- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hívószám-hamisítás
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Nokia 8 Sirocco - tudja, honnan fúj a szél
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
W666W
tag
Nem akarok az IPv6 dologba beleszólni, mert nálam okosabb emberek ezt írták..
Bekapcsolva hagyjuk-e az IPv6-ot vagy sem?
Hogy bekapcsolva hagyjuk-e az IPv6 protokollt, az körülbelül olyan világos, mint a vakablak. Az egyértelműen igenlők és ellenzők táborán túl van még számtalan egyéni álláspont is. Azt hiszem, jobb lesz, ha idézem a szakértők véleményét Marsan cikkéből:
Tim LeMaster, a Juniper szövetségi csoportjának vezető rendszermérnöke szerint:
“Ha valahol még nincsenek felkészülve az IPv6-ra, a legokosabb nem engedélyezni a hálózaton,” mondja LeMaster. “Viszont képtelenség lenne minden IPv6-os forgalmat blokkolni az elkövetkező öt évben. Csak a szükséges intézkedések meghozataláig kell letiltani és amíg ki nem ismerik a veszélyeit.”
Lisa Donnan, aki a Command Information-nél a fejlett műszaki megoldások részleg alelnöke, kissé más véleményen van:
“Nem szoktuk ajánlani az IPv6 forgalom blokkolását, inkább azt tanácsoljuk, hogy tartsanak felülvizsgálatot és derítsék ki, pontosan hány IPv6-os eszközt és programot használnak a hálózaton. Ha folyik IPv6-os forgalom, akkor tervet kell készíteni hozzá, betanító oktatásokat kell tartani és alkalmazni kell a technikát.”
Sheila Frankel, a Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Intézet (NIST) számítógépbiztonsági részlegének számítógéptudósa köztes álláspontra helyezkedik:
“A vállalatoknak mindössze azt a minimális szintű IPv6-os szaktudást kell megszerezniük, amivel megvédhetik magukat a támadásoktól. A másik teendőjük az, hogy a külső, tehát a vállalati tűzfalakon kívül eső szervereiken engedélyezniük kell az IPv6-ot, így egyrészt az ilyen hálózati címmel rendelkező ázsiai ügyfeleik is kapcsolódhatnak a szervereikhez, másrészt saját szakembereik megszerezhetik a kellő szaktudást az IPv6 technikában. Ez lenne a folyamat első lépése.”
Frankel így folytatja:
“Az IPv6 közeleg. Struccpolitika helyett érdemesebb szembenézni a problémával és meghozni azokat a szükséges döntéseket, amelyek folytán a lehető legbiztonságosabban használható.”
Amikor olyan számítógépek kezdtek érkezni hozzám, amelyekben az IPv6 be volt kapcsolva, én rögtön kikapcsoltam a protokollt. Alapelvem azt volt, hogy feleslegesen ne adjunk esélyt a támadóknak. Úgy tűnik, a döntésem helyesnek bizonyult, mivel ügyfeleim számítógépei nincsenek kitéve ennek az újfajta visszaélési lehetőségnek.
Ez idő szerint a taktikám legalábbis beválni látszik, bár nem biztos, hogy filozófiám mindenkinél működni fog. A fenti vélemények alapján mindössze annyit állíthatok biztosan, hogy az IPv6-tal elérhető gyorsulás lényeges, valamint azt, hogy cikkem mindenkinek segíthet eldönteni, hogy saját hálózatának, hálózati számítógépeinek melyik megoldás a legmegfelelőbb.
Ez csak egy részlet bövebben itt lehet olvasni Hála LÓri papagáj áldozatos munkájának...
-
blattida
nagyúr
Azért, mert a gyakorlatban még nem használt protokollról van szó. Az egy dolog, hogy már sokan támogatják szoftveres oldalról.
Én nem azt írtam, hogy kapcsold ki.A comodo miatt úgysem tud bejönni semmi ipv6 protokoll mellett, amúgy a valós életben találkoztál már azzal, hogy emiatt nem működött valami a neten vagy bármely hálózaton?
A gyakorlatban szükséged lett volna a támogatásra?A felvetésetek jelenleg elméleti probléma.
-
canniball
nagyúr
-
W666W
tag
Hidd el nem túloztam, és ezzel azt szerettem volna bizonyítani, hogy a pillanatnyi memóhasználata is igen ingazodó, nem akarok most hirtelenjében 14-15 képet berakni de ha gondolod berakok ..az egyik pillanatban a CFP.exe 1,7 mbyte frissítek egyet akkpr 3,5 mbyte frissítek ujra 2 mbyte, és azután meg 5 mbyte..a cmdagent.exe-nél ugyanez van az alapból l 4,7 mbyte de pl amior most írom a reagomat most meg 57mbyte...Ezért is írtam az elözö reagomban azt hoyg furcsa egy szokásai vannak a CIS nek...De tessék, hogy nem tulzok most meg 2,7 mbyte a cfp.exe acmdagent.exe meg 7 mbyte elötte meg ugyanezek az értékek meg 4és 50 mbyte volt és gyakorlatilag semmit sem csinálok csak nyitva a firefox és ezt a reagot írom
Az egészhez annyit, hogy amikor frissíti az adatbázist akkor pillanatnyi idöre felugrik a memófogyasztás akár 100-130 mbyte ra is de a procihasználat az akkor sem vészes
közben ujra frissített
-
-
W666W
tag
azt mint fentebb leírtam már Én csak az AV részét használom / router mögül megy a netem COMODO DNS szerver beállítva /
csak a CFP.exe megy semmi több és 2,780 és 2, 980 mbyte a memoria fogyasztás alapon..ha teljes vizsgálat megy akkor meg 9,5 és 12,7 mbyte között van a memóriafogyasztás -
W666W
tag
TE is hidd el a feladatkezelöben néztem meg a memóriafogyasztást alapból 2,7 Mbyte a "zabálása" a CFP.exe-nek ..Mikor meg megy a teljes számítógép átvizsgálása akkor meg "brutális " 7 mbyte ...nem viccelek ennyit mutat a feladatkezelö, de lelopom a képet azt berakom ide...de mint írtam Én csak a víruskeresö részt használom Router mögül, és semmi CIS tüzfalat nem használok...
Kiváncsiságból felraktam egy COMPAQ ARMADA E 500-as gépre is ez egy PIII 650 mhz és 256 Mbyte rammal ellátott gép és ott sincs semmi fennakadás ez idáig De ott még tesztelgetem egy kicsit...
ÜDV Laci...
-
BigManus
addikt
Nos nekem egy Fujitsu Siemens Amilo gépem van, 512 rammal, 1.8-as AMD processzorral.
A CIS a legerősebb szintre van állítva, minden védelem maximumon.
Semmiféle hibát nem tapasztaltam.
Ha a gép folyamatosan be van kapcsolva, nem is veszem észre, hogy frissít.
Ha kikapcsolom a gépet és 1-2 nap múlva kapcsolom be akkor hosszabban frissít ugyan és a proci is pörög, de max 3-4 percig, ameddig a frissítés tart.
Utána viszont visszaáll minden, semmi terhelést nem okoz a CIS.
Az a 3-4 perc meg kibírható véleményem szerint. -
W666W
tag
Most például onnan vettem észre hogy frissített 3.13-ra hogy neteztem normálisan híreket olvasgattam , meg torrenteztem aztán egyszer csak felugrott egy ablak , hogy ÚJ frissítés van a CIS-hez akarom-e telepíteni...Igennel válaszoltam, és folytattam a neten a Hírek olvasását meg a frissítés alatt ment a torrent..Aztán eletelt valamennyi idö nem számoltam mennyi, de felugrott egy ablak hogy ujra kell inditíni a rendszert...Ujraindítottam és azóta a 3.13-as build van fennt...
nem egy atomerömüvem van 4000+ os X2 -es AMD procim van ATI HD 4350 videókarim
és WIN 7 RTM-et használok ami március 10 én vagy mikor jár le...semmi extrám nincs a netem meg 8mbit - es ..Én mindig csodálkozva olvasom , hogy milyen hibákat produkál a CIS nekem még ezekböl egyik sem jelentkezett..Egyedül csak a vírusadatbázis frissítésnél 30 % on egy kicsit idözött de továbbment ..De komolyabban semmi nem történt ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Autós topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Nintendo Switch
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest