- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Samsung Galaxy A72 - kicsit király
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Magisk
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Aktív témák
-
Nyugdíjas
nagyúr
Bocsánat az offért
,de ha valaki esetleg ramok vízhűtésére vetemedne,akkor: [link]
[Szerkesztve] -
Nyugdíjas
nagyúr
Hali mindenkinek!
Úgy döntöttem (újabb agymenés,nyilván feleslegesnek itélik sokan,én is elgondolkoztam már,hogy nem vagyok normális,de eccerűen nem birok magammal),hogy lecserélem a Team PC6400cl4-eimet. Helyettük valami 1000-es Crucial-t,vagy Firestix-et szeretnék.
De mindenképpen top3-ba tartozó ramokban gondolkoznék.
Azt szeretném megérdeklődni,hogy melyik lenne a jobb választás? Nekem a crucial felé húz a szivem egyébként -
Nyugdíjas
nagyúr
Én nem vennék mostanában Ultrát,mert többt is hallottam/láttam ami nem igazán ment jól. Valószinü valami gagyi ic-vel szerelik mostanában (GeIL-ék elég sűrűn váltogatják a beszállítókat egyébként is,ami sajnálatos).
A-DATA-kat dicsérik mostanában(is),lehet inkább azt vennék,kb. egy árban van úgy is. ha meg van kicsit több cash,akkor G.Skill HK(elfogult vagyok,na!)...
Természetesen a szorzója miatt a 6400 mellé 965-ös lap dukál,pl. ASUS P5B Deluxe
[Szerkesztve] -
Nyugdíjas
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nah megnéztem,nem megy 4-4-3-4-ben 2.45V-on sem,mert elindul,de memtest hibázik
Viszont 4-4-3-5-6-30-3-9-5-11 simán jó,és memtest is OK!
Amúgy van hűtés rajtuk(12-es venti,meg azért én nem féltem a G.Skilleket,bírjá azok a feszt)
szerk.: amikor 1200-at próbáltam akkor nb-nek is adtam feszt természetesen,de úgy sem szerette a dolgot,hát valószinü sajnos nem mennek 1200-őt
[Szerkesztve] -
Nyugdíjas
nagyúr
NU!
Megnéztem,de nagyon úgy áll a helyzet,hogy 400-as fsb-hez az én ramjaim nem szeretik az 1200Mhz-et,majd eccer betesztelem,hol a végük 1:1-be,de nem most
Természetesen 1000Mhz/cl4 lett a jobb: [link]
itt meg a 800Mhz/cl3: [link]
Viszont felmerült bennem 2 kérdés:
1. 2.45V-nál nem lehet több feszte adni a RAMoknak ebben a lapban,hogyhogy? Kétlem... Akkor meg mivan? Nekem az a max.
2. Valaki nálamnál okosabb élőlénytekintse már meg,hogy mit lehetne még ezen finomítgatni: [link]
[Szerkesztve] -
Nyugdíjas
nagyúr
sőt ahogy most olvasom,lehet be kellene tesztelnem az 1200/cl5-öt. hátha bírják a RAMjaim
-
Nyugdíjas
nagyúr
westlake írását olvasom,de már meg is fogalmazódott benenm egy kérdés:Az én ídőzítéseim (lásd.:konfig) jók így? Ennél ha bármelyiket lentebb veszem,akkor nem stabil. Gondolom akkor ez azt jelenti.
Csak mer látom,hogy ő 4-4-4-4 -en tesztelte a cl4-et. Vagy ez csak teszt céljából volt így?
szerk.: sőt most olvasom,Fori is így tesztelt
[Szerkesztve] -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
denes242 #2757 üzenetére
Ilyen gyorsan,ilyen logikus,ilyen kimerítő és ennyi választ sztem még sosem kaptam kérdésre
Mondjuk az azért nekem is feltűnhetett volna,hogy 975-ös lapokban hajtják feszesebb timing-al
Ahogy a főnököm mondta eccer a munkahelyemen: a szemünk azért van,hogy nézzünk vele..Bölcs gondolat. De nekem még mindig nem megy ezek szerint
[Szerkesztve] -
Nyugdíjas
nagyúr
Egyébként melyiknek kellene jobb eredményket hozni? A 800Mhz cl3-nak,vagy az 1000Mhz cl4-nek? Csak mert látom,hogy páran inkább 800/cl3-ba hajtják,de nekem gyorsabb eredmények születnek 1000/cl4-ben...
Most akkor hogy is van ez
Zoli329: opás van,nem tudok 30 alá menni a trc-vel
[Szerkesztve] -
Nyugdíjas
nagyúr
Hali!
Valaki,aki nálam jobban ért ehhez...
A subtimings-t hogy célszerű beállítani? Van ennek egyáltalán valami komolyabb jelentősége? Jelenleg igy állok: [link],azzal a különbséggel,hogy 4-4-3-4 nem bizonyult stabilnak,így most 4-4-3-5-ön hajtom 1000-en... -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
ROBERTOH #2629 üzenetére
Nemtudom én mennyire vagyok kompetens beleszólni ebbe a dologba,de én most vettem HK-kat és nálam 4-4-4-5-ben 2.2V-on mennek aszinkronban 1000MHz-en. 400-s FSB mellé.
Sztem megérik az árukat.
Shkiz0: Nekem is Ultráim voltak ezelőtt,és nálam is 920-at mentek max.,ugyanez a történet...
Én annyit csináltam,hogy eladtam,és soha többet nem veszek Geilt -
Nyugdíjas
nagyúr
Nah,megvannak végre a HK-k,holnap adok nekik egy kis kakajót
Remélem tudni fogják,amit kő nekik. -
Nyugdíjas
nagyúr
Ehh,le sem merem irni mekkora lámer állat vagyok
Véletlen rossz sort copyztam be,szóval amiről pofáztam itt a napokban hogy kinéztem G.Skill-t az nem HZ,hanem:
F2-6400CL4D-2GBHK
Erről mi a vélemény? Vagy inkább A-Data Vitesta Extreme Edition?
940 a cél,mondjuk jó lenne Cl4-be,de nyilván ami nem megy azt ne erőltessük -
Nyugdíjas
nagyúr
Külföldi tesztekben olvastam,hogy közel 1000MHz-en szaladgálnak ezek a G.Skill-ek amiket kinéztem. Valakinek van tapasztalata velük?
G.Skill F2-6400PHU2-2GBHZ -
Nyugdíjas
nagyúr
G.Skill vagy A-Data legyen a szakértő urak szerint?
940MHz környékén kellene neki szaladgáni egy P5B-Deluxe-ban. -
Nyugdíjas
nagyúr
Hali!
Sajnos nagyon úgy néz ki,hogy a RAM-jaim (Geil Ultra 800-asok) szabnak határt a tuningomnak.
Már régebben is tapasztaltam,hogy nem hajlandó bootolni a rendszer,ha 2.1V-nál többet adok nekik. De mivel eddig 3.2-n hajtottam a procit,erre nem is volt szükség. Viszont mostmár,hogy beszerzetem megfelelő hűtést, adnék a procinak,de az a baj,hogy mondjuk 940MHz-hez már kellene a RAM-oknak is adni némi feszt. De továbbra is az a helyzet,hogy nem indulnak 2.1V felett.
Elképzelhető,hogy kifogtam egy szar chip-es darabot?
Ha igen,akkor lecserélem hirtelen,de mire? Mit javasoltok?
G.Skill,vagy A-DATA vitesta között vacillálok. -
Nyugdíjas
nagyúr
Most visszatettem spd-be,igy is 4-4-4-12 az alap,és legalább stabilnak tűnik,de azért jó lenne,ha tudnám mitől nem akarja az igazságot,ha bárknek van 5lete,lécci szoljon, Köszi!
-
Nyugdíjas
nagyúr
Hali!
Az a helyzet állt elő,hogy eccerűen nem akar stabil lenni a RAM-om. Geil Ultra 800-asokról van szó,de az a durva,hogy 800-on sem 5-5-5-15-ben,sem 4-4-4-12-ben nem stabil. 2.15V-ot kapnak,de nem is tudok nekik többet adni ami szintén furcsa. 4-4-4-12-ben kb 30percig huzza az orthos memtestje alatt,de 5-5-5-15-ben hibázik már 5-6perc után.
Futtattam memtest+-ot is,azzal is ez a helyzet,van error bőséggel,ha mindent visszaveszek teljesen alapra,akkor nem tapasztalható a jelenség.
Egyébként meg 400-as fsb-vel, 1.4V CPU Vcore-al,2.15V DRAM Voltage-al próbálgatnám.
CPU configban minden disabled. NB 1.45V-ot kap,de többel el sem indul a rendszer.
Valakinek valami 5let?
Köszi a segitséget előre is. -
Nyugdíjas
nagyúr
Kösz a gyors reagálást...
Akkor tehát akár meg is elégedhetek ennyivel? Végülis nem rossz,főleg hogy azért nem a legjobb ramok ezek... -
Nyugdíjas
nagyúr
Hy All!
Egy kis tanácsot-segítséget szeretnék kérni a hozzáértő kollégáktól
Nemrég váltottam vissza asztali konfigra 3 év notebook-ozás után,és hát nem igazán vagyok jelenleg képbe a tuning témában....
Egy Asus P5LD2-VM DH lapom van,és jelenleg sajna 2x512 Samsung DDR667 van benne. Az lenne a kérdés,hogy miért nem tudom 345 fölé vinni a DRAM frekit,és nem enged 1.9V-nál nagyobb feszt. A feszt max 2.1-ig emelném,nem hiszem hogy annál többet elbir ez a ram... De azért annyit birni kéne neki,nem? Tudom,hogy nem lehet eget verő eredményeket várni ettől a RAM-tól,de azért szeretném kihozni amit lehet. Most 3-3-3-4-en fut stabilan egyébként. Lehet hogy ez a proc,illetve a pcie frekivel van összefüggésben,mert eccer ezt már eljátszottam a CPU tuningnál is...
Ha valakinek van tapasztalata,vagy 5lete az nagyon jó lenne. Előre is köszönöm!
Aktív témák
Hirdetés
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged