- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
helkis
veterán
válasz
krammerka #14448 üzenetére
először is bocs, hogy úgy tűnt hogy csak így belepofázok valamibe, nem szokásom, nem ide szántam egyébként a hsz-t, hanem a Athlon II topicba, csak darálow linkjét is követtem
az alapfesz azért lenne célszerű, mert sokan ezt a fajta tuningot kedvelik (a fogyasztás nem növekszik meg drámaian, ellenben a teljesítmény igen), így adott procicsaládról/magról egyrészt körvonalazódna, hogy milyen VID-ekkel vannak, illetve hogy azon mennyit mennek, persze itt is hűtés függvénye az egész, ahogy over is írja..
az 1,5v pedig a max amit még degradálódás nélkül elvisel a deneb mag szvsz..
de itt is nyilván az szab neki határt, hogy mennyire van hűtve, külföldön simán 1,55v-al tolják..én speciel szeretem megkeresni azt a pontot ahol még nem kell sok +feszt adni és ahhoz képest relatív sokat megy a proci.. nálam ez most 4maggal 4030mhz 1,425v-on..
esetleg lehetne egy ilyen szekció is..
e fölött van még egy benchstabil érték, amivel lehet szadulniitt szoktam a max 1,5v-ot alkalmazni..
a validstabilnak meg printscreenstabilnak szvsz nincs értéke...
ps.: egy tuningtáblázat független a tuning mértékétől?
-
válasz
krammerka #14415 üzenetére
igazából a táblázat már meg van,használható,kitötlhető.
lehet kérni ujabb táblázatokat.
majd vhogy beintegrálom a honlapra az amd-t,de lehet készitek egy hasonló honlapot,
ami ugyebár csak amd-s lesz.
amint lesznek eredmények,
meg lesz a hely is ahová az eredményeket lehet feltolni az ftp-n.
hétfőn elméletileg off-os leszek,ugyhogy utána nézek a táblázat frissitéseknek.
ideje lesz egy kis rendet rakni
ugyhogy aki tesztelni kiván ill. van olyan eredménye ami befér oda,addigra szedje össze.
azon kivül hogy publikálni kell a topicban,lesz egy beküldési mód is,
és csak azután kerül fel a táblázatba.a "sokmagositás" jutott most eszembe...
nem lesz külön táblázat 2 és 4 magosból is (mármint amiben aktiválható)
ugy tesztel mindenki ahogy jónak látja,kedvére 2 vs 4 maggal.
annyi megkülönböztetés lesz,hogy amelyikben müxik a +2 mag is,az oda lesz irva a proci nevéhez. ill. a 3-ról 4-re emelhető magszámu prociknál is. -
ZIL
tag
válasz
krammerka #14415 üzenetére
A táblázat asszem már megvan, majd nevezek is ha lessz egy kiegyensúlyozottabb tesztbeállításom. Ez a screenshot csak maximális teljesítmény mérésére szolgált egy másik fórumba (mert ugye vannak akik még midig azt hiszik, hogy a 965BE 140W-ot eszik
).
Másfelől meg a "Valid" tuningeredményeket sem gyűjtöm, semmi értelme olyan beállítások kikísérletezésére tölteni az időt, amin aztán úgysem használható a rendszer....
Üdv -
ZIL
tag
válasz
krammerka #14412 üzenetére
A screenshot Intel Burn teszt Maximum preset futtatása közben készült kb. a 8. percnél. Aztán leállítottam, mer untam, és kellett a gép másra
.
Az everest stabilitási tesztjét reggelire eszi, de ez kemény diónak tűnik (itt több mint 10W-al fogyaszt többet terhelés alatt, mint everesben), szóval úgy döntöttem innentől ezzel tesztelem mindig. -
válasz
krammerka #14192 üzenetére
Üdv!
még eddig nem volt erőm neki fogni,de mivel már akkor is jól gondoltam ( mint mindig
), látom hogy van rá kereslet.
holnap pihi napom lesz meg vasánap is,
megpróbálok alkotni vmit (nem igérek kész honlapot).Mindenkinek:
Viszont kicsit félreolvastátok azt a hozzászólásomat amiben irtam az amd-s lista dolgait. én nem azt irtam hogy belekerül az inteles táblázatba. akkor az már nem lenne inteles táblázat. hanem azt irtam csinálok egy hasonló oldalt és majd oda kerülhetnek fel az eredmények. valamint azt is irtam,hogy majd kitalálok neki egy jó nevet és nyitok egy topicot neki (még ugy sem nyitottam egyet sem
már ideje lesz ) mire elkészül a honlap addigra meg lesz a topic neve is.
egy régebbi hozzászólásomban olvasható,ha ide kerülnének be az amd-s eredmények ill az arról szóló beszélgetés,akkor senki nem tudná mikor hol tart a topic,ill. összefüggéstelenül folytatódhatnak a hsz-ek,vagyis káosz alakulna ki a topicban,ami eddig azért "rendben" ment.
nagyjából ennyi,
és megpróbálom összeszedni magam holnap és nekifogni az amd-s listának.
a lista szerkesztése továbbra is a "mi dolgunk lesz",ugye krammerka....
egyébként nálam is van tervben amd-s teszt,
de az szigoruan hidegben történhet,másképp nem marad meg a portán -
darál0w
Jómunkásember
válasz
krammerka #14198 üzenetére
intelnél tény, h nagyobb a tapasztalat, de AMD féle tuningot is meg lehet simán tanulni...
2008 végefele volt ezelőtt AMDm egy kis ideig. azota nem változott semmit a tuning, szal bennem megmaradt
de látod hackeeenek sosem volt, és simán megy neki is...csupán oliverda féle tuning utmutatot olvsta el. ha elkészül az oldal, vagy akár még most is, olvass bele. szépen leírt mindent.
-
-
Bagira01
veterán
válasz
krammerka #14013 üzenetére
Az se volt semmi. Régen mekkora nagy penge volt az e1000-es meg e2000-es széria, ma meg kakiba se nézik őket
Na mind1, hétvégén visszaugrok az időbe 2 évvel ezelőttre aztán elpasszolom az e2140-et
(az is zavaró lehet, hogy polírozott aztán akit az nem zavar, a levehető ihs ad egy pofont a dolognak, de hát van sziloplaszt a világon
)
-
Bagira01
veterán
válasz
krammerka #13982 üzenetére
Na ja, ha akkor hirdetem ezt akkor biztos elviszik. Bár az is visszatartó tényező lehet k szét van kapva, de vissza lehet ragasztani a kupakot ha vki fosik tőle. Most 8x450-en tesztelgetem, 13 fokkal hűvösebb mint a listás eredmény és ugyan az a hűtő gyengébb ventikkel
Nem nagyon fakadok sírva ha nem viszik el, szinte már családtag, csak azért hirdetem, h megnyugodjak h úgyse kell senkinek
-
lipi67
nagyúr
válasz
krammerka #13909 üzenetére
Itt is vagyok. Nagy eredmény ezzel..neem, de nekem tökéletes. Az UD3R rávert keményen, igaz 80%-ban a droop miat, ez lényegesen többet dooppol. (majd megnézem uazon a feszen is, bár azt TRUE hűtötte..)
Adatok:
e7400
FPO:q922A780
Vid:1,2875
Lap: Giga G31M-ES2L
Hűtés: kaki gyári
ram: 2x1GB Kingston 667-es
[1es opció, vid/bios] -
-
Bagira01
veterán
válasz
krammerka #13814 üzenetére
Én is kíváncsi lennék az új 6 magos amd procikra(főleg a 4 magos 6 magossá moddolható változatokra) Csak hát luxus olyan gépet tartani amit nem használ ki az ember, még ha vmi nagy tuninger lennék akkor talán, de így. Lehet, h tudok szerezni extrém tuninghoz cpu pot-ot igen jó áron(az új árához képest, de még így is drága), de akkor még ott van h mibe hoznám a nitro-t meg akkor kell megint egy emberi konfig amit érdemes húzni
Túl sok a variálás vele, és mire minde összeáll addigra mindíg elmegy a kedvem
-
Bagira01
veterán
válasz
krammerka #13811 üzenetére
Én az utóbbi időbe elég spórolósra vettem a figurát úh azzal nem lenne akkora gond, inkább, hogy gyorsan megunnám, nem használnám ki. Télen meg azért lehet tuningolgatni, 3dmark stb. akkor még kéne egy combosabb vga is. Így a kis e5200-as al elvagyok, nem is igazán néztem itt mint tud, azt tudja amit bzs73 kolléga kitesztelt, 3,6Ghz-nél még nem is piszkáltam feljebb
-
lipi67
nagyúr
válasz
krammerka #13772 üzenetére
hát ami jön az az istennek se megy időszak lesz asszem.
(#13773) subaruwrc
Ne is ezen a távolságon múljon már, nem is gondoltam. Egy IC-s vonattuningot megnéznék, az lenne csak az igazi extrém.
Csiripelnek ez azt a gólyák! (vagy verebek ..-a gólya gyereket hozza- , mind1, madár madár)
(#13774) johniee
Jó nagy cerkád van bakker, tuti nem fehér vagy
Meg is lesném.- elbasztam. Úgy értem a cpu-t!
-
bzs73
őstag
válasz
krammerka #13728 üzenetére
Helo.Ez mint írtam idle állapot.Nem állítgattam még semmit.Terhelve 1.116v,de hát még azt se tudom mi mit csinál.Utána kell ennek még olvasni,hiába nem tartom magam kezdőnek,ami új az új.Ismeretlen,és rá kell jönni mindenre.Viszont mint írtam ez az egyszerű kis biostar lap nagyon jó.Majd a lególcsóbb lap,és nagyon jól sikerült.Azthiszem biostar lessz a kedvenc most már.Bánom így utólag hogy nem próbáltam ki a p45 lapját,pedig sokszor terveztem.Semmi felesleg,humbuk,csicsa,csak ami kell.Jó lap.
-
lipi67
nagyúr
válasz
krammerka #13637 üzenetére
Köszi!
Vid, ahogy Chaser is mondta: 1,2375V(#13638) Chaser: A garit nem arra értem. Ha meghó..hát elásom. Hanem arra, hogy ha eladnám, s kérdeznék, tudja, van-e s mennyi gari rá. Én azt sajnálom, hogy nem télen lett az enyém. Ha megvárom a telet..akkor viszont el kell adnom a q9550-et, luxus lenne.
(#13641) subaruwrc : Fogok!!! Szarrá fogom teszteléni, de ilyenkor hétvégén, ezek az átkozott törpéim nem engednek a géphez...
-
lipi67
nagyúr
válasz
krammerka #13634 üzenetére
Sajnáltam. Félt kimenni, a mutija nagyon beteg. Csak ugye..Kell a pénz..
Csinálj már Nekem légyszi új sort a 3xxx-nek. Minden adatot tudsz, s az első 2 opcióba mehetne az 1,2v-os 4250-es, Max OC-t még ne..
Chaser: Tudod mi a jó benne? Ez kvra nem egyszerü ezzel a lappal! 1,425v-on is tudok úgy elbénázni, hogy 4,4GHz-en se boortol.
Persze, majd tiszta fejjel és ha nem a 2 törpe rohangál..akkor kitapasztalgatom. Az biztos, az eddigi legeslegleglegjobb 3xxx-es procim. (amúgy ez milyen idős? Gari van rá még) -
-
Chaser
legenda
válasz
krammerka #13334 üzenetére
Tudom hogy drop miatt van, csak ugye kitételnek 1.2V-nál +/- 0.01V van, abból hangyaf@sznyival kicsúszok
De ugye bios VID ezt adja, 1.2V-ot meg külön nem csinálnék ha megoldható, pár mhz-cel több lenne, max az én eredményemnek ártok, de nekem így is bőven jó
szerk: További adatok:
GB g31m-es2l
2x512MB 667mhz Corsair value
CM Hyper UC
250W FSP HENE3300
VID: 1.2375V
FPO:Q923B221szerk2: csak hogy minél előbb lássam a listán az 1.35V-ot és max üzemet
-
kulerr
őstag
válasz
krammerka #13316 üzenetére
jaja tudom...én most szerencsés helyzetben vagyok. Rövid időn belül már a 3-ik gépet rakom össze megbízásból, és azokkal kiélem magam egyenlőre. Ha ez nem lenne már tuti vettem valamit a DQ6/E3200 helyére valamit. Első körben egy i3-as volt a láthatáron de mint mondtam jöttek a megkeresések.
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
krammerka #12948 üzenetére
Jó reggelt
Az este nem volt olyan idilli, az éjszaka meg pláne, de már csak 2 nap a héten és szerencsére nappal. Eladni csak akkor fogom mikor fenn lesz a HQ listában az es2l lappal és a nickemmel, remélhetőleg a legtöbb opcióval az első helyen
Alapfeszes tuningban 1értelmű, 1.2375V a VD azt tegyük hozzá, a "szokásos" 1.2875V helyett. 1.2V-on is, 1.35V-on 90%, max FSB kiderül, max OC-t valszeg bukom, mert 1.4V-nál többet úgyse adok neki, de lehet csak 1.35V lesz.
lipi67: Q8200-t 420-as FSB-n néztem ebben az igazi lowend lapban, máshoz meg nem kellett FSB. De amikor el akartam adni 11k-ért amennyiért vettem 2.5év garival bontatlan kellékekkel ez se kellett senkinek, mert boltban éppen 10.5k körül volt
Alapon sincs gond a procival, 0.864V-on tudja az alap 2500mhz-t, szinte termeli az áramot
Eladás majd csak a fentiek után, talán...Jah fenn volt apróban 9.5k-ért, krammerkának még írtam is a 3xxx topikba tegnap, hogy van egy eladó cpu-m ha unatkozik
bzs73: Isten lássa' a fekete lelkemet, eszem ágában se volt tesztelni
1-2 hete már itt állt, gondoltam feldobom apróba aztán elviszik. De "sajnos" nem így lett.
szerk: Lehet nem bírom ki péntekig és tesztelem most, csak ne lennék ilyen kóóómás
-
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
krammerka #12507 üzenetére
így is megy 3700mhzen
(BE procival nemkellene szarakodni...emeled a szorzot, oszt jonapot)
csak mindig megszívom intellel és AMDvel is, mert sose bírom megnézni a végüket...Q8200nél is a lap adta meg magát, meg itt is...
megvárok még egy jo Thubant, aztán visszatérek
-
lipi67
nagyúr
válasz
krammerka #12485 üzenetére
Ne is mondd! Ma du. skiccpauszra csőtollal "tervrajzot kellett csionálnom", hogy gyakoroljam, s a nagybáttyám szóba álljon velem (a család ffi tagjai vagy gépész vagy építész mérnök, én meg csak antiszemita
) Folyt a kva tus , szartam bele. Majd holnap csinálok egy "műszaki rajzot sima m.rajzlapra, oszt' vagy jó neki, vagy legyártom én egy kartondobozból
-Krisét abból csináltam, de elvesztettem a fonalat. Míg nem szedem szét a házat, nem fog menni..
Hűtés: Ez nem is gép, kis finom műszer lesz, a maga (telepakoltva) 30-32kilójával. Hűteni itt kell, a nyár borzasztó. Szar a szoba fekvése, a tökömön is folyik a víz.. Meg, legalább leköt (most ugye nincs tuning), s tudod jól, van miről a figyelmemet is elterelni..Persze indokolatlan, de azt akarom elérni, hogy úgy a proci, a vga, ram, s úgy a hűtés, 20%-os igénybevételnél is kiszolgálja az igényeimet.
(#12486) sz.j: Látom, Te is unatkozol
Milyen hűtésváltás történt?
lizakattila: Látod Te milyen mázlista vagy!!! 1 apósod van, s annak is tudod a nevét (ihatsz). Nekem eddig 3 volt, 1iket se láttam soha (lányaikat se nagyon) , nevüket is homály fedi
Mi a kukimat csinálsz Te azzal a géppel?(#12489) kimi02:
Tudtam!!! KomOi!
-
-
lipi67
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
válasz
krammerka #12186 üzenetére
".. ha lehet,csinálj légyszíves,a táblázatunkba megfelelő feszekkel készült teszteket."
Van két eredmény, egy régi és egy mai, amit ha úgy gondolod feltehetsz a táblázatba.
1,2V +/-0,01V: 1,200V@4428MHz
Max. FSB: 630FSBÉs ráadásként egy másik mai, de nem listás, eredmény:
1,152VV@4293MHz -
sz.j
nagyúr
válasz
Remélem arra is lesz még idő, de most még az új táblázatom "kitöltése" foglal le ... (de ha "bácsizol", akkor nem listás
)
-
kimi02
őstag
válasz
De bezzeg az enyémet nem rakjátok be
Max Oc : E5300@VALID
-
lipi67
nagyúr
válasz
krammerka #12112 üzenetére
Tedd is, nem hülye az a lánygyerek..
(#12114) hackeeeee : Köszi, próbálgatok..Érdekes. Nekem az ATT-t "gyógyította meg" a 9.12-es hotfix, én most a 10.2-t tesztelgetem..megyeget.
(#12118) sz.j: Értelek is meg nem is. Értelek, hogy bosszant, hogy nem tudod, hogy miért jobb, mi a pontos menet (ki tudja..? ), azt is értem, hogy macerás, de..
Nem elég hogy ha csak simán jobb? Ha pl. egy asrockban szarabb lenne, de letisztultan látnád, hogy miért..az jobb lenne? -
bzs73
őstag
válasz
krammerka #12120 üzenetére
Hát igen rá álltunk.Szerintem is a legjobb ár-érték arányú hűtő.Újonnan valamivel 7k felett van,használtan meg 6k-ba mennek.Minden procira jó,kivétel nélkül.Méretre nem egy brutális méretű,halk,és ha nem is csúcs hűtő de nagyon jó.Nekem is gyári hűtőm volt most és gondolkodtam mi legyen.Mondom freezer7 pro,vagy cm tx3,de ezek is 5k körül mozognak és megse közelítik ezt a hűtőt.frostytech teszt.Ez a tesztoldal azért megbízható,és itt is a legjobb 10-be benne van.Szóval jó hűtő,és ami a lényeg hogy ólcsó,ha az ilyen teljesítményű hűtők árát nézzük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PayPal
- iPhone topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OTP Bank topic
- Amazon
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Medence topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest