Aktív témák
-
válasz
Mr.Skynet #2977 üzenetére
60 fok körül hibáznak, és fagyni fog a rendszer, de ez általában nem károsítja a memókat, ha kihűltek, mehet tovább a móka. A magas fesz viszont hőfoktól függetlenül kinyírhatja a modulokat. Az adható fesz egyébként nem a bordától vagy a hűtéstől függ, ahogy FehérHolló is írta, hanem attól, hogy a chip bírja-e. Jobb Micron GKX-eknek, GMH-knak adhatsz tartósan is 2.4V valós fesz körül, tesztekre pedig 2.5V+ is mehet, persze ott már be kell kalkulálni, hogy tartósan megnő a feszigényük, illetve kifekszenek, ahogy erre is volt pár példa.
[Szerkesztve] -
FehérHolló
veterán
válasz
Mr.Skynet #2977 üzenetére
Rögtön kösd rá egy 9V-os telepre!
A 2.3V-ot csak spéci RAM-ok bírják hosszútávon. Memórián lévő borda azt mondják, nem sokat ér. Különben nálam szoktak olyan 45-50 fokosak is lenni a modulok alapfeszen, de ez normális.
Szerk.: Ha nincs borda a memórián, akkor több feszt tudsz neki adni?
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
válasz
Mr.Skynet #31 üzenetére
Asrock lap esetében még nem hallottam szorzózár feloldásról, de ha modbios-od van, lehet hogy képes vagy rá? Olyat keressél a BIOSban, hogy EIST ratio vagy seepstep multiplier és azt <min>-re állítsd. Ha ''N0'' steppinges a procid, akkor fixen 14-re, ha ''R0'' steppinges, akkor fix 12-re levehető a szorzó.
Milyen progival mérted a memóriáid sebességét? -
Fori23
őstag
válasz
Mr.Skynet #27 üzenetére
Szia!
Én sem szedtem le. Egy a Giga oldalon találtam meg [link] . A tipusszámban ''...HY...''-Hynix, ''..EL..''-Elpida, stb.
Nekem már egy éve megvan, és még mindig a legjobb ár-érték arányú RAM, az 512MB-osok között.
CL4-ben, Memteszttel idáig nem dob hibát, CL5-nél 910-ig /2.3V/.
Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Hades II - Már elérhető az Unseen frissítés
- Okos Otthon / Smart Home
- Mobil flották
- EAFC 25
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- alza vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest