- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Ugyanakkora telepet kap a Redmi csúcstelefon, mint a csúcstábla
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Yettel topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
Aktív témák
-
denes242
aktív tag
válasz
szasanyi #4377 üzenetére
na most a www.geil.com.tw 1.9-2.3 voltot ir
a 800 ultrara meg 1.8-2.3-at
vegulis lehet - de valoszinu nem - hogy ez egy ujra brandelt geil ultra 800, mert
az is megy 1000-en 5-5-5-15-ben.
ez alapjan kb 900-ig mehet cl4-ben.
probald ki, max 2.4 voltot adj neki szerintem, de csak ha bator vagy, amugy eleg a 2.3. es a geil ultra 800-am 2.4-en rosszabbul ment mint 2.3volton (memtest86-ben tobb volt az error 900 MHz korul cl4-ben). -
denes242
aktív tag
válasz
kicsitomi88 #4366 üzenetére
ja, bocs irtad is hogy neked 800-as van
de megoszlanak a velemenyek, mert irtak mar itt igen jol muzsikalo geil value 800-asokrol is. -
denes242
aktív tag
válasz
kicsitomi88 #4364 üzenetére
most nem azert, de a kerdes az 1000-es valuera vonatkozott. az meg nehogy mar csak 833-on menjen 1000 helyett...
-
denes242
aktív tag
-
denes242
aktív tag
válasz
Freeman444a #4021 üzenetére
elobb mar irtak: memtest86+
ki kell irni floppyra vagy cd-re es arrol bootolni -
denes242
aktív tag
nem mondanam, hogy a geil fos. es ha nep ram, nem tudom miert problema? azt tudja amit hirdet magarol, annyiert. nyilvan sokkal jobb ramok is vannak, persze. de azert nem mindenki vesz joszivvel ismeretlen forrasbol beszerzett ramokat szamla es hivatalos garancia nelkul gyanusan olcso aron. Ha esetleg osember nem ervenyesiti a granciat ahogy kell akkor a fogyasztovedelemnel feljelentem, vagy mi?
most nem beszolni akarok, biztos korrekt uzletember Osember, de van akinek szamitanak a kulsosegek is (pl.nekem).
-
denes242
aktív tag
válasz
modflow #3903 üzenetére
mar bocs, de most mondtam, hogy a-data 1066+, az jo is es nem is olyan nehezen beszerezheto. en azt javaslom, vagy ha az draga akkor geil ultra/a-data vitesta extreme edition 800+. g.skill-bol is mondtam, hogy a HZ veguek a jok. pl. F2-8000PHU2-2GBHZ bizonyara eleg jo, vagy a 6400-as HZ. meg ajanlom figyelmedbe az elozoleg beirt cimet.
-
denes242
aktív tag
válasz
modflow #3893 üzenetére
latom harom naponta felteszed a kerdest, es ilyenkor ugyanazokat a valaszokat kapod
olcso penzert 800 cl4-esnek jo a geil ultra meg az adata vitesta extreme edition 800+
aztan meg itthon aranylag konnyen beszerezheto az a-data 1066+, ami nem olcso de jo, es micron chipes. ez menne valoszinuleg 800 cl3-ban is (ami a lapodban kiraly).
aztan kulfoldrol lehet mindenfele jo dolgot amiket irtak, mint ez a crucial, g.skill (ja mar ez is van itthon, www.gavi.hu, a HZ vegu a legjobb, micron-os cucc, HK nem micronos, de nem olyan rossz), team group, meg nem tudom micsoda. -
denes242
aktív tag
válasz
Dr. Lecter #3595 üzenetére
na ahhoz boven jo a kingmax 800-as ram, mert 400-as fsb-t ugysem ersz el,
de 666-on a 800-as ram megy 4-4-4-12-ben.
[Szerkesztve] -
denes242
aktív tag
a core 2 lapok harca topikban mondtam westlake-nak, hogy be kene kapcsolni a PAE-t.
Itt a kolega ir rola:
[link]
meg itt
[link]
az elso hozzaszolasban a microfos-os linkben alul is le van irva a /pae
hogy okoskodjak kicsit: ez a pae amugy mar a pentium II-ben is megvolt, es azert kell ezzel trukkozni mert ertelemszeruen siman 32 biten csak 2^32=4 giga ramot lehet megcimezni -
denes242
aktív tag
-
denes242
aktív tag
-
denes242
aktív tag
válasz
hbruce000 #3023 üzenetére
en nem hinnem, hogy jobb lenne a corsair cl5 mint a geil ultra.
szerintem a nevet kell megfizetni, de nem tudom, mert sosem lattam olyan ramot testkozelbol.
szerk: arra sem vennek merget, hogy 800-on megy cl4-ben.
nem tudom miert gondoljak tobben, hogy ha egy ramra ra van irva, hogy cl5, akkor az tuti megy a cl4-en azonos sebessegen, annak ellenere, hogy ugyanabbol a ram tipusbol van cl4-es is csak kicsit dragabban. persze elofordulhat (magasabb arkategoriaban plane), de szerintem nem magatol ertetodo.
[Szerkesztve] -
denes242
aktív tag
nem a 3-4-3-1 meg jobb. egyebkent a tuning ram tesztelo cikkben itt a prohardveren le van irva magyarul hogy melyik szam mi. az utolso alapvetoen az elozo harom osszege altalaban, de a memoriak sokszor birnak meg kevesebbet is.
szerk: igazabol csak bloffoltem, nem tudom az utolso szam 965p-ben mennyit szamit, azaz nincs-e ott is bug, hogy valojabanx-x-x-4 jobb volna mint az x-x-x-3, vagy x-x-x-1. csak nem, de ki tudja.
[Szerkesztve] -
denes242
aktív tag
válasz
Nyugdíjas #2756 üzenetére
lasd westlake kituno osszehasonlitasa [link]
eloszor is p965-ben a cl3 bugos, lassabb mint a cl4 (kiveve ha 3-4-3-X-re allitod, de az is csak alig lesz gyorsabb a 4-4-4-X-nel)
masodszor az osszehasonlitasbol az derul ki szamomra, hogy 975x-ben erdemesebb feszes idozitessel hajtani alacsonyabb frekvencian, viszont p965-ben gyorsabb a nagyobb orajel gyengebb idozitessel.
szerk: 3-4-3-X vs. 4-4-4-X osszehasonlitas itt [link]
[Szerkesztve] -
denes242
aktív tag
válasz
Nyugdíjas #2348 üzenetére
ahogy gorneck23 mondja
4-4-4-12-ben nalam kb 860-870-ig stabil (910 korul is elindult)
5-5-5-15-ben 950 korul stabil volt (tobbet nem probaltam)
mindez 2.3 volttal, annal tobb mar negativan befolyasolta az eredmenyeket
ui: ezek 4:5-os szorzoval voltak tehat nem 1:1
[Szerkesztve] -
denes242
aktív tag
válasz
Gorneck #1953 üzenetére
a gyarto honlapjan en max 2.3 voltot lattam irva, tehat addig nem hiszem hogy kene kulonosebben aggodni. (egyebkent engem meglepett, hogy milyen meleg amikor megfogtam - tehat azert meg lehetett fogni -, mar nem tudom hany voltnal)
szerk: persze ezt salvador20-nak szantam
[Szerkesztve] -
-
denes242
aktív tag
válasz
Lalaboy #1549 üzenetére
szerintem a harom szamra altalanossagban nem lehet megmondani, hogy melyik allitas terheli kevesbe ramot, csak annyit hogy a minel kisebb ertekek.
tehat ilyet szerintem nem lehet mondani, hogy a 5-5-4-14 jobban terheli mint az 5-4-5-14 mert ha az egyik megy nem biztos, hogy megy a masik es forditva.
pl. nekem 5-5-5-15 -rol 5-4-5-14 -re sikerult lefaragni az idozitest, de ez valoszinuleg nem jelenti azt, hogy minden ramnal 5-5-5-15 utan ez a kovetkezo lepes, mert mas ramon lehet, hogy csak az 5-5-4-14 megy.
nem tudom ertheto-e mit probalok mondani.
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged