- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Aktív témák
-
Ferusz
csendes tag
Na, most mentek el a digisek. 2en jöttek, közben 6-an lettek, de aztán megint 2re csökkent a létszám. Felrakták a megbeszélt helyre az antennát, de eléggéváltakozó volt a jelerősség. Aztán éttették másik helyre, ott stabilnak tűnik egyenlőre a jel. Ja, és nincs hülye modem a lakásban! :-) Jó fejek volta, normálisabbak, mint a UPCs szerelők, meg nem sajnálták a kábelt a WIFI routerig.
A tapasztalatokról majd később, remélem stabil lesz. -
Ferusz
csendes tag
Nem is értem mit akarnak az emberek havi kb. 5000 ft-ért!!??? Ülj le és nézd a villogó modemet és örülj, hogy villog egyáltlán!
A net meg a letöltés csak ől, butít és nyomorba dönt!
De csak megerősíteni tudom a leírtakat. Jön mindig a sablon szöveg és mindig a felhasználó a hülye. De sok ezerért szívesen kijönnek megnézni...Köszi nem, már váltottam, ma jönnek a digisek szerelni a WLAN-t. Kiváncsi vagyok!!!
-
-
Apollyon
Korrektor
Szerintem nem a modem a baj. Ha azt mondják, akkor hazudnak, mint amikor akkor is hazudtak amikor megkerestem őket e-mailben.
Szóval a routerrel nem lehet baj, gigabites router... Modem oké hogy nem a legújabb, de régen is vitte a 25/3-at, most is vinnie kéne a 15/1,5-et (még korábban visszaváltottam).
Digiről meg kérdezz körbe mert ott is olyan, hogy van ahol jó, meg van ahol az is szar. -
jerry311
nagyúr
-
jerry311
nagyúr
Ha a router nem bírja CPU-val vagy memóriával, akkor vagy nem megy gyorsabban x sebességnél vagy elkezd akadozni is... Előbbi esetben a CPU 100%-on pörög ér a routerr nem képes több adatot átküldeni magán. Utóbbi esetben eléri a kapcsolatok maximumát és amíg le nem zár egyet addig nem tud újat nyitni, rosszabb esetben újraindul, még rosszabb esetben lefagy és lehet áramtalanítani.
Olyan router kell, ami kb. 60-70% CPU terheltséggel elviszi az előfizetett internetet. Ilyen eszközökben általában már memóriából is elég van a rendes működéshez.
FP120-hoz, pedig erősen ajánlott egy router gigabites WAN porttal. -
ATM_automata
őstag
Nálunk 2 telephelyen is FiberP-van, a héten kötötték. Az egyiken egy WRT120N van, eddig minden nap volt net probléma. Újra kellett indítani a cisco modemet és a routert is rendszeresen, a másik telehelyen egy WRT54G-van, az úgy meghalt a nettől, hogy ha kihúzom belőle az utp vezetékeket, akkor is világít minden lámpa...valami nem okés ezzel a nettel. 2 külön városban, egymástól különböző routerekkel is folyamatosan fagy a FP.
-
Zomb€€
őstag
Köszi.
De ha jól látom itt csak a kábelmodemet lehet regelni?Na inkább beírom a problémát:
Ma vettem Asus routert,és fibernet 15ös netet akarom osztani vele. Automatic IP van beállítva, de nem kapott netet. Gondoltam, hogy a MAC cimemet kell klonozni,viszont arra nem találtam megoldást a ruter funkciói között...eddig.
Most ráleltem egy lehetséges megoldásra, ISP requirements fül alatt volt MAC address mező. Ide beírtam a sajátomat.
Most kapja a netet, windows ki is írja, de nem hoz be semmilyen oldalt,tehát csak kapcsolódásig jut.Mi lehet a gond?
-
Prego
senior tag
Amúgy az mennyire gáz hogy:
1. elindítom a modemet, feláll, ég az össze LED, egyedül a PC villog
2. egy idő után a DATA SEND is villogni kezd
3. még később a CABLE LED kialszik, a DATA SEND villog tovább
4. Ha a router rá van kötve, egy idő után szakad a net
5. Ha a gép van közvetlen rákötve még nemtom ... most jelen pillanatban a 3as állapotban vagyok -
-
Prego
senior tag
-
jerry311
nagyúr
Kompatibilitási gondok előfordulhatnak. Nem egy olyan esetet láttunk, amikor a router is és a modem is jól működtek külön, együtt viszont nem. Igen, jól érzed, ez most a szopóbéka kategória. Lehet, hogy firmware frissítés megoldja, lehet, hogy nem. Az is lehet, hogy valamelyik táp hibás esetleg. Ez biza nagy gyártóknál is előfordul, nem csak otthoni piacra dolgozóknál...
-
jerry311
nagyúr
Valami baja van annak a routernek vagy modemnek. Nekem majdhogynem a kezdetek óta (512/128-as chelloval kezdtem) router lóg rajta. Eddig csak routerekkel volt gondom, nem ritka az instabil firmware vagy éppen a túlmelegedés miatt fagyogató hardver. Eddig 3 routerem volt betonstabil: Draytek, Cisco és a mostani gigabites D-Link, többi naponta/hetente igényelte az újraindítást.
-
[CS]Blade2
addikt
-
FefeeX
veterán
15/2ből tuti nem lehet 15/1-et, mert az alacsonyabb szintű csomag... Ha hűséged van, akkor "sajna" 30/3-ad lesz, tetszik-nem tetszik...
(Amúgy az eddigi kábelneted sem analóg, a fiber power csak egy marketing szöveg... Ugyanaz a net, ugyanaz a vonal, csak az új modem 1 helyett 4 frekvencián kommunikál, de azt csak a 60 és 120as nethez kötik be). Ugyanez tévénél, míg hűséged van, nem válthatsz kisebb csomagra, illetve büntetéssel (20-30ezer)
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kuponkunyeráló
- Vicces képek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPhone topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro / 256GB / Graphite / Gyári kártyafüggetlen (198)
- iPhone 13 Pro / 128GB / Gold / Gyári kártyafüggetlen (194)
- iPhone 13 Pro / 128GB / Graphite / Gyári kártyafüggetlen (191)
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Samsung DDR5 SODIMM ram kit 16 GB (2X8GB) 5600 MT/s
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged