- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
Demolator
tag
elviekben nincs tűzfalam se víruskeresőm már direkt ezért hacsaknem a windows tűzfala okozhatja-e ezt de lehet be sincs kapcsolva majd megnézem ezt is... de eddíg ADSL-em volt azzal ilyen gondjaim nem voltak és a gépen ilyen progik azóta nem lettek módosítva - köszi a tanácsokat amúgy megnézegetem majd a windowst be van-e kapcsolva a tűzfal
-
Demolator
tag
-
z67
őstag
Különösen jó szívvel ajánlom figyelmedbe az alábbi sorokat:
- szmájli alkalmazásával tudatja üzenete címzettjével, hogy nem tartja képesnek arra, hogy egy megjegyzésről eldöntse, az vicces vagy sem
-
FefeeX
veterán
de azt hogy? ipconfig /release a gépről parancssorban nem a gép belső IPjét fogja resetelni?
Az a másik IP amit mutat a whatismyIP az a routernek osztott IP? (érdekes dolog, mert ugye a router ugyanazon a MAC addressen van mint a gép, mégis más az IP...)
Rájöttem egy dologra, hiába DD-WRT meg 54GL, bár nem néztem mostanában, de úgy emlékszem a kezelt peerek számát feljebb állítottam anno... Hát, ma reggel nem bírta az alapbeállítást sem (utorrent /2 megabit, asszem 750,75,8), mikor beraktam az új torrentet, a másik uploadja 500kB-ról elkezdett csökkenni, míg egy darabig emelkedett a letöltés. Elérte a 60/15 peert asszem, és minden leesett szinte nullára. Beállítottam 200,20,8-ra, és most hasít mint a szemét, már ami a wifin kifér, letöltés 1,7MBps lefelé... Este még megnézem azt a routert, de úgy látom hiába veszek mindenhol profinak bélyegzett routert, messze nem az...
Draken: lényeg a keresés...
nem kell sokat, mész feljebb az oldalon, csak pár hsz-t olvasol át, és teli van linkekkel az előző esetekre, ha eljutsz a "hóemberig", akkor nyert ügyed van
-
tomcsi23
veterán
Ebben lehet valami. Aztán hogy cseréljek ip címet?
Draken: sok oldal van, ahonnan egyszerűen lekorlátozzák az egyenkénti max letöltési sebességet, hogy valamennyire elérhető maradjon a szerver. A lenti (vagy más) ftp-t kellene megnézni, vagy letöltő progiba több helyről több fájlt leszedni, és ott az össz sebességet megnézve. Persze, ettől még lehet, hogy valami bibi van.
-
nova001
senior tag
"de hd csomag esetén jobb a képminőség hdmi csatolással, mint scart mellett." persze gondoltam
akkor mind1 hogy gold dvr vagy simát rendelek ugyan azt a Stb kapom ami scartos (Thomson-féle DCI62)....csak a megállítós dologgal leszek előrébb :S
menyivel rosszab ez gold mint a HD ??? erezhető ? nem akarok hdt mivel csak 4 adás van most jelenleg csak kérdem( most már mind1 ide irom ezt
)
-
CWorm
aktív tag
még nem jeleztem, de csak az ő hibája lehet, mert szakadás előtt még úgy-ahogy normális sebességű volt a net (már amennyire ezt a upc-ről el lehet mondani), utána meg még trágyább lett. a modemet és a routert is újraindítottam, de ugyanaz. úgyis most jár le a hűségem, szerintem lejjebb módosítom a szerződést, mert úgysincs akkora sávszél, mint kéne hogy legyen, de még a minimális 50% sem...
-
BalaNce87
addikt
Igen, nekem chello extrém van még a szerződés szerint. De hát nekem az lenne a nyilvánvaló, hogy mivel az extrém ua mint a silver most (csak a neve más), ezért nekem is kellene, hogy emelkedjen...
Na mindegy, tudtam eddig is, hogy gyíkok!
Most csak 3 megát mér lefelé a speedtest.net, egyre jobb! -
*Ropi*
félisten
Persze, az első dolgom volt. Erre az "oldal nem található" hibát dob...
Az a baj, hogy olyan szinten le van korlátozva, hogy nagyon. Azt tudom, hogy kapcsolatoknál minden automatikusra van belőve, elvileg mennie kéne, mint ahogy régebben ment is. Múltkor a céges nyomtató felinstallálása majd' 1 hónapba tellett a rendszergizdáknak, ezért már nem kérjük meg őket, hogy nézzék meg mi lehet a bibi, mert minimum fél évig nem lenne gép.
Mindegy, majd netezik az asztali gépen.
Egyébként MS Forefront Client Security van rajta.
-
*Ropi*
félisten
Köszönöm!
Van egy noti (céges, természetesen agyonkorlátozva), még IE6 van rajta, XP SP2, minimális frissítések, kőkorszak a köbön...
Csak ezen az egy gépen nem csinál semmit ez az oldal, csak annyi jelenik meg egy kiscsajszi fotójának kíséretében, hogy az ön internetkapcsolata pillanatnyilag nem működik. Ezt én is tudom...
Ott a link a modemregisztrációhoz, de rákattintva újra csak ez az oldal jön be.
Ami érdekes, mert régebben működött, még én csiholtam netet rajta. Cache ürítve volt többször is, stb...
-
xabolcs
őstag
-
Apollyon
Korrektor
Áhh, akkor gondolom Te még az utolsó széria Motorolából kaptál, az enyém decemberben lesz 4 éves, de nekem már Webstar van.
Nálad rendesen mennek a LED-ek? Mint írtam, meg többen is észrevették hogy mindig, folyamatosan világít WS LED ahelyett hogy csak akkor villogna/égne ha adatforgalom van... Vagy akkor ez csak egy websztár jelenség?
-
FefeeX
veterán
-
hool
aktív tag
De hagyjuk az általános eseteket, itt vagyok egy konkrét ügyfél én. Nem kell drágábban. Adhatnák annyiért mint az újaknak, nem adják, én meg váltok szolgáltatót. A cég profitszemléletű, ezzel profitot veszít. Ha létezik ilyen mismás, a statisztikákat én akkor is leszarom, szerintem az is lefogja akit a profit érdekel a upcnél.
Na mindegy, leszek új előfizető más cégnél.MOD: Rafi honlap nálam rendszeresen működik, most is.
-
FefeeX
veterán
persze, a mérőszerver sebessége is terheltségtől függ...
Ehj, elolvastam ezt a sok HSZ-t, nálam már beállt 2-300k-ra a net, van hogy 6-700, ami a 2,4 megától még mindig nagyon messze van, de remélem az emberek hamar átállnak az új utorrent kliensre, és akkor gyorsulunk... Nem csak a UPC-sek hanem mindenki, mert csak így lehetünk gyorsabbak...
UDP korlátozást meg úgysem csinál a UPC, mert azzal a skypereket is lenyomja, akik már elég sokan vannak (gyk sokkal többen mint a torrentesek), és ha ők lázadnak az már nagy gáz lesz a genyómókusoknak...
Jó volt az első p2p korlát ami a titkosítás nélkülieket szűrte, mert gyors volt a net is, és a kicsit hozáértőbbeknek jött is az anyag - az agybafőbewarezoló nyomik akik meg nem értenek a dolgokhoz legalább kicsit belassultak... Még ha emberi korlátot tennének bele 200k/50k azt mondanám oké... Nade így...Apropó miért hívja a mikrotorrent az UDP protokollt UTP-nek? Csak mert BNC már rég nincs ált. használatban (nálam a TCP protokoll alatt is UTP volt a kábel), ha jól emléxem annak a max sebessége 10Mbps volt, tehát már a chello Gold-ra se lenne elég... Csak itt összekeverték a protokollt a csatlakozó szabvánnyal...
Valaki megnézné hogy UPC-n bejön-e a raiffeisen honlap? Csak mert nekem ez a lap már vagy 2 hete nem jön be otthonról UPC alól, ami azért valljuk meg elég gáz...
-
Nkboy
senior tag
ha majd sok előfizető lesz a digi szolgáltatónál (és lesz, mert mindenk p2p használó azzal fenyegetőzik, hogy megy át oda
), és a 30/20 helyett gyakran lesz esetleg alig valamivel a valós sebességed 2/2 felett - és ezért nem is reklamálhatsz -, akkor mit fogsz majd mondani?
Ekkor fog eldőlni mit is tud valójában a Digi. Ha nem jön be, a lehetőség adott a váltásra.
-
Apollyon
Korrektor
Bizony benne van a pakliban hogy a "nagy áttérésnek" meglesz majd a "böjtje".
Egyébként a UPC is csak kb november-december körül vezette be ezt az új garantált sebességet, addig náluk is csak ilyen lópikula sebesség volt a biztosan garantált.Annyian meg sztem még jópár évig biztosan nem lesznek a diginél hogy leterheljék a hálózatot. UPC-nél régebben mindenhová ész nélkül kötötték be a netet, sztem többszázezer előfizetőjük van. Bár mondjuk most lehet az elmúlt pár hónapban megcsappanhatott ez a szám, de valszeg nem annyival hogy gondban legyenek.
Amúgy a p2p-t leszámítva nekem is fully megvan a 20/3.
-
Nkboy
senior tag
Oké! De ugye itt felmerül a következő kérdés: Mi fér bele a reális keretbe?
A diginek 2500Ft a 20/10-es internet szolgáltatása. Az UPC-nek 9500Ft? a 20/3-as(nem tudom pontosan mennyi). Háromszor annyi mint a digi, ennyivel jobb is?Január huszadika körül kötik nálunk a digis szerződéseket, akkor majd lesz viszonyítási alapon.
FefeeX Nekem az UPC-vel az 5 év alatt, mióta előfizető vagyok, kb háromszor volt kimaradásom, ebből egy volt ami egy napnál tovább tartott. Most jelenleg a p2p korlát ért el hozzám is (kb két hónapja) amit így vagy úgy de kikerülök.
-
Apollyon
Korrektor
Sőt, megszabadulnak az olyanoktól mint ti, vagy én vagyis szóval mi. (Mint heavy felhasználók, tisztelet a kivételnek is)
Csak így már nem éri majd meg előfizetni a nagyobb csomagokra, úh. szerintem annyira mégsem éri meg.Másrészt meg oké hogy van ok bármiféle felháborodásra, de azt sosem fogom megérteni hogy mért szerencsétlen ügyfélszolgálatosokkal kell kiabálni, amikor ők csak alkalmazottak és semmiféle döntéshozatali joguk nincs a cégnél...
Ez kb ugyanaz mintha visszavinnél egy pólót a ruhaboltba, mert találtál rajta egy lyukat, és kiabálnál az eladóval hogy hogy képzeli meg mekkora szar a termékük...
-
Victorio
aktív tag
Internetes úton szoktam kapni (Díjnet) a számlainfókat.
Ott nem írtak semmit arról, hogy volt nem teljesült számla.
Amióta Díjnetes vagyok nem kapok papír alapú elszámolást.
E-mailt sem küldtek, telefonon sem kerestek.
Pedig amikor pár hónapja az új előfizetésekre akart rábeszélni egy ügynökük akkor még tudták a telefonszámomat is.Ha valakinek nincs a közüzemi számlák bankos beszedésére limit megadva és nem ellenőrzi a számláit forintra pontosan, akkor észre sem veszi, hogy már többet fizet.
Okosan van ez kitalálva. -
-
ImI87
őstag
jajjajjaj......... elnézést, hogy megbántottam szegény UPC-t !
amúgy te tudsz olvasni?
nyílván nem komolyan gondoltam, és írtam is, hogy csak vicceltem. .
Bdanyy: hát mivel 30/20-as netet adnak 3500Ft-ért, ráadásul hűség nélkül (és persze ha nincs ebben semmi kamu, vagy apróbetűs rész.....), akkor kb akinek esze van, az váltani fog, amint teheti. egy chello silver-hez képest fele áron 3x olyan sebesség, ergo 6x olyan jó szolgáltatás. csak ez legyen is, én még mindig egy kicsit szkeptikus vagyok.
ha a digi elterjed rendesen, és nem vezetik be ugyanazt a mocskos üzletpolitikát, mint a upc, akkor a upc-nek addig lesznek előfizetői, amíg le nem járnak a qrva hűségidők (amit persze nem mi akartunk, csak ugye szinte rákényszerítenek tetves "akcióikkal")
én 5 éve vagyok chello-s, emellett van tv meg telefon is, és már tényleg nagyon tele van a tököm velük. volt csomó problémás ügy, meg ezek a hűség lejárta utáni árak, gusztustalan átverések, a buzi "ajándékaik" (ami 2 évig ott szerepel a rendszerükben, és 20K-t ér), és egy vadiúj ügyfél mindent olcsóbban kap mint egy régi, most meg ez a korlátozás. hülyének néznek vagy mi?biztos azért veszek szélessávú internetet, hogy egyszerre 100 youtube videót nézzek, vagy mittudomén.
szal nem csak jókedvemből háborgok, hanem mert már tényleg több okból is rühellem ezeket. és biztosan nem csak én vagyok így ezzel. ennyi..........
ja, és ha azért van a korlátozás, mert annyi az ügyfél (akik nyílván letöltenek, meg igyekeznek kihasználni azt a szolgáltatást, amit megvettek jópénzért), akkor az a saját hibájuk, hogy nem fejlesztik a hálózatot.
ideje lesz már végre, hogy valaki (remélem a digi-nek sikerül) kemény konkurenciát csináljon, különben az eddiginél is pofátlanabbak lesznek. -
Draken
őstag
A modem most nyár végén lett kicserélve scientific atlanta néven fut.
Tegnap délután kezdte el, valamikor tökéletesen megy (mint pl most) valamikor meg nagy nehezen bejön egy két oldal (pl pár órával ezelőtt). Tegnap is így volt kora délután b@szakodott aztán helyre állt. Igazából nem látok különbséget a modemen mikor jól megy minden, és amikor nagyon lassú, szinte be sem jön semmi. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Persze, millió, az is csak egy abszurd dolog volt, amit mondtam.
És most én mire megyek vele? Adott egy P2P program, amit használni sem lehet, nem hogy illegális tartalmat letölteni, vagy terhelni azt a csodás upc hálózatot...Egyenlőre azt is jó lenne tudni, hogy egyáltalán másnál megy-e DC...
-
krystman
őstag
Pedig így van! Ha, hűséged van, és módosítasz felfelé törlődik a hűséged. Én kétszer is rákérdeztem, és a válasz igen volt mind a 2x. Nekem 2009.06.30-al járt volna le a hűségem, így a csomagmódisítással, törlődött a hűség. Mivel a hűségem a 2/1-re vonatkozott, és az új csomagokra már nincs hűség, így automatikusan törlődik. Visszaváltást is megkérdeztem. 2400ft a váltás, vissza, és akkor jelzed amikor akarod, nincs ahoz kötve, hogy csak hó végén vagy elején keljen jelezni. Erre is rákérdeztem. De, megjött a levél is a UPC-től a váltásomról, és ott is írják, hogy hűségnyilatkozat tételéhez nem kötött. Ha, gondold be szkennelem neked.
-
adalbert1
veterán
Hát a TV csomagok szerintem is egy nagy 0-ák... Kb. 5 csatornára lennék kíváncsi, de azokért meg nem fizetek elő valami drága csomagra... Főleg hogy heti 5-6 órát nézném azt a pár csatornát is, a maradék 30 meg egyáltalán nem érdekelne amit a csomagban adnak...
A deluge nekem is bekrepált valamelyik nap, viszont a utorrenttel most megy 410 Kbyte/sec-kel az 1,2 Mbyte/sec helyett.Hopp, amíg írtam a hozzászólást felugrott 1.2 Mbyte/sec-re.
Azért az gáz hogy örülök annak, aminek alapnak kellene lennie. -
erdoke
titán
Nagy szitkozódás lesz, hogyne, lemondom a Chellót a p.csába kábeltévével együtt, és ugyanezt javaslom az összes júpíszís ismerősömnek. Ha ez nekik jó, csak rajta! Majd polgári pereskedhetnek, hogy a 10 percenkénti szakadások a normális üzem részét képezték...
Ülnek majd a mostani előfizetők 70 %-ával, és boldogan örömködnek, hogy nincs fájlcserélés. A holland főnök majd biztosan jól megveregeti a vállukat. -
jerry311
nagyúr
Valóban csak 1 IP címet biztosítanak, de az ÁSzF-ben kb. 4-5 éve nem szerepel a munkaállomások számára vonatkozó megkötés. Tehát ha van ami "szétosztja" az internetet, akár 625 munkaállomás is lehet az adott címen belül.
Ebben az esetben a router vagy PC mindegy vagy akármi, ami az előfizetői végpontra van csatlakoztatva, tekinthető munkaállomásnak. Sokkal szebb kifejezés az angol CPE, magyarul és hosszan: előfizető által birtokolt eszköz. Ebben már nincs megkötés, hogy munkaállomás vagy vasútállomás.
-
jerry311
nagyúr
sőt házon belül is számít, ha egyik gépről küldöd a másik gépre neten; skype, msn...stb!
Ez persze csak akkor, ha az ember kihasználja a chello gold 3 IP-jét és azok nincsenek egy alhálózatban és töltöget a gépek közt. Ebben az esetben valóban átmegy a forgalom a UPC eszközein és számolják is. Ha routerrel van otthon szétosztva a net, akkor az otthoni forgalom nem számít.
-
Zirowe
nagyúr
-
Chieftec
őstag
Igen ez benn a szopas!! 5 eve mondjuk megkototted a 1280/512t akkor ha nem szolsz be meg mindig azt adjak 6 rugoert!!
Amugy neztem Veszpremben ahol lakok most alberletbe behoztak a digit, ha nem koltoznenk siman arra valtanek!! Havernak az van 20/10 es nagyon fless aztmondja ilyen 4-5-6 megabajtok tolt le meg fel is!! 2500Ft ert!!!
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest