- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Yettel topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Google Pixel topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
-
Mobilarena
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cofidis) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
PioDVD
senior tag
Nincs semmi ilyen. Csak upgrade-et ajánl.
#13880) velizare:
Mit jelent, hogy azonosítottad magad? Volt ilyen gomb az app-ban? Személyin túl kért valamit? Nekem már 5 éves biztos megvan a fiók, nem emlékszem, volt-e ilyen korábban. -
PioDVD
senior tag
Nekem napi 185 e limitet ír az app, de lövésem nincs, azonosított vagyok-e.
Valamilyen szinten biztos, hiszen kért fotót a személyiről, de ezt mindenkitől kéri, úgyhogy valami más lehet az azonosítás.
-
PioDVD
senior tag
Igen, az a Credit limit.
De ezt nem értem:
"A korábban kiadott UK BIN-es kártyák esetén a napi készpénzfelvételi kezdőlimit 200 font, a 2020 óta kiadott magyar lokalizációjú kártyákkal 74 ezer forint azonosított felhasználók számára. Nem azonosított felhasználók napi 185 ezer forintos vásárlási és ATM-limitről indulnak"
Nem azonosított felhasználónak a több? Fordítva gondolnám logikusnak. Miért éri meg azonosítottnak lenni? -
PioDVD
senior tag
Ugye Revolut lehet a Curve mögött? Így külföldön 200+200 € lenne a keret.
-
PioDVD
senior tag
válasz
Sordoran #9605 üzenetére
Tudom, hogy nem vigasztal, de itthon az otthonfelújítási támogatásnak nevezett vicc ügyintézése az Államkincstárnál úgy megy, hogy a határidő 30 nap, a valóságban meg van, aki 2 hónapja várja a választ, más meg 3.5 nap alatt megkapja. Nem protekciós, csak szerencsés. Az illetékeseknek eszükbe sem jut, hogy nem nyúlunk az újakhoz, amíg nem dolgoztuk fel a régieket. Ott az sincs, hogy összekeveredtek volna.
-
PioDVD
senior tag
válasz
pictigjis #9569 üzenetére
Most tűnt fel egy fontos szó, _betéti_ kártyáról vásárlásnak minősül a Revolut feltöltés. Tesco hk-ról mi lehet, tudod esetleg?
A BB továbbra sem áll a helyzet magaslatán, a fogadó irodai kifizetést átutalásra módosították az ATM-befizetésről, viszont a 100 €-t eladási árfolyamon tüntették fel (az kizárt) és az egyenlegből továbbra is hiányzik.
Állítólag visszahívnak.
-
PioDVD
senior tag
válasz
pictigjis #9586 üzenetére
Kösz!
Megnézem majd akkor a Revolutot.
Amúgy a Tesco hk-nál is van érdekesség. Sportfogadó irodából vettem ki pénzt, tegnap jóvá is írták (bár az egyenleg nem nőtt, de az szokásos), viszont ATM készpénzbefizetésként szerepel, a tranzakció helye meg [iroda] refund. Egyik sem stimmel, előbbi nagyon nem.
Ha el nem felejtem, majd megnézem, számolnak-e fel díjat az ATM "használatáért".
-
PioDVD
senior tag
válasz
pictigjis #9583 üzenetére
Kösz! Az az érdekes, hogy az Erste hk-ról mintha jól váltott volna. Illetve azért zavar, mert valahol azt olvastam, bankkártyás vásárlást közel bankközin számol el minden bank. Az Erste azt írja, bankkártya használat, internet, nem pin-es tranzakció, és mégis plusz 4% körül váltott.
Akkor marad a Revolut, csak ne fussak ellenőrzésbe. 100.000 Ft már gyanús lehet? Nem első használat, de nem rendszeresen használom, az a Curve.
Tesco hk-ról is jobb a Revolut, ha már az ontopic Curve-ön át nem megy? (Az ugye 361.5-ért váltott, 355 körüli € árfolyamnál.) Vagy az forma-forma?
Illetve még egy kérdés, nem találkoztál (vagy más) olyan táblázattal, ahol össze lenne szedve a főbb fintech (neobank) limitjei? Nem megy fejből, macerás mindig keresgélni, melyiknél mire mennyi a limit.
-
PioDVD
senior tag
Na, az Erste derbit 368(!) Ft-ért váltott Vivid-es feltöltésnél. Ez már nem ez van kategória...
Ha Curve-ön keresztül nem engedik, akkor mi a megoldás? Revolut nem tudom, milyen árfolyamon lenne (gyanús, hogy ugyanilyen "remek") és attól félek is a random zárolás (ellenőrzés) miatt.
-
PioDVD
senior tag
válasz
pictigjis #9577 üzenetére
Nem akarom túlragozni, utolsó a témában:
Azért jogos, ha tilt, mert az üzleti modell az, hogy a megcsúszók miatt nyereséges a buli. Vegyünk egy végletet, rászabadul bármelyik magyar bankra 100 ezer ilyen júzer 700 ezres kerettel, nyilván veszteséges lenne a bolt. Volt ugye idő, amikor nagyobb volt a keret és/vagy többször visszatéríterr. Valószínűleg 1-2 embernél ez még nem fájt nekik, aztán mikor elterjedt, léptek. Amit megszívtak fair júzerek. Bármikor léphetnek tovább. (Az Erste valószínűleg azért korlátozza az üzemanyagot, mert ott is volt "okoskodás".) Én személy szerint csodálom, hogy a Cetelem engedi.Amúgy ugyanaz a kategória, amit Te is írtál, ne vegyél fel Curve-vel hk-ról kp-t, mert tiltás lesz a vége (és már volt is). Ami nem éri meg a banknak, az ellen lép, akár csak adott júzer kizárásával. És ugye az említett eset nem éri meg neki, ha kizárja azt a 100 (?) embert, azzal csak nyer.
Kicsit más terület, a sportfogadási oldalak sem tűrik az állandóan nyerő ügyfeleket.
Szóval, én így látom.
-
PioDVD
senior tag
válasz
pictigjis #9574 üzenetére
A tűrné-t értsd úgy, hogy valamiért nem tiltja. Pedig logikus lenne, nem fair felhasználás. Engem csak annyiban érint, hogy az ilyenek miatt vezettek be alacsonyabb limiteket. Ez az Ersténél fájdalmas nekem, egy nyaralásnál tényleg fair módon el lehet költeni 1 millát, de csak 200 ezerig honorálják.
Az rejtélyes, hogy a Cetelem miért megy bele. Egyértelmű, hogy aki ezzel játszik, soha az életben nem fog 1 fillér kamatot sem fizetni, cserébe havi 7 ezret kap (mínusz némi költség). Az üzleti modell meg ugye az, hogy az ügyfelek x %-a időnként megcsúszik.
-
PioDVD
senior tag
válasz
pictigjis #9569 üzenetére
Kösz! Sürgős volt, Curve-vel nem tudtam tölteni a Vividre (csak hibaüzenet, magyarázat nélkül), csak direkt a hk-ról. Így 361.x Ft-ért adta az €-t. Nem túl jó, de ez van.
Lesz még 1 "kivétel" a hk-ról (arról még jópénzért sem lehet utalni és arra jön pénz), arra kellene valamit kitalálni. Gpay mögött Curve mögött Tesco hk Vividre?
Múltkor talán a Cetelemről töltöttem a Vividet, de nem biztos.
-
PioDVD
senior tag
válasz
szilasz007 #9565 üzenetére
Ok, de leketyegett az x offline, nem tudott mást csinálni. Nem mondhatta, hogy jó, akkor most az egyszer, de tényleg menj el holnap. És ez ráadásul - szerintem - nem is a Curve beállítása, bár lehet.
Ennél sz.rabb volt, mikor nálam a kávéautomata utasított el, mert ott még üzenet sincs.
-
PioDVD
senior tag
válasz
szilasz007 #9563 üzenetére
Vásárolni kellett volna egy olyan helyen (off-line), ahol kéri a pin-t. Utána már ment volna. De ez a Te védelmedben van.
ACE, picitigjis,
az Erste a bankkártyás feltöltést is kp-felvételnek veszi? Tesco hk egyébként, akkor az a legegyszerűbb, ha a Vividet feltöltöm és kiveszem automatából a pénzt? (az ingyenes keretig persze) -
PioDVD
senior tag
válasz
pictigjis #9559 üzenetére
Terhelések közt valóban ott van még, de a felhasználható egyenleg már megnőtt. Nekem ez a lényeg - bár annyira nem, ha be kell fizetnem 25-én. Mondjuk úgy, fél siker.
Kicsit off, de csak félig:
Ha pénzhez akarok jutni hk-ról, de az atm nem ajánlott (bár a BB-Tesco hk nem köhögött miatta), akkor Revolut vagy Vivid vagy Wise a megoldás? Melyikről lehet olcsón utalni magyar bankszámlára? -
-
PioDVD
senior tag
Google tasks és Google szolgáltatói szolgáltatások frissítése után 1x megjött a kód, de nem fogadta el, utána az eddigi hiba.
A fizetés szerencsére működik.
-
PioDVD
senior tag
Nekem most fejreállt az app.
Először csak baromi lassúnak tűnt, 2 perces belépés, aztán kiderült, hogy törlődött az account. Próbálom felvenni, telefonszám beír, Contineu, kicsit gondolkodik, kiírja hogy nem sikerült és újra várja a telefonszámot. Közben megjön az sms a kóddal. Eljátszottuk 3x,utána feltűnt, van új verzió. Telepít, de eredmény ugyanaz. -
PioDVD
senior tag
válasz
pictigjis #9214 üzenetére
Az lesz, csak nem jártam bolt felé és gondoltam, hátha más is járt így.
Vnorbi:
Nálam tuti nem összegfüggő, mert 1 hónapja vettem ki pénzt, azóta meg csak 75 Ft-os kávék meg 1-2 5.000 Ft alatti vásárlás volt. Én db limitre gondolok, de akkor az nfc-s karkötővel, órával fizetőknél is jelentkeznie kellene a problémának. -
PioDVD
senior tag
Nem az nfc lesz, mert felismeri, italválasztás és a 2. érintésnél utasít el. A Curve-ben is ott a declined tétel. De semmi más, semmi üzenet/email/füstjel.
-
PioDVD
senior tag
Félreértetted, Curve kártyám van, eddig működött is, de kb. hét eleje óta nem fogadja el a kávéautomata. Ugyanazzal a hk-val mögötte online viszont megy a több tízezres fizetés, így marad, hogy konkrétan a fizikai kártya a ludas. Azért gondoltam, hogy talán a folyamatos paypass nem tetszik, akar egy pin-es vásárlást?
Érdekes a Curve app, beraktam a Vividet, tudja, hogy Visa derbit. A Wallet listában meg hozza MC creditnek, egy MC creditet meg Visa debitnek ír. Na, közben már jól írja. Nem lényeg, csak furcsa, hogy ilyen hibák vannak benne.
-
PioDVD
senior tag
A Curve kártya továbbra sem jó, de Vividre tudtam vele (az adataival) tölteni. Esetleg lenne korlát a kártyán, hogy x paypass után kell egy pin-es vásárlás?
-
PioDVD
senior tag
Kösz szépen! Jó hogy megkérdezem
, megesküdtem volna, hogy Cipruson a £ volt a jó...
Ezek szerint akkor az atm-nél is a Leva (mert Bulgáriáról van szó) a jó választás.
-
PioDVD
senior tag
Remélem, nem volt mostanában (nem tudom, hogy keressek rá):
Ha külföldön használom a Curve kártyát, ami mögött Ft kártya van, akkor - ha kérdezi a terminál - a £-ban terhelést kell kérni? Így vált a Curve és nem a helyi bank?
Ugyanez a kérdés pénzfelvételnél.Már 2 éve, hogy külföldön használtam, megkopott az emlék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Windows 11
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- SSD kibeszélő
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- X1 Carbon 10th 14" 4K UHD+ IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Asus - TUF Gaming A15 - FA506NC-HN039
- Intel Laminar RM1 PWM Intel CPU Hűtő (Socket 1700) - Új, bontatlan - Eladó!
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest