- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
Aktív témák
-
Tomi84
aktív tag
válasz
DeepDish #4130 üzenetére
geillel én is nagyon megszívtam.
2x1 giga ultra kitet vettem. Első próbálkozásra kifagyott a gép, még 2.3V-on sem bírta a 4-4-4-12-öt 800-on. Indítottam neki egy memtest86-ot. Eredmény szép lett, 1 perc után már ~97000 hibát jelzett, szóval gondoltam ezen már a szentlélek se segít. Nosza, mára kicserltem, memtes gyári beállításokkal. 4 óráig ment, egy darab hiba se volt. Adtam neki magasabb feszt (2.3), késleltetéseket 5-5-5-15-re tettem, és felraktam 900Mhz-re. Memtest, indul, hiba. Leveszem 866-re. Memtest, hiba. 850, hiba. 840, hiba...
Szóval király tuningramról beszélhetünk. Kerülje mindenki... messzire -
Gorneck
legenda
válasz
DeepDish #1481 üzenetére
Nem pont arra gondoltam amit rob210 írt...simán meg lehet nézni mi nem bírja az iramot...de még mindig nem teljesen értem miért nem állsz be egy olyan órajelre, ahol legkevesebb feszt (vagyis alapfeszre, max ram 2.0v) kell adni a cumónak, de mégis gyors a rendszer!?
rob210: Mivel nézted ezt? -
rob210
nagyúr
válasz
DeepDish #1481 üzenetére
Az az értelme hogy magasabb FSB-n nagyobb a teljesítmény.
Jobban ki van hajtva a ram.
Gyorsabb a rendszer.
Pl.: 7X500Mhz 3500Mhz gyorsabb a gépem mint 8X450Mhz 3600Mhz-en.
Minnél nagyobb az FSB annál gyorsabb a gép.
No persze szigorú arányokat nézve.
Most blöd példákkal ne kezdjetek el lehurrogni aki akarja ugy is tudja miről beszélek.
No meg azért se mindegy, mert ha a procid nem bírja a sebességet akkor ez még egy alternatíva marad. -
Zoli329
addikt
válasz
DeepDish #1465 üzenetére
Ált. memóriái válogatják, mennyi fesszel milyen sebesség mellett milyen időzítéssel mennek... 4-5-5-10 980mhz környékén olyan 2.3V kell kb. Érdemes közben kézzel nézni, mennyire melegszik a modul pl 2.3V-nál ha nincs rajta extra hűtés (pl tuti borda vagy ilyesmi). Ha csak kézmeleg, nincs baj, maradhat.
Én úgy vettem észre, a ddr2-esek jobban bírják a feszemelést, mint az ddr1-esek. Én anno szinte minimális feszemeléssel simán megöltem a Kingston ramjaim most sokkal több +-al semmi gond...
Általában kisebb időzítéshez azonos órajel mellett több fesz kell. Pl egy tuti 3-3-3-4-es időzítéshez mondjuk 800mhz-es ramsebesség mellett kell biztosan 2.4V kb...
[Szerkesztve] -
Zoli329
addikt
válasz
DeepDish #1460 üzenetére
Cas Latency elsősorban ez a legfontosabb, utána jöhet a többi.
Pl egy 3-3-3-4 időzítés elég jó, ahol sorrendben: Cas Latency - Ras To Cas - Ras Precharge - Tras
Az első a legfontosabb, utána jön a többi. Pl jó lehet egy 3-4-4-8 is de egy 4-3-3-8 kevésbé (sztem). De számíthat pl a trc is, ez már egy mélyebb időzítési beállítás, általában a bios-ban is külön oldalon van. De az időzítések állítgatására jó pl a Memset progi is (kivéve hogy nekem a Cas állításnál fagy a win...) -
afterburner_
őstag
válasz
DeepDish #1419 üzenetére
szep eredmeny! nekem az ultraim 900-at sem birtak... szal en kidobtama geilt, most egy corsair 8500-ös kittem van
840-en siman mennek Cl 3-3-3-4-ben
persze teszt jelleggel 2.65 v bios feszen de majd meg nyaggatom oket
amugy alap feszen hasznalom 778-on cl3ban
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest