- Netfone
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
Chalez
őstag
válasz
szasanyi #4826 üzenetére
Na hát köszi a tippet. Viszont az a bökkenő, hogy én olyan ''emberke'' vagyok akinek a 100% kevés.
És ha nem működik 110%-osan tökéletesen a gép, akkor mindent megteszek annak érdekében ,hogy valahogy csak összejöjjön. Viszont a tuningból nem szeretnék lejjebb adni, mert ugye 3.15GHZ-en simán játszok, 3d mark tesztet futtatok stb, csak néha jön elő a hiba. Viszont előjön!!
Akkor a következő hibácskánál nyomok egy ok-t és nem sz@om le hanem teszem a sima xp+sp2-t. Ha nem segít, akkor jöhet a nagykalapács. Az tuti helyrerakja...
[Szerkesztve] -
Chalez
őstag
válasz
szasanyi #4813 üzenetére
Azt vettem észre, ha adok a geil ultrának 2.4 voltot, akkor az orthos seperc összef@ssa magát. Viszont ha lecsökkentem a feszt 2.15 - 2.2 körülire, akkor már sokkal tovább eljut. Lehetséges, hogy túlmelegszik a ram, és így hibázik? Mindenesetre gondolkodom egy sima xp felrakásán is...hátha.
-
-
Ligend
tag
válasz
szasanyi #4725 üzenetére
De ilyen alacsony még sosem volt, ez biztos. Sztem most kell venni, mert
csak drágább lesz.
Ezt (sajnos) én is így látom. Bár alaplap és processzor még nincs, és talán 1 hónapig nem is lesz hozzá, egyre fenyegetőbbnek tűnik az áremelés réme. Ahogy néztem, az elmúlt 1-2 hétben már nem csökkent, hanem inkább stagnált az ár. Semmiképpen sem akarok abba a hibába esni, hogy azt a néhány ezrest, amit mondjuk a procin nyerek a kivárással, bebukjam a memórián.
Hétfőn azt hiszem megrendelem a Geil Value 1000-es kitet. -
Ligend
tag
válasz
szasanyi #4718 üzenetére
Forma-forma a másik szóbanforgó olcsó 1066-os memóriával. Nekem legalábbis egyik sem tűnik jobbnak a másiknál.
Pont arra utaltam én is a Kingmax-nál, hogy ennyi pénzért nem rossz vásár.
Mindenesetre alternatívát kértem, és kaptam. Szimpatikusabb a Geil, úgyhogy köszönöm a tippet. -
Soak
veterán
válasz
szasanyi #4629 üzenetére
Intelnél még nem sikerült nem dual chanelben futtatni a ramokat, pedig volt már benne ugy 2gb ,hogy 3 különböző gyártó ramjai voltak és ugy is ,hogy 2x1gb és 2x512 akárhogy rendzem mindig megy dualban. Szóval megkockáztatom ,hogy az esetek 100%-ban megy a dual chanel , intelnél
-
Larry303
addikt
válasz
szasanyi #4634 üzenetére
ha tévesen riaszt akkor úgygondolom nem jó,
bár bizonyítani nem tudom és nem is akarom, csak azt szerettem volna mondani, hogy nálam produkálja ezt az orthos és melette beton stabil...ha small fft re rakom 8as 9es prion sokkal előbb eldobja magát bármellik proci mint blenden....nahmost nálam ment 4órát kb a small fft, plussz ugyanennyi időt a winrar...ofkorz hiba nélkül...nem kell mondanom, hogy blendre mit szólt....nem is azt akarom mondani, hogy nem jó, csak nálam nem vált be mem tesztelésre... -
Larry303
addikt
válasz
szasanyi #4624 üzenetére
én nem osztom 100% ig
azt mondom procira legjobb az orthos, de mem re nem...
fél éve megy a gépem 450es fsbn még egyszer nem fagyott le használat közben, memtest winrar egy éjszaka alatt nem talál hibát...az orthos meg amilyen napja van ha blend re rakom, van hogy 8 perc után van, hogy kicsit később, azon a teszten 10ből 7x rinyál....
premier multkor renderelt 3órát, meg a capture is volt 5kb szal én az orthos mem tesztjére nem adok....ramra memteszt és winrar szvsz -
Ligend
tag
válasz
szasanyi #4629 üzenetére
Természetesen előfordulhat inkompatíbilitás, de én ennyire nem látom borúsan a helyzetet. Világos, hogy a legkevesebb szívás (illetve a legkisebb esély rá) akkor van, ha teljesen egyformák a modulok, de egy próbát szerintem megér. Ami azt illeti, illene 2x1GB Kingston 667-es modult mellétenni, és szerintem nincs sok ok parázni.
Ha nem mennek együtt, még mindig ki lehet dobni a 2db 512-es modult... -
Mortel
senior tag
válasz
szasanyi #4531 üzenetére
Szia!
Köszönöm!
Tettem föléjük egyThermaltake 8cm-es ventit, most szinte hidegek 2v-on, és 450-es FSB-vel.
Az időzítéseket visszavettem 5-6-6-18-6-42-3-11-5-14-re, gondolom, ez játékokban nem nagyon érezhető lassulást eredményez?
Everest stress test, majdnem 1 órát ment, a CPU 1,3v-ot kap, /60c max/ szerintem, elég is lesz ez nekem...
Mégegyszer nagyon köszönöm!
Üdv:
M -
Mustangjones
csendes tag
-
Larry303
addikt
válasz
szasanyi #4454 üzenetére
hááát
én sajna elhiszem ezeket az értékeket, ugyanis ha még emelek rajt és ráküldöm a tat ot, akkor sajna elcsipi a 80ill felette és restartol is rögtön...szal sztem ezek sajna valós adatok lesznek...ha kapnék itt üvegpapírt nekiugranék a polírnak, de egyenlőre nem sikerült beszereznem :S
más hűtőt próbáltál már? esetleg egy vízhűtéssel kiprószálni? -
Larry303
addikt
válasz
szasanyi #4449 üzenetére
nálam uez a helyzet alapon 50 fok..viszont az a fura,hogy orthosra ez kb 69 fokig kúszik fel...3óra után sem 70fölé...tegnap járt nálam egy 6420as egy ninjával 450es fsbn 1,5vcore biosból és alapon 39-40 fok volt a prockó..viszont orthos alatt felment 70 fölé is....
nemtom ilyenekre gondoltam, hogy a silent squarenél a hőcsövek magasabb hőmérsékleten hatékonyabban dolgoznak, mint alacsonyabb hőmérséklet melett...de ezzel egyenlőre csak magamat nyugatatoma rendszert stabilnak nyilvánítotttam 3 óra orthos és winrar mellett, csak az 52-54fok idle zavar engem is :S
-
denes242
aktív tag
válasz
szasanyi #4377 üzenetére
na most a www.geil.com.tw 1.9-2.3 voltot ir
a 800 ultrara meg 1.8-2.3-at
vegulis lehet - de valoszinu nem - hogy ez egy ujra brandelt geil ultra 800, mert
az is megy 1000-en 5-5-5-15-ben.
ez alapjan kb 900-ig mehet cl4-ben.
probald ki, max 2.4 voltot adj neki szerintem, de csak ha bator vagy, amugy eleg a 2.3. es a geil ultra 800-am 2.4-en rosszabbul ment mint 2.3volton (memtest86-ben tobb volt az error 900 MHz korul cl4-ben). -
-
Stalker-2572
veterán
válasz
szasanyi #4369 üzenetére
900-on 4-4-4-12 vagy 1000-en 5-5-5-15 ad jobb teljesítményt
DDR1000-el jobb eredményeket fogsz kapni szerintem. ÉN tesztelgettem és amennyi plusz feszből tudtam csökkenteni az időzítéseken ugyanannyiból arányaiban tpbb MHz-et nyertem ha csak a frekvenciát növeltem. De RAM-ja és lapja is válogatja. -
kicsitomi88
őstag
válasz
szasanyi #4362 üzenetére
Nekem 2*512 van 800asbol és visszaosztva 667re megy 800on és ennyi. 444-12. hA 555-18on van akkor esetleg 833 de akkor mar nagyon instabil. Én szívok vele rengeteget, nalam nagyon instabil és kényes. Az ultrarol mar jobbakat hallotam de a valuera sokan panaszkodnak. Az a konfig megerdemelne egy Corsairt
(esetleg GEIL ultrat, arrol mar tobb jot hallottam)
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Asus Rog Strix G16
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest