Aktív témák
-
kabelmania27
félisten
válasz
donmackó #21577 üzenetére
Köszi a képet, ha jól látom kicsit csökkent az adási. Ha az egyik kezeddel megfogod az osztót a másik kezeddel az F csatlakozót ráz, ha az árnyékolás összeér már nem ráz, ha a modem áramtalanítva van szintén nem ráz. Két kettes helyett használhatnád ezt,de így is jó ahogy most van
-
-
-
-
Carambola
tag
válasz
donmackó #20449 üzenetére
Szia!
Nekem is Technicolor van. 120-as a csomagom. A vezetékes sebesség csak 50 Mb/s a Wifi 40-45 Mb/s.
A korábbi fast Ethernet kártyámmal is ennyi volt a vezetékes, tettem bele egy 1 Gb/s PCI kártáyt, de sajnos nem nőtt sebesség.
Lehet, hogy az alaplapom nem támogatja a PCI-os 1 Gb/s sebességet?
A notebookom ha vezetékes kötöm össze a routerrel akkor jön a 120 Mb/s.Még egy kérdés, a Technicolort és egy WIFI routert azt tanácsolták, hogy úgy kössem össze, hogy mindkettő LAN portjába dugjam a kábelt. Jó ez így. Ha a WIFI router Internet portjába dugom, akkor nincs net.
Köszi a segítséget.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
donmackó #20451 üzenetére
Hát, nem tudom. Egy kb. 3000-es településen lakom, üvegszál bár nincs, de a COAX-nak röhögve bírnia kéne. Nem egy lakótelep szintű a dolog. Azért ezt csak bírnia kéne.
gF:
Attól nem is várok többet. De ha Technicolor TC7200 Gigabites ethernet portjával kötöm össze az én notim gigabites portjával egy Cat 5e kábellel, akkor röhögve mennie kéne a 120 Megabitnek, nemi gaz?
upsyka:
Biztos értettek hozzá..Állítólag mikor bekötötték a csávó sem volt a helyzet magaslatán, én nem voltam itt akkor.
-
blakey
titán
válasz
donmackó #20226 üzenetére
Szerintem nem szívás, hogy Cisco epc3925 van neki. Nincs azzal semmi gond, minden működik rendesen, egy dologra viszont érdemes figyelni, hogy abból a típusból többféle létezik, nálam 2 féle volt, egyik nem tudott 5GHz-et, a másik igen és stabilabb, erősebbnek érződik a kapcsolat.
-
-
-
-
válasz
donmackó #20207 üzenetére
Hát nagyon úgy néz ki... Tommy1982 is így járt!
-
-
-
-
-
Mate
nagyúr
válasz
donmackó #18841 üzenetére
Ez nem így megy
Beszereznek pár tabletet, hogy ezzel is tudjanak előfizetőket csalogatni magukhoz és rábeszélni a csomagokra. Általában semmi hasznuk nincs ezeknek az eszközöknek az eladásából, nyűg az egész. Invitel is és T is csinálta/csinálja ezt. Invitelnél konkrétan tudom, hogy ráfizetéses lett a dolog, annyira, hogy végén a dolgozókkal vetettek meg párat, mert senkinek nem kelletek
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
donmackó #18827 üzenetére
Szerintem azt történt, hogy kicsit ők maguk is megkeveredtek ezzel a 3 hónapig nagyobb sebesség dologgal, mert egyébként ez nekik semmi extrát nem jelent, max lenne 3 húzós hónap, amikor sokan vannak viszonylag nagy csomagban. (Sok meglevő vált dupla sebességre, ami 3 hónapig a meglevő 4x-ese lenne) Ellenben van egy olyan tippem, hogy nem akartak olyan trió csomagot, ami 240-es nettel van, ezért nem tetszik nekik, hogy páran ezzel a 3. hónap után nem lemondós trükkel gyakorlatilag csinálnának maguknak XXL csomagot havi 12K-ért a 240-es nettel, telefonnal, meg a legdurvább TV-vel, felvevővel, HD csomaggal. Azt akarják, hogy akinek a 240-es net kell, az csomag nélkül vegye, és mellé ha kell tv meg telefon, kutyafüle, az már több mint havi 12.
-
rayoliviero
veterán
válasz
donmackó #18462 üzenetére
Nekem a Trio L-hez is adnak mediaboxot díjmentesen. Amikor a neten akartam rendelni, akkor azért egy 1000 Ft-ot fel akart számolni a rendszer havonta, de telón nem. Mondták, hogy nekem mivel a régi Thomson van, így kapok egy sima a HD mediaboxot (nem felvevős) a Trio L-hez, amivel a 4. hónaptól is tudom fogni a 4 alap HD csatornát, a plusz 15-öt csak úgy, ha plusz 1000 Ft-ot fizetek havonta.
khorvat: a 240-es netet én is próbáltam elintézni Trio XL-ben, de sehogy nem ment telón. Mivel nem vagyok internet szempontjából új előfizető, nem váltok feljebb sem, talán azt is nézték. Ezért is rendeltem Trio L-t, így az is elég. HD csomag szempontontjából új előfizetőnek számítok, így azt 3 hónapig ingyen kapom (plusz 15 HD csatorna).
-
rayoliviero
veterán
válasz
donmackó #18454 üzenetére
Nem, 2 évig benne van az árban Trio XL-ben. Trio L-ben nincs csak 3 hónapig a plusz 15 HD csatorna, a felvevő pedig egyáltalán nincs benne.
Én most rendeltem Trio L-t 8490 Ft-ért. Mivel régi előfizetőjük vagyok, így a netemet nem emelekik meg 120-ról 240-re 3 hónapig sem. Viszont a plusz 15 HD csatornát megkapom ingyen 3 hónapig. A 4. hónaptól 1000 Ft lenne, de azt semmiképpen nem érné meg, mert akkor feljebb váltok Trio XL-re (felfelé hűséggel is lehet) és akkor plusz 500 Ft-ért benne van a felvevő is. De elég lesz nekem a Trio L a 4 hónaptól is, a plusz 15 HD csatornát sem hiszem, hogy kérem.
-
Jégkokó
veterán
válasz
donmackó #18447 üzenetére
A modemmel sztem nincsen gond, csak magával a wifi részével ami harmat gyenge.A szomszéd szobában sincsen maximum jelerősség, pedig nem vasbeton fal van a kettő között.Viszont egy előnye van, hogy utp je meg gigabites igy gond nélkül össze lehet vele közvetlenül kötni a gépet és akkor simán meg van a max sebesség.
-
kabelmania27
félisten
válasz
donmackó #18433 üzenetére
Ha leírod, hogy most milyen csomagba vagy és mennyit fizetsz meg tudnánk mondani hogy járnál a legjobban
Rendben voltak az értékek 6-os vételi jó, elvileg 66dB körül kap a box és a modem is (elvileg elégnek kellene lenni), az adási 51, 52felett kapcsol át a modem egy adási frekire, ha azt tapasztalod hogy elkezd újraindulni a modem, jelentsd be mert a hiba nem biztos hogy nálad van, lehet beázás van valahol, vagy kezdi megadni magát az erősítő, bármi lehet, nem kis munka kinyomozni hol a gond. Hány % a jelerősség a box frekivizsgálatnál?
-
kabelmania27
félisten
válasz
donmackó #18431 üzenetére
Az adási szint 50alatt legyen az a legfontosabb, a vételi szint annyira nem fontos, elvileg -12 +12 között, gyakorlatban -5-10között elfogadható, de vannak modemek, amelyek -10 és +20-al is elmennek, ami nálad van kicsit érzékenyebb a gyenge és erősre, ha jól emlékszem rendben voltak az értékek. Az más kérdés, hogy pl kettes splitter esetében 5-ös vételi jónak számít, viszont dtv médiacard vételnél a hd adások akadhatnak (típustól függ hogy mennyi a minimum dB amennyi kell neki), a dtv és modem ds freki az analóg tv adások jelszintjénél 5dB-vel kevesebb. Amikor 0 a modem jelszint az 60decibelt jelent. TeeJay-nél azért van negatívba a vételi osztás nélkül mert kb 50-60méterre van a modem az oszloptól, ha a ház közvetlen az oszlop mellett lenne lehet 10körüli lenne a vételi szint. Most milyenek az értékek nálad?
-
válasz
donmackó #18263 üzenetére
Senki sem foglalkozott a hűségidővel! A levélben ugyan le volt írva, hogy megy tovább a UPC-nél is a Rubis szerződés szerint, de én betelefonáltam korábban, mert csomagot szerettem volna váltani, és "hátulról" rákérdeztem, hogy meddig van hűségidőm! Erre azt mondták, hogy ők nem látnak a gépbe ilyet felvezetve, ergo nincs hűségidő, sőt mondta a manus, hogy az átvett ügyfeleknél ez valószínűleg mindenkinél így volt!
-
-
-
-
Mate
nagyúr
válasz
donmackó #17975 üzenetére
Hasonlítsd össze a modembe menő csatlakozót a többivel. A sárga feliratosat szokták használni. Gyakorlatilag nem lehet megbontani. Egy crimpelő hozzá 17.000 körül van. A másik csatlakozó a házi verzió, 3.000-ért már kapsz hozzá fogót. Az egyik legnagyobb gond vele, hogy könnyen szét tud jönni, míg a másikkal elhúzol egy kocsit.
-
TeeJay
félisten
-
kabelmania27
félisten
válasz
donmackó #17963 üzenetére
Milyen osztóval van elosztva a koax? Van nálad csillapító?
cekk: Értékek rendben vannak. Tőled is megkérdezném hogy milyen osztóval van elosztva a koax és van-e nálad csillapító? -
-
-
-
-
Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- MSI CYBORG 15 A13V
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest