Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Újévi fogadalmaink megtartásában segítene az új Amazfit Active Max
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sznorbi2
senior tag
válasz
mitkov77
üzenetére
Köszönöm válaszod!
Nem igazán akar menni ez az OC!Viszont a memo visszaosztási értéket nem tudom. Azt vettem észre, hogy a magfeszt magától állítja ahogyan növeltem az FSB-t, de a fentebb leírt FSB-nél ismét fagyizni ment a gép!
Ha esetleg más prockót tennék bele(például C2D E8XXX) akkor azzal is csak azt a kis FSB emelést engedélyezné?
-
sznorbi2
senior tag
válasz
mitkov77
üzenetére
Ha jól emlékszem: 1.20V-ot mutatott.
Viszont már kikapcsoltam minden takarékossági funkciót(Intel Speedstep Tech. és még vagy két funkciót) a Bios-ban is és ennek ellenére sem tudom fentebb tornázni az FSB-t.
A magfeszt nem is engedi manipulálni 1.20 V felé csak csökkenteni tudom 1.10 V-ra.
A memo. feszt engedi az egekig, de ugye ez a lap 1333MHz-n csak az OC-n tudja hajtani a cuccokat(OC nélkül 1066MHz a max.) és nekem a proc és a memo is 1333MHz-s. Nem ez lehet a bibi?
-
Ruckus
tag
válasz
mitkov77
üzenetére
Mást nem kell beállítanom? Próbáltam az előbb 450-el, kék halál volt, 430-al is. Más értékeken nem kell állítani? Vagy tudok jobbat, írd le nekem légyszíves, hogy a biosban mit állítsak át, gondolok a gyári alap állapotból való kiindulásra.
Köszi előre is. Ha gondolod szóban is tudunk kommunikálni, fel is hívlak, ha adsz elérhetőséget, vagy skypeon...
-
Ruckus
tag
válasz
mitkov77
üzenetére
Mit értesz az alatt, hogy mást ne változtassak? PCIe freky az maradjon százon? Bikázzam fel egyből a max feszre a procit és ha instabil, akkor vennem kell majd vissza belőle gondolom. A memória visszaosztásban majd kellene egy kis útmutatás, pontosan nem értem a lényegét. THX. Egyébként a 3600 az most is stabilan megy, de ha jól gondolom a ramnak is jobban kéne teljesítenie.
-
Ruckus
tag
válasz
mitkov77
üzenetére
CPU-Z szerint 1.272 feszen megy jelenleg 3600-on ugyanúgy,mint ddr2-vel.
A stepping: A
Revision:E0Dram freky:480
fsb:dram 5:6
időzítés: 6.6.6.18Biosban minden auton van, csak a szorzó és fsb van beállítva és a pcie 100-ra. Valamint ki van kapcsolva a procin az energiatakarékos mód, nem vált vissza órajelet.
abban kéne segítség, mit hogyan lehetne a legoptimálisabbra állítani, hogy a proci és a ram is a legjobbat hozza ki magából.
-
Bababobi
csendes tag
válasz
mitkov77
üzenetére
Szia.
Írtátok hogy ne használjam húzva auton, mert terhelésnél felmehet a fesz.Na sikerült fixre 1.45-re beállítanom és megy. Ugye egy 65nm-es kentnél ez nem cink.
viszont beállítottam még két dolgot.
1.Load-Line Calibration-Enabled-re állítottam
2.NB-Voltage 1.40-re állítottamEzek pontosan micsodák? Tutorialt néztem és ott belőtték.
köszönöm. -
válasz
mitkov77
üzenetére
Igen, az AUTO fesz mindenképpen kerülendő az általad leírtak miatt. Ki tudja mennyit ad a deszka a procinak.
Javasolt a kollégának megnézni, hogy mi lehet a probléma, mivel azért nem jellemző a Kentekre, hogy 1.5V fölött viszik a 3.2GHz-et. Persze lehet, egy antituning példányt fogott ki. Jó lenne látni egy idle és stress load alatti CPU-Z ablakot azzal az AUTO fesszel, meg egy screenshotot Aida-ról a VCore miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4088
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 4070 Ti Super 16GB Zalman T3 Plus 750W
- Apple iPhone 7 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / akku :84%
- Dell Latitude 7470 14" QHD IPS touch, i5 6300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest