Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mitkov77
aktív tag
válasz
sznorbi2
üzenetére
Megnéztem a biost és nem állítható a cpu feszültség, ezért amennyi kijön az alapbeállításnál annyi marad. A memória biztosan nem lehet a gáz, mert az 1333 MHz-et elvileg csak OC-val éri el. Alapból a memória szorzója követi az FSB-t. 333*7 az alap beállítás 2.33 GHZ. Próbáld 350 MHz -el, de a ramot oszd vissza, megy fagyás nélkül, akkor mehetsz 375MHz. De a memet akkor is oszd vissza. Lehet, h a a feszültséget utána követi, ha nem akkor IJ, marad az alap.

-
mitkov77
aktív tag
válasz
Toto2000
üzenetére
Minden meglehet. Processzor, és processzor között rengeteg a különbség. Van kér procim, I5-760, és i7-860. Az i5 minden nehézség nélkül alul feszelve megy 180 MHz blck. Az i7 még csúcs fessszel sem. Itt jöhetne be a HT, de nem mert úgy is próbáltam, sőt jelenleg is HT nélkül üzemel, mert lényegesen jobbak a mutatói, mint 8 szálon. Vannak sajnos anti-tuning procik. Azt tudod még csinálni, hogy típus azonosító alapján keresel procit. Olvass utána melyek azok a pontos típusok, amiket jól tudtak tuningolni, mert a tuningolhatók között is van jobban tuningolható, pl. az E8400 procim E0-volt, alulfeszelve is jól teljesített, illetve alapfesszel 3,6GHz. De 4 GHz főlé sosem akart menni, míg vannak akik 4,5 GHz és alapfesszel üzemeltetik...

-
mitkov77
aktív tag
válasz
Ruckus
üzenetére
A feszt azért kell emeld minden változtatás nélkül, hogy a hűtés elégnek bizonyul-e a megnövelt hőteljesítmény elvezetésére. Nekem TX3-mam volt. 1,365V-on még elbírta a hőt vezetni, de csak 450 MHz fsb-t tudtam beállítani pl.
A memória szorzóra pedig annyi, hogy mivel az fsb-hez kötött a memória órajele ne küldjünk rá nagyobb órajelet, mint amit elbír. hiába 1333 MHz, először inkább kevesebb menjen rá. -
mitkov77
aktív tag
válasz
Ruckus
üzenetére
1,365V-ig lehet elméletileg emelni a proci feszültségét.
Ezt tedd meg, de más változtatást ne csinálj. Nézd a magok hőmérsékletét, és a hűtés megfelelőségét. Ha nem megy 60-65°C fölé akkor emelheted az FSB-t. A memória szorzó kövesse, először inkább kisebb legyen, mint nagyobb...
Ha sikerül stabilan 3600 fölé vinni, persze miért ne sikerülne
450 MHz-ig biztosan, mert addig nekem is atom stabil volt. Ahhoz be tudsz lőni 1100-1200 MHz memória busz sebességet...
Innen már apránként tolhatod feljebb, 10-15 FSB-nként. Továbbra is figyelve a maghőmérsékleteket. Prime 95-el teszteld, h mindkét mag megy-e.
500 Mhz FSB lehet kb. a csúcs.... -
mitkov77
aktív tag
válasz
Bababobi
üzenetére
A 60-70°C nem vészes, de az 1,4V feletti feszültség már nem egészséges. Amennyiben nem megy manuálisan 1,4V felett, akkor vedd vissza az FSB-t. Ne használd autón, mert véleményem szerint nem 1,43V-ot nyom neki, hanem magasabb értéket, csak az energiatakarékosság miatt azt látod everestben. Ha nem akarod, h a magok sorban leálljanak kisebb v. gyári beállításokat alkalmazz...
-
mitkov77
aktív tag
válasz
horv.dani88
üzenetére
Igazából semmi különbség nincs, mert a Core 2 dou processzorok alacsony sávszélessége miatt nem tudja kihasználni a memóriát. Az, h 800 MHz, vagy 1333 MHz sem sokat számít, csak programokkal mérhető a különbség.
-
mitkov77
aktív tag
válasz
Süni 1985 F
üzenetére
Póbálr növelni a mem késleltetését. a feszt pedig 1,286V-ra, úgy is el kell induljon.
-
mitkov77
aktív tag
válasz
Süni 1985 F
üzenetére
-
mitkov77
aktív tag
válasz
Süni 1985 F
üzenetére
cpu-z, v everest. stepping címszó alatt.
-
mitkov77
aktív tag
válasz
Süni 1985 F
üzenetére
pám!!! 1,4V? 1,286 az én E0 példányom VID-je. 1,2V-on visz nekem 3,6 GHz-et. Milyen hűtőd van? Nem hiszem, h nagyobb szufla kellene neki, mert kiszáll belőle a füst és akkor már nem műxik tovább

A proci max fesze 1,365V. Nekem 4124-et 1,32V-on visz stabilan. Mi a kódja a procidnak?
Az E0-t lehet jól tuningolni, a többit nem naon.
Új hozzászólás Aktív témák
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678
- GYÁRI TÖLTŐK Macbook Magsafe 1 és 2 Budapest,/MPL/Foxpost
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

450 MHz-ig biztosan, mert addig nekem is atom stabil volt. Ahhoz be tudsz lőni 1100-1200 MHz memória busz sebességet...
) nem alszik.