- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
-
Mobilarena
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
user26
senior tag
válasz
tobias40 #17525 üzenetére
Szia, sziasztok! Nem szeretnék mellé beszélni, de általánosságban szeretnék írni 1-2 gondolatot, nem csupán neked válaszolni, hanem a témába, amiről írtál. Remélem maradhat...
Kronkrétan arról szeretnék írni, hogy napjainban az ingyenes csomagnak a Curve -nál, itthon (Mo) van létjogosultsága még ? Szerintem van, vannak azok akik csak azért használják még, mert a jelenlegi "Google Wallet"-be, telefonon, és órán ezt tudják be állítani fizetésnek. Egyszerűen "könnyebb" praktikusabb a mai fizetés így vele. Nem mindennapi használattal használják. Valamint esetleg "biztonságossabnak" gondolják, ha például Netkártya van társítva, (otp -nél van pl ez) és nem az egy db fő kártya. Mondhatni ez teljesen ingyen van, csak 1 alap kártya van, egyszeri kifizetés érte. Legalábbis én ezt látom életképesnek még.
Az már egy más kérdés, hogy a kp felvétel hogyan, mikor történik, vagy a sikertelen fizetéssel mi van.Kicsit a másik oldalról is szeretnék írni.
Azok akiknek nem alap csomagjuk van, hanem valamelyik nagyobb. A csomagban található szolgáltatásokat mondhatni igyekeznek minnél jobban kihasználni, ők nem csak azért használják, mert lehet vele fizetni telefonon és vagy órán hibe-hóba. Feltételezem több kártyájuk, akár hitelkártyák is vannak. Valószínű jóval gyakrabban, és többet fizetnek vele, így a csomagokban található szolgáltatások megérik számukra. Például, ha fizetések tekintetében a kártya havidíjának árát vásárlásonkként 1% -ból vissza kapják, és mondhatni akkor nekik "ingyen van" az a plusz szolgáltatás.. esetleg a hitelkártyák miatt a visszatérítések lényegesen hasznosak lehetnek.A kommenteket szoktam olvasgatni, és szerintem az teljesen mindegy, hogy neked milyen csomagod van, mindenhol történik kártya elutasítás, dupla levonás (vagy ilyesmi), zárolás, a nagybb csomagokban ezek megoldást "jobban" kezelik talán.
Senkit sem akarok megtéveszteni, ha hülyeséget írok, tévedhetek, ember vagyok, olvasottak, hallottak alapján fogalmazódott meg bennem az írás. Illetve nekünk az ingyenes csomag van, egyszer valaki ezt ajánlotta a revolut helyett régen, bevált, azóta is működik, egyéb okok mellett a kp forgalom nálunk még jóval gyakoribb. Viszont tudom jól vannak itt olyan emberek, akiknek jóval nagyobb rá látásuk van a csomagokra vonatkozóan. -
pictigjis
Topikgazda
-
-
-
Balikaa
csendes tag
-
ddsteel
aktív tag
válasz
tobias40 #15135 üzenetére
Nem számít, mi van mögötte. Én is elkezdtem némi pénzt felvenni, kell majd decemberre és be kell spájzolni. Mindenki szigorít, árat emel. Én Plutust is használok, szerettem eddig, de januártól azt is emelik. Lehet, hogy a Curve-vel és a Plutussal is leállok, főleg, hogy EDDIG tényleg jól működött nálam a Curve, de most pl Banggodon kb 8x nem tudtam fizetni egymás után Curve-vel, appos, sms-ses módszerrel se, mögötte Plutus kártyával. Közvetlenül Plutussal aztán elsőre ment. Amilyen szar lett a Curve, úgy emelik most az árát (nekem X lenne használható az ingyenes után). Ami nagyon fog hiányozni, az a telós, karpereces fizetés NFCvel, azt nagyon megszoktam. A puruttya Magnetbank még mindig nem támogatja az NFC-t, de nem fogok EUR1000 felett 2% sápot fizetni a Curvenek csak azért, mert kártyával fizetek. Van más módszer NFC fizetésre nem támogatott bank kártyájával, vagy csak a Curve az egyetlen lehetőség? Én jelenleg nem tudok mást, de ha van valakinek erre (ingyenes) ötlete, azt szívesen fogadom.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
tobias40 #15122 üzenetére
van olyan nap, amikor 10 feletti tranzakcio van, nem is egy. a blackre valtas ota mindkettonk telefonjaban az en kartyam van, mert igy van ertelme a cashback es egyebek miatt. viszont ilyen tranzakcioszammal sem normalis, ami nalam tortenik, eleg rejtelyes az egesz ugy. elszortan nehany usernel ugyanez tortenik a napokban, egyszer csak elkezd nem mukodni a kartya es a back in time, a curve pedig csak annyit lat a sajat rendszereben, hogy a bank utasitja el a tranzakciot. pedig nyilvan nem, de ok egyszeruen nem latnak semmit
de miutan megnyitjak az accountomat, kattintgatnak benne, hogy hatha latnak valamit, utana megjavul. mondhatnam, hogy izgis, de kicsit sem az
-
zerodot
aktív tag
válasz
tobias40 #14544 üzenetére
Nem, revolutot nem
Netflix, Spotify, YT ilyenek vannak... meg Lidl, Tesco...
(Teljes lista a weboldalukon, a 3. Select Your Perks alatt) -
pictigjis
Topikgazda
válasz
tobias40 #14222 üzenetére
hát a curve-öt ismerve az várjon, aki valójában nem használja a terméket
én naponta átlagosan 2-6 alkalommal használom, olyan költésekre is, amiket később át akarok rakni másik kártyára. 2 napot sem szívesen áldozok fel, ha van egyszerű megoldás egy hibára, nemhogy 2 hetet. mellesleg arra sem volt semmilyen garancia, hogy megjavulnak az érintett kártyák
de minden felhasználási szokás más és más
-
-
-
Somatom
veterán
válasz
tobias40 #13816 üzenetére
Teljesen mindegy. Ugyanúgy benne van a lehetőség, hogy elfelejted átállítani. Ha nem felejted el, akkor meg tök mindegy, hogy a kártyát váltod, vagy a kártya pénznemét. Illetve, annyiból nem mindegy, hogy ha kártyán belül váltasz pénznemet, akkor nem kell plusz kártyát betenned, ami egy free csomagnál jelentős előny, tekintve, hogy összesen két kártya lehet alatta. Ha pedig nincs alatta másik bankos kártya, akkor a Gbit -nak sincs sok értelme.
-
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
tobias40 #13595 üzenetére
felesleges belekeverni a curve-öt, a mastercard mai árfolyama ugyanolyan vállalhatatlan, mint mostanában sokszor. miközben 400 alatt járunk, a mastercard 410-ért adja az eurót
back in time-ot nem használsz, szóval minden amellett szól, hogy a revolutot használd (teljesen mindegy, hogy ott mc vagy visa)
-
TrollBalint
addikt
válasz
tobias40 #13403 üzenetére
Erre rögtön van két válaszom is
Igen lehet, és nem nem lesz bajod belőle
Hivatalosan, legalábbis, ahogy én tudom, ha ketten vagytok tulajdonosai egy számlának, vagy egyik a tulajdonos, de a másik meg van adva, mint teljeskörű rendelkező (vagy hogy hívják) akkor sem fizethet, csak a saját nevére szóló kártyával. De ez az elmélet.
Gyakorlatban nem tudom elképzelni, hogy a pénztáros azzal szívassa magát, hogy azt mondja, hogy márpedig ezt a rengeteg dolgot, amit vettél nem fizetheted ki. És feltartja vele a sort. Plusz munkát csinálva magának is, meg elvéve a bevételt a bolttól. Plusz, ha önkiszolgáló kasszánál fizet valaki, akkor biztos nem fogja ellenőrizni senki, hogy Te kinek a kártyájával fizettél. -
pictigjis
Topikgazda
válasz
tobias40 #12841 üzenetére
ez nem egeszen ugy mukodik, hogy "mi a biztositek, hogy visszakapom". egeszen biztosan (99,9%) visszakapod, legfeljebb varni kell par napot. ha meg ebben sem bizol, hogy visszakapsz-e egy par szaz (de legfeljebb 1-2 ezres) kisboltos vasarlast, akkor ne hasznald. az elutasitas mindig benne van a pakliban, foleg telefonnal, karkotovel, barmi hasonloval
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
tobias40 #12836 üzenetére
mert ez nem azonnal történik meg természetesen. ahogy a költéseid is először zárolásba kerülnek, aztán könyvelik őket, ugyanígy a visszatérítésekkel is ez van. ebben az esetben 99,9 százalék, hogy amikor lekönyvelik a x forintos vásárlásodat, ott lesz mellette az x forintos jóváírás is
szóval tessék visszamenni kifizetni a vásárlást
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
tobias40 #12833 üzenetére
hogyhogy passzív? ezt nem értem. az van odaírva, ami az összefoglalóban? mert akkor azonnal vissza lett térítve a pénzed, a boltos egy fillért sem fog kapni
ahogy ACE is írta, ha a terminál azt mondja, sikertelen, akkor az sikertelen, de ezt mondjuk neki kéne a legjobban tudnia...
-
Fifi
őstag
válasz
tobias40 #12370 üzenetére
Fordítok
A Curve cash kártyája (ezt nevezte visszatérítést gyűjtő kártyának) volt aktív a Curve appban, amikor 35eFt-ot költött volna, de persze azon nem volt ennyi pénz. Az elutasított tranzakció összegénél meg rosszul szerepelt a devizanem (HUF helyett GBP).
User & Curve error egyszerre.
-
Fifi
őstag
válasz
tobias40 #12033 üzenetére
Az megvan, hogy mit takar a GBiT? Egy adott kártyatranzakciót 30 napon belül át tudsz mozgatni egy másik kártyádra, ekkor az eredeti kártyán jóváírják, az új kártyán meg az átmozgatás napjával - tehát nem az eredeti terhelés dátumával - terhelik meg. A két dátum közötti időablakot tudod kihasználni a céljaidnak megfelelően.
Ezekkel a betéti kártyákkal valószínű számodra nem sokat ér ez a funkció, hacsak nincsenek devizás terheléseid, amikor esetleg árfolyamnyereséget tudnál realizálni. Jellemzően hitelkártyás visszatérítések maximalizálására szeretik használni a topiklakók.
-
Fifi
őstag
válasz
tobias40 #11987 üzenetére
Egyetlen Revoluttal nem is látom a Curve értelmét.
Pont ez volt a lényeg: egy kártya mindenek felettmindenhol egyetlen kártya adatait kellett megadni.
KP felvétre szinte nem is használtam. A kartyák hamar összejönnek. Hazai 2db hitelkártya és 2db betéti, revolut, zen, vivid. Ezekkel a GBiT kedvenc funkcióm volt ( havi 3 az vicc lesz). Viszont a fizetős csomag akkor érné meg igazán, ha minden hónapban lenne legalább egy kedvező MC árfolyamos nap
Erre alapozbi viszont nem lehet....
Ígerjétek meg, hogy szóltok mindig és előfizetek. -
warcat
veterán
válasz
tobias40 #11917 üzenetére
Nem olyan nagy rejtély ez, kb. 11,65-al gyengébb árfolyamon(410 környékén) kellene visszaváltanod, hogy rosszabbul járj.
A kamatemelés után egy időre visszaerősödött a forint 395-re, ha ekkor váltottál némi pech, de egyébként meg 400 körül téblábol egy ideje és kb ugyanott leszel. -
zerodot
aktív tag
válasz
tobias40 #11903 üzenetére
Légyszíves ne értetlenkedj. Nyilván azért írtam, hogy hol érdemes megnézni, hogy ha már "megtörtént a baj", akkor tudd merre keresd az okát. De ha látszólag minden rendben, akkor is érdemes rápillantani, fōleg ha ennyire nem vagy képben a Curve használatával. Nem utolsó sorban pedig segítő szándékkal írtam, erre te belémkötsz? Hát gratulálok, tényleg.
-
tobias40
veterán
válasz
tobias40 #11899 üzenetére
Megcsináltam a go back in time-ot de most megint levont 400 eurót az eurós revolut számlámról.(átállítottam eurósra azt a kártyát amiről alapból is lekellett volna vonnia z eurót ha nem bénázom el!)
Hogy fog visszakerülni a régi árfolyamon,sehogy?
Forintosra fogják jóváírni?
Bocsánat de most kicsit elvesztem a dologban... -
zerodot
aktív tag
válasz
tobias40 #11893 üzenetére
Egyébként ilyenkor rögtön a Curve appban érdemes megnézni a tranzakciót. Ott pontosan látod mindkét (mind az eredeti, mind az alárendelt kártyára küldött) terhelés összegét+pénznemét, hogy történt-e váltás, és ha igen akkor milyen árfolyamon és mennyi volt az esetleges Curve fee. Ebből általában már lehet is tudni, mi történt.
A kártyaváltáshoz: azt remélem tudod, hogy nem elég az adott kártyára "odalapozni", hanem rá is kell tappintani, hogy kiválasztódjon. Vagy a jobb felső sarokban lévő kártyaválasztó menüben kell rábökni (ha sok kártya van, ott egyszerűbb megtalálni). -
pictigjis
Topikgazda
válasz
tobias40 #11893 üzenetére
csak te tudod kivalasztani, hogy melyik kartya aktiv, szoval ezt sajnos csak te ronthattad el. ahogy irtak, igy a curve atvaltotta a 400 eurot forintra, ennyi forint meg 412 euronak felelt meg
de ezt visszacsinalhatod go back in time-mal: annyit kell tenned, hogy a forintra allitott virtualis revolut kartyadrol az eurora allitottra teszed at a koltest. ebben az esetben az eredeti 400 euro terheles megy a szamladra, es az atvaltott forintosszeget kapod vissza refundkent
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
tobias40 #11749 üzenetére
ugy, hogy masodjara elfogadta a kartyat a terminal (es mellesleg elojott megint az a bug is, hogy noha mindket fizetes ugyanabban a percben tortent, az app az egyiket 11:21, a masodikat 12:21-es datummal jelzi. agyrem)
a dohanyboltban, ha lotto is van, jo esellyel szerencsejatekos mcc-re van allitva a terminal, ott soha nem fog mukodni a curve
-
válasz
tobias40 #11500 üzenetére
Ha jól értelek, akkor a Curve Cash csak azokat a vásárlásokat fedezi, amik teljes mértékben kifizethetőek azzal.
Pl. nálam volt 5 font alatta. Ha a pékségben vettem valamit pár száz forintért, azt onnan rendezte, de ha magasabb árú terméket fizetek, az az alap kártyáról megy. -
Oliverda
titán
válasz
tobias40 #11436 üzenetére
Nem tudom, de sanszos. Nekem is volt bő 1 hete ugyanazon a délutánon 2+1 Apple Pay-es elutasításom (iStyle és MM). Úgy rémlik, mindkettő OTP-s terminállal, 20k feletti összegekben, miközben a két hely között félúton simán kifizettem egy alig 1000 forintos összeget, ugyancsak OTP-s terminállal.
Végül chip+pinnel mindkét helyen simán rendeztem a számlát, és mivel az egyik tranzakcióval épp új telefont vettem, így kénytelen voltam újból tokenizálni a kártyákat. Azóta egy elutasításom sem volt.
-
pictigjis
Topikgazda
-
-
Somatom
veterán
válasz
tobias40 #11358 üzenetére
Amíg csak egy-egy alkalomra állítod át, addig nincs gond. De, pl. egy külföldi nyaralásnál ez már necces. Én a Revolutot állítottam be ilyen automatikusan vonós dolgokhoz. A konverziókból mostanság amúgy is jobb kihagyni a Curve -öt. Havi cirka 200 Eurót Revolutról is ki lehet venni. Zen.com is ad 500 -at. Havi 500 Euró kp. kivétet símán össze lehet így hozni anélkül, hogy fájna nekik. Akinek havonta 170 ezer Ft -nál több megtakarítása van, az használjon prémium accountokat!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Xbox Series X, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű garanciával., Bp-i üzletből eladó!
- Eladó Gopro Hero 10 Black edition sok tartozékkal!!
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Simrig eladó PS5/PC kompatibilis. (olvass leírást.)
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest