- iPhone topik
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Google Pixel topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FeRkE
őstag
válasz
FecoGee #9850 üzenetére
Incidens, van egy site-unk ahol UTM-1 Edge ADSL eszkoz van kinn (vagyis van vagy 15 ilyen, de csak ezzel van baj), es nem akar menni a VPN
A Smartcenter serverrel van kapcsolata, policyt is tudok ra tolni, de a VPN meg nem epul fel, konfigja meg ugyanaz mint a tobbinek
A kozponti oldalon semmi nincs a logban ami a hibara utalna, az edge oldalon van de nem mond semmi ertelmeset, amitol okosabbak lennenk. Most jott hozzank egy uj srac aki penge Checkpointbol, de o sem boldogul vele egyenlore
Igazabol azert kinlodtunk vele, mert mar nem megy fel eve lassan, es a mozitol a sarcot azota nem tudjak behajtani, mert a szamlazas a VPN-en megy
Eddig azt hittuk eszkozhiba, rendeltek uj eszkozt, nagy okosan olyat, amit nem lehet kozpontbol menedzselni, de kiderult hogy a tapja meg jo a regihez, igy regit visszakotottek, es feleledt a doboz, csak a tapja volt sz@r.
-
RogerP
csendes tag
válasz
FecoGee #9842 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek a tanácsot, jó ötlet ez a labor felépítés (ilyen szempontból jó látni, hogy ugyanazt a témát három könyv három szisztéma szerint épít fel).
Lehet, hogy csak egy kis idő kell, hogy ülepedjen az ismeret (most egy-egy gyakorló sor kb 70%-át tudom megválaszolni helyesen) és a meglévő irodalom újbóli átolvasása plusz néhány gyakorlósor kitöltése segít.Amint eljutok az ICND2-re való készüléshez, azt hiszem ez a labor szerinti haladás (és esetleg a CCNP-be való beleolvasás) lesz az üdvözítő.
-
Konflikt
addikt
válasz
FecoGee #9807 üzenetére
sztem az lett volna a korrekt lepes, h aki mar beregisztralt, az maradhat. es mondjuk 12.14-tol pedig nincs ingyenes reg, kesz. de ez sztem nem volt szep huzas hogy a meglevoket (akar 2 hetes a reg) igy szivassak, raadasul hozza se fersz es nem is lehet az adatokat exportalni.
lehet mondani h savanyu a szolo (biztos hiszen igyjartam), csak eppen melo ujra osszerakni a projektet es az allapotat egy masik toolban. no mindegy, ennel nagyobb problema ne legyen a keszules soran -
quby
őstag
válasz
FecoGee #9784 üzenetére
Lehet korábbi reg és az más, de már nincs. De nem is látok sehol egy szót sem erröl.
Reggel kaptam egy mélt hogy expired, azóta bárhová kattintok ez fogad.
Csak gondoltam kipróbálomn a módszereset. És eddig bevált. Sok motivációt ad az időterv.
Na mindegy nem offolom vele a topikot. -
kmisi99
addikt
válasz
FecoGee #9730 üzenetére
Nem azok, ha jól tudom 2004 körüliek. Az iskolának pontosan 0 ft ja van bármire is. Egy cég selejtezte le és adta. Ez is valami, még router sincs.
Gyakorlatilag az egész iskolának az ingyenes 5Mbites sulinet van biztosítva ami, sokszor inkább 1Mbit szóval alap dolgokra nincs pénzük.
De azért arra jó volt nekem legalábbis, hogy ha majd eljön a munka ideje tudjam hogy néz ki egy ilyen cucc. Bár nagy gondban nem leszek, a tanárnak is én mutattam meg hogy kell factory restet csinálni mert jelszózva volt. -
kmisi99
addikt
válasz
FecoGee #9723 üzenetére
Gratula! A blogodban gondolom majd dokumentálod.kíváncsi lennék rá.
Egyébként, szerintem ez a kép ebben a fórumban még nem járt. Iroda épület felújításakor megmondták a munkásoknak, hogy minden kábelt ki kell kötni. Szóval a villanyszerelők meg is oldották ahogy azt megtanulták.
-
zsolti.22
senior tag
válasz
FecoGee #9700 üzenetére
Az első videóban tényleg nagyon lassan beszél a CCNA-s videóihoz képest, de a másodiktól már tűrhetőbb.
Nekem nincs bajom a stílusávalAnthony nála pl sokkal lassabb és iszonyat artikulálós, a száját szerintem teljes szélességben használja beszédkor. Na az ő stílusa "idegesítőbb" nekem, mint Keith-é.
-
Windex
tag
válasz
FecoGee #9647 üzenetére
Van jó pár éles hálózatunk, elég nagy mozgástérrel, de tesztelésre tartok 2 virtuális wlc-t pár darab AP-val. Egy CCIE wireless cikk alapján ennek bőven elégnek kell lennie a tanuláshoz.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
FecoGee #9623 üzenetére
Igen, ha valamit gyorsan kell osszedobni mostmar en is unetlab vagy virl-t hasznalok hozza, de ez konstans fut egy szerveren es elvan, enni nem ker, a szerver ugyis ott zugna a ceges rackben, eroforras meg van rajta boven
Igen sajnos nem minden feature supported, de halistennek nagyon kis reszehez kellene az X.
Egyebkent nalunk a CCIE kollega pont ezert ment el most tolunk, mert unatkozott mar itt es nagyobb kihivasra vagyott. O most itthon, de nemzetkozi klienseket supportal
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
FecoGee #9619 üzenetére
Igazabol magamnak osztom be az idomet.
Van bent epitve ccie labor.Volt kollegam csinalta meg a v4-hez, de ami hasznalhato v5-hoz belole, azt elkannibalizaltam a sajat v5 laboromhoz, es igy azon tudok gyakorolni.
22 CSR1000V + 2x3750(provided by tusi)+2x3560 az INE v5 workbooknak megfeleloen osszekotve.
A fonok meg ugy van vele, hogy ameddig a munka el van vegezve idoben, es az ugyfel elgedett, addig nyugodtan tanulhatok
Most ugy nez ki a munkahetem, hogy:
1 nap kulso ugyfelnel ucsorgok (es agypusztito munkat vegzek, amire egy 1. eves fosulist kellene alkalmazni tizedannyiert amennyit en kerek, de az a kulso ugyfelnek nem jo, igy fizet tobbet...)
3 nap standard munka
1 nap tanulas
+ amikor jonnek change-ek akkor azok, illetve ejszakai keszenlet 4-5 hetente 1 het. -
Cyber_Bird
senior tag
válasz
FecoGee #9607 üzenetére
Koszi, en is ugy erzem hogy nagy faba vagtam a fejszemet, de ha minden jol megy akkor 1 teljes munkanapot tanulasnak tudok majd szentelni minden heten. (plusz a szombat)
Eddig csak ilyen lopott felorakban tanultam meg szombatonkent mikor ravitt a lelek, de rajottem, hogy ebbol igy nem lesz semmi, ugyhogy atalakitottam a tervet.
Mar csak egy study-buddy-t kell talalnom hozza
-
kmisi99
addikt
válasz
FecoGee #9611 üzenetére
Elképesztő akkor, hogy így is mennyit tudsz tanulni. Bár nekem szimplán azért megy nehezen mert világ életemben nem tanultam önszántamból szóval még így 3 hónap után is a teljes szervezetem elutasítja a tanulást, de az majd mellékes majd megszokom, a múlt havi eredményt így is bőven lekörözöm, remélhetőleg egyre többet tudok majd tanulni.
-
kmisi99
addikt
válasz
FecoGee #9609 üzenetére
Lehet mondani, hogy nulláról indulok, de azért mivel már végigolvastam az ICND1 et azért van némi rálátásom+ a konfigurálás része egész jól megy. Mivel nem tehetem meg, hogy otthon "lazsálok" hónapokat miközben tanulok, és nem szakmába illő melót se akarok ezért rendszergazda képzésen vagyok, aminek van annyi előnye, hogy itt is cisco-t tanítanak szóval egy apró extra a tanulásom mellé. Csak gondolom te szokványos munkaidőben dolgozhatsz mondjuk 8-16.00 ig vagy hasonló nekem meg ehhez képest jóval több lenne a szabadidőm mert én max 1-2 ig vagyok iskolában.
-
kmisi99
addikt
válasz
FecoGee #9599 üzenetére
Ez a szint azaz havi 30-40 óra jónak számít CCNA tanulás terén? Én annyira kevésnek érzem aztán tisztára rá stresszelek mikor "semmit nem tanultam ma=1-1,5 óra) Bár az is igaz, hogy még legalább fél évem van hátra amíg tanulhatok, addig csak eljutok a CCNA vizsgáig. Eddig kerek 3 hónap volt az ICND1 részletesebb átolvasása+laborozások+CBT videók. Szóval kissé lassúnak éreztem a tempót.
-
kmisi99
addikt
válasz
FecoGee #9597 üzenetére
Na ez egész hasznos, valamelyest én is hasonlóan tervezem ahogy leírtad, azaz, most végigértem a sima olvasással, és most jön az hogy fejezetenként kijegyzetelem+ áttanulgatom a jegyzetet. Csak ez lesz a legnehezebb része, néha olvasáshoz is 2 óra előkészülős szenvedés kell mert nincs kedvem.
Az evernote jó ötlet, a paymot már használom a videokurzusod óta. Egyébként nagyon hasznos cucc. Legalábbis bűntudatot okoz ha nem teljesítem a kitűzött óraszámot amit nemrég lőttem be havi 60 órára, amit mellékesen most is csak megközelíteni sikerül.
-
válasz
FecoGee #9435 üzenetére
CCNP Wireless-hez szerintem nem elég egy vWLC, mert asszem nem tud local mode-ot csak flexconnectet.
És rendes fizikai AP-k is kellenek, mert abból nincs virtuális. Aztán nem árt egy ISE (ebből jó a virtual).
Aztán olyan WLC is kellene szerintem amin ios-xe fut (pl 3650/3850-be integrált), nem pedig a hagyományos AirOS (2504, 5508, 5520-as WLC-k ezt használják). Elég nagy különbségek vannak a 2 wlc szoftver között. -
crok
Topikgazda
válasz
FecoGee #9407 üzenetére
Valamikor lehet nekiállok majd egy szösszenetnek ebben az ügyben, de az van, hogy alapból két baja van.. új (kevesen ismerik, így nincs ops-ban aki troubleshootolja) és ha rosszul van megírva (vagyis nem gondolnak mindenre) össze-vissza forwardol.. asym routing mindenhol, egy-egy erősebben flappelő linknél a telefónia/telepresence/videoconf megáll mint a szeg.. Vaniliás kólát hova küldjem? : D Kölök koromban ittam ilyet boroskólában, pocsék volt.. : D [Szerk.] Az túlzás, most járunk a PI + LMS kombónál 35 jegynél, 6 nyitott még mindig, van vagy 3 amire fix majd Maintenance release 4-ben lesz (ami lehet nem is lesz.. de ha lesz is még egy év).
-
tusi_
addikt
válasz
FecoGee #9373 üzenetére
Erdekes. Persze nem mind1, hogy mennyi Catalystbol van a tobb ticket. Ertem ugy, hogy 10 ugyfelnek van Nexusa, 100nak meg Catalystje.
En is inkabb Catalyst parti vagyok, de DC be Nexust tennek. Eleg egy szvicsre bejelntkezni es nem kell minden egyes accest kikeresni, bejelntkezni....
En lusta vagyok alapvetoen -
snowboy
csendes tag
válasz
FecoGee #9337 üzenetére
Tehát van a 192.168.5.105-ös szerver aki jelenleg az internetet a 88.151.xx.xx kapcsolaton éri el.
Ha jön egy kérés a 88.151.xx.xx:8080-ra akkor azt rendben forwardolja és érkezik is rá a válasz. Ha a 89.135.xx.xx:8080-ra érkezik akkor is forwardolja a router és látszik is a 192.168.5.105-ön, viszont a válasz nem érkezik meg a klienshez.Szerk: Az átállás utáni megszakadás is problémám volt, de azt a clear ip nat trans * megoldotta, ha erre irányult a kérdés.
-
vadger
tag
válasz
FecoGee #9316 üzenetére
Köszi, ezt nem értettem eddig, azt hittem a 3 CCNP vizsga csak a végén újítja a CCNA-t, ezért a CCNA 3 évén belül le kell tenni mind a 3at. De akkor így már világosabb, köszi.
És te melyik irányt ajánlanád, tudás szélesítés CCNA sec, CCDA, vagy inkább mélyítés, CCNP RS?
-
Methionyl
senior tag
-
tusi_
addikt
válasz
FecoGee #9296 üzenetére
Dehogynem, R/S, DataCenter Switching, Security, WLAN ami hozzam tartozik. A WLAN-t atveszem, de passzolom tovabb, a nexus catalyst ASA dolgokat meg csinalom, amig el nem akadok. 70%-ban BUG, szoval TAC lesz belole. 20%-ban a TAC sem tud vele mit kezdeni, varjunk a kovetkezo releasera. (Majd egyszer kijon, ujabb BUGokkal tele)
-
tusi_
addikt
válasz
FecoGee #9283 üzenetére
Igen, de milyenek legyenek azok a kerdesek.
Ha nem megy egy RADIUS autentikacio es minden port szam stimmel, pingelheto, nincs ACL ami fogja... akkor bejon az, hogy bakker, melyik protokolnak kene mennie. Kb 5 perc alatt kiguglizhato, hogy melyik protokol, miert kell ezt fejbol tudni? Vannak ertelmesebb kerdesek is, amikkel napi szinten talalkozik az ember, azokat kene eroltetni. Nalunk a CCIE Secus kollega nagyokat nyelt, amikor megmutattam neki most a kerdeseket.En meg mindig tartom magam ahhoz, hogy a termek es szolgaltatas minoseg miatt sokan mennek at a sotet oldalra es vesznek mas gyartotol es a penzt be kell hozni valakin. Zsolti ketszer megy vizsgazni es befizet 550€. Ez egy elnemadott cisco BUGhalmaz ara.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
FecoGee #9287 üzenetére
En irtam, javitottak azota.
De en nem fogok licenszet ujitani, marad az esxi + 22 csr1000v,+2x3750 es 2x3560 ha valakit erdekel irok egyszer rola leirast magyarul, mert angolbol van rola csillio+1.En most kezdek R&S meg SP technologies fele, egyre jobban eltolodni a docsis iranybol.
-
tusi_
addikt
válasz
FecoGee #9293 üzenetére
Nem az en dontesem volt, cegnel nincs secus kollega, aki a kisebb problemakkal foglalkozik. Ha ISE vagy FirePower van, akkor en is szaladok a kollegakhoz, leven eletemben nem lattam mukodot. (Cisco eseteben mukodorol beszelni lassan egy paradoxon lesz
)
Ha sima ASA NATing, vagy s2s/Anyconnect akkor nekem b..ak oda a Tickettet es is meg is oldom. Tehat nekem meg KELLETT tanulnom, sok valasztasom nem volt. -
zsolti.22
senior tag
válasz
FecoGee #9280 üzenetére
Te, Topikgazdaként még adod alájuk a lovat?
A tapasztalat végső soron az, hogy inkább annak volt most itt esélye, aki a munkájában is találkozik ASA-val, nem csak olvas rólaSzóval ide most kellett vóna a tapasztalat.
Szerk: na meg V1.1 lab manualom volt, szóval nem a legújabb, de újabb 50$-t tudod ki...Az OCG-m viszont 640-554, de még a CCNP könyvekkel együtt vettem 2010-11-ben.
-
Methionyl
senior tag
válasz
FecoGee #9238 üzenetére
Köszönöm a válaszokat mindenkinek
Végül a Controlltraining-et választottam, és okt 30. már mehetek is
Már csak két kérdésem van
1. Vue-n keresztül csináltam mindent, kivan fizetve,számla is van, és ennyi elég is? Úgy értem külön a Controlltraining honlapján kell még valamit csinálni? (lehet túl izgulom már most...)
2. azt írták hogy 140 perc-et kapok, ez reális? -
Cyber_Bird
senior tag
válasz
FecoGee #9238 üzenetére
Budapesten Voltam eddig a Training360-nal, az Alefnel, es a Szamalknal.
Mindegyiknel teljesen korrektek voltak.
Ha magamnak fizetem, VUE-n at, akkor training 360-hoz megyek mert ok vannak legkozelebb hozzam, es nekik vannak a legjobb idopontjaik altalaban.
Ha a ceg fizeti, akkor az Alefhez megyek tobbnyire, mert veluk vagyunk kapcsolatban, de szinten cegtol voltam a Szamalknal is.Szerintem a nagyobb nevekkel nagyon nem tudsz melleloni ilyen dolgoknal.
Szerk.: Termeszetesen nem Feconak ment, hanem Methionyl-nak.
-
denko
senior tag
válasz
FecoGee #9192 üzenetére
Köszön a LINK-et.
Eltettem kedvencekbe egyenlőre.
Egyenlőre Discovery-t kezdtet el. Nem szeretném félbe hagyni.
Azon kivül szedtem sok érdekes cuccot:CBT nuggets
Udemy -nak is van vagy 5 online kurzúsa CISCO-val kapcsolatban.
THE BRYANT ADVANTAGE
Lynda
Ezeknek mind van oktató kurzusaik.
Exploration-t is sikerült találni.Igazából már túl sok anyag van és probálom megérteni melyikből van értelme tanulni/ nézni, mivel ezek szerintem összetesznek 1000 órát. Nyilván sose végeznék vele.
Úgyhogy probálom kiigazódni rajtuk -
quby
őstag
válasz
FecoGee #9158 üzenetére
Ez mekkora...
Bejelentem a kocsit szerelőhöz:
Én: Nezze már meg legyen szives a biztonsági tanúsítványomat, hamarosan lejár. Meg a múltkor szolt a rendőr is hogy hamarosan lejár az egyik security patch-em is. Ha nem cserélem le bevonják a Cert-emet...
Szerelő: Ok hagyd itt a kocsi IP-jét, meg az SSH kulcsát...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest