- Google Pixel topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dooz3r
csendes tag
Műkődik win7 alatt ?
-
Arki
tag
Kép csatolva a fájlról, CIS akció közben, most ő győzött az AV-k felett:
-
Arki
tag
[Translations mappába kitömörítendő] - progi magyarítás, Miscellaneous fül>Settings>Language>Magyar kiválasztása (indítsátok újra a CISt).
[Azt hiszem a telepítő beolvassa, ha kitömöríted mellé] - telepítő magyarítás.
A mostani CIS frankóbban tud védeni a férgek ellen, mint a vírusirtók, ehhez tesztem is van egy 0-day darabbal (ugyanazon fájl elemezése, egyetlen víruskereső sem találta meg a kártevőt):
Virustotal eredményekKevés az időm mostanában, mert sok a suli és a meló, legtöbbször a hivatalos fórum magyar szekciójába nézek be.
-
blattida
nagyúr
A következő verzió a 3.10-es lesz, s mivel nyelvi fájlok is változnak benne, ezért magyarul még nem fog tudni, mert még mi(fordítók) sem kaptuk meg őket...Ez van, srácok...
-
blattida
nagyúr
Szasz L7wy!
Jelenleg nincs ilyen funkciója, viszont a négyesben már lesz.
Bemásolom ide a Fórumukról származó infót:V4 will have Three layer protection function feature:
1. Prevention -First Layer
、 Firewall
、 D+
、 Real time buffer overflow prevention
、 Suspicious Behavior Blocker
、 Sandboxing
2. Detection – Second Layers
、 Real time Virus detection + BOClean (Real time Anti malware detection)
、 Offline Anti-Virus Detection + malware detection
、 Signature DB update every 30 minutes
、 Advance Heuristic scan
、 On Line Suspicious Analysis (CIMA) support
3. Cure – Third Layer
Time machine
RecoveryUsability
1. Friendly GUI improvement in
、 Summary information
、 Warning message
、 Treatcast reference for unknown behavior
、 Build in white list for D+ for less popup
2. Thoughtful message in
、 Anti-Virus
、 Firewall
、 D+
3. Multiple Language GUI SkinEzeknek a nagy része, természetesen, már benne van a csomagban...
-
L7wy
őstag
Helló Blattida
Érdekelne h CISben van valami ami védi a webforgalmat? Ilyen webguard félére gondolok... -
TIT
veterán
A Comodonak mennyire megbízható a vírusírtó része mondjuk avirához vagy kasperskyhez,nodhoz képest?
-
Andris_2
aktív tag
Sziasztok!
Rootkit védelem van a Comodo-ban?
-
BigManus
addikt
válasz
blattida #262 üzenetére
Nos újra telepítettem.
Rögtön eicar, de semmi változás!
Megnéztem a C/Program Files/Comodo/COMODO Internet Security/database mappát.
Mérete: 1.60 KB !!!!!!!!
Most fogom megcsinálni amit írtál, DE!Véleményem szerint egy biztonsági program, amibe ekkora hiba van az erősen kifogásolható!
Rengeteg ember van aki nem olvas fórumokat, azok ezt a hibát erősen beszívják.
Azt hiszik a védelmük megfelelő, viszont ez korántsem biztos...Természetesen más programoknál is fordulhat elő hiba, de nem igazán olvastam még ilyet.
Ezt malőrt én az ingyenesség rovására fogom elkönyvelni. -
blattida
nagyúr
válasz
BigManus #260 üzenetére
Menet közben én is láttam ezt a problémát a felismeréssel, és kiderült, hogy a legfrissebb CIS verzióban megjelent egy bug, ami miatt jóval kisebb lesz az adatbázis, ezért a felismerése is!!
Ha gondolod, telepítsd újra, majd ellenőrizd, hogy az adatbázis mérete meghaladja e a 90MB-ot! Ha nem, a scanners mappában nevezd át a bases.cav-ot, majd a repair mappából másold át az ottani bases.cav-ot. Ezek után indítsd újra a géped és frissítsd az adatbázist.Utána jó lesz!
Az eicar is meghal... -
blattida
nagyúr
válasz
BigManus #260 üzenetére
Attól, hogy letölt valamit, még nem történik semmi. Ha történni szeretne, akkor megfogja. Hol itt a baj? Az, hogy az eicar tesztvírusokra nem jelez, szerintem, nem érdekes, mert nem is tesznek ezek a minták semmit...
A safe surf csak olyan oldalakra jelez, melyek fertőzöttek lehetnek, illetve memória túlcsordulásos védelmet biztosít, ergo, erre a tesztmintára miért jelezne?
Nálam azóta fut a CIS, mióta megjelent az első béta, fertőzésem nem volt, időnként szoktam ellenőrizni más keresőkkel is(avira, kaspersky, mbam), nem találnak semmit.
Különféle vírusmintákon tesztelve sem vallott szégyent, ha pedig olyan mocsadék van, amit az av motor nem ismer, megfogja a D+ modul. Ennyi.
Koránt sem igaz, hogy nagyon gyengén muzsikál, sőt...
De a Te döntésed. -
BigManus
addikt
-
blattida
nagyúr
válasz
BigManus #258 üzenetére
A letöltést engedni is fogja, mert csak az aktivitásra jelez...ezen változtatni fognak a négyes verzióban, mert lesz egy webvédelmi modul is, viselkedéselemzővel, ami az adott oldalra lépéskor vagy a letöltéskor jelezni és blokkolni is fog.
Az eicar-ra általában nem jelez...valódi mintákon próbáld ki, például az antivírus topikból is letölthető csomagokon... -
BigManus
addikt
Sziasztok!
Leteszteltem az internet security-t az eicar test vírussal.
Nem hogy letölteni engedte, de elindítani is!
Most akkor mi van? -
BigManus
addikt
Sziasztok!
A hozzáértőktől kérdezném, hogy hol tudom beállítani, hogy új program indításakor kérdezzen rá, hogy engedélyezem-e?
Nem találtam eddig.
A hivatalos oldal legfrissebb verzióját használom.Előre is köszönöm!
-
blattida
nagyúr
A frissítések tényleg félóránként jönnek, nincs akadozás, elmaradás.
A hónap végén jön a frissebb programverzió, kevesebb fals pozitívval és hibajavításokkal, ráadásul valószínű, hogy a magyar nyelv is debütál, végre...... -
blattida
nagyúr
válasz
Csakénvagyok #248 üzenetére
De, egy kicsit. Ám ha avira, akkor inkább premium...
Andris_2: Majd írd meg a tapasztalataid!
-
Andris_2
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg az AVG Free + Zone Alarm Free-t használok és nincs velük gondom.
Mi a véleményetek, érdemes lenne ezek helyett inkább a Comodo Firewall + Antivirust feltennem? -
blattida
nagyúr
Most már üzemel a körülbelül félóránkénti frissítés. Remélhetőleg tartani is tudják ezt a gyakoriságot.
Nagyjából hónap végén jön ki a következő programfrissítés, hibajavításokkal és újabb adatbázis formátummal, csökkentendő a fals pozitívok számát, amik, szerencsére, már most sem túl gyakoriak... -
Sanya
nagyúr
srácok! a neten lófaszt sem találtam, de a comodo antivírusban hol lehet beállítani, hogy engedje, hogy az xp-hez vagy pistához távoli asztallal lehessen csatlakozni?
cis települt, firewall nélkül. -
blattida
nagyúr
A napi többszöri frissítés már él, holnapra átlépik az 5M-ós adatbázis méretet.
Néhány felhasználónál előfordul némi hálózati lassulás, valamint a cmdagent.exe processzorhasználatának ugrálása, ezeket javítják a következő kiadásban.
A CIMA(online, közvetlen malware analízis) csak a négyes verzióban jelenik meg, csakúgy, mint a sokak által várt vadonat új felhasználói felület, mely mind dizájnjában, mint kezelhetőségben hozza majd az elvártakat. -
Sdi
addikt
Fut simán a 64 bites win7-en.
-
blattida
nagyúr
Jövő héttől, elvileg, életbe lép az óránkénti adatbázis frissítés, már az új, családi formátumban, azaz kevesebb szignatúra kell, így nő a heurisztikus képesség is...
-
blattida
nagyúr
válasz
királyviki #221 üzenetére
Tűzfal/hálózati biztonsági házirend/adott alkalmazás/szerkeszt...
-
királyviki
csendes tag
Közben lett egy másik probléma,aSpybot S&D-t nem engedi ki frissíteni.Hol kell és mit beállítani? Kösz királyviki
-
blattida
nagyúr
válasz
királyviki #218 üzenetére
Ezeket ki kéne engedned, mert a rendszer összetevői és a neten is működnének, főleg a frissítések miatt. De ha blokkolod őket, a rendszer akkor is működni fog.
-
királyviki
csendes tag
A win a CIS-nél mindíg ki akar menni /és ki is megy/ ezek: alg.exe svchost.exe. system hogy tudom megakadályozni,és ha sikerül,nem okoz-e valami problémát?
/az új CIM van fenn/ Kösz: királyviki -
blattida
nagyúr
Titkosítja a wifi hálózatot a kiszolgáló és a géped között, függetlenül attól, hogy egyébként védett e vagy sem. Más nem férhet hozzá a hálózatod forgalmához és adataidhoz.
Otthonra nem fontos, akkor hasznos, ha sok nyilvános helyen használnád a netet vagy a helyi wifi hálózatot! Semmi másban nem tér el az ingyenes verziótól, csak plusz támogatást kapsz, nem csak emailben, hanem telefonon is, ráadásul távsegítséget nyújtanak vírusfertőzés esetén is az eltávolításban és a helyreállításban is... -
Tosee
őstag
válasz
Biga Csiga #213 üzenetére
Nálam is, de azért köszi a tippet!
-
Biga Csiga
csendes tag
Start menü -> Beállítások -> Vezérlőpult -> Felügyeleti eszközök -> Szolgáltatások -> COMODO Internet Security -re jobb klikk -> Tulajdonságok -> Bejelentkezés fül -> A szolgáltatás együttműködhet az Asztallal ( kipipálod ) -> OK -> Restart.
Legalábbis nálam így van beállítva és nincs semmi ikon megjelenési problémám. -
Tosee
őstag
Futtatás -> msconfig -> Automatikus indítás fül
Ezt már néztem, és szerepel a listán! Sőt a szolgáltatásoknál (services.msc) is néztem, ott is szerepel a listán, ami szintén automatikus indításra van állítva!ha igen, akkor jobb gomb a tálcára -> tulajdonságok -> értesítési terület fül -> testreszabás -> itt kikeresed a comodo-t.
itt a kis legördülő menüből a Megjelenítés opciót kéne választanodEzzel is próbálkoztam, de olyankor csak a régebbi elemeknél szerepel! Ha átrakom megjelenítésre akkor (mivel nem aktuális) így nem is jeleníti meg! Ha viszont megnyitom a felhasználói felületét akkor azonnal átrakja az aktuális-hoz, majd megjelenik az ikon az óra mellett is, és úgy már be tudom állítani, de ez nem változtat a helyzeten ugyanis erre állítottam a telepítéskor...
Azért köszi!
-
-
Tosee
őstag
Az miért lehet, hogy a win betöltődésekor a tálcán (legtöbbször) nem jelenik meg, a comodo ikonja a tálcán (óra mellet)? Feladatkezelőben fut, és a szolgáltatások között is! Ha viszont elindítom a comodo-t a start menüből, akkor egyből megjelenik az ikon!
Win: Vista Ultimate 64bit
comodo ver.: 3.9.95478.509 -
kp78
addikt
Most este jött még az 509-es frissítés is (magyar nyelv nélkül)
-
Spidee
senior tag
Sziasztok!
Wifi security van a free CIS-ben?
-
sinick
senior tag
válasz
blattida #201 üzenetére
Akkor benéztem, mert nekem ez így működött:
1. Frissített az update 3.9...507-re.Restart
2. Letöltöttem a nyelvi fájlokat, beásoltam őket a megfelelő (létre kellett hozni) mappába. Úkjraindítottam a CIS (systray-en bezár, majd start menüből start)
3. Nyelv szinten nem történt semmi, továbbra is angol maradt.
4. Egyszer csak - fél 12 körül - frissített az update 3.9...508-ra. Restart
5. És látom, hogy legalul ott figyel a "Magyar". Persze az csak ma reggel tünt fel, hogy nincs ott mindenféle "by Comodo" meg "by Community" tag. Valszeg a 2-ben bemásolt cuccot most tudta betölteni (???)
6. Akkor örültem, már annyira nem örüllök.Hajcsatok fiúk, hajcsatok!
-
kp78
addikt
Nekem ma reggel frissített magától 3.9.81003.508-ra, de valóban nincs benne magyar nyelv.
De majd csak megjön az is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged