- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
Nkboy
senior tag
-
bnss
veterán
válasz
VINIKOR #7805 üzenetére
[OFF]Akkor pont jó címet oszt, ha 192-vel kezdődik, majd 168-cal folytatódik.
Kérdésedre a válasz: ha közvetlen közeledben lakik komolyabb hálózati ismeretekkel rendelkező egyén, akkor feltörheti a jelszavad és hozzáférhet a routeredhez.[/OFF]
Ezt az árcsökkentést még nem hallottam, van valami hivatalos dokumentum is róla?
-
jerry311
nagyúr
válasz
VINIKOR #7413 üzenetére
Hát talán nem a legolcsóbb kínai szar, úgyhogy még akár jó is lehet.
Mindenesetre inkább ajánlom a Milyen routert? topicok. Ott behatóbban folglakoznak routerekkel. -
jerry311
nagyúr
válasz
VINIKOR #4115 üzenetére
Köszönöm 'kedvességed'.Tudom, hogy beteg vagyok, napi 8 órában logokat és debugokat böngészni karakteres módban telneten és SSH-n, az beteg dolog. Mindezt neten keresztül, tehát még a netpatkány is igaz lehet. Nem, nem vagyok büszke rá, de hát valamiből meg kell élni. Függetlenül az előbbiektól, csak az IRL véleményekre adok, ha valaki elküld a neten a picsába vagy akármilyen seggfejnek elmond, az lepereg, nem érdemes foglalkozni vele.
-
dchard
veterán
válasz
VINIKOR #4118 üzenetére
Elismered, hogy hibázátál, pont. A kérdésedre megkaptad a választ, ha felfogtad, ha nem. És mivel ez már régen nem a UPC-féle wifi-ről szól, hanem a technológia működéséről (meg a te fantazmagóriáidról), kéretik az OFF-olást befejezni. Egyébként a stílusodon neked kellene csiszolni, mert ezek után erősen kétlem, hogy bárki is segíteni fog rajtad. Ha nincs a témához kapcsolódó kérdésed, akkor köszönjük, hogy benéztél.
Én viszont kérdezném, hogy a hálózati dugulások oldódnak-e, vannak-e fejlesztési tapasztalatok (értem ezalatt: problémás helyen megoldódótt a gond) stb ?
Dchard -
shev7
veterán
válasz
VINIKOR #4118 üzenetére
''Csak úgy általában nem szoktam felhúzni magam. Normálisan feltettem egy kérdés és jött a topik motorja arcoskodni, meg fikázni.''
Hat lehet hogy en nem ugyan azt a topicot olvasom de nem egeszen ez tortent.
Feltettel egy kerdest, hogy a UPC beallitja-e a routert, erre jott a valasz, hogy igen beallitja. Ezutan mar csak a neten levo szenzaciohajhasz cikkek alapjan irtal be hulyesegeket a topicba, es ezutan meg te vagy felhaborodva? Nehany pelda:
''írják, hogy WEP-es titkosítást tudtak könnyen feltörni''
Nem tortek fel semmit, es a WEP-et sem konnyu feltorni. Pistike a Windows XP-s laptopjaval biztos nem fogja feltorni.
''A szerelőn keresztűl máris kikerül az infó, hogy nálam wifi van és egy kitartóbb próbálkozó talán a WPA-t is feltöri.''
Nem tori fel a WPA-t, akkor meg miert baj, hogy kikerul az info, hogy nallad wifi van? Barki aki elmegy az ablakod elott tudja, hogy nallad wifi van. Ismetlem, a WPA-t nem tori fel senki, meg probalkozni sem fog vele ha par meteren belul nyitott halozatot talal.
''Ezért lenne jó, ha hivatalosan szerelne routert az UPC. Nem egyénileg szerezné mindenki, hanem egységesen az UPC-től vennék. Így nem lenne kavarodás.''
Most akkor a szerelon keresztul kikerul az info vagy nem? Itt mar elvesztettem a fonalat, mert egyreszt ''szerel'' az UPC routert, masreszt hadd dontse mar el mindenki, hogy milyen routert, hogyan allit be maganak.
''Már a taxis is tudja, hogy kell wifit hackelni.''
Ez sem igaz. A taxis nem tudja hogyan kell wifit hackelni, plane nem pda-val fog nekiallni egy WEP jelszo feltoresenek. A taxis azt tudja, hogy meg kell nyomni a connect gombot, ha nem vedett halozatot lat.
''Épp elég hajmeresztő, hogy ilyen illegális csatlakozásra van lehetőség, tök midegy, hogy miért és hogyan.''
Es hat talan ez verte ki nallam a biztositekot. A Wifi rossz, mert illegalis csatlakozasra van lehetoseg... Akkor megegyszer: illegalis csatlakozasra akkor van lehetoseg, ha te mint a router tuljadonosa ezt lehetove teszed. Ennyi erovel barmire ramondhatod, hogy illegalis hasznalatara van lehetoseg... -
jerry311
nagyúr
válasz
VINIKOR #4110 üzenetére
LoL!
Komolyan megküzdöttél érte, node fel a fejjel érnek még nagyobb pofonok is az életben. Főleg ha hozzáértés nélkül, egy-két szenzációhajhász újságcikk elolvasása után, szakértőként próbálsz viselkedni.
Egy a lényeg: jól beállított WiFi-t nem lehet annyi idő alatt feltörni, hogy érdemes legyen hozzákezdeni. -
dchard
veterán
válasz
VINIKOR #4110 üzenetére
shev7 válaszát több hozzászólásoddal provokáltad ki, amivel egyet is értek.
Magad állítod, hogy nem vagy jártas a témában, ennek megfelelően vagy próbáld értelmezni, amit írnak neked, vagy használd a keresőt, és olvass a témában. Ne gondold, hogy egy cikk elolvasásától 10 éves tapasztalattal rendelkező szakember leszel.
Egyébként a cikkből egyrételműen kiderül: elsősorban a buta felhasználó az oka, hogyha betörnek a hálózatába, vagy ingyen használják a netelérését. És legyél nyugodt: ha WPA-PSK-t használsz megfelelően hosszú kulccsal, akkor senki nem fog tudni a hálózatodhoz, vagy az adataidhoz hozzáférni.
Ha már itt tartunk: egy erős generált kulccsal rendelkező WEP-es hálózat feltöréséhez is több órányi munka kell, ez a 3 perc alatt törés mese habbal. Ráadásul komoly szakértelmet követel.
Dchard -
shev7
veterán
válasz
VINIKOR #4106 üzenetére
''Annyira nem értek a wifihez.''
Ez latszik is azon amiket leirsz a temaban
''Épp elég hajmeresztő, hogy ilyen illegális csatlakozásra van lehetőség, tök midegy, hogy miért és hogyan.''
User error. Ha a user levedi a halozatat WPA-val, nem lehet hozza csatlakozni. Ha nem vedi magara vessen... -
jerry311
nagyúr
válasz
VINIKOR #4103 üzenetére
Ebből a cikkből még mindig nem látom, honnan tudná meg a teljes szomszédság a szerelőtől, hogy már van WiFi. Legfeljebb azok láthatják a hálózatot, akiknek van WiFi hálókártyájuk, de ha az SSID broadcast le van tiltva, akkor már ők is csak úgy, ha külön keresgélnek megfelelő szoftverekkel.
A másik, meg amit szerintem tévesen következtettél a cikkből a hackelő taxis, meg a hackelő mindenki. Felesleges. 100 km-en 3600 WiFi eszköz, ebből 1200 védtelen --> 83 méterenként egy védtelen WiFi hálózat. Ehhez nem kell hackelés, csak kattintani a connect gombra. -
jerry311
nagyúr
válasz
VINIKOR #4097 üzenetére
A WEP nevével ellentetétben, közel sem ad olyan biztonságot, mint egy vezetékes hálózat...
Lehet nem fejezetem ki magam elég világosan: a UPC hivatalosan szerel/konfigurál WiFi-t, ha a UPC szolgáltatásai közt megtalálható WiFi csomagot megrendeled. Természetesen csak és kizárólag a UPC által biztosított Netgear modemet és USB WiFi bizbaszt, az előfizető saját eszközeihez nem nyúlnak.
A szerelőt meg rohadtul nem érdekli, hogy hol van WiFi vagy hol nincs. De azt sem értem, hogyan kerül ki a szerelőtől az info, hogy nálad WiFi van? Ezt hogy gondoltad? Körbemegy a lépcsőházban és kétezerért árulja a jelszavad meg mindent? Nooormális? -
Jadro
veterán
-
jerry311
nagyúr
válasz
VINIKOR #4080 üzenetére
Mert ha a UPC építi ki neked a routeres megosztást, akkor támogatni kell, leginkább olyan eszközön, amit az előfizető vesz, az meg nem jó, mert ahény router annyi kezelőfelület, stb, nem gazdaságos.
Egy dolgot támogatnak a UPC-s netgear-t, amin 4 vezetékes port is van, tehát nem kötelező WiFi-zni ha UPC támogatást akarsz, egy a lényeg tőlük vedd a Netgear routert meg az éves szerződést hozzá.
Mellesleg egy jól bevédett WiFi is megfelelő biztonságot adhat. (MAC szűrés, WPA-PSK 40-50 karakteres jelszóval, kikapcsolt SSID broadcast...)
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest