- Fotók, videók mobillal
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
Új hozzászólás Aktív témák
-
subaruwrc
félisten
-
barnam_
nagyúr
válasz
lipi67 #10615 üzenetére
Köszi, még 1x
Megmondom őszintén ma egy kicsit beparáztam hogy beraktam +2GB ramot, és nem ment a prime. Aztán 2Gb-val se. Viszont 3Ghz@1.1v - 1066 CL5 turbo @2v még megy, tehát remélhetőleg nem a procinak van baja. Az lehetséges hogy 500-as FSB-vel szinkronban 4modul már megterhelő a chipset-nek? Eddig az E6700-el 400-as fsb mellett használtam 1000 CL5 turbo-n, az mch kapott +0.1v-t.
Ja meg ez az első hogy win7 x64-el prime-olnék, eddig csak xp-n ment.
Egyébként ezzel csak 1.375v-al prime-oltam, pár órát ment 1.68v-al Spi-t+ wPrime-ot futtatva, kb. 10 percig kapott 1.72-1.74v-t (cpu-z szerint). Max oc-n akartam javítani, de nem sikerült, úgyhogy nem erőltettem.
ja 1.5v felett csak ablakban kapott annyitlapod fog hamarabb, mch-t égeted rendesen Te is
bírja az, volt hogy 3db 12cm-s venti ment maxon a proci és nb mellett -
subaruwrc
félisten
válasz
lipi67 #10590 üzenetére
itt egy superpi és egy pifast elöljáróban, a max valid toyonenál van -- 4800mhz+
a 2140-nel az a nagy helyzet hogy 465+8-ig jutottam csak mert ebben a giga lapban a vtt-t nem tudom 1.45v-nál feljebb tolni, a pll állításra meg nincs lehetőség, és mindkettő kellett volna hogy többet menjen.. ( nesze neked csúcs ddr3 giga lap ... ) -
barnam_
nagyúr
válasz
lipi67 #10591 üzenetére
Nagyon jó az a SuperPI 1M
Majdnem annyi mint az enyém (9.31), csakhogy nekem 5Ghz-n ment a proci 1100mhz 5-5-5-15 ram mellett
2gb rammal dual channel módban nem lenne gyorsabb?szerk.: úgy néz ki vége a tuningolásnak, visszapakoltam a gépet a házba. Beraktam a maradék 2 gb ramot is, gondoltam játszok kicsit. (Crysis) Csak hogy fagyott.. na akkor megnéztem prime-al is: a korábban elmentett beállításaim (3.8ghz, 4ghz) fagynak 4gb rammal
3Ghz@1.1v ugyanúgy stabil.
-
Bagira01
veterán
-
barnam_
nagyúr
válasz
lipi67 #10541 üzenetére
Most nézem hogy az első helyezett is E8400-el van
De áh, 6 pontért nem éri meg szenvedni, egyáltalán nem biztos hogy ez a 2600XT megy 1Ghz-t, mert az alapfesz elég magas (1.35v), és így se megy 900 Mhz-n... a Zafír 1.26v-al tudta azt.
szerk.: de amúgy pont az a helyzet sajnos, hogy sokszor még kategórián belül se tudok jó helyezést elérni 2 magos procival, lásd a HD4670 eredményeim.Viszont eszembe jutott még valami. A pci-e órajel növelésével lehet-e serkenteni az FSB-t?
Olyan 110-120Mhz-re gondoltam. Mert akkor holnap kipróbálnám.
-
barnam_
nagyúr
válasz
lipi67 #10539 üzenetére
Csak 1.7v-al próbáltam, de nem hozott semmi pluszt, úgyhogy nem is erőltettem tovább, bepakoltam. Akkor ennyit a proci tuningról, majd esetleg egy másik alaplapban újra megpróbálom. Arra mondjuk nem sok esélyt látok hogy új S775 alaplapot veszek.
Vga-val se foglalkozok, ezen gyengébb memóriák vannak mint az előző 2600XT-men, meg különben is 3DMark-hoz 4magos proci kell, tehát azért nem fogok szenvedni hogy pár ponttal jobb eredményt érjek el. -
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
válasz
lipi67 #10345 üzenetére
Köszi
Az vajon számítana hogy milyen vga van a gépben? (pci vagy pci-e)Ja amúgy kegyetlenül tud 1.68v-al melegedni, 4.9Ghz-en wPrime 1024m alatt 60°C volt a magok hőmérséklete, az ablakban meg 2°C volt
De érdekes módon maga a hűtőborda jéghideg volt.
Milyen proci az, aminek árából két i7 kijönne?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lipi67 #10293 üzenetére
Hát nem tom, Most megnéztem UT3-ban ~5 fok különbség van, Dirt2-ben 10-12fok, fánkban van jóval több. GPU hőfokkal még nincs is gond, de a memio az nagyon durván melegebb...
Annó a 4850-emmel hasonló volt, bár ott volt játék alatt 20 fok különbség is, bár ott a GPU forrt mint a disznó, sz*r pasztával.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lipi67 #10289 üzenetére
Hát nem tom... Ezt ráraktam, 66-67 fok helyett 75 fok körül van játékban, fánkban alapból 80 fok környéke... Sztem ez nem túl jó...
Edigital-ba van MX2...
Amúgy azért sejtem, hogy mégis azzal van gond, mert 1szer haveréktól hoztam valami féle fajtát, meg volt itthon még asszem zalman, és haverékét ráraktam a 4850-re, ugyanez a jelenség volt, hogy jóval melegebb volt, mint a gyárival... Ráraktam a zalmant, kapásból jobb volt...
-
barnam_
nagyúr
válasz
lipi67 #10267 üzenetére
A-a, Vista/Win7 kell hozzá. Viszont a PCMark05-t működésre bírtam: tedd fel Windows Media Encoder 9-t, és a megjelenítés legyen legjobb minőség, ne használd a windows classic kinézetet. (a 2d transparent windows nevű teszthez kell)
Így elvileg minden tesztnek le kell futnia, és pontot is kapsz. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lipi67 #10267 üzenetére
Hehe, az a baj, hogy tanulni is kéne.
Amúgy az a poén, hogy előjött az az anomália, hogy mostmár nem hajlandó azon az órajelen meg feszen, amin ment eddig... Most ha 1,184-el is resit nyomok 4Ghz-n, ki-be kapcsol... Próbáltam FSB-nek +0,1V-t adni az 0,1V MCH fesz mellé, nem jött be... Most 1,164V-n 3950mhz, most úgy tűnik, hogy így jó... Na ez mé van?
Jó hát na...muzsáj ilyennek is lenni, valakinek/valakiknek.
-
barnam_
nagyúr
válasz
lipi67 #10206 üzenetére
Szép eredmény, látom sikerült pár extra mhz-t találnod
Ezt milyen ramokkal érted el? Azért kérdem mert 100 MHz-el lassabb volt a proci, mégis jobb az eredmény. Nálam 1112mhz 5-5-5-15 tRD:8 tRFC: 52 tWTR: 12PCMark eredményt is felraknék, ha ez a szemét adna pontot. Lefut az összes teszt, mégis azt írja hogy a "System suite"-ot válasszam ki
-
barnam_
nagyúr
válasz
lipi67 #10200 üzenetére
Nos:
CPU-z: 5088.6 mhz
Spi 1M: 9sec 421ms
wPrime 32M: 16sec 327ms (valójában 16.328, de ennyit ír ki a hwbot, én mosom kezeimet)
Pöttyet megugrott a pontszámom
-
barnam_
nagyúr
válasz
lipi67 #10192 üzenetére
Itt 3°C volt az ablakban, kinn olyan 1°C körül lehet.
Spi 1M és wPrime 32M-t teszteket futtattam, mindkettőben jó eredmények lettek.
Majd ha feltöltöttem hwbot-ra, ide is linkelem.
P45ben meg több fesz kellene a 8400-nek..
Na szép... így is kap bőven feszt(#10193) Bagira01: akkor beérem ennyivel.
-
barnam_
nagyúr
válasz
lipi67 #10169 üzenetére
1.6v-nál és felette érdekesen működik a lapom, cpu-z többet ír ki mint amit beállítok
Itt bios-ban 1.6v-t állítottam be, cpu-z meg 1.616v-t ír, és asszem llc on-nál még többet.
1.6v felett már csak 0,05v-s lépésekben lehet állítani.#10170: frankó, de nekem a kártya hátuljáról kellene kép
Röviden és érthetően megpróbálom elmagyarázni miért van szükség multiméterre. (azon kívül hogy megméred a gpu és mem. feszeket)
A gpu-nak és memóriának 1-1 IC állítja elő a feszültséget. Azon általában van egy FB láb, annak az ellenállását (ohm) kell megmérni, és az ahhoz a lábhoz tartozó ellenállást (azt a pici szart amiből olyan sok van a kártyán) kell megkeresni. Azt pedig úgy tudod hogy a multiméter fekete vezetékét leföldeled (a kártya egy fém részéhez teszed), a pirosat meg az IC FB lábára. Na de melyik az? Ha tudnám milyen IC van a kártyán, tudnék rá válaszolni
Na mindegy, tegyük fel hogy megvan az FB ellenállása (ohm), akkor neked egy olyan ellenállást kell keresned, aminek egyik végén ugyanannyit mérsz mint az FB-n, a másik végén pedig 0-t. Na azt kell satíroznod hogy emeld a feszültséget. -
hackeeeee
Jómunkásember
-
barnam_
nagyúr
válasz
lipi67 #10151 üzenetére
Ezek elég korrekt eredmények, nem?
Az a gond a Powercolor-al, hogy nem referencia nyákot használ, így ami a legtöbb kártyára jó vmod erre nem jó. Látatlanba meg nem tudom megmondani melyik ellenállást satírozd. Sőt, kelleni fog egy multiméter is, ellenállást kell majd mérned ha akarsz vmodolni -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lipi67 #10130 üzenetére
Nekem stabilon ahogy használgattam úgy tűnik, hogy 800 a max, talán még pár mhz van benne, de nem akarom határon hajtani. Egyszer próbáltam 810-et, ott nem volt hiba, de 815-ön már volt amikor beállt a kép, amit ugye írtam régebben.
Hát vmennyit azért ér, mert így hogy 4000 helyett 4200, ez átlagosan 5, valahol 10FPS-t jelent játékban.
-
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
lipi67 #10097 üzenetére
gyorsvoltam, megvagyok, de semmi jo...
a proci 495FSB felett már nem stabil, de ez lehet a lap miatt van, mivel 500FSBnél többet nem is tudok neki adni semmilyen feszekkel...500FSBnél meg kb 5 perc után fagyi bármit is csinálok. mehet felőle IBT is vagy akár egy egyszerű mozilla, vagy semmi. csak kifagy
szoval vége
de bőven elég egyenlőre
(#10099) Aggregátor hát sok állítolagot hallottam már. a vodkás fültisztíto az ánuszba is ilyen
-
barnam_
nagyúr
válasz
lipi67 #10076 üzenetére
Üdv,
Valószínűleg félreértettelek, nem olvastam el az összes vga-s post-ot a topicban. Az bizony előfordulhat hogy összeakadnak, ilyenkor valamelyiket be kell zárni. Ha ATT-vel a max amit adni lehet 1.26v, akkor nem nagyon lehet már tovább emelniMarad a hardveres mod. Csinálj nagy felbontású képet a kártyáról (eleje és hátulja), és kiokoskodunk valamit!
1.35-ből 1.27 az 0.08
Azért lett kisebb a fesz, mert normal-on valamiért megemeli az MCH fesz-t ha 1066-on megy a ram
Viszont ha emelek fesz-t, akkor már 1.25v-ról kezdi "számolni".
Ja ahol 1.27-t mértem nem +0.25-t hanem +0.025-t emeltem, úgy ki is jön az 1.27v.(#10077) hackeeeee: meglepődtem az everest-en, 0.01v híján pontosan megadta a ram fesz-t. De volt mikor 0.03-at tévedett...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
RT-vel nem vagyok túl tapasztalt, ATT-ben is ugye katt segített.
Nv karihoz van haver, aki nagyon keni vágja az RT-t,de ATI-val más az egész, csomó minden hiányzik.. :\
Amúgy sztem profillal lehet feljebb lehetne menni CCC-vel, mint 800mhz, bár lehet most mondtam rohadt nagy ökörséget.
-
barnam_
nagyúr
Kíváncsivá tettél, holnap rámérek multiméterrel az MCH és VTT fesz-re.
Aquamark-ot régen próbáltam, akkor még végigment.
Ja meg néztem Hwbot-on, Sandra tesztért nem adnak pontot. Viszont feltöltöttem pár régebbi 3DMark eredményem, egészen jó eredményekért kaptam 0.1 pontot... -
barnam_
nagyúr
Prime-olni nem fogok ilyen feszekkel. Max. 15 percet kell kibírnia amíg megnézem a max OC-t. Ha az alap VTT 1.1v, akkor ma 1.35v-t kapott nálam. Max. 1.45v-t tudok neki adni. Attól még nem lesz baja?
Mch 1.5v-n ment, max. 1.625v-t tudok neki adni. Ha még 10-20 Mhz-t ki tudok belőle hozni, akkor már 5220 Mhz-n menne a proci.
Proci is bír fél órát 1.6-1.65v-al, ugye? -
hackeeeee
Jómunkásember
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest