- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomantiii
addikt
A Petőfi téren a postán van sorszámozás vagy normál sorban állás van, mint régen? Csomagot kéne majd átvenni de olyan régen voltam már ott, hogy azt sem tudom mit merre kell ott keresni.
-
Zola007
veterán
Thunderbirdben ha beallitod a CitroMail fiókot IMAP-ra, akkor leszedi a fiók pontos mását a szerverről az esetleges mappàkkal.
Ha ugyanide beallitod a Gmail fiókod is, akkor a citormailből át lehet húzni a leveleket tömegesen a Gmailbe és kész.
A komplett postafiók szintén archiválhato egyetlen fajlként.
Max. 500 levelet javaslok egyszerre athuzni ingyenes fiók esetén mert általában csak 1 szálat enged / session a szolgáltató.Thunderbirdben tevékenységkezeloben követhető mi történik éppen. Ha végzett és üres a citormail fiók akkor kész vagy.
-
KROK640
nagyúr
-
vlevi
nagyúr
Ha a gmail-edet IMAP-on ered el, akkor az, amit bemasolsz a Thunderbird-ben a gmailes levelek közé, az felkerül a gmail-be is.
Úgy kell beállítani az IMAP-t, pl Mozilla Thunderbird -ben, hogy ne törölje az IMAP szerverről a leveleket, de azt hiszem ez az alapértelmezett. -
bul07
nagyúr
Ha máshogy nem menne
Csinálsz egy új Gmail címetCitromailbe belemész, abba mappába amit meg akarnál tartani, összes kijelölése majd Továbbítás, arra az email címre amit frissen létrehoztál
Így az összes üzenetet elküldi arra az email címre, így ott meglesznek valamilyen formában -
Vannak pazarló radik
Ez ebben a formában értelmezhetetlen. A fogyasztó te vagy, nem a radiátor.
Amúgy meg a mindenkori fűtési rendszerhez kell a radiátort választani. A mostani kazánokat nem ismerem, jó ideje központi fűtéssel fűtünk, ott meg adott minden, de biztos van olyan kazán, amihez csak az említett radiátor jó ("mint a procihűtő, sűrű keskeny lamellákkal").
-
patex1983
őstag
Mintha láttam volna win10-ben valami nagyítás opciót és úgy emlékszem, hogy a céges gépen alapból be volt kapcsolva.
Nekem az tűnt fel, hogy bűn ronda a kép a kijelzőn, minden olyan volt, mintha nagyítva lenne (és tényleg úgy is volt) emiatt kezdtem el keresgélni valami beállítást.
Lehet nálad is ez a gond. Szerintem a win beállításai között keresgélj inkább, ne a monitorokon. -
Cs1csó
titán
Akad. De több mindentől függ:
- a bicikli fajtájától pl. egy városi vagy túra bicón lehet puhább nyereg de ugye egy országútin már kisebb-keményebb
- a bicikli ára is mérvadó azért egy 100k-s városin lehet nincs olyan jó nyereg mint egy 2-3x annyiba kerülőn.Viszonylag kényelmes ülést már lehet venni külön kb. 7-8k-ért. (én 5k-ért vettem de másfél éve azóta kilőttek az árak)
-
Papaj x
senior tag
Spec én találkoztam olyan lapokkal (bár főleg brand gépek esetében-más nagyon nincs a kezeim között), hogy ha a pcie támogatás nem megfelelő szorzós, akkor sem ment.
Én nvme-t használok , itt biztos megéri a váltás, de a sata 3-sima m2-nél én is úgy tapasztaltam, hogy fölösleges.. -
wwhy
veterán
wetransfer-t használtam, elég jó volt
-
RandomName
senior tag
Nem.
A telefon romja tartalmaz bizonyos szervízmódokat, amiket el kell tudni érni.
Pl : Samsung esetén tárcsázóba: *#0*# ez kifejezetten egy működési teszt a perifériákra. Ha az akku cseréje melegítéssel jár (pl üveghátlap) akkor érdemes párat ezekből futtatni.
De van olyan is ahol meg tudja nézni a szervízes ember, hogy az új akkut mekkorának látja a telefon, a teszt töltés hány mA-rel megy, meg ilyesmi. -
KROK640
nagyúr
Hát én sajnos nem vettem észre, hogy csökkent volna éretelmezhetően az áruk. Még mindig bitang messze vannak attól a szinttől, hogy elfogadhatónak nevezzem. Akkor fogok örülni, ha visszakapjuk a 3 évvel ezelptti szintet, de már annak is örülnék, ha annak csak 1,5-2× ese lenne...
Nekem mindössze 5db-os az a lista ...
-
KROK640
nagyúr
Igen, ugyanez a hiba volt barátnőmnél is, plusz a gép (neki laptop) hangszórói is olyan halkak lettek, hogy még teljes hangerővel is alig lehetett hallani, ezért kénytelen folyamatosan fülest használni.
A megoldás, egy másik mikrofon, amit szeret a Win10 (persze a kötelező frissítés után lehet, hogy nem fogja). (esetleg sokkal hangosabban ordítani).Amit még megtehetsz, hogy a hangkártya driverében próbálsz állítani dolgokat, már ha van még felület, nekem pl eltűntette a Win10 az egyik frissítés után
így nekem az nem játszik. De létezik amúgy egy Voice meter nevű program, azzal is érdemes próbálkozni
-
hentes555
senior tag
-
bul07
nagyúr
Én olyan képcsöves tv-ről váltottam laposra, aminek a hátúján volt egy mélynyomó gyárilag
Így a lapos tv hangja nekem olyan volt mintha egy szokol rádió mono hangját halottam volna, ezzel a hangszótó megoldással már kiegyeztem, van benne elég hang egy tv-nek is
Amúgy van rajta mély- és magas vezérlés, kicsit lehet finomhangolni
Most nézem hogy van már belőle másik verzió is
SP-HF 1250B[link]
SP-HF 1250B II [link]
Kíváncsi lennék mi a különbség, genius oldaláról sok infó nem derül ki -
mezis
félisten
- A kondenzáció akkor nem lesz, ha a radiátot hőmérséklete a kondenzációs hőfok felett marad.
- "miért nem sokkal több a hőleadó felület a radiátorokon?" Talán bonyolultabb lenne a gyártása, tisztítása. Továbbá egy szobában nem kell annyira spórolni a hellyel.
- " ugyanannyi vizet el is kell vezetni?" Egy másik kútba szokás visszanyomni. Télen geotermikus fűtés lesz belőle. Szerintem nem kell olyan nagy vízáramlás, szépen visszacsorgathatod a kútba. Mire leér, le is hűl. -
John_Deere
tag
Ritka, de amit írtál, létezik ilyen, sőt, tudok esetről, amikor átlag házas férfi, 40+kevés év, 18 év házasság és 2 gyerek után arra megy haza, hogy asszony benyögi, oszlunk. Kiderült, már egy jó éve kezelgeti asszonyt egy másik tag, szép szavakkal elcsábította, aztán főhősünknek nincs asszony, gyerekek is away, házból fifty-re ki lett fizetve, más tulajdon aligha, így hirtelen albérletbe kényszerült. Ez annyira megviselte, hogy pár hónapra rá munkahelyét is bukta, a vagyonát felélte szűk 1 év alatt. Innen aztán utca. 2 hónapig küzdött az elemekkel, ennyi idő kellett neki, öngyilkossághoz gyáva volt, egyszer próbálkozott fagyállóval, de túlélte, azóta az élet neki nem más, csakhogy tudatán kívűl legyen minél több időre az életben, erre kéreget. Ebből Őt kihúzni esélytelen kb...
...ezzel csak azt akarom mondani, hogy vannak kivételek, önhibájukon túl jutnak el idáig, de ettől még meg nem mentheti Őt senki pár száz Ft-okkal és többel sem...sajnos. Ez van. Meddő téma ez. -
Cs1csó
titán
A BF-en mindenkinek részt kell venni aki kimarad az lemarad. Még ha kamu az egész akkor is részt kell venni.
Ahogy korábban írtam 3 módszer van:
1. a tényleges akció amit már hónapok óta terveznek ilyenkor egy adott termékből rendelnek pár raklappal és ezért olcsóbban tudják adni, gondolom számít a rendelés leadása lehet már kora tavasszal megrendelték a BF-re, lehet a szokásos hasznukat is felezik harmadolják hiszen ezeken termékeken nem a nyereség a legfontosabb, hanem, hogy bevonzza az embereket a webboltba, és remélhetőleg mást is vesznek
2. a beragadt készletes termékek amiket normál áron már a kutya sem venne meg ezekkel a probléma hogy sokszor csak pár termék van amiket pikk-pakk elkapkodnak.
3. az átverés amikor BF előtt 1-2 hónappal felnyomják az árat aztán nagy hájp közepette BF-kor leviszik az árat
Ennyiből áll, az első kategóriában jellemzően csak a legnagyobbak tudnak részt venni pl. Emag, Alza, Edigi a közepesekre marad a 2. pont a legkisebbek meg inkább csak parasztvakítanak vagy esetleg a beragadt cuccokat szórják ők is ki.
Nem éri meg ezzel az egésszel foglalkozni, csak az ideg fog megenni mikor kinézted a dolgot de az oldal nem töltődik be aztán mire kattintanál már elfogyott stb.
-
copass
veterán
gif bármilyen hw-en elfut, de amíg nem olvassa be az egészet a memóriába akkor ugrálni fog.
amitől függhet: lassú az oldal, lassú a net, szarul van lekódolva a gif,stbstb.
nekem is ugrál amíg be nem rántja az egészet, ezen a vason: i5-4460 16GB ram Gtx 1660 6GB samsung ssd 100 Mbit/s -nél. -
atike
nagyúr
Az alaplapi kártyának is bőven elégnek kell lennie a gif-ekhez (sőt, ettől sokkal gyengébb konfig is gond nélkül viszi)... Fent van mindenből (chipset, vga kiemelten) a legfrissebb driver?
Amúgy fejlesztés szempontjából - ha nincs jobb ötlet - elég egy tetszőleges VGA-t beszúrni pluszba az mindenképp növelni fogja a grafikus teljesítményét (na jó, 1 giga alatt nem raknék már kártyát, de pld egy n210-es is bőven elég lesz).
-
Zola007
veterán
Egyetértek.
Jótállással ha van garanciajegy hivatalos szervizzel, akkor ki szoktam hagyni a kiskert
Kivétel a nagyok (Edigital, Emag, MM, Ebolt), ott általában gördülékenyen megy, mert van rá rendesen működő eljárásuk. Elállással sem volt gond, Emagról hiányosan jött a termék, küldött érte ingyen futárt, pénz vissza kártyára 1 héten belül. Edigitalhoz bevittem a kamerát, mert kritikán aluli volt, 5 perc múlva kisétáltam az árával a zsebemben.Kb. ebből a 3-4 webshopból veszem a műszaki rendeléseim 90%-át, ami az évek alatt azért már nem 2 kávé ára. Customer experience nagyon fontos tényező és mai napig nem képes belátni a magyar boltok döntő többsége. Főleg ahogy nő a magyarok életszínvonala, egyre kevésbé játszik szerepet az árverseny, mert inkább megveszel egy értékesebb dolgot pár száz/ezer forinttal drágábban a bevált helyről, mint az ismeretlentől vagy az árukeresőn negatív véleményeket halmozótól.
-
Zola007
veterán
Nyilván nem érdekelt mit mondott az emberük, kaptak rendesen megírt elálló nyilatkozatot emailben és papíron.
De azóta is röcögősen megy a dolog, igyekeznek mindent megtenni, hogy minél később kelljen pénzt visszaadni.(1) befogadták a készüléket, DE elküldik a központi szerviznek, hogy bevizsgálja, gyári-e (1x volt bekapcsolva)
(+5 nap)
(2), gyári, elfogadják az elállást, DE nem tudnak utalni, mert nem kaptak számlaszámot (az elállási nyilatkozattal el lett nekik küldve tértivevényes emailben), szóval kérik egy másik email címre is
ok, elküldtem oda is (+1 nap)
(3) megkapták, DE nem tudnak utalni, mert nem kaptak számlázási címet
Most komolyan, számlázási cím? Hát rajta van a számlán b+, amit a rendeléskor adtak és rajta van az elállási nyilatkozaton is. Ezek tényleg ennyire hülyék? A kérdés költői
ok, elküldtem azt is (+1 nap)Most majd kíváncsi vagyok kérik-e, hogy a dalai láma mekkora alsógatyát hordott 7 éves korában vagy végre hajlandóak visszaadni a pénzemet.
törölt tag
Angol anyanyelvűek számára annyira nem fontos (angolul kb minden elérhető). EU-ban is a britek beszélnek legkisebb arányban idegen nyelvet. Mi vagyunk hátulról a harmadikak a sorban... [link]
USA-ban főleg a spanyol nyelv tudása jellemző az angol mellett.
local1: Nem a magyar emberekkel van bajom, hanem a magyar mentalitással. Valamiért zsigerből elutasit (szinte) mindenki mindent, amiért küzdeni kell, amit meg kell tanulni. Mindenki elvárja, hogy kiszolgálják, nehogy már neki magának kelljen bármiért is tennie bármit. A jelenlegi oktatáspolitika is ráerősit erre. Meg eleve egyre nagyobb divat hülyének lenni. A környezetemben is folyamatosan ezt látom. Munkahelyen is a főnököktől nem várnak el semmiféle tudást sem.
Persze miért várjon el bárki is idegennyelvtudást, mikor a magyarok többsége még magyarul sem tud rendesen. Élvezettel olvasom pl a főnökök leveleit. Nem a hibákat kell aláhúzni bennük, hanem azt a pár dolgot, amit sikerült helyesen leirniuk.
-
lappy
őstag
de én még nem láttam, hogy lenne feladat az érettségi vizsgán differenciál vagy integrálszámításból középszinten
-
xuldar
addikt
A 12 éves Samsung 244T (S-PVA panel) monitoromat semmilyen TN csodáért nem adnám oda, az irodában épp eleget bámulok ilyeneket. Mondjuk ott még jól is jön az alacsony betekintési szög
Szegény Samum már harmadjára van szerelőnél 3 éven belül, de nézegetve a mai monitorok paramétereit, inkább javíttatom, mert valamilyen ostoba, de hatásos marketinggel mindig magasan tudják tartani még a használhatóbb TN-ek árait is.
-
vlevi
nagyúr
Gazdinfó talán azért lehet szimatikusabb a nagy cégeknek (ez csak tipp, nincs rálátásom a dologra), mert egy multicég saját belső rendszerét fejleszteni (ilyen pl. az SAP), jobban lehet gazdinfó végzettséggel. Mármint, nem biztos, hogy tényleg jobban lehet, de egy ilyen cég HR osztályán jobban kapnak a gazdasági végzettségre, mint a mérnökökre. Szerintem.
Mérnök informatikusként pedig valószínűleg a független szoftverfejlesztő cégeknél lehet könnyebb elhelyezkedni. Talán. Legalábbis én így gondolom. -
Zola007
veterán
Általában az eladó állta vagy cserélte, mert futárszolgálatok voltak, azoknál a feladó igényelhet csak kártérítést, címzett csak jegyzőkönyvezhet. Természetesen akkor is érdemes, mert a (f)eladó csak akkor fog vele foglalkozni, ha van jegyzőkönyv.
Utánvéteseknél egyszerűbb, azt vissza kell küldeni, kenjék a hajukra.A postán 3x jegyzőkönyveztem, 1x csak a csomagolás sérült, 1x nem ismerték el, de az Amazon fizetett, illetve 1 elveszett ajánlottat pedig kifizettek (feladási díj 15x összege)
Ha postacsomagon sérülés van, akkor a fiókvezetőt kell hívni, mert a mezei alkalmazott kézzel-lábbal igyekszik elhajtani a címzettet, csak ne kelljen jegyzőkönyves bontással negyed órát szórakozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- MacBook Pro Retina 14" 8C / 14C / 16 GB / 512 SSD / Magyar / Garancia
- FULL CTO 14" MacBook Pro M2 MAX / 12C CPU / 30C GPU / 32 GB RAM / 1TB SSD / Garancia
- AKCIÓ - 2023 MacBook Pro 14" M3 CHIP / 16GB RAM / 512 SSD / Garancia
- CTO (DUPLA RAM MEMÓRIA) MacBook Pro Retina 14" 10C / 16C CPU / 32 GB RAM / 1 TB SSD / Garancia
- CONTAX ZEISS AUTOFÓKUSZOS OBJEKTÍVEK SoNY E vázakhoz
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung S23 Ultra 256GB Állapot: 10/10 6 Hónap Jótállás!
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest