- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
laragirl83
őstag
-
Mcray
senior tag
válasz
Zoli329 #4444 üzenetére
tegnap nézegettem a biosom és majdnem kirohantam a világból
A samsung ramjaim ( 2*512 DDR2 800) valami 6-6-6-16 ra voltak állítva. A gép tetvesen lassú de a szaggatás a játékok alatt állandó
mindent átállítottam 5-5-5-15-re és lám az állandó szaggatás szinte eltünt viszon ritkán meg nagyokat szagggggggggat kb 2-4 MásodpercekreVan vmi tippetek, mert így egyik jobb mint a másik
Üdv:Mcray -
electromen
csendes tag
válasz
Zoli329 #4434 üzenetére
Na most jön a kisbalta a gépbe
.
Visszavettem a szorzót 10 ahogy mondod, frankó minden, egyből 800 ok.
Csakhogy, ugye a proc egyből csak 3800+ lett, igy aztán még lassabb.
Mondom ok adok neki, 220 órajel,..... és kapásból jön a bipp.
Mégis akkor létezik olyan lap amibe 12*183 van mondjuk.
Vagy ahogy számolgatok, egyszerüen csak 4600+ procit kellet volna vennem??? -
electromen
csendes tag
válasz
Zoli329 #4432 üzenetére
Akkor ezek szerint ez teljesen normális?
Let volna olyan proci, amivel 800-on megy? Mindidáig kizárólag Intellem volt, csak azzal találkoztam, foglalkoztam. Most döntötem úgy, kipróbálom az AMD.
S478-DDR1-ig még nagyából képben voltam,de most minden új.
[Akkor miért írják a specifikációba, hogy támogatja a DDR2/800Mhz]
Na mindegy, köszönöm a segitségeiteket, ezek szerint hiába veszek ultraszuper memókat akkor se lessz másként. -
Lalaboy
őstag
válasz
Zoli329 #4262 üzenetére
Persze! Nem teljesitmenyre, hanem a latvanyos Mhz-re gyurtam, ezzel is demonstralva, hogy nem is olyan jo a P35, mint sokan gondoljak! Alacsonyabb feszen egy kis BIOS butykolessel alacsonyabb Mhz-n jobb eredmenyt ellehet erni!
(De oda sem eleg az adhato 2.55V!!! Ez nagy hiba volt az Asus-tol!
) Itt a pelda! 2.7V-on:[link]
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Zoli329 #3972 üzenetére
Valós körülmények között tényleg nem jön ki a különbség, de pl. WinRAR benchmark meg SuperPI annyira értékelte a 600MHz-et CL3-ban, mint a 800-at CL4-ben... bár valahogy mindig zavart, hogy munka és szórakozás közben sem futtatok benchmarkokat, dehát isten útjai kifürkészhetetlenek, biztosan a szintetikus benchmarkoknak is megvan az ő küldetésük... vala.
RI/OS: Mondom hivatalosan, érted? Annó az AMD PR-osai be is szóltak az Intelnek, hogy milyen tré a memvezérlőjük, a K8 IMC-je bezzeg tudja a CL3-at hivatalosan.
[Szerkesztve] -
-
Alpachino
veterán
válasz
Zoli329 #2311 üzenetére
Szinkronban, vagyis 220FSB/ 733MHz ram. ( 5-5-5-15 2T ) kevesebb pontszámot kap everestben az olasásra 6892-öt, Viszont 245FSB/613MHz ram ( 4-4-4-12 1T ) 7345-öt.
Nem tudom, hogy mennyire mérvadó az everest számolása, de elég meglepő, hogy a kevesebb 613MHz-es beállítást hozta ki győztasnek,igaz kisebb időzítésekkel.
Ennyit számítana az alacsonyabb késleltetés? -
zserrbo
aktív tag
válasz
Zoli329 #2272 üzenetére
Na igen. Én is így gondoltam. Azért CL 3-4-3-8-et vagy CL 4-4-3-5-et sztem nem tudok kihozni belőle, ha mégis ahhoz elég nagy tuning kellene, ha lehetséges. Nyugtasson meg valaki, hogy jó választás volt ez bruttó 58-ért a fentebb említett memókhoz képest (ha most azt nem nézzük, hogy ez nettóba lett nekem)?
Persze azok drágábbak valamivel, így az árkülönbéget is szemelőtt tartva. Pontos árakat nem tudok. Egy Kingmax Marshoz képest biztos jobb lehet.
-
kormi0312
senior tag
válasz
Zoli329 #2266 üzenetére
Olyasmire gondoltam, hogy a CPU uazon az órajelen jár (pl. 10*250 és 9*277, mert ugye mind2 esetben 2500MHz az órajele) és a ramokat meg egyik esetben CL4re a másikban CL5be teszed. Csak azért hogy nálad is ugyan azokat az olvasási/írási sebességeket produkálja-e mint az én esetemben?!
-
poffsoft
veterán
válasz
Zoli329 #1559 üzenetére
köcce.
És van-e valami cikk-oldal ami az időzítéseket kimagyarázza nekem, mi mi és miért???
szerény tudásom miatt magyarul kellene.(cas,ras, trcd.....)
Vagy tömören, igaz e hogy a kisebb a jobb? Milyen sorrendben érdemes csökkentgetni??
vagy minden állítás után mondjuk winrar teszt??? -
westlake
félisten
válasz
Zoli329 #1314 üzenetére
ez nem nagy eredmeny egy amd-vel... probalnad elerni ugyanezt az eredmenyt egy c2d-vel
egyebkent meg semmi jelentosege a sandra eredmenynek.. winrar-t kell futtatni, az megmutatja mi a valodi teljesitemnye.. hiba 10k sandra eredmeny, amikor egy c2d-s rendszer elkalapalja memkezelesben (is). -
westlake
félisten
az spd nem tartalmazza a memoriak alapfeszultseget.. a lapok mindig a ddr2-es alapefszultseget allitjak be (1.8v).. mindenkinek sajat maganak kell beallitani a feszultseget!!
sokan hozongtek ar amiatt, hogy a draga penzen megvett memoriajuk nem megy a gyari idozitesekkel.. aztan rajottek, hogy az a 0.3-0.4 voltal alacsonyabb fesz nem eleg
Aktív témák
Hirdetés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- TV antenna és jelerősítés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Anime filmek és sorozatok
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AliExpress tapasztalatok
- Fogyjunk le!
- További aktív témák...
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest