- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
R.Zoli
őstag
válasz
westlake #3431 üzenetére
Náéam is 4 giga van most OCZ Flex XLC 800Mhz Cl3-mas modulokból... Kb. 1 nap volt mire normálisan be tudtam állítani a memokat ,de most sem az igazi ,rá kell jönnöm ,hogy a gyártók beleszarnak nagy ívben a 4 modulos memokezelés problémáiba... Próbálkozz új BIOS-szal ha van, ha nincsen akkor hagyd a szarba mert nem fogod tudni megoldani ,max vista alatt próbáld meg... Ha a BIOS látja mind a 4 gigát az már jó jel onnéttól kezdve a többi már a szarul megírt BIOS és szarul megírt oprendszer megférhetőségén múlik a dolog... Vicces de ez van... Éppen egy másik topiban én is ezen voltam kiakadva...
-
gyurczy
őstag
válasz
westlake #1838 üzenetére
lehet az nem tesz jot nekik
A GPU blokkom elvileg már spannál angliában (25 fontért nem küldettem haza a bolttal), febr 10-én hozza, kíváncsi vagyok mennyivel lesz hűvösebb odabent.
az elozo mondatod annyira bejott, hogy kenytelen voltam betenni alairasba
Ha az utánna feltett kérdésre tudod a választ elengedem a jogdíjat. -
válasz
westlake #1803 üzenetére
Émmeg felfogtam mindig.
Csupán a misztikus esetek emlegetésekor szoktam beírni ezt a sztorit, ami nem fordult elő, mióta van rajtuk venti.
(Persze van, hogy így is túlmelegszenek terhelés alatt, és fagyi van, de ott, akkor azt hittem, hogy meghótak a memók.)
[Szerkesztve] -
afterburner_
őstag
válasz
westlake #1790 üzenetére
en erre annyit irnek hogy bizony amit mutattam a winrar forumban 8500-as corsair cl5-ösöm nekem is garban van, enyem ugy jart hogy , abitban megkuldtem 2.65V-vel (valos 2.5x?! nagy a drop) de altalaban tesztelesre kb 10-15 percig de akkor sem ment annyira intenziven
es egyszer fogta magat miutan tuningoltam visszaraktam es elkezdett alapbol 1 nap utan ujraindulgatnia gep..., majd kikapcsolasnal, bekapcsolasnal mar kep sem volt! C1-es memhiba...fogtam kivettem, egy modullal tokeletes volt. aztan felraktam a polcra, es 2 nap mulva beraktam a szar rammodult, hat elindult, orultem mint majoma farkanak, erre egy nap utan, de csak a win ment semmi mas (berakasnal 3 ora prime teszt 780/cl3-ban 2.3V-n ventivel a fejuk felett) nem csinalt hibat, majd ra egy napra megint, winben csak ugy elkezdett dll hibakat csinalni (ekkor a primet futtatva egy mp alatt elszallt hibaval), majd lekapcsoltam megint es ismet nem indult, ekkor vettem eszre hogy az egyik ic felett a borda aljan levo hovezeto ragaszto nagyon kicsit elvalt...bedugtama digitalis homerot akkor mar abitbol a p5b-be kerult a ram, kb 1 óras orthos blend+prime blendnel semmi gond 40-44 C, azutan 1.5 óra elteltevel masodpercenkent elkezdett emelkedni a homerseklet 0.1C-0.2C -vel egeszen 56-ig ami utan mar nem engedtem tovabb... nem tudom magas fesz hatasara vagy a ho miatt milyen elvaltozasok indulnak meg a racsszerkezetben
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
westlake #1790 üzenetére
derék.. mennyi ideig használtad 2.7-en?
hamár sztorizunk, nekem anno DDR1-ben sikerült 1giga OCZ 4000VX-et 3.75v-on elsütni, illetve azthittem h elsült, mert az egyik modul nem bootolt a DFI -ben az istenért sem, aztán fogtam betettem 5 percre a mélyhűtőbe, utána beraktam a lapba és pöccre indult.. órajelre fos volt mert max spd-n ment el hibátlanul de legalább ment, az első leállitásig.. ha megint be akartam kapcsolni müvelet előröl..
szvsz a memóriák útjai kifürkészhetetlenek
[Szerkesztve] -
válasz
westlake #1678 üzenetére
Nem is mondtam iet.
Ugyanakkor - meghaláson kívül
- a RAM-ok hűtés nélkül 2.6V BIOS fesszel 840-en már hibáztak WinRar-ban 50MB körül, ezért is nem publikáltam épkézláb eedményt. A bordák tűzforrók voltak, a chip meg érthető módon hibázott. Most, hogy kaptak 2 ventit a fejükre, 870MHz környékén (3-3-3-4-ben) sem dobják el magukat WinRar-ban. (Más kérdés, hogy a lapom nem megy följebb 434-nél, ezért nemtom megnézni mi lenne a memók vge
)
8 venti van a házban összesen, úgyhogy hatékonyabban szedi össze a port a gép, mint egy porszívó.De most, hogy bebarkácsoltam a ventiket, és úgyis szét volt szedve, szépen kitakarítottam.
-
S*Tom*
aktív tag
válasz
westlake #1615 üzenetére
Megrendeltem a zalman9700-ast a gyári intel helyére. A héten talán meg is lesz akkor talán a procit is használatba tudom venni, mert most alapon orthos alatt 83C mind a két mag 5perc után nyitott ablaknál(kint sincs túl hideg) Ma azért nekifekszem és megnézem amatőr szinten mit tudok kihozni még a ramokból, csinálok képet is.
1:1 ben igaz esélyem sincs egyenlőre. -
Lalaboy
őstag
válasz
westlake #1533 üzenetére
Ezeken a ramokon valogatott ''szerias'' IC-k vannak tudtommal. Ez azt jelentene, hogy egy jo szeria GMH-i. Vegyuk peldanak a 6JD22 D9GMH-t. A ramokon ekkor mindegyik csip 6JD22-es. Darabonkent nemhinnem, hogy ellenoriznek oket, mert ez nagyon megnovelne az eloallitasi koltseget a kerdeses ramnak, amit a vevonek kellene megfizetni, amit persze a vevo nemfog! Tehat a 6JD22-es sorozatba becsuszhat 1 db. gyengebb csip, ami atcsuszott a rostan........A hiba persze csak akkor utkozik ki, ha a gyarto altal ajanlott feszultseget tullepjuk!
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
válasz
westlake #1533 üzenetére
Ez szamomra is erthetetlen. Csak az egyik modul romlik el. Ha meg valogatott GMH-k is vannak az memorian, akkor megfurcsabb. A Mushkin C1-es hibat postol es megsem nyikkan. Ha mindket modult beraktam, akkor single channelban elindult a gep.
Probaltam 2.6V-on is inditani, akkor sem ment.
[Szerkesztve] -
-
Lalaboy
őstag
-
Lalaboy
őstag
válasz
westlake #1381 üzenetére
Remelem a hetvegere megjon a multimeter, akkor kimerem, de erosen ketlem, hogy csalna!
Ami miatt ugytunhet, hogy lodit a Maximizer, az az, hogy nincs feszultsegingadozasa, mint az alaplapi feszultsegnek es emiatt picivel alacsonyabb feszen is stabilak a ramok, mint ha siman az alaplaptol kapna a feszt. -
Lalaboy
őstag
válasz
westlake #1369 üzenetére
Ettol felek en is, hogy ugyanazt a teljesitmenyt mar nemhozzak 2.8-2.85V kornyeken, mint korabban, ha kicserelik gariban! Egy dolgot mindenesetre kiprobalok majd! Osszerakom a megmaradt Mushkin modult 1 db. TG-vel! Ugyan hogy mehetnek egyutt?
A Patriot tudtommal ad a minosegre, igy kicsit csodalkozom a nem eppen fenyes szereplesukon!
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
válasz
westlake #1350 üzenetére
Gondolom azert teszteled a modulokat egyesevel is, mert a lassab, ill. amelyik instabilla valik visszafogja a jobban teljesito parjat!?
A 2.35V 3-3-4-3 sok ramnak szuk lehet! Otthon nem a jo 800-as modulok az elterjedtek sajnos. Az is igaz, aki Core 2-t vesz es hasznal, annak illik jo memoriat is rakni a proci melle.
Megprobaltam valami hasonlot csinalni a ramjaimmal 3-3-3-4-be, de 2.55V-nal meguntam! A masik gondom, hogy tenyleg nemmennek 2.2V alatt a ramok, de ezt az elvarazsolt SPD-re vezetem vissza! Igy nez ki az SPD-m
[Szerkesztve] -
-
Lalaboy
őstag
-
Lalaboy
őstag
válasz
westlake #1276 üzenetére
Hmm.... Talaltam egy erdekesseget! A super talent uj kekbordas 800-as Cl4-es ramjarol van szo. A problema abbol indult ki, hogy az utobbi hetekben megjelent es kaphato ST 800-as ramok 2.3V felett megbolondulnak, ellenben a nehany hettel korabban vasarolt ugyanolyan modell vigan ment 2.4V felett szep idoziteseket produkalva. Felmerult a gyanu, hogy a gyarto az eddig i D9GMH csipeket lecserelte valami ''nem Micron'' csipre! Valaki rakerdezett az ST-tol es valaszt is kapott toluk!
Egy rovid idezet belole:
We work tirelessly to drive our costs down and improve our availability and lead-times for each product, but we need the flexibility to use more than one chip brand to be competitive. Of course our competitors do the same thing -- they use a variety of chip vendors for their 800MHz parts to drive costs down.
For customers who want the exceptional performance of Micron D9, they can buy our top speed grade modules since currently we use only Micron D9 on our 1000MHz kits. Of course these Micron D9 based modules are considerably more expensive and have very long lead times, so it's not a good volume production product. If you're interested in testing our 1000MHz kits I'm sure we can support you.
Errol ennyit! Eddig is szidtam a ramgyartokat, mert azok akik nemtudjak megvenni a draga tuningramokat, de szeretnek magasabb feszen, jobb teljesitmennyel hasznalni ramjukat, egyszeruen felrevannak vezetve! Mielott ebbe valaki belekotne, leirnam, hogy az elso szerias ramok D9GKX csipesek voltak, amik valahogy atvaltoztak elobb GMH-va, kesobb meg valami beazonosithatatlan gyarto csipjeire, mivel a csipeket atszitaztak!Errol a gyarto semmilyen informaciot nemkozolt le!
No igen! Az uzlet az uzlet!
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
válasz
westlake #1268 üzenetére
Akkor tuleltek!
Az elobb nezelodtem utanna a D9-ek ''feszdolgainak''!
ozzimark ocXtreme Forum -ban 3V-on hajtotta a Micron D9GMG csipes memokat! 1.5 ora elteltevel kimultak.Mindenesetre egyforman teljesito Micron csipekkel, nagyon jo lenne az ar/ertek aranya a wintec memoknak!
-
Lalaboy
őstag
-
Fixer_SH
tag
válasz
westlake #1259 üzenetére
hm... hogyhogy nem DDRII-rol?? azt vettem. Dobozan az van, Kingmax oldalan a tipusszam alapjan is DDRII...
az mondjuk lehet, hogy az alaplap BIOS-sza nem tamogatja rendesen.. olvastam rola, hogy kiadtak tobb frissitest is, amiben a DDRII kezelest javitottak..
lehet, hogy erdemes lenne felrakni.. -
Fixer_SH
tag
válasz
westlake #1246 üzenetére
Koszi az igazan gyors valaszt!
Nem parban kertem, az arlistaban sem ugy volt, hogy 2x512, hanem az volt, hogy 512.. es ebbol kertem ket darabot.
Kingmax Mars 512Mb 667MHz, de sajnos a dobozon sehol sincs rajta, hogy dual-ban tud menni.. a ''dual'' szo sincs sehol.
Az egyik modul meg mindig a dobozban van, a masikat sajnos mar kibontottam..
Az IC-krol igy nem tudok nyilatkozni, mert csak az egyik modulon levo IC-ket latom, a masik ugye a dobozban van meg -
Konflikt
addikt
válasz
westlake #1242 üzenetére
te most tenyleg nem erted meg, hogy a p5bd-nel a cl3 az bugos?? alacsonyabb a savszelesseg, mint cl4-nel..
Kb. 1000x volt róla szó. Viszont attól h bugos - kisebb a sávszél emiatt, de - ugyanugy menne 880Mhz-t cl3-ban bármelyik lapban:
[link]
Adata Vitesta DDR2 1000+ @800 Mhz, 3-3-3 1T, Pi 32M stabil, Epox MF570SLI lapban.
okos dolog, hogy ezzel reklamozol egy ramot..
Nem reklámozok. Tudod nemfizet nekem az a-data. Viszont mintha te nyitottad volna azzal a topicot, h tapasztalatokat osszunk meg egymásközt. Ez az volt. Meglátjuk rob-nak mennyit fog menni ds4-ben, hasonló feszen. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
westlake #1228 üzenetére
evvel az erővel mire nem elég 2*1gb? talán az vesz 2*512-t manapság akinek nincs pénze a 70k körüli 800-as 2gigásokra, de ugyanakkor szeretné a rendszerét rendesen kihajtani.
ja és hogy mire elég? a Carbon 2*512-vel is gyönyörüen elfut 1280-ban high-on egy 7600gt mellett pl ami már bőven szép és játszható, aki meg 1600-ban 16x-os élsimitást akar röccmentesen fizesse meg
és amugy, hogy mennek a 2*2gigások?
[Szerkesztve] -
rob210
nagyúr
válasz
westlake #1166 üzenetére
Hát nem tudom amdnél anno bevált.
Én bízom benne hogy itt is sikerül csodát alkotnom.
Egyszer kipróbáltam megy 1000Mhz felett a ramom. csak a proci akkor kevés feszt kapott és lefagyott.
Meg a ram iszonyat meleg volt.
Na most ha ráteszem a vízet akkor nem tud 50°C fölé menni.
A procit meg nem fogom elfelejteni fel feszelni
Egyébbként az hogy 3300Mhzet megy a procim 1.35 voltal az jó jel?
vagy tök átlagos? -
Lalaboy
őstag
válasz
westlake #1120 üzenetére
Nem az alaplap adja a feszt a ramoknak, hanem a Maximizer! Ezert is van szukseg egy paranyi sebeszi beavatkozasra a memoriak coil-javal (nemtudom magyarul sajna, egy fekete tekercs rezzel attekerve!
) A doboz a tap felol 2 db betapcsatlakozon kapja a feszultseget es a hozza mellekelt (a 2 modul kozotti szlotba kell rakni) PCB-n keresztul kapjak a ramok a fesz!
Egy teszt (francia) rola:[link]
A honlapjuk:[link] -
rob210
nagyúr
válasz
westlake #1083 üzenetére
Senki nem mondta hogy a 975-öt lenyomja.
Komolyan mondom nem is írok inkább ha senki nem azt olvassa amit írok.
Én azt írtam hogy a 680i sli jobb lesz, mint az rd 600/kifejezetten DFI-vel kapcsolatban!!!!!!!!!/
Ennyi se többet se kevesebbet nem írtam, nem kell ebbe mindent belemagyarázni.
Abban egyet értek, hogy nem ide tartozik -
Fori23
őstag
válasz
westlake #981 üzenetére
Kedves Westlake mester! Akkor úgy mondom, hogy nem tökéletes a sandra sem. Meg a winrar sem, a bench részét alig-alig használják a tesztekben, pedig szerinted a legjobb.. Az Everest-olvasás E63-mal 10142 [link], nekem E66-tal ~6900, ugyanazon a beállításon
Egyébként több tesztet készítettem, csak elb@sztam a sreenshot-okat [link] pl a winrar eredmények pont nemlátszanak, csak későn vettem észre
De ugyanaz derül ki, ami eddig: CL3-on gagyi.
Winrar 1880 volt 425/1276-os tesztben, nem titok. -
Templomegere
senior tag
válasz
westlake #971 üzenetére
csak tesztelésre használom , használtam így , és annak a max időtartalmára kérdeztem rá , isten mentsen hogy huzamosabb ideig gyilkoljam szegényeket .
még szerencse hogy odaírtam ... geil ultra , és value után gondoltam azt hogy ez egy jó eredmény !
''ddr850 cl4-nek felel meg'' - ez bőven kielégítene a mindennapokban
de a mindennapokon marad a 900mhz CL 4.4.4.4
Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest