Új hozzászólás Aktív témák
-
GIJoe
addikt
válasz
SOAD19 #168623 üzenetére
Elsősorban leírom nem vagyok orvos, de segíteni szeretnénk, tehát. Van 3 tejfehèrje és szója allergiás gyerekem+ a feleségem. Szóval hagyd el a tejfehèrjèt tartalmazó èteleket, minden összetevőt át kell böngészni. Tartalmazhat Ok, Tartalmaz nem OK. Tervezd meg a heti ètkezèst, mèg a kenyerek is szarok, magvas kenyér talán (az sem jav. hosszabb távon, emelkedett afflatoxoin szint) a kovászos kenyerek jók, Esztári pl. Csak margarin ofc, Vénusz pl. Mivel igencsak a kereszt allergiád valid, minden allerg. fokozot kerülnèk ( pl. Mèz) Tejek csakis növényi, a Zab jön be nekünk az Aldis finom olcsó 400 Ft+ Alpro csokis tejei ( nem olcsók ) Diéta hiba miatt 5-6 hét mire kiürül a szervezet általánosan, addig lesz tünet. Az antihisztamin nyílván segit, én még megtámogatnám vmi ártalmatlan Spirulina szedèssel, egy marék per nap. Sok sikert, sok lemondással jár, az biztos...
-
Cs1csó
titán
válasz
SOAD19 #168617 üzenetére
Az IBS tipikusan az a probléma amit nem lehet napi egy akármilyen tabletta bevételével orvosolni, komplex hozzáállás kell:
- testedzés
- drasztikus étrend módosítás a "junk food"-okat elhagyni, és persze Kevesebbet enni.(az ismert allergénekre figyelni)
- STRESSZ, munkahelyváltás (lehet kevesebb fizu de de nem megy rá az ember egészsége, hiszen tudjuk: az egészség megfizethetetlen)Ha tegyük fel.ezeket már tolja valaki fegyelmezetten mondjuk legalább fél éve és a javulás mértéke nem megfelelő akkor érdemes továbblépni
(Ismerősöm: sokat eszik+ rossz kajákat+ NULLA testmozgás +mentális szorongás = gyakran megy a hasa. ("nem tudja" mitől...)
Érdekes de az én emésztésem sem 100-as de megfigyeltem, hogy ha "relative" keveset eszem (vagy kevesebbet) és keményebb fizikai munkát végzek ( mondjuk közepesrn nehezet de azt nagy intenzitással, akkor láss csodá: semmi bajom)
-
Cs1csó
titán
válasz
SOAD19 #168615 üzenetére
Jelen. Anno megállapították de nem használt a kritikus (aug közepe, szept közepe) időszakban így tavaszal elkezdem szedni a Loratidon Hexal-t (kb. 960ft 30db 1db/nap) és mellé Allergodyl orrsprayt a simát, auguaztusban váltok a "Forte" változatra.
De a parlagfűidőszak így is kemény. Jó lenne egy államilag finanszírozott immunterápia a parlagfűre, na de ugye ami tényleg használna azt nem finanszírozzák.A bőrgyógyász meg az allergológus kb. a "piócás ember" szint, sajnos.
-
bul07
nagyúr
válasz
SOAD19 #168574 üzenetére
Hú na igen, sok helyen most eszembe se jutna előzni ahol húszon évesen simán.
Meg lámpától lámpáig nehogy valaki besoroljon elém.Bár most is nyomom neki ha nem én fizetem az üzemanyagot, mondjuk gyorshajtást már akkor se vállalom, én aztán nem fogok ezeknek csak úgy pénzt adni
Na meg egyre több a sebességmérő isRégen hobbiból is gyorshajtottam
Volt egy olyanom hogy magammal versenyeztem Szolnok tábla(Mol kút) és Berettyóújfalu tábla között. ~110Km és ha jól rémlik ilyen 53perc körül volt a csúcsom, egy Peugeot Experttel, nem egy gyors személyautóval.
Na akkor nem számított a lakott területMost már inkább indulok 10percel korábban
-
-
aldebaran
addikt
válasz
SOAD19 #168460 üzenetére
Egyébként akkor is át lehet írni a dns-t, vagy a pc-ben, vagy a routeredben: [link] Nekem cloudflare van, nem a google dns-e.
1.1.1.2 és 1.0.0.2 (családoknak): Ezeket a címeket a rosszindulatú tartalmak blokkolására használják, és a Cloudflare 1.1.1.1 családoknak szolgáltatás részeként érhetők el. -
bul07
nagyúr
válasz
SOAD19 #167392 üzenetére
Egyszerűen nem ismerik, még ha néznek videókat is.
Rosszmájú megoldás meg hogy annyira a gyurkálás teszi ki az életüket hogy világtalanok, nem ismernek semmit csak azt hogy hogy kell emelgetni a súlyokat meg hogy kell adagolni a vegyszereket(étrend-kiegészítők meg egyéb gyúrós boltokba kapható vegyszerek)
Lehet ha megkérdeznéd ki a szenátora annak az államnak azt se tudná, vagy polgármester.Persze van akinek a neve ismert de képről nem ismerném fel én se
Azért a reakciók nagyon mások, egy kettőnek látható a testbeszédébe a agresszió főleg az elején, aztán hogy meglátja hogy egy kategóriába tartoznak egyből megváltoznak
..........
Á nagyon zavar hogy nincs aláírás, olyan suta így hogy teljesen az aljára kerül az utolsó sor
....
Amúgy hátha élne vele valaki ,még van egy kedd
Orlen kút
Kutak helyei térképen ittFebruárban minden kedden különleges akcióval várja az autósokat Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában. Az akció keretében a prémium kategóriás Verva Diesel üzemanyagot az olcsóbb árkategóriába tartozó Efecta Diesel áráért lehet tankolni.
[link] -
bul07
nagyúr
válasz
SOAD19 #166581 üzenetére
Nem néz királyi csatornákat, csak a TV2 híradóját, és ahol a török sorozatok mennek(lehet itt is vannak ilyen egypercesek), és elég is annyi
De nem elvakult hívő csak fél dolgoktólNa a szomszéd meg kuruc infó a hiteles forrás
Állandóan jön Trianonnal, a végén már azzal szereltem le hogy az Olaszok meg követelhetnék Dunántúlig -
belinho
senior tag
válasz
SOAD19 #166526 üzenetére
Sajnos a korábbi rossz és hátrányos döntések miatt nagyon nehéz felépíteni valamit.
Trianon miatt oda veszett egy csomó föld, erdő, bányák. Vagy ott a Kádár-rendszer, mindig azt hallom az idősektől, hogy bezzeg anno milyen jól éltek. Csak azt felejtik el, hogy akkora kölcsönöket vettek fel, meg akkora államadósságot halmoztak fel, hogy a mai napig azt nyögjük, soha nem fogjuk tudni visszafizetni. Meg a "vas és acél országa leszünk" csak se vasérc, se szénbánya, mert mi egy mezőgazdasági ország vagyunk, hatalmas kapufa ez is, és még sorolhatnám.
Rengeteg támogatást lehet azért igényelni a rászorulóknak, szociális étkeztetés, lakhatási támogatás, szociális segély, települési támogatások, csomagosztások stb...van sok minden.
Van szociális tűzifa-szén támogatás is, önkormányzatnál kell igényelni.
Rengeteg támogatást, pedig tényleg csak a rászorulók vehetnek csak igénybe.
Nagyon sok minden van, amivel én sem értek egyet, de úgy látom azért próbálnak segíteni az embereken... -
-
bul07
nagyúr
válasz
SOAD19 #165142 üzenetére
Hát arany árakon dolgozik mind Debrecenbe az internetes árakhoz képest
Talán az Orbán Elektric-nál [link] láttam normálisabb árakat(honlapjuk [link])
Pedig csak pár egyszerű dolgot akartam venni, Wago meg pár méter vezetékAmúgy a MENTAVILL benne van a glamour napokba, van kupon, itt [link] (pdf) 32-33 lappon van a kuponjuk
Amúgy hogy ha már villanyszerelés.
Kellet volna nekem Wago 222-415 [link] , mert alumínium és sodrott réz vezetéket csak ilyennel lehet összekötni, de se Berettyóújfaluba se Biharkeresztesen sehol nem lehetett kapni
Röhej ez, mert a környéken még rengetek alumínium vezetékes ház van -
Cs1csó
titán
-
Cs1csó
titán
válasz
SOAD19 #164586 üzenetére
Szia az immunterápiáról én jét dolgot tudok, ha valótlan akkor aki tud potosabbat, javítsa ki:
1. sajnos csak fizetős, "ingyen" (TB-re) nincs
(Pár éve valami 60k huf volt a kezelés ez ha jól tudom 2-3 éves évente 2-3 injekcióval jár.)2. a hátránya, hogy egyszerre (ha jól tudom) csak egy allergénre lehet a kezelést alkalmazni.
(nekem ez így is jó lenne mert a PARLAGFŰ az amire már a tabletta+orrspray kombó is kevés, az év többi szakában elég, tehát csak a parlagfű nem lenne rám már veszélyes annak is tudnék őrülni.) -
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
SOAD19 #163424 üzenetére
Igen, és aztán csodálkozok (nem nézek TV-t és reklám blokkolót használok mindenhol) hogy az egyszeri paraszt az orosz-ukrán háború kapcsán olyan orosz párti mint maga Putyin. És akármelyikkel kezdtem el beszélgetni, egy kivétellel mind kb sz*rt sem tud az előzményekről, és az orosz propagandát mondja fel gondolkodás nélkül.
-
RandomName
senior tag
válasz
SOAD19 #163064 üzenetére
Felesleges, mert ha használva van, akkor a görgőtől fényes lesz, a többi helyen meg a sima vasoxid jellegű rozsda megvédi sok évig, ha nem tud ott megállni a víz. Egyik leggyakoribb kivitelezési probléma.
Inkább tennék a szögvas alá önszabályzó fűtőkábelt, hogy egy októberi ónos eső utáni jegesedés ne legyen akadálya a nyitásnak, illetve legalább 1 oldalra sávösszefolyót. -
KROK640
nagyúr
válasz
SOAD19 #163012 üzenetére
Akkor jobb ha lemondom idén a Dél-Francia körutat is, a Skandináv körutat is, és az olasz nyaralást is. Jah, meg Spanyolországot és Portugáliát is. Nem igaz az a hír, miszerint az anyagi helyzetem indokolná ezeket.
Az osztrák utamat viszont nem fogom, mert valamiből meg kell élni. Így hát azért mégis kockáztatok, de oda se neki, őszre minden túrista látványosságon tök jó fotókat lehet majd csinálni mert nem lesz tömeg -
RandomName
senior tag
válasz
SOAD19 #163012 üzenetére
Én amikor azt írom, hogy mindenki a saját buborékjába van bezárva, mert ha lenne is független újságírás/média akkor sem érdekelne senkit, mert sokkal kényelmesebb egymás hátát veregetve nem foglalkozni azzal, hogy a mieink hazugsága mellé mit hazudik a másik, vagy kívűlről nézve mennyire cringe az egész.... Na akkor én ugyanígy vagyok a szar a napi társalgásban.
Mert csak annyit kérek, hogy ne csak azt a hazugságot olvasd el amit szeretsz, hanem azt is ami cáfolja. -
-
Zola007
veterán
válasz
SOAD19 #162918 üzenetére
Én csak 1 évet éltem ugyan külföldön, de nagy volt a kontraszt.
Akkori párom miatt hazajöttem, de sokszor bánom, teljesen más hangulatban teltek a napok.
Első pár hétben azt hittem csak azért viselkednek velem normálisan mert külföldi vagyok vagy akarnak valamit tőlem, de aztán rájöttem, hogy csak simán kedvesek és kiegyensúlyozottak az emberek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest