaldo
üzenetére
Ahogy elnézegettem a Quadro kártyák pontjait meg amiket irtak roluk, nem sokban különböznek a sima nvdiia kariktol, igy komolyabb tesztnek nincs is igazán értelme szerintem. Én nem estem hanyatt ezektöl a kariktol. Ugytünik h az alap Go -s karik kicsit moddolt változatai, mindenféle misztikum nélkül. Persze ha van vmi bizonyiték arra h ezek az ugymond profi videokártyák tleg annyival masak mint sima társaik akkor meghajlok a tények elött, de én még nem olvastam erre vonatkozolag semmi komolyabb összehasonlito tesztet.
-
amol
addikt
válasz
ronaldo
üzenetére
A dokkoló arra való, hogy rátedd a gépet amikor "hazaérsz". Állandóra van rákötve monitor, billentyűzet, nyomtató, egér stb. Nem sok értelmét látom hogy legyen benne akksi.
Illetve lehet valahol összefoglaló tetszet olvasni az Nvidia Quadro 1400/1500/2500/3500 szériáról?
Csak 3dmark pontszámok, nem igazából teszteli senki ezeket a profi kártyákat.Annak van valami technikai háttere, hogy max. 120gb (5400rpm) ill. 100gb (7200prm) -ig konfigurálható az M90?
Valószínűleg semmi. De mivel ezek kőkemény munkagépek, ezekbe rendszerint bőven elég. -
ronaldo
őstag
A Dell D dokkolója (M90/M6300) valóban tartalmaz akksit? Illetve lehet valahol összefoglaló tetszet olvasni az Nvidia Quadro 1400/1500/2500/3500 szériáról? Egy hozzáértő barátom azt mondta, hogy az 1500-2500 (persze "M") a legjobb választás, mert kellő sebességű ám lényegesen kevesebbet fogyaszt, mint a 3500M.
Mivel dell noti topic... Annak van valami technikai háttere, hogy max. 120gb (5400rpm) ill. 100gb (7200prm) -ig konfigurálható az M90?
-
ACE-
addikt
Üdv, kinéztem magamnak egy Dell 1520-as laptopot.
Érdemes ezt venni? Nincs valami teszt valahol?
Youtube-on láttam mintha valamilyen egység hangos sipoló hangot adna belőle, erről tud valaki valamit?
Kösz -
kavicssli
addikt
Dell d600on elfutna a vista?
-
-
Gery20
tag
Hali!
Segítségeteket kérném Wlan ügyben, sajnos eléggé kezdő vagyok a témában.
Szóval egy Dell 1501-em van, Dell 1390-es wlan karival, feltettem a drivert amit adtak hozzá, azon kívül kell még valamit?? Illetve látok egy wlan hálózatot ami nincs titkosítva, kapcsolódok rá, minden fontos infót látok róla (IP cím meg hasonlók) azt a címet tudom pingelni, de semmi mást nem, még a belső hálózaton sem (koliban lakom!). A harmadik probléma pedig, hogy a beépített dell-es wlan progit használom, ugyanis a driver feltételekor eltűnt a Windowsos, és nem lehet azt sehogy sem beállítani. A Dell wlan progijában viszont nem tudom hol kell beállítani a titkosítást, illetve nem találok benne WPA2-es authentikációt.
Ha valaki tud segítsen, nagyon megköszönném!
-
amol
addikt
válasz
visnor2000
üzenetére
Nehezebb, de megéri. A 14-esből viszont kilóg.
-
visnor2000
tag
Hello!
Lehet fura kérdés de a 9 cellás aksi az nehezebb mint a 6 cellás? Sokkal?
Érdekelne mert gépet akarok venni és lehet rögtön 9 cellásat vennék, ha az nem lenne nehéz, viszont 14,1eset akarok (INSPRON 1420) és ott meg milnden súly számít
-
amol
addikt
Ha annyi kukoricagombócot kéne befalnom ahányszor kiderült hogy mégsem hülyeségeket írok felrobbannék.

-
frizso
senior tag
Szia gollum!
Én is azt hittem, hogy ez így van, de nem. A világgarancia az nem világgarancia
Milyen hülye dolog ez
Beszéltem a HRP-vel, akik mellesleg nagyon segítőkészek voltak
Elmondták, hogy az a gari csak a világ bizonyos részére jó (amerika, európa...) át kell hozni a garit az adott régióba, ezt neten keresztül meg lehet tenni, pár nyomtatvány kitöltésével. Ezután kapsz egy visszaigazolást (természetesen az eredeti garipapír is kell) amivel be kell menni a HRP-hez ahol átnézik a géped, hogy megfelel-e a gyári konfigurációnak és ha minden rendben van, akkor átvállalják a garanciát!!!
Az óradíjról meg annyit, hogy 9k+áfa
Ez kicsit mellbevágó főleg, hogy a notikat nem szerelik meg egy óra alatt
Azt is megkérdeztem, lehet e a külföldi notikra itthon garit bővíteni. A válasz igen lehet, két garancia létezik:
-alkatrész, ez két évre 19+áfa (kb), de itt a szervízdíj az egyén költsége
-teljeskörű, ez két évre 29+áfa (kb), itt mindent a szervíz áll
Lehet garanciát venni olyan Dell notira is amin már lejárt a gari!!!!
A bökkenő az, hogy az új garanciát, az eredetileg lejárt garitól kell megvenni. Azaz, ha valakinek lejárt a garija 2006.10.11-én az is vehet rá + 2 évet, de csak 2008.10.11-ig lesz garancia a gépén!Gondoltam ezt megosztom mindenkivel

-
törölt tag
válasz
üzenetére
maximális teljesímény mellett elvielg kevésbé melegszenek, mint egy hasonló teljesítményt leadó Intel, viszont alapjáraton a Core2Duo-k (ez elvileg különösen igaz a Santa Rosa platformra) melegednek kevésbé.
gyakorlatban ezt nehéz megmondani, mert nem olyan gyakori, hogy azonos kategóriájú/felépítésű gépeket mindkét fajta procival lehessen kapni, így összehasonlítani sem annyira lehet szerintem igazán. leginkább szerintem melegedés terén a gép tervezése számít, hogy tudják elvezetni a hőt, és hol jön ki a gépből, valamint milyen hatásfokkal.
ezen a stabilitás dolgon meg azt hiszem már jó ideje túlléptünk, nem hinném, hogy bármi különbség lenne a két gyártó termékei közt ilyen téren. -
bwoay
nagyúr
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
egy D630-asom van.
ha időben szóltál volna, most neked is az lenne![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
ááá de jo hogy csak pesten van hivatalos szerviz a dell oldala szerint.
Hát már bánom a dolgot.bwoay: Csak nem dell noti tulaj vagy? Vagy csak vágod a noti témát?
-
bwoay
nagyúr
először is tudni kellene, hogy ki szerint
és miért nem érdemes már (?)
620-at vagy 630-at venni.
A filmnézés: ilyen célra egy 14.1"-es kijelzőnél kétségkívül jobb a 15.4"-es,
annál meg jobb a 17"-es, aminél jobb a 32"-es, aminél jobb a mozivászon.
Office: egy tipikus 14.1"-es kijelző felbontása 1280x800.
Desktop gép + 17"-es TFT esetén milyen felbontás mellett optimális/szokás
office dokumentumokat nézegetni/szerkeszteni? -
ez_meg_emaz
őstag
Aggodva olvasom a garis dolgokat.
Ezekután azt kell mondjam kár volt lefoglalni a dell-t anno(1hete). IBM-nél is vajon ien szar a helyzet? Mert olcsobban szerezhettünk volna (igaz használt de nem régi) T60-ast
Bár ez csak azután derült ki hogy ledumáltam az illtövel hogy akkor tutira kell nekünk is egy vostro1500 amcsibol. 
Már csak abban bizok hogy győrben van szerviz és nem kell pestre futkozni ha esetleg lenni vmi. Meg hogy a munkadij nem lesz annyi mint egy alkatrész.
-
törölt tag
Sziasztok!!!!
Ezek az Inpriron 1521 modellek mennyire jók a maguk AMD kialakításukkal?
Mennyire jók ezek a Turion X2-ők? -
dawnut
csendes tag
Kedves forumozok! Gépvásárlás előtt állok és vagy egy HPQ 8510p vagy egy 620. De állítolag már nem érdemes 620ast csak 630ast venni. Illetve a 14,1"es kijelző nem biztos h megfelelő pl filmhez, excelhez+wordhöz.
mi a véleményetek?
köszi
-
gollum
tag
Bocs, de nem láttam, hogy írtad volna, hogy beszéltél velük, de persze nem állt szándékomban neked esni sem, elnézést, ha úgy tűnt volna.
Amit én írtam az is hónapokkal, de még 1 éve is érvényes volt, úgyhogy semmi változás nincs a dologba azóta se, legfeljebb saját érdekből nem hangoztatják, hogy kötelesek lesznek megcsinálni! De tégy egy próbát, írj nekik levelet, (akár humánsoft, akár HRP.), vagy hívd fel őket, hogy vettél Svájcban/Amerikában egy gépet, amin világgari van, és pl. 16 gomb nem működik, kell-e fizetni a javíttatásért. Azt fogják mondani, hogy az egy órát ki kell fizetni, az alkatrész pedig ingyenes... De én is megkérdezem, és rákérdezek Svájcra is.
Speciel.
(tőled mindíg tanul az ember...
)Üdv.
-
amol
addikt
Esetlegesen nem olvastam, hanem mint írtam, speciel telefonon beszéltem a HRP-vel és ott mondták el mi a helyzet. De ez hónapokkal ezelőtt volt.
Emellett többen megerősítették itt is akkor.
Ha azóta van változás akkor hurrá, de nem kell ezért nekem esni. És igen, kérlek írd le halálpontosan mert többen szeretnének hozni kintről gépet és eddig nem volt tiszta. Ha megtennéd hogy rákérdezel Svájcra is, külön hálás lennék.thx.
-
gollum
tag
amol, te elméleti dologról beszélsz, amit esetlegesen olvastál, én meg saját gyakorlati tapasztalatomról. Amerikában vásárolt inspiron E1705-öst vettem világgarival, semmit se léptem, mozgattam, mégis érvényes volt a garija, nahát, épp a HRP-nél javíttattam.
VILÁGgarancia. Még a nevében is benne van, világ...
Service tag alapján garizzák őket, és ha itt a service tag alapján kiír x nap garanciát, akkor szépen megcsinálják, és csak óradíjat kell fizetni.
Ha az inerneten bővíted, akkor ott ki fog írni x napot.
Mint nekem is... Ennyi.
De pénteken megkérdezem egyik kedves ismerősömet, aki speciál ott dolgozik, hogy hogy is van ez halálpontosan és megírom, rendben?Polip, az attól is függ, mire szeretné használni, de ÉN azt választanám.
atosz.
Én a d420-amról beszéltem. Nem tudom, hogy a középső kilóg-e, úgy emlékszem az nem, csak a legnagyobb, de pénteken azt is megkérdezem.Üdv.
-
amol
addikt
Volt ugye egy 2 év garanciával is. Mennyivel jobban hangzik annak a kibővítése 4-re? Még akkor is ha Dell, egy ilyen erőmű előbb-utóbb úgyis beszarik.
Ennek moddolása meg a másik amit sosem leszek hajlandó megérteni, miután szerintem egy notiba egyszerűen nem való ilyen kártya. Persze ez az én véleményem. -
frizso
senior tag
Engem is érdekelne, hogyan lehet magyarországon Dell noti garanciát bővíteni? Épp most akarok venni egy Dell Inspiron 9400/e1705 gépet, de 1 hó gari van rá, ezt szeretném bővíteni.
Vagy nem érdemes megvenni ennyi garival?
-
frizso
senior tag
Dell 7900gs videókariról egy kis tuning infó: Unlocked Nvidia-Dell Video BIOS! Overclock your 17inch notebook Videocards!
-
amol
addikt
Ha a dell homlapján bővíted, (ez a legegyszerűbb.), ugyanúgy igénybe veheted Magyarországon, csak fizetni kell azt a sokszor említett óradíjat, ha "neaggyisten" valami baja lenne.
Magyarul itthon sehogy nem lehet bővíteni. Az amerikai garanciát lehet esetlegesen kibővíteni, de ez még igazolásra vár. Emellett a garanciát át kell mozgatni ha tengerentúlon vagy egyáltalán, eu-n kívül vásárolod mert nálunk különben egyáltalán nem érvényes a Dell világgaranciája.Tehát: ha USA-ban veszel dell notit és továbbiakat nem lépsz, akkor semmilyen garancia nincs rá. Forrás: HRP.
Csak óvatosan. -
gollum
tag
Szia.
Mindenképp a 1501. Több ram, "jobb" vga, jobb proci, (van speedstep.). Egyébként meg kb. ugyanaz a minőség.
StabBill.
Ha a dell homlapján bővíted, (ez a legegyszerűbb.), ugyanúgy igénybe veheted Magyarországon, csak fizetni kell azt a sokszor említett óradíjat, ha "neaggyisten" valami baja lenne.
Üdv.
-
StabBill
csendes tag
Sziasztok!
Külföldön (amerika) vásárokt Dell notira hogyan lehet magyarországon garanciát bővíteni?
Mennyi lenne ez? Ha a dell honlapján bővítem a garanciát, azt magyarországon igénybe tudom venni?
Üdv SB -
válasz
visnor2000
üzenetére
Hűű, megvan annak az oka. Már nem árulják az iPon-nál. (amikor belinkeltem, még igen). Amúgy egy Dell Inspiron 1501-ről lenne szó, egy ilyenről: [link]
-
LittleAl
csendes tag
Sziasztok !
Használ itt vmelyik fórumlakó Dell Latitude ATG masinát ?
Pozitív, negatív dolgokra lennék kíváncsi, (főként az ATG miatt...)

-
syler
aktív tag
Sziasztok.
Régebben olvasgattam itt, hogy van valami mod a Go 7900 GS-hez es akkor GTX orajeleken fut. Visszaolvasgattam de nem igazan találom. Tudna valaki nekem ebben segiteni? Köszönöm.
Sziasztok
-
visnor2000
tag
Na benéztem XPS ügyben a Wetendbe. Ugyanaz ami NOTEBOOKSTOREon bruttó419.000 az ott 480.000
, szóval jóval odaver a Store. -
fm!
tag
válasz
Lujza1978
üzenetére
Hi!
Nekem olyan gépem van, mint az első, de "csak" 1440x900-as felbontású a kijelző, mivel ilyet lehetett csak kérni matt kijelzővel, ami nekem nagyon fontos volt.
A 256M-s kártya teljesen korrekten kezel mindent, bár a Company of Heroes: Opposing Fronts ULTRA beállításokkal teljesen megette... De ebből semmit nem kell levonni SZVSZ, szerintem még egy 8800 is lehasalna tőle...
Alap beállításokon semmi akadás, ami nem játék, az természetesen tökéleseten fut (AutoCAD, QuarkXPress, CorelDraw, Macromedia Flash stb.)
Én csak ajánlani tudom, könnyűnek nem nevezném, de nekem is az autó hordozza.
-
Sziasztok! Ismerős akar a fiának gépet venni. Abszolút alapvető dolgokra, minimális költségekkel. Én rögtön Dell-t ajánlottam ( Acer-t meg FuSi-kat nézett előtte
), főleg a 3év gari miatt, és hát most két lehetőség között vacilálnak(unk): [link] [link]
Várok véleményeket pro és kontra, esetleg tulajok tapasztalatait röviden összegezve. Köszi! -
Lujza1978
tag
Hali Srácok,
Igazából úgy értettem hoyg sokat szaldgálok autóval tehát nem a cipelésen van a hangsúly hanem a teljesítményen.
Melyik jobb játékra teljesítményben majdnem ugyanott van akét gép csakhogy a videokariban mennyi akülönbség. 256 v 512 + ott van az a turbo cache.
A Dell felé meg a kijelző miatt húz a szivem 17 csak nem 15,4.Pls valki válaszojon sürgős lenne.
Üdv
-
bwoay
nagyúr
hja, hát ott a bőrtatyó a nehéz! próbáld Interpsar reklámszatyorban!

én vettem egy Fox bringásfutár táskát,
ami végülis oldaltáska, de egy keresztpánttal úgy lehet rögzíteni,
hogy az ember hátán legyen féloldalt (bár ilyen leírás alapján ez minden,
csak nem érthető, de aki látott már futártáskát, az talán érti
) [link] -
törölt tag
-
amol
addikt
válasz
üzenetére
Nem esek én hasra semmitől, ő szeretett volna 4mega l2 cache-es processzort, én azok közül írtam a legolcsóbbat.
Ha nem vetted észre hogy a winupdate nem csak a windows méretét növeli, akkor javaslom ne frissíts. Soha.
Megjegyzem, nemrég telepítettem egy sp2-es xp-t, és az összes frissítés ami lejött hozzá 80 mega körül volt. Nem többszáz. És még így is sokkal kevesebb helyet foglal mint a Vista. Ha arra van hely, van erre is. -
törölt tag
válasz
Lujza1978
üzenetére
ha sokat vag yúton, és cipeled agépet, akkor biztos, hogy jó neked az a 17"-os darab? mármint az olyan kellemes 4 kilóra fog kijönni összességében (töltővel, meg táskával együtt, meg ha még viszel valamit), vagy még többre. ez azért már sok tud lenni, ha egész nap az oldaladon lóg. nekem már a ~3kilós gépem is nehéz volt fél óra buszozás után.
amúgy egyértelműen Dell, de keress belőle egy 15,4"-eset inkább. -
törölt tag
válasz
kekegsm
üzenetére
nem tudom, szerintem én is azt mondtam, hogy 10% körüli különbség van a procik közt
a 9,8% egészen körülötte van. ennél jobban már cska a 9,9 lenne körülötte 
de ha nem konvertálsz, akkor nem hiszem, hogy nagyon feltűnő a különbség. illetve én nem a SETI-nek vettem a gépemet, hanem magamnak

-
Lujza1978
tag
Srácok,
Help melyiket válasszam,
Elsődleges cél a játék, ne kelljen a gépemet cipelni sehova sokat vagyok úton.Dell Inspiron 1720 Jet Black notebook -
Intel Core 2 Duo T7300 2.0GHz, 2GB DDR2 667MHz (2x1GB), 17" WUXGA (1920x1200) TrueLife (fényes) TFT + integrált 2.0Mp webkamera (fix), 160GB 5400rpm SATA HDD, Win Vista Business HUN, nVidia GeForce Go8600M GT (256MB GDDR2), 8x DVD+/-RW DualLayer meghajtó, 9 cellás akkumulátor 85WHr, magyar billentyűzet + Numpad, Bluetooth, Intel WLAN 802.11a/g/n, FireWire / infra / 5x USB2.0 / 8-1 kártyaolvasó / S-Video / ExpressCard slot, opcionális 3G/HSDPA modem lehetőség, 3 év szerviz garanciaAcer Aspire 5920G-602G25MN
Processzor jellemzők: T7500 (4MB L2cache/FSB800) 2200Mhz
Memória: 2GB (2*1024) DDR2 memória, mely 4 GB-ig bővíthető
Merevlemez: 250GB S-ATA merevlemez
Kijelző típus: 15,4' WXGA
Kijelző leírás: magas fényerejű (220 nit) Acer CrystalBrite™ TFT LCD, 1280 x 800 képpontfelbontás, 8 ms válaszidő
Optikai meghajtó: DVD-Super Multi duplarétegű meghajtó
Chipkészlet: Mobile Intel® PM965 Express lapkakészlet
Videovezérlő típus: dedikált, 512MB
Videovezérlő leírás: NVIDIA® GeForce 8600M GT akár 2304 MB-tal, TurboCache™ technológia 512MB dedikált GDDR2 VRAM, max. 1792 MB megosztott rendszermemória*), NVIDIA® PureVideo™ technológia támogatása (WMV HD, High Definition MPEG-2 Hardware Acceleration), Microsoft® DirectX® 9 és DirectX® 10, OpenEXR High Dynamic Range (HDR) technológia és PCI Express® támogatása
* a rendszermemória méretétől függően
WMV9 (VC-1) és H.264 (AVC) támogatása
HDMI™ (High-Definition Multimedia Interface) HDCP-vel (High-bandwidth Digital Content Protection) támogatása
Akkumulátor, üzemidő: 71 W-os 8 cellás lítium ion akkumulátor
akár 3,5 óra akkumulátor üzemidő
Audio: Dolby®-minősített surround hangrendszer két beépített Acer 3DSonic sztereo hangszóróval és egy mélynyomóval,
S/PDIF (Sony/Philips Digital Interface) támogatása digitális hangszórókhoz
1 fejhallgató-/hangszóró-/vonalkimenet-csatlakozó (S/PDIF támogatása)
1 mikrofoncsatlakozó
1 vonalbemenet-csatlakozó
Bővítőhelyek: 1 ExpressCard™/54 bővítőhely
5 az 1-ben kártyaolvasó (SD/MMC/MS/MS PRO/xD)
Portok: Bluetooth® 2.0+EDR
4 USB 2.0 csatlakozó
1 HDMI™ csatlakozó HDCP támogatással
1 csatlakozó külső kijelzőhöz (VGA)
1 S-video/ TV-kimenet csatlakozó (NTSC/PAL)
1 felhasználói infravörös port (CIR)
1 IEEE 1394 csatlakozó
Kommunikáció: Intel® Wireless WiFi Link 4965AGN vezeték nélküli hálózati kapcsolat (kétsávos, négyfunkciós 802.11a/b/g/Draft-N), Acer SignalUp™, InviLink™ Nplify™ vezeték nélküli technológiák támogatása
56K ITU V.92 modem PTT támogatással; Wake-on-Ring támogatása
10/100/1000Mbps Gigabit Ethernet; Wake-on-LAN támogatása -
kekegsm
őstag
válasz
üzenetére
Ja, ha neked csak a meret szamit...

Kollegam ugyanolyan notija mint az enyem, csak 7300-as procival erezhetoen lassabb jatekoknal, konvertalasnal is, Setiben is. Setiben rahuztam 9.8%-ot.
Azonkivul a tobb cache nem csinal tobb meleget, legfeljebb 1-2%-ot. Ott a jobban hajtott proci fut!
-
törölt tag
azért nem kell hasraesni a dupla cache előtt sem! pont azt írjátok, hogy pár % különbség van csak a 7500 és 7300 közt, de a 7100 és a 7300 közt is ugyanolyan (kb 10%-os) különbség van, szóval az a dupla L2 nem számít manapság olyan sokat, mint néhányan gondolják. viszont melegedésben számít, amennyire itt a fórumon olvastam, szóval nem biztos, hogy átlagos használatra megéri a 4MB L2-vel szerelt gépeket venni.
amúgy meg vindózápdét?
ne már... egyszer engedtem rá a gépemre, rögtön le is töltötte a saját "testsúlyának" 70-80%-át (tehát több száz megát) frissítés gyanánt, amiben nem volt benne az SP2, ami szintén 250 meg még ezen felül. ráadásul ezek a frissítések nem (csak) felülírják a régi fájlokat, hanem melléjük kerülnek be, így is növelve a rendszer amúgy sem kis méretét... oké, nagy a vinyóm, de nem hiányzik, hogy így elfogyjon rajta a hely. -
bwoay
nagyúr
sub?
D620-ról meg D630-ról írtam.
Egyik T5500-as (2x1.66 GHz), másik T7100-es (2x1.8 GHz) Core 2 Duo-s gép.Subról Gollum beszélt, ő használ D420-at,
amiről írta, hogy jól bírja az akku, mert két film után még marad benne kraft.
Viszont az ULV-s.
Ehhez képest a két 14"-es masina C2D procival két másfél órás movie után
még kb 20 percet bír (10%-os töltöttségen áll).
nem értem, mitől karcsú, meg mi karcsú, meg mi van
-
gollum
tag
válasz
visnor2000
üzenetére
Érdemes átcaplatni, mert szép hely.
Notebookot venni? Nem tudom, nem nézegettem az ottani árakat. Ha meg tudod oldani a szállítást, akkor inkább usa, ott már lehet 100-150000ft is a különbség konfigurációtól függően. De én még mindíg a használt, max. 1 évesig, mellett voksolok. az már igazán olcsó, és gyakorlatilag még új. -
amol
addikt
válasz
visnor2000
üzenetére
Többször leírtam már, de előkerül újra és újra. Én is utánajártam hogy érdemes-e behozni mert tudtam volna Németországból, Svájcból ill. USA-ból is hozni/hozatni.
Én végül arra jutottam hogy nem éri meg. Valamivel olcsóbban jöhet ki a végére, de nem annyival amennyit nekem megér az utánajárás meg a kalamajka.
Országtól függ a dolog, EU-n kívülről jóval macerásabb a garancia átmozgatása. EU-n belül már nem sokkal olcsóbb. Hozzájön az utazási költség, az esetleges vám, a magyar billentyűzet (és oprendszer). Itthon nem lehet rá bővíteni a garanciát (Dellről van szó), tehát érdemes már kint sokkal venni, így még drágább lesz. Sokan nem nézik a garanciát csak az árlistát, aztán derül ki hogy egy évről van szó. Itthon meg lehet akár 5 (3+2) is! Emellett fizetni kell azt az egy óra munkadíjat javítás esetén.
Ha az ember kiszámolja, lehet hogy spórolhat egy pár tizest, én úgy döntöttem nekem nem éri meg hacsak nincs kint valami óriási akció. -
gollum
tag
válasz
visnor2000
üzenetére
Nem azt írtam, hogy nincs dell márkabolt, hanem, hogy nem a dellé.
-
gollum
tag
Szia.
Tök mindegy kitől-hol veszed a gépet, úgyis a dell hivatalos szervizeinek valamelyikébe, (Mo.-n van 5 vagy hat.), kell vinned javíttatni! Én a HRP-t javaslom...
A gariknál annyi a különbség, hogy ha itthon veszed, akkor teljes körű alkatrész és javitási garit kapsz, ami azt jelenti, hogy se a munkadíjért, se az alkatrészért nem kell fizetned semmit!
Ha külföldön veszed, akkor is ugyanazt a garit kapod, csak a magyar szervizek/disztrik nem vállalták be a javítási költséget. (mivel itthon nincs a dellnek hivatalos márkaboltja.)
Így, ha külföldön veszed, akkor az összes alkatrész ingyenes, de a javításért fizetni kell 1 óra munkadíjat, ami kb. brutto 12000Ft, függetlenül attól, hogy hányan és meddig dolgoztak rajta.Üdv.
-
gollum
tag
1,8"-os van benne, és mindegy mennyibe kerül, mert nem fér bele még egy, ha elromlik meg garis...
Az SSD jó lesz, de még baromi drága, bár alternatív megoldásként elérhetőek már ide-cf kártya átalakítók, amiről bootol, én is gondolkoztam rajta, de a cf kártyának is megkérik az árát.
SSD-ből 64Gb a jelenleg elérhető, amivel pl. a dell is szerelt notebookokat, igaz nem kishazánkban... Egyébként 160gb körül mozog a jelenlegi legnagyobb kapacitású.Atosz.
Én ilyenre gondoltam, és ez is a dell honlapja... Igaz ez nem ua. a tipusszámú, mint ami az enyémbe van és valóban 6 cellás, de 42whr... Mint az enyém...
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- Számítógép, Laptop, I3-7.gen, 8GB DDR4, 240GB ssd, magyar bill, 15,6"-os Full HD kép, gyári töltő
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G2i - i5-11G I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 15 128GB Black használt megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
- ASUS ROG Strix SCAR 16 / Ultra 9 275HX / RTX5090 / 32GB / 2TB NVMe! BeszámítOK
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4160
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(Ez nem sértés akart lenni)

Milyen hülye dolog ez
Beszéltem a HRP-vel, akik mellesleg nagyon segítőkészek voltak

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)