- iPhone topik
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thermaltake
tag
válasz
mong08 #117109 üzenetére
Szia!
Clio 2 első fényszóróit szeretném tartósan felújítani... vettem Ali-ról felújító készletet ( amiben van kék üvegcsében folyadék is (nem tudom,hogy lakk-e ), szivárványból vettem 2000-es vizes csiszolót,
Még kellene vennem egy flakon isopropyl alkoholt is.
A metódus az lenne, hogy nekiállok szépen vizes kézi csiszolással a régi lakk réteg eltávolításának. ( majd még kell vennem ezt azt: további csiszoló vásznat, 800-as 1500-as) + takaró fóliát stb...
Szóval vizesen adok neki de nem erősen rányomva... folyamatos nedvesítéssel, aztán ( ezt már előtte körbe maszkolom maszkoló szalaggal ,hogy a kasztni fényezésnek nehogy baja legyem) Szóval ha kész a 2000-es finomságú csiszolás is, lezsírtalanítom a fent említett műanyag barát alkohollal, aztán .. itt jönne a nagy kérdés! Elég lehet a kínai lötyi (ami sztem nem UV álló) vagy vegyek -e 2k fényes uv álló lakkot, és fújjam le azzal a megszárított felületet?
Vagy ami még eszembe jutott, hogy lakkozás után (amit már szintén megvettem kínából) behúzom átlátszó fényes fóliával (ami kavics ellen is véd egy darabig) ezzel adva további védelmet a fényszóróknak.
Miért nem ajánlod a fújós 2k (2 komponensű) lakkozást?
Bárkinek bármilyentolla van eladó, tessenek inteniötlete,tapasztalata észrevétele van ezzel kapcsolatban, ne tartsa magában... -
atike
nagyúr
válasz
mong08 #113894 üzenetére
Egy pár éve az egyik kollégám kipróbálta (igen, h*lye szegénykém
) mondván, hogy majd mekkorát fogunk nézni és milyen jót fog röhögni rajtunk amikor lesz egy rakat pénze... Két körön túljutott (kétszer is utalt előbb egy kisebb utána egy komolyabb összeget) - amikor a harmadik következett és még mindig tőle kértek pénzt akkor elkezdte sejteni, hogy lehet mégsem úgy van...
A harmadik kört már nem fizette ki.... Kicsit drága tanulópénz volt. Tett feljelentést - elmondták neki, hogy 0,0% esély van arra, hogy bármit is viszontlásson...
-
Atomantiii
addikt
válasz
mong08 #81404 üzenetére
Már van fent egy 60-as, egy digis, két 110-es és két nagykecske (egyik forgatón). Mostani szerzemény már 180-as természetesen tolómotorral.
De van kiskecském is egyelőre a padláson.
Még kábelezés van hátra + a vascső beállítása függőlegesre csak hétvégén is fújt a szél szombaton, vasárnap meg esett így nem függő ónoztam.
Bár lehet most is fújni fog, mindegy még egy kis földmunka is lesz a kábellel a fagyok beállta előtt, mivel vagy 10 méteren a földben lesz elvezetve a kábel.
-
Atomantiii
addikt
válasz
mong08 #81397 üzenetére
Nem hiszem el, hogy nincs az ismeretségi körében senkinek sem egy pákája...
De amúgy úgy emlékszem készen a media markt-ban vettem ilyen kábelt, esetleg még számtech boltban is meg lehet nézni, van egy pár a városban.
Az enyémet már nem találom, szívesen neki adtam volna.
-
törölt tag
válasz
mong08 #80674 üzenetére
Ugyan ezen a véleményen vagyok,hamarabb töri rá az emberre a szomszéd az ajtót,mire belefúrsz a betonba hagyományossal.
(#80670) _seth_
A jófogás egy kalap sz@r! Nekem legalábbis sokkal jobban bejött az OLX. Amíg üzemelt szinte csak azt használtam,jobb volt minden tekintetben. -
törölt tag
válasz
mong08 #77186 üzenetére
Csak korlátozottan használható prefixum. Egyrészt mértékegységhez kötött a használata, másrészt csak a köznapi életben használható. Komoly helyeken ezért nem is használják. Vagy legalábbis illene nem használni.
hcs57: Érdekes megfogalmazás, ráadásul nem igaz. Az elektromos áram továbbra is szabad töltéshordozók egyirányú, rendezett elmozdulása. Ehhez viszont kell olyan közeg, ami ezt lehetővé teszi. Az elektromos tér nem közeg, ergo nem is folyhat benne áram csak úgy magától. Illetve az elektromos tér megléte alapból nem elegendő ahhoz, hogy áram folyjon. Jó példa erre a kondenzártor. A fegyverzetek között elektromos tér jön létre, azonban a köztük levő dielektrikum miatt nem folyik rajta keresztül áram. Az eletromos térben két pont potenciálkülönbségét nevezzük feszültségnek. Az meg nem folyik, csak van.
De igazából nem is értem a felvetést. Az áram definíciójában sehol sem szerepel elektromos tér. Csak töltésmennyiség és annak az átáramlási ideje. Az elektromos tér és vele a feszültség csak az Ohm-törvény kapcsán kerül képbe.
-
törölt tag
válasz
mong08 #77079 üzenetére
Érdekes, mert sok helyen 65-70 kV/mm-t adnak meg desztillált vízre (pl az angol wiki-n is, míg a magyaron 3 MV/cm-t). Most akkor melyik? A 30 MV/m a hamWiki-ről származik. [link] A kV/mm pedig azonos értékű mértékegység a MV/m-rel. Ez a két dimenzió mondjuk legalább SI-nek megfelelő. míg a MV/cm nem. Az SI nem ismeri el a centit prefixumként. Nem is értem miért használják tudományos helyeken.
ngabor2: Az eredeti felvetés az, hogy a víz szigetelő. Szigetelő anyagok egyik legfontosabb tulajdonsága pedig az átütési szilárdság. Ebből a szempontból a víz 10x jobb, mint a levegő. Amikor vezetővé válnak, akkor mind a kettőben ionok lesznek a töltéshordozók. De egyik esetben sem maga a közeg. Tehát nem a víz és nem is a levegő fogja vezetni az áramot. Mert a két közeg továbbra is szigetelő marad, csak megfelelő körülmények között lehetővé teszik a töltéshordozók áramlását. De hogy ez megtörténjen, jelentős nagyságú elektromos tér szükséges. Amíg ez nem áll rendelkezésre, addig felesleges ionokról beszélni, mert hiába vannak ott, nem fognak tudni eljutni ez egyik elektródáról a másikra.
De ha a fajlagos ellenállást nézzük, akkor a csapvíz esetén ez magasabb, mint a félvezető germánium esetén. Márpedig a germánium egykristály normális körülmények között szigetelő. Saját vezetése leginkább hő hatására lesz, ahhoz, hogy érdemben használható legyen, mint félvezető (azaz szabályozható legyen a vezetzőképessége) adalékolni kell. De lehet tovább menni: a tengervíz fajlagos ellenállása magasabb, mint a GaAs-é, utóbbi pedig megintcsak félvezető, viselkedését tekintve ugyanaz igaz rá, mint a germániumra. Azaz normál körülmények között szigetelő. [link] Általánosságban 10^5 S/m vezetőképesség felett szokás vezetőnek tekinteni az anyagokat. A tengervíz is nagyon messze van ettől.
Egyébként nem is tudtam, hogy a vezetési és szigetelési tulajdonságok alig függenek össze egymással...
-
gergom91
tag
válasz
mong08 #70078 üzenetére
Na én is beszállok, ha tudom hogy hamar elfogy a tej, akkor a malomparki Nagyné és fiai tehenészet kis boltjából veszem, egyéb tejterméket pedig mindig onnan.
A réteges krémjoghurtok, a krémtúró isteni finom, a múltkor pedig vettünk kimérős tejfölt a töltött káposztához, gondoltuk előtte csak meg kellene kóstolni nehogy ne legyen jó, hát a káposztára már nem jutott tejföl, pedig magában soha nem szerettem, a boltinak 0 íze van ehhez képest.(ha szabad így reklámozni, akkor ők megérdemlik)
Ha a tartós tej, akkor pedig tudom ajánlani a Lidlis Pilos tejet, teljesen magyar tejből készül, az egyik nagy tejtermelő telepen gyakorlaton is voltam a nyáron. Egy tehén telephez képest igencsak oda figyelnek a tisztaságra és az állatok jólétére. -
XtremLor
őstag
válasz
mong08 #67846 üzenetére
Altalaban az arak azert magasak mert nincs alternativa, nalunk is van 2 lehetoseg vagy adsl, esetleg kabelnet.
1 opcio 20-as csomag 4600
2 opcio 16-os csomag 7000Feltoltes sebesseg a beka segga alatt, ameddig nem lesz uvegszal a lakasig ez van, de nem ugy nez ki hogy az elkovetkezo evekben videken is varhato a terjeszkedes, nem gazdasagos
-
-
válasz
mong08 #63545 üzenetére
Legegyszerűbben így tesztelheted az USB-t:
PC-max, hatvan utcán ~600 Ft az USB-s egér
USB-s egeret rádugsz a gépre, 2 opció:- ha feltelepíti az egeret a gép és tudod is használni azt, akkor az USB portok nem hibásak, lehet találgatni mi történt a pendiveokkal --> pl.: az USB portba ha bevilágítasz, a lábak jól állnak, ne adj isten középen meg van a műanyag?
- ha hibásak az USB portok és rövidzárlat van, azt egy egér ki fogja bírni, a fordított frontpanel bekötést is túlélik, sajnos ez tapasztalat, már öltem be 1 GB-os pendriveot anno így...aztán venni egy PCI-os USB kártyát ~1 ezredesért kapható, talán még nekem is akad valahol a lomok között, stb, stb, stb
-
hucsikoi
senior tag
válasz
mong08 #48658 üzenetére
Pontosan erre gondoltam én is. Igazából nem tudom pontosan, hogy mikor van joguk elvinni, de úgy rémlik csak akkor, ha akadályozza a forgalmat. Így szerintem is elegendő lett volna a mikulás csomag.
mezis: Azért az elég durva, hogy összetörik és távoznak, mint aki jól végezte dolgát.
-
rabtibus
tag
válasz
mong08 #48218 üzenetére
a miénk normál szabadonálló, tetejét levettük és máris beépíthető, jó az ajtajára nem lehet bútorlapot rakni (maradt sima fehér) de illik a fehér többi konyhai gép közé, hűtő, beépíthető sütő.
Hallotam olyat aki vett rá színazonos fóliát olyat mint a bútor színe a konyhában és utána már olyan mintha beépíthető lenne
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest