Hirdetés
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
mattheus
őstag
Sziasztok!
Chello-m van. Eddig ADSL-el és routerrel neteltem és dc-ztem, de most hogy átköltöztem a barátnőmhöz egyszerűen katasztrófálisan megy. Upload 60-70 kbps, mig a download egyszerűen síralmas. Átlagban 1-2 kbps. Segítsetek, mi lehet a gond, illetve, hogyan kell beállítanom, hogy jól jöjjön? -
_ArNi_
csendes tag
Enyém még mindig gyengélkedig, max 70le, ellenben felfelé maxon megy
amúgy Szombathelyről írok.
-
dante3
addikt
Fehérváron minden rendben a sebeségekkel!Torrent: 360/60-al megyen!
-
Space marine
aktív tag
nálam is szarakszik a torrent... átlag 100/55
a 3mb/60k helyett..
bp.2.ker.
remélem megcsinálják...csak pozitivan
-
bambano
titán
válasz
24thmoment #2594 üzenetére
Láttam 10g fogadására alkalmas cisco routert, ha az lenne a nyakamon, már rég freskó lennék a padlón
-
yimm
aktív tag
Csepelen teljessen jól müxi torrent : 370/60
-
_ArNi_
csendes tag
Sziasztok! Torrent nem akadozik nálatok ? Pár napja szinte alig jön valami...
-
bambano
titán
válasz
ROBERTOH #2583 üzenetére
Én meg olyan helyen lakom, ahol 4 azaz négy féle, egymástól lényegében különböző szélessávú szolgáltatást lehet elérni
Elvileg lehetne (és régebben volt) csellóm és tvnetwork-öm. Most adsl van és lehetne még dmcc kábeles internet is. (lényegesen különböző alatt azt értem, hogy az adsl-hez a legtöbben ugyanazt a t-com szolgáltatást használják fel, az nem különbözik lényegesen, de a kábel, az adsl meg az ethernet hálózatos technika szerintem igen.)
Ja, most jut eszembe, hogy tévedek. 5. mert itt van már 3g mobil internet is.
Komolyan hiszem, hogy ez a környék egyedülálló az országban ezzel. -
TeeJay
félisten
válasz
ROBERTOH #2576 üzenetére
én falun lakom 1km-re a DSLAM-tól
annyi hogy itt jók a vonalak mert zsírúj rézkábel van zsírúj csatlakozódobozokkal
meg nagyon kevés DSL user van mivel chello-t fél évvel hamarabb lehetett rendelni és mindenki arra csapott le.
jó vonal kevés user nem túl nagy távolság és meg is van az up to 8 megabit.
ennyi -
Apollyon
Korrektor
válasz
Csapi007 #2567 üzenetére
A UPC oldalán a hivatalos hír, hogy az emelés március 1-TŐL várható. Hírek arról is vannak hogy csak extreme és prof. csomagokat emelik, mert a kisebbeket csak áprilistól, így valszeg a tiédet is
Mivel én Bp VII. kerben lakom, valszeg már elsejétől megkapom az emelést, mint eddig is
Bár ez ugye nem 100% de biztos vagyok benne hogy mire estére hazajövök, izzadni fog a modem
[Szerkesztve] -
Tithian
őstag
-
jerry311
nagyúr
válasz
ROBERTOH #2572 üzenetére
Nyilván ingadozik az DSL sebessége. Szvsz könnyen belátható, hogy így kellett történnie.
Ahogy növekszik a sebesség úgy lesz egyre érzékenyebb a zavarokra is. Szóval egy up to 8-as vonalon naná hogy kijött a 2 Mbps, még ha egy csomagot elküldött 2-3x akkor is stabil 2M-nek látszott. Most meg látszik a sebességen minden zavarás. -
Csapi007
veterán
válasz
Avicularia #2575 üzenetére
Hello
Nekem tökéletesen működik. kop-kop
Zenty: Reméljük. -
Avicularia
veterán
torrent másnak is pocsék?
alig csorog lefelé valami,felfelé jó -
Zenty
őstag
14 kerbe ,hogy állnak a rendszer erőben?
Ugye nemrégen tette be a lábát a upc ide is igy remélem itt high tech cumok vannak -
ROBERTOH
őstag
Eddigi hsz-eiből azt vettem ki, hogy adsl-e van; és mint tudjuk az ország nagy részén a t-com vonalán keresztül adsl-eznek, ahol február végéig sávszélességet emelnek. Nos ha még nem emeltek neki sávszélt, akkor szép álom a 8Mbit, hacsaknem az elosztó mellett lakik...
A 2-3Mbites előfizetéseket általában 5-6Mbitre növelik, míg a feltöltési sebesség csak 480kbit/s szemben a upc 768kbit/s-os sebességével. Arról nem is beszélve, hogy a sávszél emelés óta mennyire rossz lett az adsl minősége, gondolok itt a sávszél ingadozástól kezdve a megszakadásokig illetőleg az nagyobb területeket érintő hibákig. Az igaz, hogy még nem lehet tudni, hogy a upc-nél a sebességnövelés mennyire fogja a szolgáltatás minőségét rontani, ennek ellenére én inkább a upc mellett döntenék, legalábbis az adsl-es tapasztalataimból ítélve...
-
MoOrgaN
csendes tag
Ennyi naiv embert aki azt hiszi hogy, elsején müködni fog az új sebesség.
Mindegy, fő az optimizmus. -
Tithian
őstag
Északkelet-Debrecenben lesz szükségem netre, s két lehetőséget látok: Chello 5 megabit (havi 7900), illetve ADSL 4 megabit (telefonnal együtt többe kerül).
Mivel a Chello sávszélessége azonos árú csomag esetén is nagyobb, s nem kell telefon sem hozzá, így a 60 gigás limit eltörlése után (havi 80-100 giga a forgalmam) egész jó választásnak tűnik.
Milyenek a tapasztalatok vele Debrecenben?
Számít-e a lakóhely városon belül a szolgáltatás minősége szempontjából (pl. a távolság a közponntól)?
Mennyire biztos a maximális sebesség (hiszen az ADSL mindig annyi, amennyi, nincs ingadozás a szolgáltató felől)?
Vannak-e kimaradások?
A tanácsokat előre is köszönöm. -
shev7
veterán
válasz
Felhasznalo9 #2560 üzenetére
O banyek, nem is tudom miert valaszolok meg neked. Egyre nagyobb hulyesegeket irsz
3 savszelesseg erheto el dslen a t-com teruleten. 1,4,8 mbit. Az hogy meg mit csomagolnak melle (pl letoltesi korlatot, vagy egy bizonyos csoportnak szolo kedvezmenyt) az nem valtoztat azon, hogy 3 sebeseggbol nincs 4 legkisebb. (azt meg, hogy kabelnetet is idesorolod az csak az elso allitasomat
FUP: utoljara mondom, nagyon figyelj: A Chellonak nem eri meg szerzodesben lenni olyan userekkel akik tul sokat toltenek le, ezert meghuztak egy hatart, ahonnan bontjak a szerzodest. -
ROBERTOH
őstag
válasz
Felhasznalo9 #2560 üzenetére
Van az 1Mbit/s, a 4Mbit/s és a 8Mbit/s (és van egy extrém, a 18Mbit/s, de ennek az elérhetősége igen ritka). Az, hogy a különböző sávszélen belül a letöltési korlát függvényében több csomagot is csinálnak az az ő hülyeségük. ''megemeli kicsit savszelt a 3-4 legkisebb csomag(uk)ban'' így értelmetlen, mivel a 3-4 ''legkisebb csomag'' ugyanaz.
-
Felhasznalo9
tag
ADSL: http://www.t-online.hu/ajanlataink/termekek/nonstop/index.html
Adsl Light, Adsl Optimum, Adsl premium, Adsl Csalad, Diak Adsl, Pedagogus Adsl, Konyvelo Adsl. Kabel Light, Kabel Optimum (igaz utobbi ketto keves helyen erheto el).
FUP: Mivel azt kiveseztuk, hogy nembirna a halozat (a kesobbiekben) a sok hc-st, legabbis minimum leterhelne, es mivel ok nem fogjak eltorolni azt, es nem olnek bele moneyt (bar szerintem nem mennenek csodbe emiatt), ezert lenne jobb oket igy feken tartani, mintsem felmodnani nekik (szvsz). Mi is jol jarnank (mert ha lekorlatozzak, nem nagyon tud tovabb terhelni), ok meg megtanulnanak gazdalkodni. Engem nem az zavar, hogy korlat van, hanem az, es ebbol indult ez a ''vita'' is, hogy azt irjak korlatlan de megse az! (pedig lehetne)
-
shev7
veterán
válasz
Felhasznalo9 #2558 üzenetére
adsl: csak azt latom, hogy nem ertesz hozza
3-4 legkisebb csomagrol beszelsz, mikor a t-comnal osszesen 3 csomag van. Szoval nem tudom mit fogok meglatni, mert sem savszelemeles, sem arcsokkentes nem lesz a kozeljovoben.
FUP: dogoljek meg ha ertelek. Egyszer az a baj, hogy van korlat. Aztan meg az, hogy az elso ket honapban haladekot kapsz a bunti alol? -
Felhasznalo9
tag
Adsl: Majd meglatod
FUP: De, jo lenne ha havonta korlatoznak 250 gb-nal, mert vagy beosztja vagy hamar letudja ozt csa, elsejeig nyugiban van, minstem 3 honapon at csinal terabyte-nyi forlgamat, es kakil ra magasbol, hogy felmondajk a 4.-5. honap utan. Nemde? (mert gondolom ezek mar majdnem meg is elnek belole, marmint a dvd irasbol...)
De szerintem hadjuk ezt az egeszet, ahhoz kepest amibol indult... -
shev7
veterán
válasz
Felhasznalo9 #2546 üzenetére
1: Az, hogy mennyire fejlesztik a halozatot, semmi koze ahhoz, hogy van-e fup vagy nincs. A FUP nem csak technikai, hanem anyagi vonzata is van.
2: nem mondtam, hogy a belso halo nem birja a forgalmat, csak azt, hogy azon is szukseges a kapacitas bovites, es mivel nem az egesz halozat sajat, ezert annak is vannak anyagi vonzatai.
3: Ez meg ugy ahogy van vicc amit irtal. Szoval no comment.
MOD: #2556: ''Akkor milyen jo is lenne a FUP helyett az a 250-300gb utani 90%-os sebesseg csokkentes kov. ho elsejeig... Mivel allitolag mar nem mukodik a mac cim cseres trukk.''
A FUP pont az. 90%-ra csokkentenek de nem a honap vegeig, hanem ha harom egymast koveto honapban megtortenik, akkor annak a honapnak a vegeig, ha jol emlekszem. Ha sokszor megtortenik, akkor mondjak fel a szerzodest.
[Szerkesztve] -
Felhasznalo9
tag
válasz
bambano #2554 üzenetére
Ugy nagyabol eetem a lenyege't. Tehat birna az a jelenlegivel tobbet is lefele.
Az, hogy nemvagod fejbol a pontos ertekeket, 1 fekete pont jar erte.(csak vicceltem
)
Akkor milyen jo is lenne a FUP helyett az a 250-300gb utani 90%-os sebesseg csokkentes kov. ho elsejeig... Mivel allitolag mar nem mukodik a mac cim cseres trukk.
[Szerkesztve] -
Chieftec
őstag
Hihetetlen..chello topicra vered vagy mi a banat? Nem veszed mar eszre magad? Talalgatsz vagy en nem is tudom mit csinalsz vagy mit akarsz itt. 0 szaktudassal osztod itt az eszt, kb 5 en elmondtak mar, hogy marhasagokat beszelsz folyamatosan, ennek ellenere te megis folytatod.
''ahol már feltöltést is kellett maxon nyomatni miközben lefelé is jött a cucc akkor már nem volt annyira kemény a net.''
Ennek az oka kb 6*10^23 on szor le lett irva csak ebben a topicban, ha nem talalod a valszt akkor igerem segitek. Amugy halkan jegyeznem meg, hogy erre az altalad istenitett adsl megjobban erzekeny, tehat ha teljesen kihasznalod a feloltesi savot akkor lefele drasztikusan csokken a sebesseg. Ez is elmondtak mar parszor.
Mint multkor most is leirom, hogy nem bantani akarlak, de itt megvannak a szakik ahogy elnezem, sztem adsl topicban nagyobb szukseg lenne rad.
[Szerkesztve] -
bambano
titán
válasz
Felhasznalo9 #2546 üzenetére
Nem tudom, miért kellett duplázni. Gondolom marketingvezéreltek.
Olyan előfordulhat, hogyha túlságosan aránytalan a le/fel sebesség, akkor nem tudsz annyit letölteni, amennyit elvben a le irány bírna. de ehhez protokollt kellene elemezni.
Az egyik véglet: 1546 byte lehet ismereteim szerint a legnagyobb ethernet csomag. Ebből olyan 45-64 byte között van a tcp/ip/ethernet fejléc, a végén az ethernet checksum (ne haragudj, de most nem veszem elő a pontos szabványokat, a számok körülbelül jók). Ha 128k-s window size-val dolgozol, akkor 128000/1500 darab csomag után kell legkésőbb nyugtát küldened, ami egy üres tcp/ip csomag, a tcp fejlécben benne van a nyugta, vagyis kb. 64 byte.Tehát az egyik szélsőség szerint 85 darab 1546 byteos csomag letöltése után kell egy válaszcsomagot feltölteni 64 byte méretben. Ez kb. 2000:1-hez arány.
Ha valaki chatel, esetleg távoli gépen dolgozik, akkor az arány akár 1:1 is lehet. Ha meg fut a torrentje, és ő maga nem tölt le, akkor akár 1:64-hez is lehet a sávszélesség arány.
Szóval mindenféle dolgok előfordulhatnak.
Másik lehetséges számítás:
van 8 megabit visszirány, akkor 16 darab torrentes feltöltőbajnok akár másfél másodpercre is képes megfogni a te modemed kimenőforgalmát, így minden nyugtacsomagod másfél másodperc indokolatlan késedelmet szenved (feltételezve, hogy a 16 feltöltőbajnok teljesen kisámfázza a saját modemjét). Ettől lesz neked nagyon pocsék a neted, letöltéssel, mindennel együtt. -
bambano
titán
válasz
shabbarulez #2534 üzenetére
Példál úgy, hogy a Nemzeti Hírközlési Hatóság előírja, hogy milyen sávokat szabad használni és mire. Nem tudom a pontos frekvenciát, de nagyjából 47 Mhz környékén volt az Oirt szabvány szerinti O1-es sáv, ahol a legtöbb kábeltv társaságnál a magyar királyi 1-et adták. Pár éve (saccra 2-3) kiadta az ukázt az NHH, hogy mindenki húzzon el az Oirt 1-3 (vagy 1-5) csatornákról a tv jellel, ebből egyet tilos bármire használni, mert légiforgalom irányítás megy rajta. A többire azóta elvileg lehet visszirányt rakni.
Kérdésedre válaszolva tehát a jövő az, hogy a szolgáltatók kiköltöznek a ccir rádiósáv alatti frekvenciákból, így a mostani visszirányú sáv szélesíthető. Sok szolgáltatónál most ez 5-25Mhz között van, ami elég trutymós, az upc talán 5-65Mhz-et használ, amiből a 35-65 mhz sáv jól használható, és később felmehetnek 5-88Mhz-ig. -
bambano
titán
Egy koax szegmensre jellemzően 50 megabitet tolnak lefelé, van egy-két nagyon sűrű hely (pl. 13. kerület), ahol 100-at, de ez ritka, mint a fehér holló. Felfelé olyan 8-8.5, max 10 megabitet tolnak és egyaránt gyakori az 1 és a 2 visszirányú csatorna, tehát 8-20 megabit között változik a sávszélesség terheléstől függően. Ez az elmélet.
Ha sok az előfizető egy helyen, pl. panelházas környezetben, akkor az elvi felső határ az, hogy egy cmts hajt meg egy optikai node-ot. Ha nem ennyire telített, akkor van, hogy közösítve vannak az optikai node-ok, ott több node-ot hajt egy cmts, ez tipikusan családi házas terület.
A dolognak a lényege az, hogy elektromos paraméterekből számolhatóan jól meghatározható az a távolság, amit az adott kábel erősítés nélkül képes áthidalni és az erősítő paramétereiből meghatározható, hogy max. hány erősítőt javasolt egymás után kötni. Itt az erősítő saját zaja és a jelegyüttfutás paraméterei szoktak a korlát lenni (a különböző frekvenciájú jelek nem azonos sebességgel mozognak a kábelen és ez bizonyos határokon túl bajt okozhat). Ezekből a paraméterekből kiszámolható, hogy körülbelül ugyanakkora földrajzi területet lehet lefedni egy optikai node által hajtott koax hálózattal. Csak nagyvárosban egy 30x30 méteres területen lehet egy 14 emeletes 112 lakásos panel, családi házas területen meg két családi ház.
Ezekkel az adatokkal variálnak, amikor meghatározzák a cmts-ek bővítésének módját, sorrendjét. Emiatt nem tudom, hogy mikor melyik cmts-en hány ügyfél van. -
Csapi007
veterán
válasz
Felhasznalo9 #2549 üzenetére
Tudtommal nem pont 1-én lesz az emelés, de neked legyen igazad.
-
Felhasznalo9
tag
Amugy mar csak 5 nap. Majd mindenki 1xre csatlakozik 5-10-20 mb-el elsejen es leszakad egesz upc a netrol
(VAKACIO)
IO
[Szerkesztve] -
Felhasznalo9
tag
1.:
Sehol nem irtam azt, hogy semmit se fejleszt, csak azt probaltam (tv nezes kozben) reszben leirni - tenyleg gyatrara sikerult - , hogy nem eppen annyira amennyire jo lenne. (Ha jo lenne akkor nem lenne FUP se, mint az adslnel). Amugy ha visszaolvasol irtam erre utalo megjegyzest #2474-es HSZ, igaz az mar a bovites miatt lehet.
2.:
Nem vitatom a tudasod a temarol, de a tenyek mast mutattak eddig. Erdekes, mai napig birja a terhelest a belso halo es nem hiszem - plane most, hogy nincs korlat ebben a honapban - , hogy a 3x terhelest se birna el(?!), elvegre akkor nem emeltek volna ennyire drasztikusan. Ezen is lehetne vitatkozni, de akkor megint oldalakat irnek, gyatranLenyeg az, hogy ok abbol indulnak ki, hogy ha vki belso halon csinalt 100 gb/ho forgalmat, akkor nem valoszinu hogy 3x speednel 300 gb-ot fog csinalni (azt azert birni kell hellyel meg dvd-vel). Kivetelek vannak, es ezt korlatozzak a FUP-al.
3.
ADSL-t ugyertem, azok akik adsl-t elofizetest szolgaltatnak. En nem csak a savszel emelesre ertettem, hanem az arak csokkentesere is. Azt nem vitatom, hogy elerte a hatart, de meg az alsobb retegekben emelhetnek, varialhatnak ugy, hogy megeri szolgaltatot valtani, chellorol dsl-re, raadasul mar nem feltetel (?) a telefonvonal kiepitese sem. Hisz az olcsobb (kisebb) csomagok a legerterjetebbek aruk miatt. (Sokan az FT-t nezik es nem az MB-t) Bar halkan megjegyzem 1.5 mb is jo az atlag hanszalatra, csak nem lehet vele lehuzni 1 ora alatt gb-okat. Mert, pl. megemeli kicsit savszelt a 3-4 legkisebb csomag(uk)ban es kicsit csokkent az arakon, akcioznak es maris kesz 1-2 jo ajanlat amiert megeri chellotol atmenni, vagy epp ezek kozul valasztani az uj elofizetoknek. (na en ezt ertem akkor amikor leirom, hogy lesz az ''adsl''nek is valasza. (Mert neked, nekem meg shev7 es tarsainkan lehet szamit a mb, a 90%-nak nem, meg foleg a sok kis vallakozasnak sem.) Es azt mar a upc se nagyon tudja uberelni, erre irtam, max. neha elfelejtik a FUP-ot.
EQMontoya : 3. vege fele olvasd.
bambano: Fejet hajtok tudasod elott, de felteszek 1 kerdest. Ha valoban 5/800 az arany, akkor miert kellet duplazni (szinte) a feltoltes sebesseget? Letoltesnel ranezek mero progira es atlagolok 360 kB-os letotleshez 16 kB-os feltotlest produkal, kis szamitas utan kiderul, hogy az 64 kB-nak szukosen ugyan, de elegnek kellene lennie 10mb-es letolteshez. Ha hetvegen feltoltom a nyaralosrol keszult felvetelt es kepeket a maga tobb szaz megajaval, akkor szidni fognak engem a haztombben es kornyeken lakok, hogy belassult a netuk miattam?!
[Szerkesztve] -
TeeJay
félisten
régebben tutkó le volt néha terhelve mikor 2,5megabites korszakban volt a chello
akkor szomszéd srácnak telepítettem win xp-t aztán utána megnéztük mit bír a DC-vel a net neki meg ftp szerverekről.
szerverekről szépen jött de mikor már ráakasztottam DC-re meg olyan dolgokat csináltunk ahol már feltöltést is kellett maxon nyomatni miközben lefelé is jött a cucc akkor már nem volt annyira kemény a net.
lehet azóta javult bár kétlem hogy falura annyira fejlesztene UPC -
TeeJay
félisten
válasz
bambano #2532 üzenetére
szóval azt mondod hogy egy ilyen optikai node 51-55megabitet tud lefelé és 10-et fel?
nálunk a faluban van asszem 3 ilyen UPC nagy doboz az egyik az utcámban tőlem úgy 400méterre a másik a falu központban meg még a falu déli részén is van 1.
3 ilyen valami látja el az egész falut sávval ugye? -
jerry311
nagyúr
A le és feltöltési sávok mennyiségét megszabja, hogy mire képes a CMTS és mennyi szabad frekvencia van a koaxon erre a célra. Illetve feltöltésnél még problémát jelenthetnek a különböző zajosodások. Általában azonban 1 modem 1 adott szegmensen csak 1 down és up frekvenciát talál. Ha esetleg többet akkor arra áll rá, amit a CMTS mond neki.
Lehet csak én lakom jó helyen, de nálam még nem volt terhelésből adódó jelentős sebességcsökkenés. Leggázosabb időben is max ~10%-kal volt kevesebb mint az átlag, utóbbi kb. a névleges maximum. -
dchard
veterán
válasz
jerry311 #2539 üzenetére
Értem. Elméletileg hány fel és letöltési sávot lehet konfigolni, és ehhez képest átlagban mennyit konfigolnak?
Igazából a kérdés arra irányul, hogy egy olyan nagyvárosban, mint Budapest, előfordulhat-e, hogy valamelyik szegmens akár le, akár feltötlés szempontjából túlterhelt? Volt már erre példa? (TeeJay: igen tudom, hogy nálatok falun előfordult)
Köszi!
Dchard
[Szerkesztve] -
dchard
veterán
válasz
bambano #2532 üzenetére
Na mostmár egészen tiszta a kép, köszönöm.
Annyit foglaljunk még össze, hogy egy koax szegmensnek akkor mekkora a teljes le és feltötlési sávja, és ezen hány előfizető osztozik.
Egyébként a kezdeti lelkesedésem a UPC-vel kapcsolatban alább hagyott. Lefelé nem sokat töltök, felfelé viszont annál többet, és ha nincs meg a folyamatos feltöltési sáv, akkor inkább maradok ADSL-en, de cáfoljátok meg a félelmeimet A korlátba (250g) beleférnék.
Dchard -
deedee
őstag
én csak tegnap hallottam a 250 gb-ról és a sévszél emelésről....Csak ennyi hozzáfűzni valóm van:
-
shabbarulez
őstag
válasz
bambano #2532 üzenetére
A DOCSIS 2.0 upstreaméhez 6.4Mhz kell hogy meglegyen a 30 Mbps. A DOCSIS 3.0 4 csatornát fog össze vagyis ahhoz már 4 x 6.4 Mhz kellene, védősávokkal ez 32 Mhz lenne ami már nehezen ültethető rá a jelenlegi rendszerre. Hogy lesz akkor majd DOCSIS 3.0 a jővőben? Vagy ott szélesítik majd az upstream frekvencia tartományát lecsípve a downstream elejéből? És a 4 csatornás bonding csak a kezdet később menni fog az föntebb is ahogy a Linksysnek már most is van 8 csatornás pre-DOCSIS 3.0-ás modeme. Igaz a pre szabvány csak a downstreameket bondingolja de a végleges szabványra készült ezközöknél ez a jővőben még változhat.
-
Cloud_s
aktív tag
Sziasztok!
Miért van az, hogy a Motorola Surfboard modemen a PC/Activity led, illetve a gép hátulján a LAN csatlakozó is villog akkor is, ha nincsen semmiféle forgalom? Tudtommal ezeknek a ledeknek folyamatosan világítani kéne és nem villogni, ha nincs forgalom... Még ha kikapcsolom a gépet akkor is villognak. -
bambano
titán
A upc szerelési metódusa szerint egy optikai node az, ami tovább nem bontható. Az optikai node-okról megy tovább koax gerinchálózat, gerinchálózati erősítőkkel, házhálózati leágazásokkal, házerősítővel, házhálózattal. A teljes sávszélesség 2-es eurodocsis esetén kb. 51-55 megabit/sec letöltési irányban (attól függően, hogy nyers vagy tényleges adatátvitelt mér valaki), és elvileg 10 megabit/sec feltöltés irányban. De olyat én még nem láttam, 8-8.5 Mbit/sec-et már igen. Ezek az arányok egy csatornára értelmezettek, tehát egy 8Mhz-es letöltés vagy egy 3.2Mhz-es feltöltésre. Mivel szabad csatorna letöltés irányban rendszerint dögivel van (a tv csatornabeosztás szabvány miatt, ami alapján a tv vevők is dolgoznak, vagyis ami nincs a szabványban, azt sok (főleg régebbi) tv nem tudja venni), az előreirány nem annyira vészes. Akár 500 megabitet is ki lehetne tolni előre. A visszirány a nyűgös, mert a visszirányú kapacitás erősen véges és a két csatorna átvitele sem azonos. Előre simán mehet 256qam moduláció, 8mhz sávszélesség, visszirányban már a 16qam is döglődik néha.
Tehát summázva, optikai node-onként és 8mhz-es csatornánként 51 megabit le és optikai node-onként és 3.2 mhz-es csatornánként fel kb. 10 mega a kapacitás, az nem igaz, hogy 50/20-30.
Én nem gondolom, hogy minden torrentező bitagyú, de azt gondolom, ha valaki annyi cuccot tölt le, amennyit fizikailag nem lehet megnézni, az nem normális. És itt nem arról van szó, hogy mit mond az upc, korlátos vagy sem, arról van szó, hogy napi 4-5 filmet vagy napi 2-3 teljes szoftver installt nem lehet megnézni még egy munkanélkülinek se. Minek tölt le valaki, hogy álljon a diszkeken?
Az upcos információim nem hiedelmeken alapszanak. Erről hagy ne nyissak vitát. -
TeeJay
félisten
erre mondtam én hogy faluhelyen érdekesen lesz majd 10 meg 20megabit ahol ilyen 50megabites letöltésen osztozik a fél falu mert itt összesen 2-3 fejegység van csak nálunk.
mivel chello meg hamarabb volt meg olcsóbb is mint a DSL ezért mindenki arra csapott le úgyhogy ezért mondtam én hogy könnyen előfordulhat az hogy a sok előfizetőre csúcsidőben kevés lesz a kraft a fejegységtől -
TeeJay
félisten
válasz
bambano #2526 üzenetére
hát akkor majd T-com a nagyobb városokba visz több gigabitet vagy 10gigabitet
neki nem kerül sokba mert az optikai kábel megvan minden helyre csak eszközökből kell több gigabiteset ráakasztani és csókolom.
olyan úgyse lesz hogy mindkét nagy netszolgáltató megússza az emelést fejlesztés nélkül. -
dchard
veterán
válasz
jerry311 #2521 üzenetére
Kezd világosodni a kép, de még mindig nem teljesen tiszta, megfogalmazom én a dolgot, és bólints, ha jól értem
:
Szóval érzésem szerint a probléma az utolsó koax részen van. A probléma pedig abban van, hogy az optika végén elindul egy háztömb felé egyetlen koax szál, és ezen az egy szálon ül mondjuk egy háztömbnyi user. És hiába megy minden előfizetőhöz külön drót a kábelrendezőtől, az összes sávszélessége a háznak mégis csak annak az egyetlen szálnak a teljes kapacitása, ami bejön a házba. És ez fogy el.
És mivel a teljes sáv egy ilyen kábelen 50mega/20-30 mega, így ha túl sok HC töltő van a háztömbben, bőven kiterhelik a teljes háztömbre jutó sávot, és mindenkinél a tömbben elkezd lassulni, akadozni a dolog.
Ha az arányoktól el is tekintünk, de érzésem szerint erről van szó, de javíts ki ha tévedek
bambano:
Amiről jerry-vel értekezünk, az a hálózat fizikai rétegére vezethető vissza, amiről meg te beszélsz a TCP protokol (és minden hibavédett hálózati protokol) sajátja. Mivel csomagütemező bétatesztelésével foglalkozom, és egy elég részletes leírást is késztettem a témában (lásd: aláírásom), így ez utóbbi területen kimerítőek az ismereteim, de köszönöm a felvilágosítást. Egyébként nem gondolom, hogy akár mások, akár én bitagyú lennék, mert torrentezek, azt meg, hogy egy szolgáltató 800 userre 4-5 megabites feltötlési sávot kalkulál, nos nem a bitagyú előfizetők, hanem a szolgáltató sara (amúgy nem hiszem, hogy a UPC ilyen arányokkal kalkulálna, mint amit megpendítettél).
Dchard
[Szerkesztve] -
Zenty
őstag
válasz
Apollyon #2524 üzenetére
A sírás lényege ,hogy talán egyszer megvalósul!
És ahogy upc automata levél is irja szeretnék tudni mik a felhasználó igényei!
Szal nem kell ennyire védeni egy multi céget vagy ha csak nem vagy részvényes?
Végére nyugi! Ajálom neked a korlát terápia csomagot amit nemrégen vezettek be ugye?
100 darabos xanax jár hozzá azt talán lenyugtatt téged
( sajna a upc citromfű tea itt már nemsegitt -
TeeJay
félisten
válasz
EQMontoya #2518 üzenetére
előbb utóbb ADSL-nél is lesz sűrűbb node hálózat kiépítés és akkor VDSL2-vel vissza lehet vágni persze csak akkor ha 1km alá csökken a rézdrót távolság az előfizető meg az optikai vég közt.
és nekünk az ADSL-nél mindenkinek dedikált link van a DSLAM-ig szóval nekünk nincs olyan hogy osztozunk a sebességen másokkal
nekünk max akkor lassulhat be ha a DSLAM után nincs kraft de a legtöbb helyen optikai kábellel megy tovább a cucc azon meg többszáz vagy akár gigabites kraft is van (sőt néhol 10GB is)
jó az más kérdés hogy ADSL-nél a vonalminőség miatt is belassulhat de az nem olyan lassulás hanem állandóan lassú lesz ha nem bír többet
mindkét technikának van előnye és hátránya is -
Apollyon
Korrektor
Hát bazzeg! Hagyjátok már ezt a 250 gigás limit sírást! (Tisztelet a kivételnek, és a továbbiakban is!) Hazajövök, és egy egész oldal azzal van tele hogy – már megint – ez van meg az van! Már megint olyanok is pofáznak bele ebbe a szerencsétlen CHELLO topikba, akiknek nem is ez van! Nem az baj, csak ne oltogassatok már FOLYTON, ÖRÖKKÉ a szar ADSL-el, meg tré $z@r, meg fo$ netetekkel, mert az nem korlátos! Igen! És én itt kimondhatom a CHELLO-s topikban, hogy az adsl egy shit, meg a többi is egy rakás sssz..., mert senkit nem érdekel, mert ez a CHELLO topik! Hagyjátok már! A f***om kivan, hogy itt jöttök a nagy képetekkel mert ennyire meg annyira értetek hozzá, és csak fikázni tudjátok az egészet, mert ti olyan okosak vagytok, hogy akár 10 rugót kifizettek a ratyi adsl-ért, mert nincs korlát!
Itt leszarja mindenki vazzeg! Én nem fikázom az adsl topikban az adsl-t, pláne nem floodolom el ezzel!
Aki meg CHELLO-s és az is sír, mert jajj, havi 55 DVD nem elég, meg ~200 óra webtévé, meg 1000 óra webrádió meg mittudomén milyen *zar indokokat hoz fel, az VEGYEN MÁR BÉRELT VONALAT!
Aki chello-s és továbbra is sír mert havi 250 giga korlát, az nem tudom mért hisztizik, ha alárírta a szerződést! Senkinek nem kell chello-snak lennie, nem kötelez rá senki!
Ennyi!
Elég már ebből a soha véget nem érő vitából! Úgyse juttok semmire ezzel, a szolgáltató az úr, ti pedig fizettek neki! Már aki. Aki meg fizet, az legyen elégedett, vagy ne fizessen, és akkor sírni sem kell!
Ez szól minden olyanhoz, aki ilyen, akihez szól, tisztelet a kivételnek. Akinek nem inge, ne vegye magára! -
bambano
titán
válasz
Felhasznalo9 #2512 üzenetére
A költségekről:
A kijárat egy-két pár optikai szál. Relatíve filléres költség. Bárki tud ma már sokszor 10 gigás kijáratot, gerincet venni. És bárki tud második-harmadik 10 gigát venni, ha az elsőt már egyszer kiépítetted.
Ha jönnek a hardcore letöltők, feltöltők, akkor egyre több visszirányú frekvenciát kell igénybe venni. Az upc által használt cucc 6 darab 3.2 Mhz sávszélességű eszköze van, ez védősávokkal együtt minimum 24mhz sávszélességigény. A visszirányú hálózat 25 mhz alatt rendszerint használhatatlan, mert sok az illegális rádió, aminek a jele bejut a kábelbe. Minél több visszirányú sávszélességet használsz, annál több embert kell alkalmazni a hálózat karbantartására és annál több, bonyolultabb műszert, eszközt, egyéb költséget kell ráköltened. Ergo összességében minél több a hardcore torrentes feltöltő, annál többe kerül az üzemeltetés. És minél több feltöltő tömi a visszirányt, annál több letöltőnek nem fog üzemelni rendesen a net. 4-5 torrentes leveri 800 átlag user teljes előfizetését. Gazdaságos, nem? -
bambano
titán
Ha kedves bitagyú torrent júzer elkezd ezerrel feltölteni, akkor szépen telepakolja a visszirányú sávszélességet. Ennek az lesz a végeredménye, hogy sok, jó nagy méretű csomag megtölti a visszirányt, emiatt a te letöltésedhez tartozó nyugtacsomagok sem tudnak időben kijutni a kábeltv-ről. Emiatt a te letöltésed is kézifékes lesz. Képzeld el ugyanezt sok nehéztorrentessel.
-
jerry311
nagyúr
A CMTS és a kábelmodem közti sávsélesség adott, azon osztozik minden felhasználó, aki az adott CMTS-hez és le- vagy feltöltési vivőfrekvenciához tartozik. Namost ugye ezt egy ideig lehet bővítgetni, pl valahol fizikailag megfelzzük a CATV hálót, lesz két CMTS. Vagy lehet új frekvenciákat beállítani ugyanarra a kábelre. Egy idő után viszont vagy egyik sem lehetséges vagy nem éri meg. Így jó?
-
dchard
veterán
válasz
jerry311 #2514 üzenetére
jerry311: érzelemtől mentesen pusztán szakmai szempontból kérlek, hogy akár itt, akár PM-ben magyarázd el, hogy a CATV hálózat teljesítményét a heavy user hogyan rontja le. Igazából nemis a hogyan érdekel, hanem hogy melyik része a hálózatnak ami kritikus:
A CMTS-től induló gerinc fogy el?
A koax és a CMTS közötti optikai node fogy el?
Vagy a koaxos részen a visszirányú időosztás miatt keletkezik torlódás, ha sokan töltenek?
Ami nem derül ki a doksiból: letöltés irányba is időosztással működik a hálózat?
Amúgy meg kis fogalmazási baki:
''CATV hálózatok sajátosságai miatt nem lehet a végtelenségig bővíteni a sávszélességet.''
A sávot nagyon is lehet bővíteni 40-50 mega le, 20-30 mega feltöltési sávig, csak pontosan amiatt nem lehet gazdaságosan nyújtani a szolgáltatást amire szeretném ha a fenti kérdésem alapján válaszolnál, hogy miért is nemKis képzavar így a végén de remélem érthető.
Köszi!
Dchard -
Racecam
nagyúr
válasz
Felhasznalo9 #2501 üzenetére
Nagyon nem kellenének még OFF-ban sem az ilyen beszólások a szakmai topicokban!!
-
EQMontoya
veterán
válasz
(Es meg az ADSLnek lesz ra valasza, amit a UPC mar nem fog lereagalni Ebben erősen tévedsz, az adsl kb elérte a technológia határát. Szal Ők most kussolni fognak jódarabig. Bövebben: [link]
-
shev7
veterán
válasz
Tenyleg kicsit ertelmetlenre sikeredett, de a problema nem is azzal van, hanem a targyi tevedesekkel/hianyossagokkal.
1. Mar nem eloszor allitod, hogy a chello szerinted nem fejleszt semmit. Gondolom azert mered ezt ilyen batran kijelenteni, mert pontos statisztikaid vannak a fejlesztesekrol. Ha megengeded inkabb azoknak hiszek akiknek valami kozuk is van a ceghez, szerencsere vannak ilyenek a topicban.
2. LAN/WAN kerdese. Pongyola leszek, de talan pontosabb mint te. Helyi halozat, persze. Maximum varoson/korzeten belul. Ezeket a reszeket altalaban dark fiber koti ossze (majd javitotok ha nem igy van). Ezt egyreszt berlik, tehat nincs ingyen, masreszt kapacitasa veges, ezt is le lehet terhelni. Adott x hardcore user, aki 24/7-ben tolt, hogy ne legyen lekorlatozva, ezert halozaton belul. Namost a jelenlegi savszelemeles utan ez a terheles ugye tobb mint 3szoros lenne. Egy kb altalanosnak mondhato adat (altalaban ezzel szamolnak az internetszolgaltatok is, mikor halozatukat meretezik): egy halozatban a userek 5%-tol szarmazik az adatforgalom 85%-a. Ezzel azert szamolni kell...
3. ''Es meg az ADSLnek lesz ra valasza, amit a UPC mar nem fog lereagalni'' Gondolom nem vagy tisztaban az ADSL korlataival, illetve azzal, hogy az adsl technologia mar elerte a hatarat, valamint azt sem, hogy a legnagyobb upc csomag mar most majdnem azt nyujtja, amit az adsl2+ maximalisan tudna. Szoval kivancsian varom szerinted mit fog lepni az adsl erre. -
dchard
veterán
válasz
Steroid #2508 üzenetére
''a usenetröl ott naponta frissül a hálozat több Petával''
Na ez az állítás szimplán nem igaz. Ha globálisan nézzük az egészet a földgolyón akkor sem. De ha a napi friss (értsd: még sehol msáhol meg nem jelent) cuccok nettóját veszed (vagyis nem számolod bele az azonos kópiákat különböző oldalakon), az max. 2-300 giga lehet naponta, de már ez is nagyon fölé van becsülve a ténylegesnek. Gondolj már bele, hogy mennyi film/zene/játék/program jelenik meg naponta? Hát több petányi biztosan nem.
Dchard -
jerry311
nagyúr
Még mindig korlátlan a UPC internet szolgáltatása.
Mellesleg a hálózati forgalom nyilvános, valamilyen szinten legalábbis. Megnézheted te is, be volt linkelve ebbe a topicba is. A Fair Use Policy azért van mert gazdaságtalan akkora infrastruktúrát fenntartani, hogy mindenki teljes sávszéllel forgalmazhasson egész hónapban. Szolgáltatónként változó, hogy ezt ki hogyan intézi. Ennek egyik módja a UPC féle sebességcsökkentéses megoldás. Másik fele, hogy itt nincs külön érpár mindenkinek a központig, így a felhasználók adott sávszélességen osztoznak. Sajnos előfordlhat, hogy 1-1 területre (CMTS-re) több heavy user jut, ebben az esetben azon a CMTS-en mindenki számára érezhetően csökkenhet az internet sebessége, ami ugye nem jó a szolgáltatónak. Megoldás: heavy userek sávszélességének csökkentése.
CATV hálózatok sajátosságai miatt nem lehet a végtelenségig bővíteni a sávszélességet. (Nyilván a 7-8x akkora tévénéző közönség örülne ha a kedvenc adóját elvennék és a helyén egy internet adatátviteli sáv lenne) A szolgáltató viszont profitorientált cég, azt csinálja ami neki a legtöbbett hozza a konyhára miközben igyekszik megszabadulni a kiadásoktól.
Ez van. Nem kell szeretni, mint már többen írták sok DSL szolgáltató tárt karokkal várja az internetet tükrözni szándékozó felhasználókat.
A fizetéses példád pedig sántít. A helyes példa a fizetéssel, hogy van X HUF kereted minden hónapra ezt kapod a főállásodban végzett munkádért, ha ennél több kell azért meg kell dolgozni: túlóra vagy éppen mellékállás esetleg alkalmi munka. UPC-nél a fix keret 250 GB ez minden hónapban a tied, ha enné ltöbb kell az is megy csak nehezebben (=lassabban).
Most már csak azt nem értem minek írtam ennyit?
Merthogy nem lesz semmi hatása az is biztos. -
Calogero
addikt
válasz
Tomoren: a korlatlan megse korlatlan, de ugy hirdetik, jo dragan
Miért nem korlátlan?
250Giga után is használhatod tovább nem kapcsolják ki tőled, nerm kell többet fizetned érte, csak a sebességed lesz más.
Abban egyetértek hogy drága. -
Felhasznalo9
tag
Sajnos, megsincs reszemrol lezarva, ugyanis van amit meg most se akarsz/tudsz megerteni. (kezdek gyanakodni, te vmi fejes vagy ott
)
Hol volt, hol nem, egyszer egy monopol helyzetben allo ceg aki
emelt, ujra. Megmelte az adsl savszelesseget - nehany helyen meg csak papiron - , mert a rivalisnak egyre tobb az elofizetoje. Ezt a rivalis - upc bacsi - se hagyta annyiban, es ugyes huzasokkal es jo marketing szoveggel (nem nagyon csipem a jo marketingest, de ezek tenyleg tudnak, marmint jol foglamazni, piros pontot nekik), emelt o is. Szep is, jo is az a 250 gb a 30/60 helyett, de ugyebar most mar szamolni fogjak a belso forgalmat is (amit halkan megjegyzek nem sokban kulonbozik a LAN-tol, max. bonyolultsagaban, akar lehetne WAN is, sot lehet az is?! Ezt azert irom mert helyi halozatban is max a vindo'z szamolja a kuldott es fogadott byte-okat, mas nemigazan foglalkozott vele, mivel az a SAJAT halozat, 1x kiepitik es addig mukodik mig el nem rohad - kb.... -., de ez nyilvanvalo es logikus is, hisz ha ezert is kulon fizetnenek havonta sulyos milliokat, tuti beleszamitott volna a limitbe ugyebar...racafolni se tudsz erre, ugyanis a pingek is ezt bizonyitjak, marmint hogy ez 1 nagy lanocska, aranytalanul nagy korlat emelis is ezt tamasztja ala, ha belegondolsz) Ezekutan ne chellostol toltsetek elsejetolMellesleg tenyleg tudatlan vagyok, de nem annyira, mint amennyire Te gondolod (hulye). Na szoval ezert nem doglott be az a halozat, ezert birta, es birni is fogja meg sokaig a ''belso halo''. Az emeles aranyaban a merleg nyelve felenk billen, es ez nekunk jo, de ez csak 1...lasd lentebb... De az internet ''fele'' mas a helyzet, de meg mennyire, ott mar kemenyen fizetni kell a savszelesseget is, hisz ok sem lopjak, es en itt ertem azt, hogy nemigazan olik bele a haszon nagy reszet abba, hogy megtobb savszelt vegyenek/bereljenek, ugyanis azt majd tartani is kell ha jonnek az ujak - leirom, mert le kell irni most mar, igen amiatt a sok szaz hc letolto miatt, na jo csak reszben miattuk, akik terhelnek a halozatot - es a hozza szukseges technikai hatterert. Szoval, emelt is a upc, meg web2.0 kompatibilis, de megse annyira jo lesz az mint amilyennek beharangozzak. (megj.: marketing reszevel orakon at lehetne vitazni, de ezt most hadjuk) (Es meg az ADSLnek lesz ra valasza, amit a UPC mar nem fog lereagalni, azert ''drasztikus'' az az emeles, esetleg neha legyint majd a havi 800-900 gb-os hc-sre). Fogok majd linkelni a vilag masik reszerol szolgaltatok cimet, ha feltudom venni a kapcsolatot 1 regi ismerossel, aki jo nehany eve NYC-ben el, van az mar evtized is. (Annal a resznel ami a vilagvarosok netellatasat irtam, majdnem szo szerint tole ideztem a korlatalan csomagot, es annak mar par eve, hogy mondta) Durvulas, hmm, nemhiszem annyira leterhelnek a halozatot a hc-sek mostansag, felteve ha lenne mit leterhelni kesobb is, lasd fejlesztes.
''''Nekem ne mondja senkiazt, hogy a tobb szazezer elofizeto kozul par szaz hardcore letolto miatt van a korlat (ha jobbna teccik FUP), mert ugyse fogom elhinni.''
Hat akkor miert? Mert tobb szazezer user kozel sem hasznal el meg 10 gigat sem egy honapban, szoval biztos nem miattuk van a 250 gigas korlat.''
Ennek, ugyerzem meg1x neki kell futni.
A valosag az, hogy miattuk van a korlat, de megsem miattuk (ezt most tul ''chellosan'' irtam le mi?) De varj, olvass tovabb es roviden megmagyarazom (akarcsak a AFSZ-be a korlatlan jelenteset) Ugyebar ha nem lenne korlat es a sok nonstop letolto nekiallna toltogetni, ugy emberesen, akkor valszin kicsit leterhelnek a halozatot, de ha lenne mit leterhelni kesobb is (fejlesztes, kicsit tobb szavszel berlese) akkor talan jobb lenne. Na es itt lep be a FUP, meg a felmondas + kulonbozet kifizetese a kepbe, mint elremisztes. Elremisztes attol, hogy leterheld a halozatot, ami birna ugyan a terhelest meg most (kesobb talan mar nem es epp ez a baj) - napkozben azert meglatszana -, talan, de savszelt foglalna. Elremisztes attol, hogy ok veletlenul se tegyenek vmit az emberert, ha mar fizet tisztesegesen (meg az akcios+kozalkalmazotti havi dijon is van hasznuk, hat meg a ...). Az mas kerdes, hogy most megfejelik 1 csomagvaltasi dijjal, amibol gondolom elenyeszo nyereseguk lesz, de 1 ujabb pelda a lehuzasra. Fura mi? Sot, fel vagy haborodva, hogy hogy merek ilyet leirni, hogy azoknak a rossz nonstop letoltoknek adatnek savszelt?! Ha fel vagy akkor sajnallak. Ugyanis epp errol szol a fejlesztes, hogy tesznek vmit az emberert, ha mar fizet. Mert a mostani fejlesztesnek az igazi celja a felhasznaloi letszam novelese. Mert jol ki szamoltak, hogy pl.: 90% csak e-mailezik, netezik meg 1-2 on-line jatek es havi max. 2 gb-os forgalmat csinal, 9 % havi 30-50 gb-ot es 1 % 100+ gb-ot. Most mindezt gyorsabban teheti meg, sebessegileg, tehat mondhatnank azt is kicsit tulozva, hogy ez a savszel emeles, csak parasztvakitas, a sok ''igazi'' letoltot meg visszatartjak a korlattal (de elgondolkoztal mar azon, miert birja meg most fajanul a terhelest a halozatuk - internet fele is -, mert en tudom. Most kicsit beleoltek, penzt, meg belehuztak de azert, mert meg emelle a 200 ezer elofizeto melle, ''varnak'' masik 200 ezret, es ez is 1 ok amiert kell a korlat, mert ''meg varunk embereket'' erre a halozatra.) Magyarul, kicsit lazitanak a gyeplon (versenyben maradas) es bovitik az eroforrasukat (elofizetoi letszam megduplazasa vegett, hisz tobb ember tobb penz), harangkongatas es bejelentes, hogy extreme a kobon, es ennek az egyik mellektermeke az, hogy nekunk is jut valami a jobol(?), kicsit gyorsabb, kicsit tobb. |Jo tudom, ez igy megy, de a baj, hogy nem hajlandoak beleolni 1 kis penzt, azert, hogy vegre tenyleg korlatlan lehessen, es az az 1 % is megkapja amire a foga faj(inkabb a zsebukbe tomik) itt lep be +ba a magas ar es a lehuzas. Nekem ez nem teccik. Tomoren: a korlatlan megse korlatlan, de ugy hirdetik, jo dragan
.
Na ennyit a korlatrol, az emelesrol es a fejlesztesrol a lehuzasrol meg ilyesmikrol.
A 250-gbrol:
Latom lusta voltal visszaolvasni es/vagy szelektiv a latasod es/vagy figyelmetlen vagy, ezert bemasolom:
''Mellesleg en is szamoltam es nekem asszem 100-150gb is eleg. De a 150 gb mar nagyon a max... '' - es a szamitasnal tenyleg nem boven szamoltam.
Kedves Zordkaszas. Aruld mar el nekem, haverja vagy netalan mecenasa vagy shev7-nek, hogy foggal-korommel nekem rontassz. Jossz itt az illetekes hatosaggal, meg a besorolassal, meg a ne sirjal dumaval. Masold mar be nekem azt a reszt ahol kb. olyasmit irtam, hogy tokom ebbe az egesz chelloba, reklamalni kellene, meg hoborogni, meg ide-oda fordulni (megjegyzem halkan, van az ''illetekes hatosagnak'' eleg gondja, baja, feladata, mintsem ilyenekkel foglalkozzon, na meg ugyebar nem eleg csak bekopogni, panaszkodni es mar jo is lesz minden. Asszem 1 masik nagyobb forumon masoltak be reszben ehhez a temahoz kotodo levelet es a valaszt ra, na meg mas is kellet meg oda, ha vkit erdekel megkeresheti )) dumat loktem. hiszed vagy nem, ki fogom hagyni, ugyanis ennyire nem erdekel a dolog, csak vazoltam, mi is a helyzet valojaban. Na meg 1 jo tanacs, ne csak 1-2 HSZ-t olvass vissza...
Csak ugy:
''legfeljebb bontják a szerződést ha sokat tölt az ember...'' idezet Zordkaszastol, na igen, 1xubb felmondani jo par embernek a szerzodeset, mintsem... Na de ezt mar tobbszor leirtam. (elore felek, hogy olyan hasonlattal elsz majd, hozzaallasodbol es az esz osztasodbol, gondolom, hogy pl.: a rosszul teljesito, alkalmazottaktol is megvalnak a cegek, hiszen alig, vagy epp veszteseget termel...) Az ilyen rossz hasonlatoktol kimelj majd meg, koszi elore is. De elnezest kerek, ha rossz helyre ''soroltalak'' be, de legalabb kvittek leszunk. En szerintem ez a korlatlan nem korlatalan es megcsak nem is jeleztem ezt az eszrevetelemet az illetekes hatosagoknal, hogy chello-nal a korlatlan nem is korlatlan, akkor most mi legyen? Fogjak bontani a szerozdesem?!
De nemertem miert nekem irod ezt, amikor lattam, hogy elektro ezt irta: ''Én nem emlékszem, hogy azt írták volna,hogy korlátlan lesz a net,csak annyit írtak ,hogy a jelenleg érvényben lévő forgalmi korlátokat megszűntetik,és a kettő nem ugyanaz. '' es en erre valaszoltam azt, hogy ''A változások eredményeként a UPC chello internet-szolgáltatása 2007. március 1-jétől 1,2Mb, 5Mb, 10Mb és 20Mb-es korlátlan csomagokat kínál, az eddigi adatforgalmi szabályok megszüntetése mellett:'' es ebbol lett most ez a vita. Meg lenne 1-2 megjegyzesem altalanossagban is es nehany reagalas 1-2 mondatodra shev7, de mar a felet elfelejtettemes megy a Fabry show.
Lehet nehol ertelmetlen, de ne most nem fogok visszaovlasgatni, sry. Na es itt a vege reszemrol. Jo ejt.
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
az hogy felesleges-e azt a UPC-nel majd eldontik. Feltetelezem hozzaertok ulnek ott.
Melyik scenario hihetobb:
1. Meg akarjak akadalyozni, hogy az extrem hasznalat bizonyos helyeken torlodast okozzon. Illetve lehetoseget akarnak biztositani maguknak, hogy azokkal a userekkel akikkel a szerzodes nem kifzetodo felbonthassak a szerzodest.
2. Siman birna a halozat mindenhol, nem kerul nekik semmibe a mas halozatbol erkezo adatforgalom, es csak szivatasbol talaltak ki a 250 gigas korlatot, nehogymar a usernek jo legyen... -
bsz
csendes tag
Egy kérdés !
Ha van egy havi fix kereted (pl. fizetés vagy ösztöndíj) te annyit költöl rendszeresen, vagy minden hónapban többet? Ugye nem léped túl a kereted minden hónapban? Szerintem ebben az esetben a keretnek van egy lélektani hatása is, igyekszel nem túllépni azt, és ez így egy felesleges korlát.
Nincsenek adataim a UPC heti netforgalmának időszakonkénti megoszlásáról, de szerintem érdemes lenne megnézni, mert a UPC indoklása alapján ( tehát a 250 Gb forgalom feletti rész veri szét a hálózatot) a hálózat éjjel -nappal azonos terheléssel fut. Ezt ugye te sem hiszed? Vagy ha mindenki az első napokban letudja a forgalmat, akkor a hó végéig szét van verve a hálózat, és 3 hét kell az újboli felépítéshez!
Valami komolyabb, a felhasználót nem hülyének néző magyarázat kellene !
BSZ -
Steroid
tag
250giga adatforgalom brutál! aláírom h. megint nm kristály tiszta a halandó embernek a megfogalmazás de ne kattogjunk ezen, nekem is megy a torrent és kb 80gigánál már böven sok abbol több mint a fele up, de mi az istennek növeljem mindenhova 2x a ratet torrenten? Egy idő után semmi értelme, egyébként meg ha hallott már vki a usenetröl ott naponta frissül a hálozat több Petával
-
bsz
csendes tag
Kedves Grandi!
Ahogy van lehetőséged nagyobb sebességre, úgy tekintesz ki a hálóra egyre inkább!
Én sokáig nem töltöttem bittorrenttel, de aztán felfedeztem, hogy pl. le lehet tölteni egy rakás tv-sorozatot - lásd Lost, NCIS, Desperate hw., stb! Ha találsz értelmes tartalmat, azt le fogod tölteni! És képzeld, külföldön egyre több az új sorozat, ami nem megy itthon csak 2-3 év múlva, azt megnézed! Nem gyűjtöd, hanem megnézed! Képzeld el, egyszerre 3-4 letöltés jön egyenként 200-300 kbyte/sec-mal! Szerinted ez bittorrentel elképzelhetetlen?
Egyébként meg a hülyének nézés zavar a UPC-nél! Ha korlátlan, akkor legyen korlátlan ! Ne hívatkozzunk a hálózat leterheltségére! Ki netezik éjszaka, ki netezik délelőtt (már ha normál munkarendben dolgozik)? A hálózat akkor terhelt, amikor este rajta lógunk! Ha ennyire a hálózat épsége zavarja a UPC-t, akkor tessék nyilvánosságra hozni az egyes időszakok hálózati terhelési adatait, és tessék ez alapján mondani valamit, ne csak úgy bele a levegőbe!
Chellóm van azóta, mióta Pesten lehetett előfizetni, már akkor is volt, amikor a UPC-nél még nem volt forgalmi korlát, és bírta a hálózat! Elégedett vagyok vele, de a korlát zavar! Örülök a Matáv lépésének, így a UPC is lépéskényszerbe került! Ez a verseny! Képzeld, a chelló hálózat már 2-3 éve is jött 600 kbyte/s-al egy rövid ideig, csak mi a fenének hozták volna elő!
BSZ
BSZ -
Blue@X
senior tag
válasz
Felhasznalo9 #2503 üzenetére
Az olyanoknak akiknek nem elég a 250 GB vagy úgy érzik hogy nem volt fer a UPC sávszélemelés és a korlát megemelése, annak talán nem UPC chello-ban kell gondolkodnia hanme mondjuk bérelt vonalban, ahol annyit szedsz amennyit akarsz.
Ha 3 hónap alatt letöltesz mondjuk 750 GB akkor utána mit töltesz már le?
Mert szinte 750 GB-ban elég sok minden van.
És egyszer csak elfogy amit letölthetsz, hiszen nem frissül havonként annyi tartalom hogy minden hónapban letölts 250 GB-t.
Meg mindent azért te sem nézel meg, vagy játszol vele vagy hallgatsz meg.
Neten a TV-t meg nem nézed 0-24 órában.(vagy dolgozol vagy alszol, vagy nézed azt a sok mindent amit letöltöttél.) -
Zordkaszás
senior tag
válasz
És csak itt jártatod a szádat vagy jelezted már az illetékes hatóságoknak?
Mert ha az utóbbit kihagytad, akkor gyakorlatilag ugyanoda tudlak csak besorolni mint a többieket, akik szerint ez korláltan, legfeljebb bontják a szerződést ha sokat tölt az ember... -
shev7
veterán
válasz
''''hat neharagudj de nagyon nem ertek veled egyet. Ha 100 bol 99 embernek boven eleg a 250 giga, akkor neked is legyen eleg,''
Olvass vissza 2 hsz-t.''
Mondj egy legalis felhasznalasznalasi modot, amire nem eleg a 250 giga. Megegyszer mondom. 250 gigaba 5,5 ora 720p-s HD video fer bele. Ez ne lenne eleg 100-bol 99 embernek? Majd jerry mond arrol adatokat, hogy eddig hanyan leptek tul a korlatokat, azaz hany embernek nem volt eleg a 30/60 giga.
''le van irva, hogy korlatlan''
es az is, egy fillerrel sem kell tobbet fizetned ha tobbet toltesz le mint az atlag. Raadasul az extrem hasznalt is vilagosan, raadasul eleg korrekten van szabalyozva.
''Azt hidd el, hogy a befolyo penzbol - meg mindig magasak az arak - nemigazan forditanak sokat a fejlesztesre, nem is celuk, epp ezert volt ilyen sokaig korlat, es ezert marad is.''
Ezt a kijelentest a tudatlansagod szamlajara irom. Mivel, ha nem birta volna a halozat a nagy adatforgalmat, akkor a halozaton beluli adatforgalom is bele szamitott volna. Eddig siman tolthettel es toltottek is sokan a chello hubnak/torrent oldalnak segitsegevel akar havi szaz gigakat, anelkul, hogy megmozdult volna a szamlalo. Most is csak a megnovekedett sebesseg miatti ''durvulasok'' megelozesenek erdekeben van szukseg a korlatra.
''a vilagvarosokat, ahol tobb sokkal tobb internet-szolgaltato van mint MO-gon, es evek ota nincs korlat. Ha megtennek, csodbe is mennenek''
Ennek fuss neki megegyszer. Csak egy pelda. BT. 3 csomag. A felso tenyleg korlatlan, de az elso ketton 5 illetve 8 giga korlat van, azert a 250 es az 5/8 kozott van egy-ket nagysagredi kulonbseg. Szoval ha megtenned, hogy a allitasod ''evek ota nincs korlat'' egy linkkel is alatamasztanad, az sokat dobna a hozzaszolasodon.
''Nekem ne mondja senkiazt, hogy a tobb szazezer elofizeto kozul par szaz hardcore letolto miatt van a korlat (ha jobbna teccik FUP), mert ugyse fogom elhinni.''
Hat akkor miert? Mert tobb szazezer user kozel sem hasznal el meg 10 gigat sem egy honapban, szoval biztos nem miattuk van a 250 gigas korlat. -
Felhasznalo9
tag
''hat neharagudj de nagyon nem ertek veled egyet. Ha 100 bol 99 embernek boven eleg a 250 giga, akkor neked is legyen eleg,''
Olvass vissza 2 hsz-t.
Sajnallak, te ennyire vegtelenul optimista vagy? Vagy csak egyszeruen UPC-s alkalmazott/fejes vagy?Marmint, hogy ilyeneket irsz... Ez a nyilvanos es szandekos megtevesztes (lsd. korlatlan, de megse az... gondolom a konkurencia miatt nemcsak 2 ertelmu mondatokat kell, hogy megfoglamazznak, hanem kell a szandekos megtevesztes is) Ez jellemzo hazankra, buntet is a GVH szepen.
elektro ezt irta:
''Én nem emlékszem, hogy azt írták volna,hogy korlátlan lesz a net,csak annyit írtak ,hogy a jelenleg érvényben lévő forgalmi korlátokat megszűntetik,és a kettő nem ugyanaz. ''
Na en erre irtam azt, hogy teved, es le van irva, hogy korlatlan
Azt hidd el, hogy a befolyo penzbol - meg mindig magasak az arak - nemigazan forditanak sokat a fejlesztesre, nem is celuk, epp ezert volt ilyen sokaig korlat, es ezert marad is. Erdekes, hogy mas orszagokban lehet korlatlan elerest nyujtani hasonlo sebesseggel?! Lasd pl. a vilagvarosokat, ahol tobb sokkal tobb internet-szolgaltato van mint MO-gon, es evek ota nincs korlat. Ha megtennek, csodbe is mennenek. Kis orszag, 2 szolgaltato osztozik (kartell) a piacon, szinte csak 2... Azt csinalnak amit akarnak es addig ameddig nem lesz ujabb konkurencia, de ilyen kis orszagba ez szoba se johet. Magyarul, az van amit nyujtanak ozt csokolom. Nekem ne mondja senkiazt, hogy a tobb szazezer elofizeto kozul par szaz hardcore letolto miatt van a korlat (ha jobbna teccik FUP), mert ugyse fogom elhinni. De ezen vitatkozni teljesen folosleges, mert van ahol meg eheznek, mashol meg robbantgatnak, melyik orszagnak mi a baja, nekunk az jutott, hogy 1 honapban 4-en lopnak meg minket...
(es nem a keses rablokra gondolok
)
Reszemrol lezarva a tema.
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
válasz
Felhasznalo9 #2501 üzenetére
hat neharagudj de nagyon nem ertek veled egyet. Ha 100 bol 99 embernek boven eleg a 250 giga, akkor neked is legyen eleg, plane akkor, ha az en internetkapcsolatom minosege romlik ha nem fersz a borodbe. Azt kene eszrevenni, hogy ez kurvara nem szivatas/rablas, hanem ez a szabalyozas a te erdekedet szolgalja...
-
Felhasznalo9
tag
En ezt nagyon jol tudom, hogy igy van. Ez is ekes bizonyiteka annak a tenynek, hogy hazankban szabad szivatas/rablas mehet/megy. Itt is errol van szo.
Sry, de kis politikai hasonlattal elnek. Az MSZP megszuntette a munkanelkuliseget...
...most mar allaskeresoknek hivjak
Na kb. errol van szo...
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 3420 14" FHD IPS Core i5 1145G7 16GB RAM 512GB NVME SSD Magyar Bill Dell Gar
- Gamer pc-RTX3060TI-AMD Ryzen 5 5600X-32gb DDR4 1000GB NVME SSD
- Eladó! Intel Xeon W3530 + Micron Ddr3 1333mhz 6x4 GB ram + Cooler Master Hyper t212 RGB Cpu hűtő
- Samsung Galaxy A52s 5G Snapdragon
- HP EliteDesk 800 G5 SFF / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- Apple MacBook Air M3 15, Újszerű, Dobozával, 12 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 3510 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest