- Google Pixel topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
lipi67 #13544 üzenetére
Ha sokat szeretne vele az ember szorakozni, mint P45-nel, akkor az itt felejtos. En azert valtottam, mert nem voltam elegedett egy P45-os lapommal sem, az UD szeriat egyenes ruheltem. X48-ban meg nem ment a quad, csak a szorzo lock mentes, igy ez tunt realis dontesnek.
LOL, mit fogsz azzal a szegeny cerkaval csinallni, hogy ilyen vegnapookat szansz neki?
-
MPowerPH
félisten
válasz
lipi67 #13540 üzenetére
Jah, nekem nagyon bejott, nem is kellene mar mas. Az elejen kicsit uncsi volt az oc, 1 ora alatt beletanultam, es gond nelkul azt csinalta amit en akarok. Most, hogy kiismertem a lapomat, es van ra mar normalis bios is, tobbet tudok varialni. Clock skew-k, latency-k, strenght-ek sokat hoznak pluszban, amit ha jol sikerul beloni, akkor olyan 0.16v-al is kevesebbet kerhet, de tegnap pl. 4479MHz-t is sikerult LinX stabilla tenni, elotte egybol jott a kekhalal. Szoval nekem mar nem kell mas, veszek meg egy faja ram kittet, mert a mostani sajnos verszegeny a 4GHz-s uncore-hoz, azt meg 1,5 evre megvan a biztos konfig alapom.
(bocs az ekezetekert, telorol irok)
-
MPowerPH
félisten
Kellemes Karácsonyt mindenkinek.
-
MPowerPH
félisten
Igen, de ha a heat-pipe -ban a folyadéknak túl hideg van alul is, akkor megáll a keringés ugye.
Húzott i7, ugye ott van is hőtermelés. Idle-ben 3-7 fok között voltak a magok. Kicsit vártam vele, és hirtelen elkezdtek emelkedni, szépen egyenletesen.
Egyszerűen nem értem a dolgot, ilyennel még nem találkoztam.
Ajj, pedig de jól szaladgált a VGA ebben a jó hidegben.
MX3 -as paszta van a procin, kizártnak tartom, hogy azzal lenne a gond, főleg hogy ugye mikor elkezd emelkedni a hőmérséklet, akkor ott vannak azért a +70C -k.akoska07: Nálam a lap kiírja a mínuszt. Proci nem ment bele, biosban 3C -t írt a hőmérő, a lap chipset-je viszont igen.
Mindjárt hazaérek, és kipróbálom így. -5 lehet kint, több nem. Kíváncsi leszek.
-
MPowerPH
félisten
válasz
lizakattila #9028 üzenetére
Nem, paszta az biztos nem, ahogy akoska07 is mondja, arra csak extrém hűtésnél kell odafigyelni.
sz.j: Azt nem tudom, hogy -8C -ben müxik -e, de én is erre gondoltam. Csak érdekes, mert anno a GeminII -22C -ben rinyálás nélkül vitte a procit.
Majd most kipróbálom a -8C -t is, kiderül. De ha ez van, a 16k -s hűtőmet bedobom a kazánba. -
MPowerPH
félisten
Szevasztok!
Valaki nagyon nem akarja, hogy tuningoljak. Érthetetlen a helyzet. Gépet szépen kiteszem erkélyre, és a következő a tünet. Egy ideig szépek a hőfokok a procinál, majd utána mikor kezd teljesen lehűlni, elkezd emelkedni a hőfok. 5 perc alatt, idle -ben felmegy 90C -g is a végén, ha megvárom... Ilyenkor gép behoz, és hűtő tövét hajszárítóval melegít kicsit, akkor megjavul. Mi adhatja meg magát?
Ilyennel még nem találkoztam, pedig már a Hyper 6+, Ninja, GeminII, Mugen 2 -nél is ezt csináltam, és minden rendben volt.
-
MPowerPH
félisten
Már most -10C van.
Alakul a dolog. Még telepítek egy XP -t 3DMark06 -ra, meg akkor azon fogok Prime -olni is, hátha azon könnyebben megy majd.
-
MPowerPH
félisten
Pálesz?
Hol, mikor?
Nekem van otthon 14 éves hazai bodza, igaz csak 4,5l, de az eddigi legfinomabb.
Sorry, annyi volt, már csak 3 üveggel van.
-
MPowerPH
félisten
"Szia! Te mikor kolbászolsz majd át a tuningosba 1 -1 eredménnyel?
"
Szeva.
Hát, mostanság rám jár a rúd, elég komoly magánügyi problémáim vannak.
Mindig a nők...
Nehéz időszak ez, lassan már azt mondom nem kell egyik se, jó lesz nekem kicsit egyedül.
Ma majd szállítom én is az eredményeket, csak kedvet kell vennem. A szokásos dolgokon kívül csak egy everest kell a háttérbe, ugye? -
MPowerPH
félisten
Ezt nem hiszem el.
Tegnap este elindítottam a 3,6GHz -s tesztet, mondom addig kicsit ledőlök.
Hát, valamikor hajnalban ébredtem, gép újraindult, azt nem tom mikor.
Kicsit fáradt voltam. De néztem 4GHz -t is, 1,136v -n hibázott 1 mag 10 min. után. Mivel most ismerkedek a lappal, így még nem írom le. Sok dolognak még utána kell járnom.
Csak az idegesít, hogy néhol nincsenek köztes fesz értékek, egy lépcső mindig kimarad.
-
MPowerPH
félisten
Most rámegyek 3.6GHz -re, ez is alul fesz lesz tulképpen, VID -hez képest.
-
MPowerPH
félisten
Csátok. sz.j -nek milyen új procija van?
Atya úr isten. bzs73, szerezz már egy P35 -ös lapot, mert úgy lehetne jól összehasonlítani a 2 procit.
-
MPowerPH
félisten
Most egy napig nem leszek, de szombat este tervben van egy erősebb tuning, csak ki kellene pihennem magam.
Prociban nagyon sok van.lipi67:V10 felejtős, láttam teszteket, ugye ez peltier -es, ahhoz képest az erősebb léghűtők is megverik.
Nem éri meg, hiába jól néz ki.
-
MPowerPH
félisten
Nah, egyenlőre ennyin beton stabil, a nagy meleg ellenére is.
-
MPowerPH
félisten
Egyenlőre két fusztráló dolog van.
0,896v és 0,912v között tudom csak állítani a feszt, nincs köztes érték, pedig ott lenne jó.
Másik meg, hogy 30C van a szobában, ami gondolom rendesen visszafogja a procit.
Alapon, 0,912v -n beton stabil. Asszem rá kell állnom arra, hogy bemenjek 0,9v alá. -
MPowerPH
félisten
Nah, megvan a bios is, köszönöm DroiDMester.
Ma piszok meleg van, de azért szépen elkezdek ismerkedni a lappal, de csak alap frekin.
-
MPowerPH
félisten
válasz
DroiDMester #4030 üzenetére
Akkor 1000%, hogy jobb?
Most az F6 -os van fent.
Csak találnám meg a szar pendrive -om.bzs73: Azért nem akarom, mert elég drága.
És azért választottam ezt a lapot, mert állítólag tényleg ebben megy a legjobban a York, nekem most minden v számít.
És majd utána eldöntöm, hogy akarok e i7 -et, vagy nem. De lehet az i5 -re készülök, elválik még.
Kezd betegség lenni, Szilveszter óta ez az 5. lapom, 3. procim, 4. VGA -m. -
MPowerPH
félisten
Jah, egyszer jó lenne kipróbálni.
És utána felrakni WR -re.
És még P35 se kellene, P45 -ben szépen elketyegne.
Ajj, de sajnálom az RE -t.Mindig nézegetem a ház tetején az LCD Poster -t megszokásból, de már nincs ott.
Nem beszélve, a design -ről.
Nah, nem siratom tovább az egereket, majd jönnek a tesztek, amint megbarátkoztam vele.
Bár nem egy bonyolult, ahogy néztem ez se. Ősembertől Corsair Dominator 1066 -os kittet kértem, 2*1GB, de csak a tesztekre. Ugye, nem mind1, hogy mennyi ram van, nehogy véletlen visszafogja. -
MPowerPH
félisten
válasz
DroiDMester #4030 üzenetére
Tapasztalat?
Köszönöm.
Első körben, ez egy tiszta primitív lap az RE -hez képest.
-
MPowerPH
félisten
Megvan az UD3P lapom.
Nemsokára jöhetnek az eredmények, bár előbb ismerkedek a lappal kicsit.
Én kompival agyonvágtam volna, az biztos. Nem -5 volt, hanem +5 az erkélyen.
Egy kompival az a proci tudná a 4,5GHz -t 1,2v alatt is, ezt így borítékolom.
Jó újra tuningosok között.
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz
akoska07 #3875 üzenetére
Nekem volt Giga EP45T Extreme lapom. Hát nem tom, annyira nem jött be. Nem szaladgált benne úgy az E8400 -as, mint az RE -ben.
Lehet tényleg az lesz, hogy UD3R -t veszek. Jó lenne a Biostar, anno tudtam volna venni apróból is, de akkor még nem akartam cseréni, most meg nincs sehol.Bagira01: Igen, tudtam. De nem erre számítottam, hogy őszinte legyek.
Azt mondod a sima Extreme jobb mint az UD3R?
Engem most már csak érdekel, melyikben megy majd a legjobban, legalacsonyabb feszen a jóféle Yorkom.
Ha meg DDr2, akkor egyből 2*2Gb -t veszek, azzal már nem spórolok.Vagy ezek a 4*1Gb -t is jól kezelik?
-
MPowerPH
félisten
York -hoz mi megy jobban, DDr3 vagy DDr2? Vagy inkább úgy kérdezem, a P45 melyikkel megy jobban?
Nekem úgy rémlik, hogy P45 DDr2, X48 DDr3.
Akkor Giga UD3P vagy R lesz. Esetleg tényleg Biostar, azzal már régen is szemeztem, de nem találtam apróba. -
MPowerPH
félisten
Akkor már megkérdezem, igaz ez DDr2 -es. DFI UT P45 T2RS -ről mi a véleményetek?
-
MPowerPH
félisten
Pedig az lesz. Eltökéltem, hogy quad -om lesz, szerváltam is egy egész jó példányt bzs73 -nak köszönhetően. Simán el tudnám adni, nem arról van szó, procit és a lapot is szerintem vinnék. De ha már van egy jó quad -om, akkor nem downgrade -elek. Inkább megy a lap, akárhogy is a szívemhez nőtt.
-
MPowerPH
félisten
Jah, nekem mondod. Teljesen ledöbbentem ezen.
Eszembe se jutott utána járni ennek, mert úgy gondoltam, hogy egy ilyen lap azért nem csinál ilyen disznóságokat.
Megint csalódtam egyet az Asus -ban, attól függetlenül, hogy az E8400 -asomat nagyon stabilan vitte 550MHz FSB fölött is. -
MPowerPH
félisten
Ez halott, 3600MHz -en se stabil már, az meg 8,5*424.
Hát, ha ezt nem bírja, akkor itt biza kukázás lesz. Nem is értem, egyik legdrágább S775 -ös lap, ha nem a legdrágább, és York -ot nem lehet benne használni.
És még rámerik írni, hogy quad core támogatás.
QX -re biztos jó az RE, mert mondom, alacsony FSB -n jól viszi a procit, meg lett volna a 3600MHz 1.056v -n simán.Mondjuk egy dolog szól mellette, Wolfdale -re magas FSB -n nagyon jó, azt meg kell hagyni.
Jah, ha már itt van a DDR3 -om, akkor nem lépek vissza DDR2 -re.
Bár az is meggondolandó.
bzs73: Előtte ki lettek tesztelve, alapból most olyan BIOS van fent, ami quad -ra nagyon jó. Azért elkeserítő, mert a 424MHz -s FSB az semmire se jó.
-
MPowerPH
félisten
Persze, próbáltam. De semmi változás, 424MHz -nél is instabil. Prime szépen menne 3600MHz -en 1.056V -vel, egy darabig fut is, aztán kilép a Prime hibajelentéssel.
Egyértelműen a lap a ludas, pedig szép alacsony feszen vinné, ha bírná az FSB -vel.
Nah, mi a legjobb York tuninglap, ami lehetőleg már DDR3 -as?
-
MPowerPH
félisten
Estém ráment, semmi eredmény. Türelmes ember vagyok, de ez kezd sok lenni.
Ajj de szuper.
Én meg itt eltoltam rá vagy 4 órát, és nem értettem hol hibázok. Nah, most akkor már értem, hogy a ménkű csapna bele.
-
MPowerPH
félisten
Hú srácok, nagy falba ütköztem.
RE 420MHz FSB fölött halott, 3800MHz -en már a Win se tölt be 8,5*450 -en.
Próbáltam alacsonyabb szorzóval, 7*500MHz, úgy se tölt be a Win. Valami ötlet? Mert ilyet még talán csak a DFI lapnál tapasztaltam utoljára, de még ott is eljutott az asztalig, csak nem volt stabil.
Csak nehogy abba a helyzetbe kerüljek, hogy a lap és a proci között kelljen választanom.
-
MPowerPH
félisten
MX2 nekem nem hozott semmilyen javulást.
Én a Mugen2 -höz kapott pasztát használom, ugyan azt tudja ezzel, mint az MX2 -vel. Csak kár hogy most elfogyott, pedig nagyon jó állagú volt. Valamit a Scythe is beújíthatott.
Grat a 4Ghz -hez.
P35 -ben 1,128v alatt lennél, nem kicsit.
P35 -öt 4,5Ghz környékén érte be az RE -m.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Bagira01 #3794 üzenetére
Hehh...
Jók a kilátások. Majd elválik ez is, szépen ha megyek vele felfelé. Nekem is ki kell még tapasztalnom ezt.
bzs73: Jah, menni kell futni, míg nem lesz túl meleg.
lipi67: Nekem most kifejezetten tetszik, hogy az egyik mag már 25C -től mér.
Többi az 35, 35, 38. De abból az egyből tudok következtetni, kb. minden érték egy szinten van.
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
Jah, jó éjt neked is.
Én még próbálkozok, kezd tetszeni a dolog.
Ide is beteszem. -
MPowerPH
félisten
Jah, de ha most is csalódást okoz az RE akkor kirakom az esőre, szélbe, napsütésre. Hátha kicsit megedzi az idő.
Amúgy elégedett vagyok vele....csak jó lenne ha itt robbantana valamit, mert a Wolf -nál annyira nem jeleskedett, csak 4,5Ghz fölött. Talán 4 magosnál kijön a 16 fázis valamilyen szintű előnye, reménykedek.Azért a 3GHz -t próbálgasd 4Ghz -ig, mert oda végül is nem kell nagy hideg, nekem ilyen alacsony feszen már majdnem mindegy is volt, igaz X48...
-
MPowerPH
félisten
Látom megy a téma, csak győzzem olvasni. A procit sajnos én se tudtam mínuszban tesztelni, 5C volt az erkélyen, és egy szobaventilátorral támogattam meg. Sajnos pont lekéstem azt az időt, mikor a -20C -k voltak, pedig akkor szólt volna nagyot.
Amúgy P45 -ben tuti tudnál újat mutatni, X48 gyengébb, főleg alacsony feszen csirke.
P35 rulz, ott megy a legjobban. Nekem az nem jött össze, sajnos ramot is kelett volna szerválnom.
Tényleg egy hátrányod van, az hogy meleg van. Bár megjegyzem, annyira nem melegedős a kicsike, nekem a Mugen 2 elég szépen lehűtötte zárt házban, lásd a 3 órás 4,5GHz@1,28V -s Prime -ot, pedig azt is hőségben csináltam. Elvileg P45 -ben be tudsz menni 1,28v alá is. Meg amit küldtél az is brutál, már agyonverted 1,104v -n a Rampage -emet.Hűtőkamra rulz, XD.
Holnap én is megyek le a szuterinba, ott csak 18C van, megnézem mit tud a 4 hengeres.
Vizsgáknak vége, átadhatom magam az élvezeteknek. Kiderül, hogy az RE mennyire jó quad alá, eddig vegyes dolgokat hallottam. bzs73 P45 -ös tesztjei jó összehasonlítási alapok lesznek.
-
MPowerPH
félisten
Nah, nem tuningos az idő, de megkezdem a ténykedésem. Kíváncsi vagyok, meddig jutok.
-
MPowerPH
félisten
Szeva!
Tudsz adni nekem egy linket a táblázathoz, meg egy útmutatót, hogy mi kell? Mert nem találom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- TCL LCD és LED TV-k
- iPhone-t használók OFF topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen notebookot vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Sorozatok
- Elden Ring
- További aktív témák...
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest