- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
westlake
félisten
nem sok koze van a ddr2 tuninghoz, de mi a velemenyetek?
[link] (nem a 32 bites win miatt van)
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
válasz
Stalker-2572 #1818 üzenetére
szeritntem ez baromsag, de ha a super talent filozofiajat vesszuk alapul, akkor siman lehetseges (sajnos)
-
westlake
félisten
mar van egy kis osszehasonlitasi alap is.. erdemes tanulmanyozni az eredmenyeket
[link] -
westlake
félisten
egyebkent erkezett egy kit 1000-es crucial rampar.. (olyan mint a lades ballistix, csak ledek nelkul, narancs bordaval).. megnezzuk, hogy i965-el (commando) meg lehet-e donteni a winrar os rekordot...
-
westlake
félisten
kivancsi vagyok ki talalkozott mar ilyennel: adott az eddigi legjobb d9-es kit-em, egy crucial ballistix pc2-8000 cl5.. hajtottam i975-ben 2.7 volton, majd egyszer csak az egyik modul azt mondta, hogy o bizony lehal egy bizonyos hibakoddal (pontosan ezzel a koddal halt meg a mushkin modul is 2.7 volton) vissza akartam kuldeni garban, de a melohelyemen beloktem a kitet egy asrock 945-os lapba.. lass csodat, a ramok tokeletesen mukodtek dc-ben is.. hmm mondom, ez konkret... hazavittem oket es elinditva egy i975-os lapban csodalkozva vettem eszre, hogy megint mukodnek.. mondom ez meg konkretabb... aztan beloktem oket egy i965-os lapba (p5b deluxe) es az ominozus hibas lap dobalja a hibakat meg 533-on is...
mivel ebbol ugy is gar lesz a masik ramot egy durva tesztnek fogom kitenni.. a commandoban 3.3 voltig lehet adni a feszt, igy 2.7 volttol indulva elkezdem terhelni a ramot es mondjuk 3 orankent emelek 1 voltot... kivancsi vagyok, hogy hany voltnal dobja el magat... mondjuk az is igaz, hogy i975-ben mentek tonkre a ramok (p5bw64 es p5wdg2.. nincs kizarva, hogy a lapok a hiabasak ilyen teren!) -
westlake
félisten
válasz
Yushchenko #1699 üzenetére
kuka... vegyel normalis kitet
-
westlake
félisten
válasz
Overlocker #1695 üzenetére
milyen crucial-ok? mint az enyemek?
-
westlake
félisten
válasz
Overlocker #1550 üzenetére
nalam a crucial-ok eredmenyet kell meglepniuk
2.357v - cl 3 3 4 3 - 844mhz (dc) -
-
westlake
félisten
kicsit atszerkesztettem a mereseket..
[link] -
westlake
félisten
az egyik modul megis meghalt
erdekes, hogy a mushkin kit-bol is csak az egyik modul ment tonkre, nem mindketto... nem ertem, mi a rak bajuk lehet ezeknek a d9-es ic-knek
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
egy informacio azoknak, akik szeretik 2.7 volton hajtani a memokat.. az asus p5w64-ben meghalt mindket crucial ram.. az egyik olyan hibakoddal nem indul el, mint a megboldogult mushkin ram (igaz, hogy az a p5wdg2 ws-ben halalozott el, de az nem sokban kolonbozik a p5w64-tol) biztos, hogy a 2.7 volt miatt halnak meg a ramok.. abban is biztos vagyok, hogy lala mashkinjai is ezert haltak meg
-
westlake
félisten
válasz
Lalaboy #1393 üzenetére
tudom... termeszetesen az utolso mb/s-et is ki akarom huzni a modulokbol.. ddr920 cl2-on olyan 2260kb/s lehet.. ha jo a proci, akkor meglesz a 2300 is
remelem nem gondolod, hogy most kizarolag csak azert kuzdok, hogy teged megelozzelekengem csak a tuning erdekel.. a winrar helyezes annyira masodlagos
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
crucial ballistix 2.7055v cl 3 3 4 3 ddr916
(egyelore csak single) istentelen, amit ez a ram bir
)
-
westlake
félisten
válasz
Temple-Anzan #1379 üzenetére
ha van a kocsidon vonohorog, akkor mar csak egy kotel kell
egyebkent ez nem pont az a topik, ahol ilyen kerdesekre szertunk valaszolni
Gorneck lesz olyan szives es megmutatja, hova kell faradnod -
westlake
félisten
válasz
Lalaboy #1372 üzenetére
bocs, de ezt nem vagyok hajlando elhinni... persze, ram lehet sutni, hogy csak irigy vagyok, de az igazsag az, hogy jonehany kit jartmar nalam, de meg csak hasonlot sem lattam.. sot, azt is megmerem kockaztatni, hogy meg a nagy kulfoldi tuningosok sem.. jol latom, hogy ez egy magyar ''eredmeny''? (vagy csak te toltodded fel a kepet?)
-
westlake
félisten
de jo.. a garbol visszajott ket mushkin csodaram kozul az egyik eleg szar.. valojaban nem egy uj kitet kaptam, hanem ket modult, amit valszeg a gyarbanjavitottak es utana leteszteltek dualban.. azegyik modul olyan jo, mint a ket eredeti volt, de a masik eleg siralmas.. latszik, hogy nem egy szeriabol kerultek ki..
-
westlake
félisten
válasz
SzlobiG #1359 üzenetére
nem az volt a kerdes, hogy fellephet-e ez a dolgo, vagy sem.. nem is igazan ertem a hozzaszolasod lenyeget.. en tenyeket kozoltem.. olyan tenyeket, amik eddig (szamomra) nem voltak konkretumok.. szo sem volt most olyan dologrol, hogy gyari fesz, vagy sem.. tisztaban vagyok azzal, hogy gyari ertekek felett, vagy alatt, senki nem garantal semmit..
-
westlake
félisten
megint egy erdekes dolog.. lassankezdem azt hinni, hogy a memoriagyartok direkt raultetnek a modulokra egy ''hibas'' ict.. mar a masodik kitnel veszem eszre, hogy az egyik modul teljesen meghal magas feszultsegnel de kizarolag mindig csak egy ic hibajabol!
a patriot 1000mhz-es kit is azert verzik el magas fsb-n, cl 3 3 4 3-al (mint a wintec), mert van egy gyenge ic.. egyebkent azok a modulok, amik mukodnek, azok kozul erdekes modon a gkx 16mhz-et raver a gmh-ra.. igaz, hogy a patriot csak 512-es modul... a hibalehetoseg a fele.. -
-
westlake
félisten
válasz
Lalaboy #1351 üzenetére
igen, pontosan azert tesztelem egyesevel (is) a ramokat... nem egy vicces dolog, amikor az egyik modulban meg joval tobb van, mint a masikban.. a 2.4 volt cl3 azert jo, mert egy agrssziv idozites, viszonylag alacsony feszultsegen.. pont ez a lenyeg.. nagyon jo ez a progi!
mentd el egy flie-ba az spd-t, aztan nyisd meg pl. notepad-al.. vicces, hogy ennyi adat hogy fer bele ket sornyi kodba.. nem is ertem..
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
Lalaboy #1349 üzenetére
mar egy ideje irogatok egy tuninglistat, de meg nem tudtam ertelmezheto formaba onteni..
az a lenyege, hogy harom ertelmesebb feszultsegen tesztelem a ramokat, ketfajta idozitessel.. konkretabban:
1.84v - cl 4 4 4 4
2.35v - 3 3 4 3
2.70v - 3 3 4 3
ugy gondolom, hogy ez a harom feszultseg meg nevezheto atlagosnak (eleg sokan adnak ennyi voltot a ramoknak.. kiveve talan a 2.7 voltot)
a memoriakat darabonkent is tesztelem (ez nagyon fontos!) es persze dc-ben is.. mivel gyarilag kit-ben kerultek forgalomba.. -
westlake
félisten
válasz
Fail3D! #1342 üzenetére
ha ennyire kezdo vagy, akkor nem itt kene nezelodnod
egyebkent az asroc klap nem valami tuningbarat deszka.. ha megis vannak benne ilyen opciok, akkor a cpu-z memory fulen lathato elso 4 clocks nevet ird fel sorban.. aztan aszerint nagy valoszinuseggel meg fogod lelni a beallitasokat a biosban is..
-
westlake
félisten
megnem teljesen biztos, de a gkx-gmh viszonylata kb igy nez ki..
a gkx alacsony feszen jobban megy mind cl4-ben, mind cl3-ban, viszont a ghm tovabb skalazhato, mert birja a magasabb feszt is.. -
westlake
félisten
visszakaptam a mushkin ramjaimat a garbol es jott meg melle egy kit 2 giganyi super talent ram
reszkessetek (hogy ez a super talent mennyire egy minosegtelen csomagolasu es osszeszerelesu
)
-
westlake
félisten
válasz
Yushchenko #1327 üzenetére
erre szeritnem nem nehez rajonni.. a fail-t azert irja ki, mert nagyon elter a gyari feszultsegtol.. nem azert, mert hibasan kezeli a feszultseget.. az ellenorzo resz a gyari feszultseg +0.2 voltra van beallitva (asszem)
-
westlake
félisten
válasz
Zoli329 #1314 üzenetére
ez nem nagy eredmeny egy amd-vel... probalnad elerni ugyanezt az eredmenyt egy c2d-vel
egyebkent meg semmi jelentosege a sandra eredmenynek.. winrar-t kell futtatni, az megmutatja mi a valodi teljesitemnye.. hiba 10k sandra eredmeny, amikor egy c2d-s rendszer elkalapalja memkezelesben (is). -
-
westlake
félisten
válasz
Lalaboy #1282 üzenetére
hat szerintem ezert nem lehet egy ramgyartot megdorgalni.. ok azt vallajak, hogy egy elfogadhato feszen dc-ben megy a ram 800-on cl 4 4 4 12-n.. ezt megoldhatjak akar nanya chipekkel is, nem szolhatunk erte.. az igaz, hogy a super talent eddig arrol volt hires, hogy mindig alegjobb ick kozul valogatott.. mindenesetre en megneznem azt az uj ramot.. semmi nem valtozott a ''csomagolasban'', csak hogy mas ict hasznalnak?
-
westlake
félisten
válasz
Lalaboy #1269 üzenetére
megsem a wintec a legolcsobb...jelenleg 2$-al olcsobb a super talent.. az meg tuti jobb, mint a wintec.. bar ott van meg a patriot is, ami meg 18$-al olocsobb az st-tol is.. jelenleg talan ez lehet a bes buy kit.. mondjuk ott van meg az ocz titan bordas cl4-es kitje is, de szerintem azokon nem gmh van..talan erdemes lenne kiprobalni..
mindegy.. a wintec-et eladom 75k-ert, aztan rendelek valami mast..
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
Overlocker #1272 üzenetére
tureshatar, hibaszazalek.. nevezhetjuk sokfelekeppen.. ebbe nem lehet belekotni, mivel a gyari sebessegen tokeletesen mukodnek! egybkent en pont az ilyen dolgok miatt kezdtem el kulon is tesztelni a modulokat.. az teny, hogy ezek kit-ben arult modulok, de nem helyes szeritnem az, hogy letesztelek egy kit-et es szart mondanak rola.. pedig csak az egyik modul ''beteg''
nagyon gaz az avatarod -
westlake
félisten
válasz
Lalaboy #1269 üzenetére
igaz, hogy csak 10 percig, de ugye en 3 kit-nek is adtan 3.4 voltot.. azert csak ennyit, mer felette mar lekapcsolt a lap.. az osszes modul tulelte
nem hinnem, hogy a wintec modul icje a 2.7 volt miatt betegedett volna meg.. szerintem olyan volt az mar gyarilag is.. mindegy, legalabb tudom, hogy ezekutan minden uj modult tesztelnem kell #2-es tesztel is.. a wintec a legolcsobb cl4, 800-as ram, amin tutira gmh ic-k vannak..van meg nehany zsakbamacska tipus.. most azokkal szemezgetek.. nagyon izgatja a fantaziamat, hogy kiprobaljak vegre egy geil kitet.. annyira megoszlanak a velemenyek, hogy mar nagyon kivancsi vagyok, milyen is valojaban..
-
westlake
félisten
válasz
Lalaboy #1266 üzenetére
megsem ugy all a dolog, mint ahogy gondoltam.. ez a dolog szepsege, amikor valamilyen hibat fel kell deriteni, hogy mitol van.. mint kiderult, a memorianak semmi baja, csak a masodik modulon a 4. ic 2.42 volt felett elkezdhibazni.. akarmilyen sebessegen, akarmilyen idozitesen.. nem rossz ez, csak kerult ra egy olyan ic, ami kurvara nem gmh minoseg, de nem hibas! az elso modul 2.7 volton megy cl 3 3 4 3-on 880mhz-en.. persze ez csak szingli eremdmeny.. egy 240$-osmodultol ez nem rossz.. egy masik kit biztos menne cl3 860-on..
-
westlake
félisten
a mushkin kit utan ugy nez ki, hogy kuldhetem vissza amerikaba a wintec kitet is
nem hiszem el, hogy ennyi szar memoria van.. pedig ezeknek nem is adtam tobb feszt, mint 2.7 volt.. de elegem van mar.. raadasul veletlenul is vettem eszre.. 5-os teszt alatt tok jol ment.. csak eppen 2-es tesztnel szanaszejjel hibazza magat...
es ebben csak az a szomoru, hogy en ezzel a kittel teszteltem procikat.. lehet emiatt a szar miatt hibazott a prime.. az a vicces, hogy semmilyen jel nem mutatkozik memtest-en kivul..
eleg erdekes hibara leletem.. ugy latszik.. ezekuten mindenki teszteljen memtest86+ #2-es tesztel is!
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
erdekes dologra lettem figyelmes.. eppen a memtest 86+-al tesztelek egy modult cl 3 3 4 3, ddr 840-en, 2.7 volton.. en mindig az #5-os tesztel tesztelek, mert ha az nem hibazik, akkor altalaban semmi sem hibazik.. de most eszrevettem hogy a #2-es teszben mindig ugyanazon a helyen (de csontra ugyanazon) hibazik a memoria.. ugynabban a pattern-ben.. 00000000 helyett 00080000-at ad.. azon gondolkodom, hogy ez bug-e.. egy sor piros hiba, de megis tobb szaz
-
westlake
félisten
válasz
Fixer_SH #1245 üzenetére
ha kit-et kertel, akkor mar vissza is kellett volna vinned... mivel kibontottad az egyik dobozt, lehet megtagadjak a cseret.. a dual channel nincs kizarva, de mivel nincs parban a ket modul, lehet, hogy csak 600-at mennek majd egyutt.. ki kell probalni.. ha kulonbozo tipusu ick vannak a modulokon, akkor lehet problemas lesz a dolog
-
westlake
félisten
válasz
Konflikt #1243 üzenetére
jo, akkor a kedveder leirom megeszer.. nem, nincs igazad! attol, hogy a bugos p5bd-ben megy cl3-ban a ram, ez nem biztositek semmire.. nem mondom hogy nem fog menni, mert lehet valami ubertuning ramrol beszel eppen valaki.. a ramoknak koztudottan nem csak mhz korlatjuk van, hanem savszelesseg is.. lehet, hogy egy ram i965-el, allendale-el, 6-os szorzoval, asszinkronban megy 1300mhz-et, de normal helyzetben meg 1700kb/s-es savszelesseget sem birna (winrar).. ettol mar csak az a jobb feltetelezes, amikor valaki azt bizonygatta nekem, hogy ha egy ram asszinkronban (felszorozva) megy 1000mhz-et, akkor az siman megy 1:1-ben is..
tolem vitatkozhatunk meg ezekrol a dolgokrol, de nem sok ertelmet latom.. elhiheted, hogy pont eleget foglalkoztam a dologgal ahhoz, hogy biztosan tudjam a dolgokat.. nem szokasom valotlan dolgokat sem allitani..
es azt mar meg sem emlitem, hogy az allendale+i965 paros megintcsak jo sokat elvesz a memoria valodi savszelessegebol (igy meginkabb ugy tunik az avatatlan szemlelodonek, hogy a memoria mennyire jo.. persze, lehet hogy jo, csak eppen tajekoztatni kell a nagyerdemu kozonseget a konfig tobi reszerol is..
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
Konflikt #1238 üzenetére
te most tenyleg nem erted meg, hogy a p5bd-nel a cl3 az bugos?? alacsonyabb a savszelesseg, mint cl4-nel.. okos dolog, hogy ezzel reklamozol egy ramot.. megy p5bd-ben cl3-al ennyit meg ennyit... nem egyszer elmondtam/elmondtuk mar, hogy ez nem osszehasonlitasi alap! ettol fuggetlenul mar latom leleki szemeim elott, hog siman fogsz meg cl3-ra hivatkozo eredmenyeket postolni..
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
Overlocker #1234 üzenetére
nalam az xs eleve nem jon szamitasa, ezert irtam azt, hogy semmifele tesztet nem publikaltak
-
-
westlake
félisten
válasz
Stalker-2572 #1229 üzenetére
a minosegibb cl4-es 800-as ramok siman felveszik a verenyt a cl5-os 500-as ramokkal, de gyakran meg a cl4-esekkel is..
-
westlake
félisten
válasz
Stalker-2572 #1222 üzenetére
nem szabad megvenni az 1000-es ramokat.. semmi ertelme.. egy jobb 800-as siman megy annyit, mint egy draga 1000-es
-
westlake
félisten
viszont azt jo tudni, hogy egyik minosegi gyarto bordaja sem teljesen tokeletes.. en mar szetszedtem jonehany modult es lattam rajtuk, hogy nem egyszer kimaradt egy-ket ic a hutesbol.. nagyon jol lehet latni a bordak hovezeto ragasztojan, hogy melyik ic-re mennyire voltak ratapadva.. 2.6 volt felett siman felmelegszik annyira egy ic, hogy hibazzon.. namos a leggengebb lancszem elve alapjan amiatt az egy tulmeleged ic miatt bukjuk azegesz tuningot.. en a jo ramjaimrol ezert szedem le bordakat es ezert ragasztok mindegyik ic-re kulon-kulon egy kis bga bordacskat..
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest