- One mobilszolgáltatások
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola G86 - majdnem Edge
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sto1911 #168349 üzenetére
6440 ft-ot fizetek jelenleg, ami alacsonyabb mint mostani, új szerződő ár.
Nem feltétele a hdmi cec, mert a box távirányítója "tanítható" típus szerinti kód alapján a tv ki/be kapcsolásra, dedikált gomb van hozzá a távirányítón, tv hangerő szabályzás is lehetséges két gombos lenyomás kombóval (nem használom) mert fixen állítottam be a tv/soundbar hangerejét.
-
válasz
sto1911 #168347 üzenetére
Lassan 3 éve használom a flippet probléma mentesen, saját router, a kapcsolati beállításoknál adguard dns van megadva, ennek köszönhetően a CF vs Telekom probléma se érint. A tv adások képminősége szerintem jobb, a box távirányítóval lehet ki/bekapcsolni a tv-t.
A net stabil, és tv adásoknál is ritkán van sávszélesség gond(kockásodás, kimaradás). -
válasz
sto1911 #168239 üzenetére
1 hónap? Az nem létezik. Évekig használva sem ég be, egyrészt sok olyan beállítás van, mai ez ellen van, de magától vannak védelmek az OLED-hez. Nem kell félni tőle- a beégéstől. A látvány pedig önmagáért beszél-aki egyszer használt OLED-et, nem akar utána visszalépni.
-
Zola007
veterán
válasz
sto1911 #168164 üzenetére
kedvencem mikor a "szakembernek" nekem kell eszközt adnom, mert nincs nála fémkereső, ütvecsavarozó, adott fúrószár, körkivágó, csavar, stb.
csövezési munkák pont az amit nem kezdenék el falszkenner nélkül
nekem egy Bosch Dtect 120 scannerem van (100k), de az sem mindig pontos
-
bul07
nagyúr
válasz
sto1911 #168142 üzenetére
Ki lehet számolni
Azt meg lehet nézni mennyi a fogyasztása az adott készüléknek, egy napi idő átlagot meg lehet tippelni. Onanntól meg csak matek.Vettem kombi tűzhelyet direk kicsi sütő teljesítménnyel és ez olyan ~1800W-os, mi havonta vagy 5-6órát használjuk.(nagyon kevesett, Air fryer többet van használva) ez azt jelenti hogy havi 11kWh. De ez se teljesen igaz mert nem folyamatosan megy max-on hanem ki be kapcsol hőfokra, így ez az ellméletti legtöbb fogyasztás.
-
Salex1
őstag
válasz
sto1911 #168142 üzenetére
Mi költözés után, gáz főzőlap + elektromos sütő házból, indukciós+elektromos sütő házba költözés után nem vettünk észre különbséget a villanyszámlában, pedig a szokásaink nem változtak. Gyakorlatilag a gáz főzőlap nyári üzemeltetése is elhanyagolható összeg, hasonló a villany főzőlap esetén is.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
sto1911 #167293 üzenetére
Igen, pl a számtech boltok az utóbbi években sorra zártak be a városba, ami talpon maradt annak meg alig van árukészlete
Már lassan ott tartok, hogy el se megyek számtech boltba hardverért, hanem egyből megrendelem neten, mert igaz, hogy úgy 3-4 nap, de megspórolom azt, hogy egy csomó üzletet végigjárjak fölöslegesen. És ha én így gondolom, szerintem más is így fogja lassan, mikor ugyanezt tapasztalja.
De ugyanakkor meg tényleg rossz, hogy egy rohadt kábelre is 3 napot kell várni. És még az hagyján.
De ugye ha futározik az ember, akkor legyen otthon, mert pl egy monitort mégse a munkahelyére rendel az ember."Kíváncsi vagyok rá mennyi idő míg a hihetetlen Budapest-Debrecen 200km-t megteszi
" - Petőfinek megvolt két hét alatt
-
válasz
sto1911 #167293 üzenetére
Én órákról beszéltem és abból indult ki ez a beszélgetés is.
Az a bizonyos debreceni bolt (2 üzlettel is rendelkezik), 4601 db órát tart raktáron jelenleg (férfi, női, gyerek összesen) és ha jól számoltam 90 különböző márkáról van szó.Nézzünk egy népszerű márkát, csak Casio-ból 691 óra van nekik perpillanat raktáron. Élő eladók szolgálnak ki, remélhetőleg nem romlanak el és le sem járnak.
Max. a pénztárgép tudna hülyéskedni. Ha pedig lekések egy akcióról...az nem épp a netes vagy helyben vásárlás hibája.
Tehát, óra szempontból nem annyira rossz hely Debrecen. Legalábbis amiket én keresek.
Ui: Semmiképp nem reklámnak szánom.
-
KROK640
nagyúr
válasz
sto1911 #167285 üzenetére
Jól lehet ez is jogos, de : hacsak nem a város külsőbb részein lakik az ember, akkor Debrecenben nincsennek igazán nagy távolságok.
Évekig jártam az István 133 - Rákóczi u Eötvös u felöli vége távot gyalog. De ma is hetente többször megteszem a Kadosa - Maróthy gy. távot, szintén gyalog.
Sőt, ha időm engedi és nem sietek nagyon, akkor az egyetem - buszvég uram bocsá akár Istvánútig távot is megteszem gyalog.
Persze egy egyetem-nagyállomás táv már nem kellemes, de a klasszikus belvárosban kb ez a legnagyobb megtehető táv. -
KROK640
nagyúr
válasz
sto1911 #167281 üzenetére
Nekem sajnos előfordul, hogy valami sürgősen kell, és egyre inkább azt látom, hogy a dedikált boltok (ami lenne az előnyük) nem tartanak akár teljesen kurens cuccokat sem. Különösen számtech cuccoknál ez a helyzet. Pl próbálj már meg utcáról beesve (random példa) RTX 3060-as VGA-t venni bármelyik boltban? Pedig régebbi középkategória, nem egy RTX 5090 Dahab OC Editionről van szó.
Sajnos ma már alig van valós készlet, mindent rendelnek, és így elveszítik az előnyét a fizikai boltnak. Mert akkor végül kétszer kell odamennem, és ők is netről lerendelik le, plusz a hasznukat is ráteszik, így már én is inkább online venném.
Régen a haszon azért nem volt plusz költség mert nagyker áron vették a cuccokat (mivel egyszerre többet vettek), nem egy - kvázi - konkurenciától megvéve, és nekem napok múlva eladva. -
válasz
sto1911 #167285 üzenetére
Most tételezzük fel, hogy amúgy is mászkál az ember fia/lánya ide-oda. (Munkahely, gyereket elviszi suliba, edzésre...bevásárolni megy..stb.) Illetve lehet sétálni és biciklizni is. Vagy akinek amúgy is van helyi közlekedési bérlete, neki nem plusz kiadás ha elmegy valamelyik boltba tömegközlekedéssel.
De ezen tényleg felesleges vitázni. Mindenki ott vásárol ahol akar.
Ahogy aldebaran is írta, mindkét formának megvannak az előnyei és hátrányai is.
-
KROK640
nagyúr
válasz
sto1911 #167270 üzenetére
"Semmi előnyét nem látom a helyben vásárlásnak" - mondjuk azt leszámítva, hogy akkor azonnal ott van nálad a cucc?
Mert ez a bemegyek, megnézem, majd megrendelem neten azt jelenti, hogy a legjobb esetben is kb 3-4 nap múlva kapod meg (ha közben nincs munkaszüneti nap, nem közeledik a karácsony stb.)
Azonfelül még elveszhet a csomag, összetörhet stb. Akkor mikor jön a futár legyél otthon.
Persze ha súlyos 10 ezreket spórol ezzel az ember, akkor OK, de 2-3-5 ezer ft-ért nem biztos, hogy szivatnám magam.Múltkor kerestem egy bizonyos VGA-t Debrecenben, és egyik számtech boltban sem volt. Mindenhol kézségesen megígérték, hogy megrendelik, és 3-4 nap múlva jöhetek érte. Neten megrendelve ugyanott vagyok, de a bolt haszna nélkül, tehát annyival olcsóbban, és még házhoz is hozzák.
2 éve az Emaggal jártam úgy, hogy bementem a boltba. Kinéztem egy monitort hogy akkor vinném. Erre mondták, hogy nem, nem, majd rendelnek, és küldenek nekem egyet, mert ez itt az egyetlen bemutató példány. Mivel úgyis ott volt a legjobb ára belementem, de nem örültem neki, hogy bementem a boltba, és akkor is 3-4 napot kellett várni.
-
válasz
sto1911 #167267 üzenetére
Kinek mi a fontos. Nekem pl. épp ez jön kapóra, hogy ott van és megtetszik. Elérhető, megveszem. Persze nem mindegy mi hol merre miért mennyivel olcsóbb. Mert pl. a fent említett óránál kb. 2 ezer ft-al lett volna olcsóbb a neten mint helyben. Plusz a legtöbb órás webáruháznál fizetned kell a visszaküldés költségét. Így nekem pl. 5-6 ezer ft árkülönbségnél sem biztos, hogy megérné a csomagolás, feladás, visszaküldés folyamatát.
Mondom ezt olyan esetben, ha utána nem adom el az órát.
Akkor természetesen jobban jártam volna ha neten veszem és visszaküldöm.
Illetve - lehet egyedül vagyok vele - de nekem van egy feeling-je hogy ott vagy a boltban, szétnézel...látsz sok-sok órát élőben. Próbálgatod őket, jó esetben tanácsot is kapsz az eladótól. De pl. csak az órákkal vagyok így. Ruha vagy egyéb esetben már nem vonz a helyben vásárlás..sőt taszít.
@mezis: Mindenkinek más a hobbija. Nekem is több órám van és nem is feltétlen az eredeti funkciójuk miatt (az idő leolvasása) veszem őket. Hanem mint kiegészítő. Nem azért veszek több órát mert a többinek baja lenne vagy hasonlók. És nem is azért adom el mert baja van. Volt 1-2 automata órám, de azok nekem (biztos lusta vagyok
) túlságosan 'melósak' voltak. Mindig mozgatni őket vagy óraforgatót venni hozzá....nem az én világom. Azóta napelemes vagy quartz óráim vannak. Mindegyik pötyög szépen és amiket megtartottam, azokkal mindegyikkel elégedett is vagyok. Ha viszont ne adj' isten veszek még egyet két hét múlva...az pusztán azért lesz mert megtetszett egy újabb.
-
Cs1csó
titán
válasz
sto1911 #167267 üzenetére
Szerintem logikus:
1. nem akar visszaélni az elállási joggal
2. olcsóbb weben keresztül (még olyan is van, hogy ugyanaz a bolt de weben leadott rendelés olcsóbb
3. HA MÉGIS gond van élni tud az elállási joggal ha weben keresztül rendelte megEzek jutottak az eszembe kapásból.
-
válasz
sto1911 #166983 üzenetére
Erre mondják azt, hogy nem vagyunk annyira gazdagok, hogy olcsót vegyünk.
Következő kérdésem: ha bevizsgálták pénzért, megállapítottak egy hibát, amit pénzért javítottak, majd nem működik a gép, mi a fenéért nem viszik vissza az üzletbe a VGA -t és kérik vissza a bevizsgálás díját garanciában? Itt valami nagyon nem stimmel ezzel a történettel. 🤔 -
válasz
sto1911 #166958 üzenetére
Ilyet nem csinálhatnak….. Ha hozzám is hoznak gépet és elvállalom, a tulajt nem kötelezhetem semmire sem. Bevizsgálom rendesen, nem a tulaj terhére vásárolgatok. Kivéve ha speckó és nincs más lehetőség a hiba megállapítására, de ezt is egyeztetetm a tulaj, és eldönti ő, és nem én.
Plusz ilyen munkára kell adniuk garit. Csak egy szerviznek mondott valami.
Mindegy..Amit fel tudok ajánlani, ingyen megnézem, ha tudom megjavítom ingyen. Ha eszköz/alkatrész kell hozzá jelzem előre. Ha nem lehet megjavítani vagy nem kérik a javítást akkor sem kérek munkadíjat/bevizsgálási díjat sem. Ha ez megfelel, akkor írj rám.
-
válasz
sto1911 #166954 üzenetére
Nem úgy értem, hanem látták is működni? Vagy látatlanban vették? Vagy miután megnézték, az eladó kicserélt a házban mindent selejt alkatrészre...?
Csak azért kérdezem, hogy van-e egyáltalán reális esélye annak, hogy abból még működő gépet tudnak kreálni.Nagyon szomorú ilyen sztorit olvasni, bár tudnék segíteni...
-
dbius
veterán
válasz
sto1911 #166230 üzenetére
Az authy szerintem már nem javasolt authenticator alkalmazás. Nyár óta csak a mobilos app létezik, a desktop app nem. Ezen kívül nem lehet exportálni authyból, csak új telefonra is authyt telepítve tudod átvinni belőle a kódokat, de kinyerni belőle, hogy más appra áttérj az nagyon körülményes. Viszont pl. az Aegis jó alternatíva lehet még.
-
ServerWorks
aktív tag
válasz
sto1911 #166133 üzenetére
Annyi túlárazott gagyit árulnak, hogy az csak na!
Értem én, hogy mindenki most akarja összeszedni az egész évre valót, illetve biztos a helypénz is sok, de azért… 22-30eFt /kg áron az a Stühmer szaloncukor, ami nem messze az igényes márkaboltban 16eFt/kg áron van - több mint pofátlanság. A túlárazott és kihűlt hambi, esőben az utcán toporogva.. hidegben tálalva, a nagyrészt ócska kajákkal pedig már nem is meglepő. -
nagyfejü
őstag
válasz
sto1911 #165725 üzenetére
Nos akkor!
Gondolom szakmabeli vagy! Ezért barmozol ! Mert neked és sokaknak a média sugallja hogy csak a téli gumi!!!! Érdekes!A 80 as években nem igazán volt téli gumi és a " barmok " tudtak közlekedni!!! Egyébként nézz utána pl.autószerelő szakma könyvekben mit irnak a téli gumiról!!!
Nem igazán a gumi a lényeg hanem az érzék és a vezetési tudás! -
-
Atomantiii
addikt
válasz
sto1911 #165683 üzenetére
Nálunk olyan 4 körül kezdett el esni eső először, majd 5 óra körül váltott át havazásba, de egy óra alatt simán lett jó pár cm belőle mire elindultam reggel 6-kor.
20 km megvolt 40 perc alatt, kb 6:40-kor már meghalt a Mikepércsi a Mol kútnál befele. Mondom akkor átmegyek a Gázvetezékre, de ott sem volt jobb, 1 óra kellett míg átkeltem a vasúton, utána meg megint egy fél óra mire a Vígkedvűre beértem. Először itt az Erzsébeten láttam egy hókotrót, ami se nem tolt, se nem szórt semmit sem, a másikat meg már a Mikepércsin kifele a felüljárónak, ami tolt is volna de ugye egy cm-t nem haladt olyan sor volt kifele is kb.
Szóval a máskor 30-35 perces utamból lett 2 óra 15 perc, ami új rekord. Bele se merek gondolni aki várta otthon a buszt mikorra ért be. Pedig vagy 15-20 perccel hamarabb indultam, mint szoktam.
-
bul07
nagyúr
válasz
sto1911 #165630 üzenetére
Na pont ezek miatt nem fizetek élő ilyenre
Plex szépen fut még az én régi tévémen is, így csinálok én magamnak streaminget.
Jó pér éve egy itteni fórumozó megosztott velem egy seed szervere felrakott plex-et, de jó is volt, oda voltak felrakva a cuccok és bárhonann tudtam nézni akkár telefonon is.
Csak sajnos egyszer megszünt, a srác eltünt nem lépet be ide se meg az email megkeresésre se reagált. -
mezis
félisten
válasz
sto1911 #165280 üzenetére
"Ez a sokadik kérdés erröl, nézd meg az elözö válaszokat is.
Vannak - kevesen -, akik elégedettek vele, a többségnek nem annyira jó, mert egyszerre csak kis adagokat lehet benne készíteni, egy embernek elég lehet, családnak már nem. Egy légkeverös sütö ugyanazt tudja, csak nagyobb mennyiségeket lehet benne készíteni és nem áll valahol egy plusz készülék, mert elég nagy helyet foglal ahhoz képest, milyen kevés fér bele.
Meg rengetegen nem szeretik az így sült cuccokat, mert száraz, íztelenebb, mint a hagyományosan készültek.
Igen sok olyan válasz van mindenhol, hoyg vettek/kaptak egyet, párszor kipróbálták, és utána eltüntették a konyhából mint fölösleges kacatot"
[link] , [link]
Nálunk is porosodik egy a kamra mélyén... -
Cs1csó
titán
válasz
sto1911 #165065 üzenetére
Nem a "milliós" részéről függ, hanem pl. a teljesítményétől. A hűtés minőségétől.
Megjegyzem, egyre kisebb a relevanciqja egy projektornak, a lassan 100"-os (azaz több mint 2,5 méter képátlós) tévék világában.
Szerintem értelme akkor van ha:
- dedikált moziszobád van
- 5-6 méteres képátlója van a vetített képnekSőt ekkor már műszakilag akár megoldható, hogy legyen egy külön vetítőszoba ami hangszigetelt fallal van elválasztva a moziteremtől (a projektornak mint a moziban elég egy megfelelő méretű üveg, vagy lyuk amin a vásznak eléri a fény.
-
Timeola
aktív tag
válasz
sto1911 #164402 üzenetére
Értem amit írsz, hát nyilván kinek mi.. sok embernek bejön a belvárosi nyüzsgés, ha zajos ha nem, de ez nagyon emberfüggő, én például tanyán nem tudnék élni, de még falun se nagyon. Tökéletes lakást tökéletes helyen a mai világban szerintem amúgy szinte lehetetlen találni, vagy ha lenne is ilyen, az ugye megfizethetetlen.
-
Timeola
aktív tag
-
Cs1csó
titán
válasz
sto1911 #162938 üzenetére
Nálam praktikum: Biciklivel hajtok be (akár a Dorottya utca felől ) és egészen elgurulok a buszig a busz a kerítés mellett áll oda lekötöm a kerót előveszem a papírokat és már mehetek is be.
Volt olyan, hogy a biciklivel megállás és indulás között 15 perc se telt el: (bicikli lelakat, várakozás, öltözés, szűrés, öltözés, távozás)Bár ha jól tudom ez a busz megoldás csak "télen" üzemel, talán ősztől tavaszig nyáron lehet a vidéket járja nem tudom, de ezért szoktam a tél végére a tavasz elejére időzíteni a szűrést. (eddig mindig bőven kellemes biciklizéshez alkalmas idő volt )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest