- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Aktív témák
-
mlinus
őstag
válasz
erdoke #19838 üzenetére
a sync failure egész egyszerűen azt jelenti hogy nem tudott frekvenciákat találni modem, általában ha cmts oldalon konfigurálnak valamit / áramszünet van akkor van ez..
ami érdekes hogy próbált egy új firmwaret tolni a modemnek a cmts de a modem nem fogadta mert inkompatibilis... gondolom valamit elbénáztak -
-
-
-
erdoke
titán
válasz
erdoke #19179 üzenetére
Úgy tűnik, baromira szerver függő, mit mond a kapcsolatomra... A UPC-s sebességmérő (ami egy fixált speedtest.net-nek tűnik) mindig 18 Mbps feltöltést ad, míg a letöltés változik, ahogy korábban írtam.
Játszottam egy kicsit a speedtest.net-en a szerverekkel, és nagyon nagy a szórás. Debrecenből ez a kisvárdai elég gyorsnak tűnik: -
Piotrus
tag
válasz
erdoke #19179 üzenetére
éreztem,mert amikor Bridge modba tettem,nekem is meghalt az egész menüelérés. A feltöltés nálam hibátlanul megy a kezdetek óta, sőt mióta kabelmania27 tanácsára kicsit átalakítottam a kábelezést a modem értékei is jobbak lettek, de nem változott a stabilitás a letöltést illetőleg.
Ezért én már csak a modem cseréjén tudok gondolkodni,ha az sem segít ,akkor nincs több ötletem...
-
juliabrilke
veterán
válasz
erdoke #19175 üzenetére
Módosított firmware-t rápakolva a procit kicsit lehetne tuningolni rajta, de sajnos úgy érzem ez kevés lesz.
Van egy mini gépem 2 hálókártyával, amit tudok bővíteni 2 darabbal mini pci-e foglalatban.
Lehet abból csinálok majd egy router, mert a mostani szerintem nem fogja bírni sajnos. -
válasz
erdoke #19089 üzenetére
OK! Mondjuk nekem a TC-vel nincs sok tapasztalatom, édesanyáméknál van olyan, nekem itthon 3208 van! Azt tudom, hogy ezzel eddig semmi gond nem volt! Persze lehet, hogy a TC-vel sem lesz, de azzal igazából még csak rövidtávú tapasztalatok vannak mindenkinek, hiszen elég új darab!
-
-
cekkk
veterán
válasz
erdoke #18975 üzenetére
Én így gondolkozom, de ezek szerint a többségnek inkább a nagyobb letöltés a fontosabb
Pedig pont most amikor jönnek be a felhős szolgáltatások stb akkor lenne jó a nagyobb feltöltés. N a de ez van. Sajnos a upc is inkább kinek a hosszabb a f... versenybe szállt be(#18982) Gulyopapa
Én hozzád nem szóltam, te szólítottál meg és én magamnak írtam, hogy engem nem érdekel, nem azt írtam, hogy az nem érdekel, hogy másokat mi érdekli, te erre egyből jöttél, hogy téged(kutyát) nem érdekkel, hogy engem meg mi érdekel.
Szóval nem én kezdtem a személyeskedést és nem is az én szokásom, gondolom tudod mire gondolok. Szóval jó TV nézést neked. -
erdoke
titán
válasz
erdoke #18797 üzenetére
OK, beszéltem velük, és lesz náluk új modem is, amikor jönnek. Azt hittem, hogy fizetni kell érte, de nem. Vagy félretájékoztattak délelőtt a 2500 Ft-tal kapcsolatban, vagy valami törzsvásárlói kedvezmény lehet. Mindegy, a lényeg, hogy olyat rakjanak össze, ami legalább elvben tudja a fizetett sebességet...
-
mlinus
őstag
válasz
erdoke #18795 üzenetére
én a leírásban 4 csatornát láttam ehhez a modemhez. Elég régi, első docsis 3 modemek egyike.
de biztos ami biztos, 192.168.100.1 -en nézd meg hány letöltési csatornát fog össze. Ha 4-et akkor nem jó, mert fizikálisan nem jön össze annyiból a 240 mbit. Ha 8 van, akkor jó.
-
erdoke
titán
válasz
erdoke #15365 üzenetére
Ügyfélszolgálatos átirányított valahová, ahol 5 perc várakozás után bemondta az automata, hogy még legalább 10 percet kell várnom. Bekaphatják.
Megpróbáltam a beltéri egységet is kicseréltetni HDMI-sre (az új tévénken csak egyetlen Scart bemenet van), havi 2700 Ft-tal többet fizetve meg is oldanák a problémámat. Kicsit drága lenne a HDMI kimenetért ennyit fizetni, az ATV HD-t meg nézze, akinek hat anyja van. -
válasz
erdoke #15348 üzenetére
Ezt az e-mail-t kapom meg minden hónapban + egyet amiben 80% szerepel:
Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy internet szolgáltatásunk használata során az Ön adatforgalma elérte az Általános Szerződési Feltételeinkben (ÁSZF) meghatározott túlzott mértékű használatnak minősülő forgalom 100%-át. Ezen túlmenően, az Ön adatforgalma már a feltöltési (upload) irányban is elérte ezt az ÁSZF-ben meghatározott mennyiséget, mind az aktuális hónapot tekintve, mind a legutóbbi három hónap átlagában egyaránt.
A hatályos upc internet ÁSZF 10.1 pontjában foglaltak szerint "a Szolgáltató túlzott mértékű használatnak tekinti azt az esetet, amikor az Előfizető adatforgalma egymást követő három hónap átlagában a 300 Gigabyte forgalmi mennyiséget meghaladja".
A túlzott mértékű adatforgalom a felhasználók széles körénél eredményezheti az adatforgalmi sebesség és az átviteli minőség csökkenését, és ezáltal a felhasználói élmény romlását. Ezért - miként azt az ÁSZF is tartalmazza - a szolgáltatás minőségének az összes felhasználó számára történő, széleskörű, folyamatos biztosítása érdekében lehetőségünkben áll meghatározott intézkedést tenni. Ennek megfelelően az Ön által előfizetett internet-hozzáférési csomaghoz rendelt sávszélességet csökkenthetjük, azaz adatátviteli – jelen esetben különösen a feltöltési - sebességét maximum 90%-os mértékben lassíthatjuk az adott hónap végéig.
-
FefeeX
veterán
Nálam meg el sem kezdett tölteni, csúnya is, csomó mindent nem lehetett állítani rajt (vagy rövid ismerettségünkben én nem találtam) - de tényleg nem töltött... A jelenlegi helyzetben a fene tudja, miden esetre, ha olyat töltesz aminél nincs UDP megosztás, tökmindegy milyen kliensed van
Ilyen szempontból az n*ore nem egy full fejlett tracker sajna, rengetegen még az 1.6 verziónál tartanak. 1.8 még relatíve gyakori, de 190D-t csak nagyon ritkán látni...
-
FefeeX
veterán
Milyen klienst használsz mégis?
Nálam is volt 2,4MBps, de csak olyankor üti ezt meg ha olyat töltök amit 100+ ember seedel, mert azok közül is csak akkor jön normálisan ha van uTp jelzés (ami valszeg az UDP protokollt jelenti) - ez az utp valami olyan degeneráció lehet mint hogy utorrent lett ami mikrotorrent volt -
adalbert1
veterán
Érdekes dolog ez a szakadásos téma, kíváncsi vagyok hogy mit bütykölhetnek a upc-nál...
Előző bejegyzésem óta kb. egész nap nem ment a torrent, este beszélgetek skype-on egyik haverommal, közben böngészek egy trackert. Találok egy érdekes torrentet, utorrent indít, rá pár percre ismét szakadás.
Mindenesetre elég furcsa hogy nálad korlátozva van és úgy is szakad, nálam meg jön maxon és úgy is szakad. Valamit nagyon nem tudnak akkor megoldani, elég durva ha ez szándékos lenne. -
adalbert1
veterán
Fúúú, hát engem most idegesített fel nagyon ez a szakadozás. Nálam eddig viszonylag ritkán fordult elő ez a jelenség, most viszont egyre gyakrabban. Épp pénzben pókerezek a neten, megy a utorrent és megszakad a net...
Komolyan, ezeket a lámákat megb*szhatná egy talicska aprómajom végre... Ha jövőre letelik a hűségem valami értelmesebb alternatíva után nézek szerintem (főleg ha addig sem fog javulni a helyzet) , de addig meg csakazért is tölteni fogok mindent ahogy a csövön kifér. -
csak aztán precedens értékű legyen az ítélet - már ha rád nézve kedvező a kimenetele az ügynek -, hogy a többieknek utána már könnyebb legyen
nekem a netjükkel addig nincs problémám, amíg stabil és a sebesség is korrekt - mert nem fájlcserélek, és alacsonynak mondható az a forgalom, amit havonta elkövetek - de a kábeltévéjük kicsit drága; silver csomag 5780 ft-ért egy hűséges ügyfélnek?(nem is hosszabbítok hűséget, az biztos...)
-
Apollyon
Korrektor
Ha valami sürgősen kell, arra nem a p2p a megoldás. A p2p tipik az a fogalom/"szokás" fog maradni, h reggel elindítod és mire hazaérsz lejön. A peerektől is függ ugyebár, én a zárt trackerekről ha elsőként indítom a letöltést max sávszéllel jön a seedertől az anyag bármilyen időben és így a 20 megabittel (2,5MB/s) elég gyorsan jönnek a dolgok.
Éjszaka viszont észrevehető hogy nemcsak a p2p de a böngészés is mintha gyorsabb lenne.Engem igazából az zavar, hogy szakadozik a net ha megy a torrent és 1,5-2 perc mire visszajön (míg újra bejelentkezik a modem).
Pl akkor nagyon idegesítő ha msn közben beszélgetsz valakivel, és "elvágnak" a világtól.
Nekünk upc telefon is van, szerencsére telefonálás közben sosem szakad meg a net. Kiváncsi vagyok olyankor miért nem... -
Milka 78
nagyúr
Nekem külfödi trackerek is meghaltak nem csak a magyarok.Érdekes a problémátok...nekem minden megjavult,sőt még mintha kissé gyorsabb is lenne a letöltés,de kissé lassabban tekeri be a csomópontokat.Lehet,hogy csak beképzelem.Amúgy az elgondolásod teljesen logikus.Szerintem is újfajta korlátozást teszteltek,több-kevesebb sikerrel,de ha ezt bevezetik úgyis lessz hamarosan ellenszere(legalább is remélem).
-
jerry311
nagyúr
Mégegyszer: a trackerek és a utorrent közti kapcsolat semmiben sem különbözik egy 2 napja futó és egy 2 perce indított utorrent esetén. Lehetetlen különbséget tenni ezek közt a kapcsolatok közt. Tehát ugyanazt a siralmas eredményt kellett volna kapnom a utorrent újraindítása után is ha (csak) a UPC-nél van "hiba". Ehhez képest utorrent újraindítása nálam segített.
-
-
lacafaca
addikt
mifelénk 4xxx pengő a minimum telefon előfizetési díj amit az adsl mellé fizetned kell...t-kom
(legalább is a két ünnep között járt barátom utána az áraknak és akkor annyi volt...chellot köttetett be ő is....)
amúgy még a mai napig nem értem ezt az árúkapcsolást....upc nem kötelez hogy nézd a paprika tv-t a net mellé..... -
FefeeX
veterán
na hát a mikrohullám meg... emlitésre sem méltó. Van amikor oltári gyors, 10/10Mbit, és van amikor az 512/128at sem éri el... És DC, torrent csak passzivan, játékok nagyrésze nem is fut, mivel portkorlátozott a rendszer... Ha valakinek csak emailezni kell a net, ez akkor lehet alternativa...
-
24thmoment
aktív tag
Felejtsd el! Itt semmilyen verseny nem lesz! Verseny csak Tré területeken van. De én nem abba a kasztba születtem.
Normális országokban a ''hardware'' egyetlen egy oriáscégé: pl. British telecom, Deutsche telecom. Ezért jó hogy van UPC, saját, viszonylag nagy hálózattal: teljesen független a telkóktól! Remélem fapados, mobil szolgáltatást is el fognak indítani. -
jerry311
nagyúr
Valóban, jelenleg az DSL többet nyújthat, mint a kábelnet.
Ettől függetlenül én még megvárnám, hogy mik lesznek az ''akár 8 Mbps'' csomaggal rendelkezők átlagsebességei, mert ugye ez erősen függ a DSLAM és modem közti távolságtól, míg a kábelnetnél csak a szolgáltató hálózatának kapacitásától. Ergo ha a DSL-en sávszélességet emelnek, akkor azt az előfizetők X%-a meg sem érzi vagy közel sem kap annyit mint ígértek, kábelnetnél viszont mindeni egyformán kap. -
24thmoment
aktív tag
''jelenleg az ADSL többet nyújt olcsóbban''
mielőtt ilyen sommás megállapításokra jutunk várjuk meg hogy a UPC mit válaszol. Mert ők még nem léptek, UGYE?!! Másrészt pedig, jelenleg csupán azokon a területeken jobb az adsl a kábelnék ahol az infrastruktúra a Tlányé. Itt nálunk például az invitel elsüllyedhet a föld alá az adsl ajánlatával. A Chello magasan veri. -
shev7
veterán
szerintem meg nagyon keves a legalisan letoltheto dvd film.
illetve a dvd-k letolteset hazai viszonyltaban nem neveznem ''atlagosnak'', a szolgaltato celja az atlagos igenyek kielegitese, minden ami ezen felul van az plusz kiadas szamara, es nem eri meg neki. nem hiszem, hogy ezert el kene itelni. -
jerry311
nagyúr
A sávszél 10%-ra korlátozzák. Ez van az ÁSzF-ben. Ha korlát után nincs meg a sávszél, akkor lehet panaszt tenni.
16k-ra meg mit mondjak? Nem én fizetem, hanem a munkaadóm, hát nem finom érzés 6 Mbit-en ingyen?
Ez a ''nem kell megszakítani a letöltést'' egy kicsit sántít, szerintem te is érzed. DSL 24 óránként bont (általában), itt meg én döntöm el mikor bontom a kapcsolatot. Nyilván, ha netán úgy érzem többre van szükségem 60 GB-nál, akkor kénytelen vagyok bontani 24 óránként, de hát ezzel még mindig csak ugyanoda kerülök mint a DSL.
Egyszer régen, kb. 1 éve a TVNet bedobott egy szórólapot, hogy meghívó az olcsó internetre vagy ilysemi. Írtam, nekik, hogyha van jobb ajánlatuk a ingyenes 6/1-es netnél, akkor várom őket szeretettel. Még csak annyit sem írtak vissza, hogy nincs.
[Szerkesztve] -
jerry311
nagyúr
Na, szállj le a magas lóról, mert nem áll jól. Tudsz te értelmesen is fórumozni.
Matek nem erősséged?
6 Mbit-et a tizedére korlátozzák, vagyis 0,6 Mbit-re, ami nem 64 kbps inkább 640.
Mellesleg nagyon kelleme érzés 100 GB után is 6 Mbit-tel tölteni.Minden korlátot ki lehet kerülni, vagy át lehet ugrani, vagy át lehet bújni alatt, a UPC forgalmi korlátja is ilyen.
-
shev7
veterán
ebben igazad, az adsl-nek most tenyleg SOKKAL jobb az ar/sebesseg viszonya. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy volt olyan adsl csomag aminek a sebessege 4x-esere emelkedett. De amig nem valaszol ra a UPC addig szerintem nem szabad kijelenteni, hogy az adsl a jobb valasztas, persze ha a chello nem lep semmit februar vegeig, akkor tenyleg bukhatnak elofizetoket... (pl engem. Szivesen kiprobalnam a t-homeot, a bajom csak az, hogy a t-online adsl dragabb mint a tobbi isp adsl-e...)
-
Scoobyka
addikt
te elfogult vagy és kész..kiváncsi leszek arra,hogy ha a chello meglépte a tervezet lépést akkor ezeket a hz-okat majd visszavonod addig meg felesleges felvágni...sztem a chello megbízható és jó szolgáltató(megbízható sebesség le és fel,kedvező ping játékokban,nem szakadozik)....szted meg (korlát,magas ár,gyengus sebbeség mostmár)...a véleményed tiszteletbe tartom és slussz...vita részemről vége.
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
''Majd meglátjuk, mit lép a UPC, mindenesetre elég vicces lesz ~12 Mbites letöltés mellett a 60 GB, 6 Mbites mellett a 30 GB korlát...''
Miert lenne vicces? Attol, hogy 6 megas lesz a netem nem fogok tobbet letolteni. Aki classicos, annak eleg a 30 giga (vagy nem es megoldja mashogy, ez reszletkerdes) ha 6 megaval tolthetek, attol meg nem akarom a fel internetet letolteni. Ugyanugy eleg lesz a 30 giga. -
Scoobyka
addikt
már nem azért ,de te is új előfizús árat írtál...és 8300-ba kerül úgy a classic...
valamint nekem nincs korlát...szóval ezt nem hozhatod fel..mindig 360-al szedek még 100giga után is akár......amúgy meg a plusnak 1megás a feltötlése tudtommal...szóval sztem felesleges is lenne hasonlítgatni a 6megás plust a 6-8-as adslhez 512 ..ugyan már.....most örömködsz,hogy az adsl-t emelték...,de a chello még nem is lépet...az tré meg már kijátszotta a lapját......a chello mindig is kedvező árajánlattal rendelkezett most a tré hamrabb lépet,de sztem a chello ugyis visszacsap
-
FefeeX
veterán
bár a chello classic most 9000ft/hó, ez egy dolog. DE aki DCzik annak sz@r az ADSL a folyamatos IP csere miatt, mig az UPC-nél 2havonta van IP csere. Pl. anyáméknál T-ADSL van, és van mikor naponta 5-6szor szakad... Ez azért elég gáz, bármit is csinálsz. Mondjuk WoW... Mikor csatázol és szakadsz, SC, stb... Szóval nem olyan jó az. Másik: Nem hivatalos információ szivárgott ki, állítólag februárt 1től eltörlik az adatkorlátot a chellonál. Harmadik: kimutatták, hogy a chello akár most megemelhetné mindenkinek a sávszélességét akár 20mbitre, és akkor sem lenne gond. A chello SOSEM JELENTI BE ELŐRE AZ EMELÉST. Nem tudom ez feltűnt-e valakinek. Viszont ha 1mbit lesz a classic feltöltése... hm... akkor az ADSL megin nagy hendikeppes lesz, az up to 512kbittel, ami kb 384 inkább. Mint ahogy valóban az a 8Mbit az max6, kivéve ha a gerinchez közel lax...
-
Scoobyka
addikt
amit ha olvastál ''akár'' 8mb nem fix.....valójában egy-két esettől eltekintve inkább cirka 6mb-osnak is örültek,ha eltudták érni....szóval a számokról ennyit....az árak meg csökkeni fognak ez bizonyos vagy a sebesség nővekszik...versenypolitika van.....ha azonban a chello emel annak nagyobb a fix alapja,mint az adsl-nek már csak a szűrők,távolság jelveszteség,hálózati zavar és egyébb tényezők figyelembevételével ami az adsl-nél sajnos fontos szerepet töltenek be.....ha a chello nem lép hoppon marad....addig is rózsapatron nekem az adsl-es emelés...
UI: akár 8mbfel 512 le?....ez aztán a fejlődés.....8mb-al szinte sehol nem szedsz...512-meg a 3megás csomaghoz adtak már a chellonál...grat adsl....adsl max feltöltés meg örülhet ha valaha eléri az 1mb-os felt...
erről ennyi... -
chop
őstag
Es ilyenkor veri az ember a fejet a falba, hogy a szarhazi hungarotel (igen, kisbetuvel, ennyit erdemelnek ok, meg a mocskos uzletpolitikajuk. Az alkalmazottak elott viszont:
) 1 megabitet kepes 8900(!!!!) Ft-ert adni! Egyszeruen hihetetlen!
Elhihetitek, Messiaskent varjuk a T-t Bekes megyeben...
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Építő/felújító topik
- Hardcore café
- DUNE médialejátszók topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged