- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Rendkívüli terméktámogatást ígér a Nothing
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
Lalaboy
őstag
Az eddigi (szerencsere nemsok) ramom vigan birta a C3-at 800-on!
Lehet szepen trukkozni a C3-al is, mert ha a tRFC-t magasra allitod (pld. 35-42) es a C3 3-4-4-9, mindjart sokkal kevesebb fesz kell a ramoknak! De ha 3-3-3-4-et, 22-es tRFC-vel allitasz be, brutalisan megno a ramocskak feszigenye azonos FSB-n!
[Szerkesztve] -
Hiába hűtöd, a magas fesz kinyírja túlmelegedés nélkül is. Továbbá, ha nem hűtöd, legfeljebb felforrósodik, és hibázik, valamint jó eséllyel megfagy a rendszer, de a RAM nem károsodik - miután kihűlt, mehet tovább a móka. A magas fesz viszont könnyen kinyírhatja. Tuning moduloknak 2.6V valóst illik maximum adni, az olcsóbb, 90k alatti kiteknek 2.4V körülit, az aljának meg 2.2V-t max.
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Sokan panaszkodnak arra, hogy a fő időzítések állítása után a rendszer megfagy., Ezt én is tapasztaltam. Subtimingok pöcögtetésére viszont alkalmas. Zoli329 írta még régebben, hogy neki a cl-en kívül minden egyéb állítható fagyás nélkül is. A cl általában az első késleltetési érték, tehát 5-5-5-15-nél az első 5-ös. Természetesen az 5-4-4-2 is egy cl5-ös beállítás, a cl csak az első érték jelen esetben - persze bizonyos BIOS-ok nem ezt a sorrendet alkalmazzák. RAM-ot persze ajánlott BIOS-ból tuningolni, ott pedig a beállításoknál oda van írva, hogy CAS, stb. (Értelemszerűen a CAS Latency a CL, de erről bővebbet asszem a RAM-os topic 1.hsz-ban olvashatsz.)
[Szerkesztve] -
gyurczy
őstag
Nem volt azzal semmi gond. Többé kevésbé anyagi megfontolás miatt volt a váltás, jó áron volt az 1GB, a párja is úton van elvileg.
Közben rájöttem mi lehetett a hiba, utolsó procicserénél kula ment a hútőblokk alá. Furi is volt, hogy melegedett, szét is kaptam, ha meg már lent a blokk, kapott egy fasza polírt, meg is lett az eredménye. -
A MemSet mióta ír ki frekvenciát? De mindegy is. Kezdjük az alapoknál...
Nézd ezt a képet: [link] A CPU-Z által kiírt órajel a valós órajel, ez nálam (a képen) 429MHz ugyebár. Namos, mivel DDR modulokról beszélünk, mely ugye azt jelenti, hogy Double Data Rate, vagyis ''a modul az órajel mindkét csúcsát felhasználja az adatok átvitelére, így egyetlen óraciklus alatt az adatbusz szélessége kétszeresének megfelelő mennyiségű adat olvasható ki belőle'', ezért beszélünk ún. effektív órajelről, melyet a valós órajel 2-vel való szorzásával kapunk. Tehát nekem a képen látható pillanatban a RAM-ok 858MHz-en mentek. Everest-tel nézd meg, hogy mien memória-órajelt ír ki. -
-
Először is memókat ne win alól tuningolj, hanem BIOS-ból. Memsetben csak subtiminget érdemes állítani, a fő késleltetések állításakor fagyhat a rendszer. Másrészt ez a 267MHz hogy jön ki? A D930 200-as FSB-n megy, tehát 1:1-ben 400MHz-en mennek a ramjaid alapból, ha minden igaz. Nem lehet, hogy 267MHz effektívet néztél? Mert az ugye 533MHz.
[Szerkesztve] -
2.65V-t lehet vele adni BIOS-ban, ebből leesik 0.05V, tehát stabilan 2.6V-t lehet belőle kinyerni. Persze huzamosabb ideig nem célszerű használni ien feszültségen (egy mezei DDR2-est meg egyáltalán nem ajánlott), és a tesztek erejéig is célszerű valahogy hűteni őket pluszban, mert ienkor már kevés a gyári borda. Én iet eszkábáltam nekik 2db 80-as ventiből és 3 befőttes gumiból: [link]
[Szerkesztve] -
Etzel
aktív tag
izb: Sztem is mind1...
Miféle mutatóról beszélsz?
Egyébként sokkal ''hidegebb'' lett, eddig forró volt, igazából nem fogtam volna meg szabad kézzel, de most már langyosnak sem mondható, annyira elvezeti a hőt róla, meg vagyok elégedve vele!
Egyébként 2e Ftomba került, és a pontos típusa:
Thermaltake BGA 2 Memory Heatsink-Cu (CL-C0025)
Ajánlani tudom mindenkinek
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged