Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
Aryes #169116 üzenetére
Például a Tóciból (onnan is az István végéről) a klasszikus belvárosba, nagytemplom, Csokonai színház környéke, de évekig jártam a
buszvégtől gyalog a zsibi mellé is.
A Tócóskert - Maróthy u // Űrhajósok tere távolságot 18 éve teszem meg gyalog, hetente többször. Még most is. Legutóbb múlt csütörtök, péntek, szombat. Ezek nem vészes távolságok.
Ugyanakkor pont olyan, mint a Rákóczi - Eötvös saroktól kicsit visszább - Buszvég táv, hogy tömegközelekdéssel szinte megugorhatatlan.Igazi katasztrófa a tömegközelekedés a 80-as évek végén volt (már amire emlékszem) lyukas csuklós buszok, kitört ablakok (menetrendszerinti tömegközelekdésen) és buszkerék kiesés is divat volt egy időben. A járatok meg ... akkor jöttek amikor akartak.
A kora '90-es években a Csokonai színháztól vagy akár a Halköz üzletháztól a Tóciig (mondjuk az István - Széchenyi kereszteződésig) busszal eljutni kb 30-45 perc volt, de ha nem volt szerencséd akkor 1 óra. Ekkoriban szoktam rá arra, hogy suliból inkább hazagyaloglok, 20 percen belül megvolt. De miért volt ilyen nehéz? Mert pokoli ritkán jártak a buszok. Mondjuk azóta is mély nyomot hagyott bennem, hogy Debrecenben ahol csak lehet a tömegközlekedést is hanyagolom, és gyalog járok.
Ami már nekem is távolság volt, mikor a Debreceni egyetem - buszvég távot kellett megtennem, na akkor azért én is átálltam villamosra, de főleg azért mert sokszor időre mentem oda-vissza."a megállók iszonyú messze vannak néhol egymástól, átszállással közlekedés gyakorlatilag teljesen véletlenszerűen lehetséges, semmiképpen nem átgondolt tervezés eredménye..." ---- teljesen egyetértek. Ez is része annak, hogy szerintem indirekt módon de a lakosság minél nagyobb részét autóba akarják öltetni (nyilván ennek hatása sincs átgondolva). Hiszen egyre többen mondják azt (többek között te is, sőt lassan egyre inkább én is), hogy "lófütty az egészbe, akkor autózunk".
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
Aryes #168632 üzenetére
Én meg munkavédelmi bakeszbe járok amikor csak lehet (egyedül nyáron sport cipő).
Eleve pár munkahelyen előny/megkövetelik, plusz ahányszor már megvédték a lábamat ezek. Simán át lehet sétálni a kiszórt üvegszilánkon és hasonlók, de jött már jól abban is, hogy esésnél megfogta a bokám és hasonlók. -
kispx
addikt
válasz
Aryes #168629 üzenetére
Pont ezaz, hogy ~20-25e Ft-os ment tönkre most.
Fél év után kiderült, hogy lyukacsos a talpának a belseje és belül mállik szét, mert a talpának a fele levegő. Ezen a képen látszik, hogy ahol nincs anyag a talpban ott már elkezdett besüppedni: [link]Cs1csó
~80 kg, ülőmunka. Mindennapi munkába menetelre kellene, kb napi 5-7 km/nap. Gyorsabban sétálok az átlagnál. Sport vagy bőr cipő, bármelyik jó, nincs dress code. -
Cs1csó
titán
-
SOAD19
addikt
válasz
Aryes #168557 üzenetére
Igen, ebben lehet valami. Kezdetben az ember még nagyon figyel az új dologra, amibe belekezd, nehogy kárt csináljon, hibázzon. Aztán mikor úgy érzi az ember, hogy megy-ez, csökken a koncentráció, és jön a hiba. Így voltam anno, mikor megvettem az spd pedált a bicajra. Lementem a kis utcákba gyakorolni a bekapcsolást, oldást vagy fél óráig. Tök jól ment, semmi extra. Aztán mikor első éles utamra indultam, az előbb említett Rakovszky benzinkútnál lévő zebránál ahogy kell el is dőltem, borultam, mert elfelejtettem kioldani a lábam negálláskor.
Ez van, ha csökken a koncentráció, és még nincs meg az ösztönös, reflex mozdulat.
-
válasz
Aryes #168482 üzenetére
Ezzel sajnos nem vagy egyedül. Én még akkor voltam Digi-s amikor "egyedül" volt, akkor azzal semmi probléma nem volt. Most T-s vagyok. Meg vagyok elégedve vele igazából nincs probléma semmivel sem. Volt talán vagy 3x egy kis kimaradás pár perc a több év alatt, de ennyi.
Viszot sok panaszt hallok én is a One-ra, főképp hogy nem One szolgáltatás stb. -
-
Atomantiii
addikt
válasz
Aryes #168340 üzenetére
Nem az volt, hogy csak a sebességet méri? (már ha működik mert még az sem biztos sok esetben) De ha meg még nem volt piros a lámpa, akkor nem te lennél az első biztosan, akivel ez megesik, hogy határesetnél a sárgánál még átmegy. Gondolom arról már írtak volna többen is, ha kapnak büntetést. A 60-as tábla meg kint volt pár hónapig, akár fel is vihették volna.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Aryes #168338 üzenetére
Nem valószínű, hogy tudja mikor vált a lámpa, szóval szerintem nem lesz belőle semmi.
Egy időben ki volt rakva a 60-as tábla a mikepércsi úton a védánál mert ástak az út mellett valami csövet, aztán volt olyan, hogy elfelejtettem és 60-nál biztosan gyorsabban mentem, de nem küldtek semmilyen büntetést.
-
sto1911
veterán
válasz
Aryes #168103 üzenetére
Az lesz, majd megkérdezem akivel már beszéltem, hogy vállalja-e, mert akkor még úgy volt, hogy simán lejön, de úgy néz ki akkor pont jó helyen próbáltam ki. Még megnézem ezt a gőzgépet is, hátha beválik, aztán max rátolok egy szekrényt
én hiába vízeztem, nem szívta be. Ha meg belekapott a spakli, akkor lejött pár centi és annyi.
-
-
mezis
félisten
válasz
Aryes #167892 üzenetére
Még a hűtőszekrényt is lehet oldalára fektetni, csak felállítás után várni kell a bekapcsolásig 24 órát.
Vagy USB endoszkóp kamera.
-
bul07
nagyúr
válasz
Aryes #167884 üzenetére
Indítsd el a mosást és mikkor pisil akkor ved videóra honnan jön a víz, és ha megéri akkor lehet cserélni amit kell
Én most egy szivattyút cseréltem a miénkbe, oldala le két csavar meg két bilincs, ki a régi, be az új, és vissza az oldala
heilmann.hu tudom ajánlani alkatrészhez
Gyorsak délután 14órakkor rendeltem meg és aznap már fel is adták csak a posta miatt nem másnap kaptam meg
Megjegyzésbe beleírtam a gépem adatai és kértem őket hogy nézzék meg biztos jó e amit rendeltem, mert nem egyezett a szivattyú watt száma. És külön emailba írtak hogy megfelel a géphez.Már 2020-ban is innen rendeltem a géphez szíjat meg csapágyat, az akkor 3éves gépbe. Tőlük vett csapágy meg szíj tovább bírja mint a gyári szerelés.
-
Cs1csó
titán
válasz
Aryes #167880 üzenetére
Szinte minden javítható. ahogy írták én is egy tömítésre gyanakszom, esetleg valami cső lyukadt ki, vagy illesztésnél van probléma.
Sajnos ha nem értesz hozzá akkor szaki.
Ha kis affinitás van hozzá akár egy burkolat levétel után ki lehet deríteni a hibát hátha magad is megjavíthatod.(Azért 10 év az 10 év tehát a javításra nem biztos, hogy a világ pénzét rá kell.költeni, de persze lehet filléres gond.)
-
elfelejtette
veterán
válasz
Aryes #167684 üzenetére
Aki itthon maradt, olyan árakat kér, hogy jobban keres, mint az aki külföldre ment...
Én csak egy kőműves csapatot zavartam el, szerenncsére a vizessel meg a villanyszerelővel is szerencsém volt.
A szigetelésről meg annyi rémhírt hallottam, hogy egy youtube gyorstalpaló után saját kezűleg kihoztam 400ezerből azt, amire kolléganőm 1milliós árajánlatot kapott. -
Shokkolo
addikt
válasz
Aryes #167682 üzenetére
Nem hagyták el, annyi munkájuk van hogy ha 5 fele szakadnának szét se tudnák mindet vállalni.
Iszonyatosan megnőtt a kereslet oldal az építőipari bummal.
Ez magával hozta a kontárok térnyerését.
Amikor a jó szaki azt mondja, hogy OK... de másfél év múlva.
Nem várják ki és sajnos landolnak azoknál, akiknél nem kéne
Illetve a sok generálkivitelező is zat nézi hogy minnél gyorsabban és lehetőleg a felénél is olcsóbban > kifizeti am egrendelő, de... -
KROK640
nagyúr
válasz
Aryes #167653 üzenetére
Igen, amikor feltételezik, hogy egy hétvége alatt megvan.
Érdekes a skandinávok, meg a németek ezekkel sokkal gyorsabban megvannak. Jó, mondjuk a németek (meg a spanyolok) hegyvidéken is 240-el menő vonatokat üzemeltetnek (a Renfe 300km/h felettieket is akár, már 1992-ben is ezen a szinten tartottak), miközben MO-nak az alföldön a 100-as vonalat 23 év alatt sikerült Pesttől Debrecenig 160km/h-s pályára modernizálni.
Hogy azzal ne is jöjjek, hogy a Nagyállomást 26 éve újjítják fel, a tervek egyre szerényebbek, egyre többe kerülnek, és a lényeg, hogy hozzá ne kelljen kezdeni. -
bul07
nagyúr
válasz
Aryes #167576 üzenetére
Tűzoltó készülék, háromszögből is kettő kell
Az annyi mellény amennyien ülnek benne meg elméletileg idehaza is meg kellene lenni, mert autópályán ha kiszáll az utas lerobbanásnál kötelező a mellény felvenni, ha jól tudom
Amúgy jogszabállyal
[link] (pdf)
100. cikkely - (1) Kihágást képeznek, és a II. szankcióosztályban említett bírsággal sújtandók a természetes személyek által elkövetett következő cselekmények:
13. olyan gépjármű vezetése, amely nincs ellátva hitelesített elsősegélynyújtási egészségügyi készlettel, fényvisszaverő háromszögekkel és tűzoltókészülékkel;És ez lefordítva büntetésre
98. cikkely - (1) A kihágásokért járó bírságokat az alkalmazott büntetőpontok számának értéke által meghatározott összegben állapítják meg.
b) II. osztály - 4 vagy 5 büntetőpont;
1büntetőpont jelenleg 165LeiTehát ha nincs tűzoltó készülék és a rendőr igazoltat, és büntet, a rendőr dönti el hogy 4 vagy 5 büntetőpont
Ha négyet ad akkor 4x165=660Lei (~55.000Ft)lesz a büntetés összegeNem ér megelőzni
A piros táska hol van említve a jogszabályba, mert az nekem nincs, vagyis egy kékbe van, tűzoltó készülék meg a pótkerék helyén van berakvaEmagon vannak szettek, bár ahogy nézem ez nem piros zacsiban van
[link]
(Van amelyikben két háromszög is van de elméletileg egyet adnak a kocsihoz is) -
RandomName
senior tag
válasz
Aryes #167394 üzenetére
Utolsó párszáz hsz:
https://logout.hu/tema/bugok_a_rios_r5_ph_motorban/friss.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo X1 Yoga G6 i7-1185G7 32/512GB SSD FHD IPS Touch Win11 (lízingelt)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest