- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Netfone
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
majd szerzek vmi léghütést,és azzal is megnézem.
vagy veszek vmit,majd meglátom.
lehet veszek Mugen2-t vagy Vendetta2-t
viszont a gyári hütős teszt magáért beszél,bármely oldalról közelitem a dolgot.tudod milyen vagyok,nem annyira az alacsony feszen való stabilitás ami izgat.
a köv héten leállás lesz nálunk és talán hagy a család időt egy komolyabb tesztelésre.rajta leszek az ügyön,hogy legyne ilyen-olyan eredmény.az oldal:
majd irok neki megint privit,mert én nagyon szivesen foglalkoznék a táblázat frissitésével.vhogy ez a topic és a táblázat közel áll hozzám. -
igen, én is ugy érzem,hogy megint sikerült vmi okosságot vennem
amugy még nem állitottam semmit sem a biosban.
csak simán elinditottam a tesztet.
egyébként sztem kb itt van a gyári hűtő hőlelvezető képességének a határa.
ezzel a fesszel kb 40 fokos kellene legyen egy jobb léghütéssel
de azért még feljebb tolom egy kicsit,ha hagyja. -
Csaszykj
aktív tag
Mindjárt rakom befelé, majd jelzek mennyi a VID, és hogy alakulok vele.
Az ismerős ráér amúgy is, holnap este viszem neki a gépét úgyis csak le...
Bár a P5K lapját kipróbálnám szívesen mit tud, de majd ha össze lesz rakva meglátom úgyis, mivel én fogom feltolni benne a procit
Asus lappal még nem volt dolgom, ez lesz az első.
-
Csaszykj
aktív tag
Nem akar több fesszel sem rendesen menni, hétfőn szórakoztam vele 2 órát, mindig leáll az 1es mag Prime & Orthos alatt, néha újraindúl....
Ma jött meg egy E2180 Bagira01-től vettem, szerintem beépítem a gépbe, megnézni mit meg a proci a lapomban, mivel az ismim gépébe holnapra jön meg minden alkatrész, amit pakolok neki össze
-
mennie kell neki,hiszen azért vettem
én nem szerelek semmit sem.
ill. csak akkor ha rá kell rakni a hideget.
azt meg,bármikor szivesen teszem
sarokban szépen elrejtve van a cucc,én pedig könnyedén hozzáférek mindenhez.
végre nem kellett rádugni mindenféle vezetéket,gombokkal való üzemeltetéshez.
rajta van a ki-be kapcs és a reset,amik szépen világitanak.
kezd beállni a paszta a proci alatt,mert már csak 30 fokos a gyári hütővel.remélem lesz időm hétvégén tesztelni a saját gépemet is.
rám férne már egy kis tuning
mostanában mások gépét javitgatom,szerelgetem,bővitgetem. -
én is kiváncsi leszek
másokkal ellentétben,nekem tetszik ez az alaplap.
van egy olyan érzésem,hogy ez kivételesen sokáig lesz nálam.azt azért elmondom,hogy ezeket a lapokat tuningra találták ki,nem minnél nagyobb 24/7 stabilitásra.persze fogok majd olyat is nézni.sajna gyári hütőnél jobb léghütésem még most sincs,és nem is vszinü,hogy csak azért beruházok egy "jobb" léghütésre.
nálam csak a tuningnál kell a jó hütés. más esetben abszolut alapon megy minden (ami bőven elég bármely alkalmazásra ami a gépemen használatban lehet) és ahhoz szimplán jó egy gyári hütő.az alaplap kijelzője a procira jelenleg 33 fokot mutat,ami nagy vszinüséggel helyes,mert minden más progi is ugyanazt mutatja.lesznek majd tesztek,de sajna csak a köv hétvégén.
addig gyüjtöm az infókata minnél jobb eredmény eléréséhez.
-
N-vidi-A
őstag
Persze, csak teszt erejeig volt ugy, de nagyon tetszett ez a 4000mhz az e6750-tol!
most ugynez ki, biosban belottem 1,3v -ot a procinak, elmeletileg ez az alap, de persze cpu-z ben meg everestnel is 1,232 koruli a fesz, es igy prime 95 mar megy tobb mint fel oraja, es terhelve "csak" 50C fokos a proci egy cm hypertx2-vel!
a memok mennek most pont 1066on, olyan 1100ig szerintem elmegyek vele!
-
Zájec
veterán
jól néz ki 1160-n a 4giga
nálad is egy kis MCHcore emelés lehet hogy csodákra lenne képes...
az ET6 arra is jó, hogy mások is lássák a többi feszt...
lehet puskázni , lelesni a másikat, miböl mennyit adott(#3176) akoska07 :: probáld ki , biztos jól esne neki még egy kis támogatás, biztos meglódulna...
1.46v mondjuk.. ventiböl akkor egy kisebb 8cm -t próbálj odadönteni valahogy...
-
ha az alaplapra gondolsz...
szerintem az fog határt szabni a procinak fsb ügyileg.
ne meg az eladási kényszer.
áá nem.
ugy érzem közeledik az alaplap a végső tudásához,a gyári hütésével.
nincs kedvem vizet épiteni rá,pedig biztos sokat dobna az FSB-n
és a stabilitásán magasabb órajelenken.azért egy compressor-os teszt még hátra van,kiváncsi vagyok lesz-e előrelépés.
mert azért valljuk be,a gyári hütő nem kifejezetten tuningra van kitalálva.
lehet hogy az is bünös hogy megállt 610-nél.
azért az is szép eredmény volt a gyári hűtőtől.
folytatva a hangos gondolkodást...
ha igy ment a gyári ventivel akkor az extrém hütés biztos hogy jótékony hatással lesz rá.és itt lép be megint a képbe az alaplap...társ lesz-e a magasab FSB elérésében.
sztem ez vszinüsithető.
engem igencsak zavarna,ha nem tudnám megnézni mennyit tuda proci.
akkor oda is értünk ahonnan elindultunk...eladom az alaplapot.lassan kitesztelem és vágyom az újat,hajt a vérem.
még az is lehet hogy neki ugrok a DDR3-nak.
majd meglátom mi sikeredik. -
bzs73
őstag
Na nem vártam holnapig és levettem a feszeket alapra.
NB:1.10
cpupll:1.50
SB:1.10
Fsb term:1.20
és most megy a prime gond nélkül.Akkor eddig én kicsit túlfeszeltem a lapot.Nem gondoltam volna hogy nb-nek is elég 1.10v-t.Eddig 1.20v alatt nem is volt.Na ez jó.már megint jóészakát csináltál nekem lipi.Nem először.Köszi. -
bzs73
őstag
Én se vagyok semilyen párti.Minden tipusba vannak jobbak meg nemolyan jók csak én asushoz szoktam meg el is vagyok vele.Ezt már írtad egyszer hogy eladod az procit meg lapot aztán mégis maradt.Szerintem akármilyen lapot veszel ha sűrűn cserélgeted a cuccokat benne ram stb ugy is lesz olyan hogy nem fog jól menni valami.UD3 szeriát pedig nagyon istenitik meg hát te is mutattál itt a multkor jó ramkezelést.Na te tudod amugy én is cserélgetek elég sűrűn dolgokat.Sokáig nem huzza nálam se semmi mert szeretem az uj dolgokat én is aztán hol jól jövök ki valamiből hol meg nem mert nem szerti egyik a másikat vagy nem ugy megy ahogy én elképzeltem.Én most azon gondolkodok hogy visszaállok 2x1gb ramra a 2x2gb-rol mert könyebb azért 2x1gb-al,kihasználni meg nem birom a mennyiséget a sebességet meg kibirnám és az meg kevés.Mondjuk ősembertől amit vettem 2x2 Crucial Ballistix 800mhz megy 1140mhz-t 2.1v-on de többet nem így a max fsb-m 570.Szóval valszínű lesz 2x1gb és valami olyan ami megy 1200 körül vagy kicsit felette.
-
bzs73
őstag
Üdv lipi.Megy rendesen ahogy egy jó középkategóriás lapnak menni kell.Szerintem nincs ott nagy külömbség giga és asus közt,inkább kinek melyik a szimpatikus és hát ki mit szokott meg.Nekem asus egyszerűbb és könyebb vele azért is maradtam asusnál,de gigával is elvolnék ugyanígy.
-
winfier
senior tag
huh
és ezek a bordák vannak rajta amit linkeltél vagy a HR-07?
Akkor tényleg lehet, hogy bele botlottál egy antitunig kit team ramba
Mikor csomagolásúak? cpu-z -->SPD
Az is lehet, hogy nem D9GKX chipek vannak rajta.
Nem tok fel menni a team oldalára, de az nem lehet, hogy ezek dark szériás ramok.(nem biztos, hogy vannak a dark szériába 1200MHz-es ramok)
Azokon nem micron chipek vannak. -
winfier
senior tag
Grat
Látom te is kezdesz belejönni
Most nézem, hogy neked is team ramok vannak
Nálam úgy mennek mint a húzat.Mondjuk nem is gyilkolom őket 24/7-re kb. 1,88-1,90V kapnak és eddig a max 2,38V körül volt. 2-4 slotot próbáltad vagy a biosokat végig próbáltad, hogy melyik fekszik a ramnak
(G)MCH Frequency Latch próbáltad 400-on? Nekem eddig meg nem sikerült 2,1V alá menni 1200MHz-en, de ellentétbe mennek 1275MHz-et 2,3V-on Stabilan.
Szerk: Ezek a Zájec féle 1200MHz-es team-ek?
Akkor ezeknek úgy kéne menni mint a húzat 1344MHz stabilak -
azért majd áruld el az árát
ha az 1066 tudja az 1200-t cl4 akkor sztem a tied is tudni fogja.nálunk sincs nyugi.húsvétkor voltunk egerben a várban,sétáltunk,és az asszonynak kibicsaklott a bokája.most itt pihen gipszelt lábbal.
asse tom milyen ez a reaper,rev1 v rev2
na majd megnézem... -
dangerzone
addikt
1,736V...huhh. Az biosból menyni volt? 1,8V?
Azért én már a wolfimnak ennyit nem mertem adni. Mondjuk az én lapomban 1,6 után 1,8V-os beállítási lehetőség van, szóval 1,6V-nál magasabbra ezért nem mertem tenni. Pedig úgy lehet menne 5500-at is.De lehet mennék is egyből új procit venni ....
-
-
Arkar
aktív tag
Szóval süt a Nap
, állítgattam mindent de eddig csak a CPUCLK-nak volt valami minimális haszna (kéreti magát a kicsike) de nem szoktam feladni, hátha! Írkezés meg hétvégén lesz!
-
Arkar
aktív tag
Na én sem tom mit jelent, találtam leírást de nem igazán értem:
- CPUClk0 (Skew) = same as Memory Hole in other BIOS versions, for first memory command cycle
- CPUClk1 (Skew) = same as Memory Hole in other BIOS versions, for second memory command cycle
- ADJUST CHANNEL 0 DRIVE = DRAM drive strength for channel 0
- ADJUST CHANNEL 1 DRIVE = DRAM drive strength for channel 1
- ADJUST ODT Strength = adjust On Die Termination: like other termination, it prevents signal distortion.
- ADJUST SCOMP Strength = Secure Communications Processor: hardware protections against DMA devices that allow it to move the corresponding device drivers from the base layer to less critical parts of the system.
Ránéznél hátha te tudod értelmezni! Nekem ez most magas!
Kösz! -
puttputt
őstag
Hát..., nem tudom. Igazából, a két kép ugye nem egyezik, szóval van egy kis kavarc.
Ezért fogom egy hsz-en belül feltenni ide majd az összeset, kategóriákra bontva, hogy ne legyen kavarodás - táblázaton belül sem, s könnyebb legyen a rendezés.
Annyi fix., hogy 1,250 volt beállítva a biosban, aztán onnan droppolt kb. 0,150-et a 4,124-es eredménynél, majd bekalibrált terhelésre 1.240-re Prime alatt (gondolom).
Az 1.360-as nem Prime-olt meg szintén terhelt+Loadline-olt fesz, de úgy, hogy 1.375 volt a biosban.
Úgyhogy, amit (1.20) látsz, az nem akkora droop+LoadLine, ott már 1.21 volt állítva a BIOS-ban, vagy ilyesmi. Lényeg, hogy más beállítással ment, mint az 1.24, azért "hol ilyen, hol olyan".- Jó az, ha Prime blend? (Azt írta, ez kb. egyformán hat a procira és a ramra, de inkább a ramra...) A high FFT-nél meg azt írogatta, hogy inkább a Ram-ot tépi, procit alig. Ezért nem "erőltettem" annak a futtatását.
-
Arkar
aktív tag
Attam már neki 1,7-et akkor sem ment jobban, a deszka a korlátozó tényező, tegnap ellőtt az F4-gyel előhozam egy + menüt, és azt piszkáltam, ott is a CPUClkSkew 0,1-et de ezt nem tom mit takar, úgy jött ki ez a plussz 5FSB.
Power User mode ez a + menü, erről nincs valami infód? Ha jól tudom neked is van egy MSI-d. -
puttputt
őstag
Tehát, a memteszt..., remélem, megfelel, elég sokat bíbelődtem vele...
Szerintem egyértelműen rendben van, de mi mást várhat az ember az új, bontatlan ramjaitól? Hibákat?
A feszültség 1,8V-n van (nem Auto), biosban állítva.
A teszt közel 1,5 óráig futott, időben.
A tesztelés "rendjét" a "rambazar.hu" alapján állítottam össze.
/Párhuzamosan futó, 3 ablakos; 800-as, mennyiségi teszt./A tesztprogram: Memtest 3.8 (legújabb, elérhető, ingyenes verzió)
-
puttputt
őstag
2 memteszt 200 százalékon??? Milyen memtesztről beszélsz?
Szerintem nem az Everestesről..., kezdem gyanítani.
Most persze manual: 10 (1.8V ram), szépen megy, vagy 2 órája...
Az alatt van vagy 15 rubrika még egy sorban, BIOS-on belül (perf.lev 10), hogy Pull in:...
Enabled vagy Disabled... mondom... "húzzuk be" ezt is ... ,úgyhogy adtam mindegyiknek egy "Enabled"-et... amúgy, halvány gőzöm sincs, hogy mi az, meglesem keresőben... -
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
Ezt próbáltam, pont a memóriaolvasás miatt, de sehogysem jött össze 7,5-ön a boot.
Mindig szórakozott, főleg a vincsi.
A ramot is állítgattam 1,8-1,96-2,1, egyik sem.
Procit 1,20-1,27-ig végigzongoráztam, csak rosszabb lett.
NB fixen 1,36-ot kap.
Lehet, hogy pl. 520-525-tel bejönne, de nem tudom, az a + 20-30fsb jelentene-e javulást, pláne, hogy gyakorlatilag a memóriához menne a prociból a mhz..., sőt, még kevesebben futna a proci.
Mekkora fsb-vel nézzem? Most ugye a 4,03-hoz kell 502, oda kell 535, amivel nem bootol..., tehát menni kéne lejjebb...Neked mit dob a Memteszt?
-
puttputt
őstag
Nem tudom, megérné-e a gyorsítás miatt levennem még a szorzóból, hogy a ramokat feljebb tudjam vinni..., esetleg a proc-fsb-t meg feljebb tolni..., most magas az fsb (504)..., kiszámoltam 6x-oson lenne 667fsb, a mostani sebességhez
... mondjuk, vannak még alternatívák, a 7,5x-es még összejöhetne. (534), a 7x-es már nem hiszem...(572fsb)...melyikkel érdemes?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest