Hirdetés
- iPhone topik
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Aktív témák
-
TheHardOne
tag
válasz
Chieftec #16299 üzenetére
Itthon rengeteg a seed szerver/box, ráadásul hatalmas mértékű a túlseedelés a feltöltők részéről. Hazai torrent oldalak egyik legnagyobb hátránya az átlag felhasználó szemszögéből, hogy sokszor nincs kinek feltölteni. Ezért is vezettek be sok helyen bónuszrendszert a seedelésre. Ha viszont nincs épp szerveres feltöltő, a letöltés drámaian lassú lehet az (arányaiban) alacsony lakossági feltöltési sávszélességek miatt, ami rendszerint több tucat torrent között oszlik el ráadásul. Ideális állapot nagyon ritkán van.
Rontott a helyzeten, hogy régebben a hazai szolgáltatók elkezdtek egymás közötti közvetlen kapcsolatokat kiépíteni ahelyett, hogy a BIX-en keresztül zajlana a forgalom. Ezek sokszor priorizálva vannak, még ha nem is elégségesek a forgalom kiszolgálására. Olyannyira nem korlátoz a UPC, hogy ha technikailag egyszerűen (és olcsón) megoldható lenne, hálózaton belül a szerződöttnél magasabb lenne a sávszélesség, mint a BIX vagy más szolgáltatók felé (volt rá tanulmány).
-
Chieftec
őstag
Érdekes, hogy külföldi torrent megy csutkán fel/le, csak a hazai nem! De a UPC nem korlátoz...
-
-
Jégkokó
veterán
Tegnap kötötték be a 50 megás netet.Kaptam ezt a wifi rutert hozzá és olyan gyenge, hogy a szomszéd szobába már csak 70% a jel, távolabb meg szinte nem is létezik
-
Drakuf
tag
válasz
TheHardOne #16295 üzenetére
Igazából 4 órát állt kicsomagolva, de értem miről beszélsz.
Ja, ma már 5x beszéltem velük a vége ismét az lett, hogy Ők a hülyék nem én és holnapra jön is ki valami ügyintéző.
-
Drakuf
tag
válasz
kabelmania27 #16293 üzenetére
De még úgyis többnek kéne lennie a letöltésnek mint 0,7 mbit...
-
Drakuf
tag
válasz
kabelmania27 #16290 üzenetére
Mindent újraindítottam, routert factory reseteltem stb.. stb...
-
Drakuf
tag
válasz
TheHardOne #16288 üzenetére
Tök mind1 mivel tesztelem, mivel kurva lassú és nem lesz gyorsabb...
-
Drakuf
tag
válasz
kabelmania27 #16286 üzenetére
Tisztában vagyok vele.
-
Drakuf
tag
válasz
kabelmania27 #16284 üzenetére
Router TPLINK TL-WR941N. Kábelnél meg nem tudom, hogy milyen csillapításra gondolsz, de szerintem nincs.
Ilyen fantasztikus mérések születnek.
-
Drakuf
tag
Koax egyenesen jön be a modembe az utcáról.
Sry, ha lame vagyok.
-
Drakuf
tag
válasz
kabelmania27 #16280 üzenetére
Gigabites lan van igen. Windows 8 eredeti és 0,7 mbit-et mért a speedtest.
Router nélkül egyenlőre nem tudom kipróbálni, amíg nincs itthon a laptop.
Mi a felh. név és jelszó a modemhez?Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 7.7 dBmV 40.1 dB
Channel 2: 5.9 dBmV 39.5 dB
Channel 3: 6.8 dBmV 39.8 dB
Channel 4: 7.4 dBmV 40.2 dB
Channel 5: 7.7 dBmV 39.9 dB
Channel 6: 7.3 dBmV 39.9 dB
Channel 7: 6.8 dBmV 39.6 dB
Channel 8: 6.0 dBmV 39.6 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 37.5 dBmV
Channel 2: 37.0 dBmV
Channel 3: 0.0 dBmV
Channel 4: 0.0 dBmV -
-
Drakuf
tag
Üdv! Most cseréltem le a netem egy "nagyobbra". Eddig UPC FP 30 mbit-em volt, de most lecseréltem 120 mbit-esre. A problémám az, hogy a letöltési sebességem speedtest meg minden anyám kínja szerinte 0,7 mbit a feltöltésem viszont a upc által előírt 10 mbit... Felhívtam ügyintézőt, de nem tudtak semmi okosat mondani... Valakinek ötlet?
-
Sanya
nagyúr
Sziasztok!
ha valaki megkapta az előző havi számlát, s a rajta lévő "hírlevele" be tudná scannelni, nagyon nagy szívességet tenne vele több embernek. A novemberi postai csekkes dolog rész érdekel, a személyes adataid _NEM_. A scannelt képen lehetőleg az ne is legyen rajta, csak az.
Köszönöm!
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz
kabelmania27 #16274 üzenetére
Nem tudom megnézni, mert állmennyezett felett megy. Úgy emlékszem, hogy iránycsatolót említett a UPC-s szerelő a modem fele, amikor csinálta.
-
kabelmania27
félisten
válasz
Flashcash #16273 üzenetére
Ki van írva a környék karbantartásra
Kettes splitter vagy tap way van a modem előtt? -
Flashcash
Közösségépítő
válasz
kabelmania27 #16272 üzenetére
Kábelezésben a kábelmodemes ág le van választva a bemeneti ponttól és egy külön kábel vezet közvetlenül a modemhez. A TV-khez pedig a másik ág van szétosztva.
A többi routeres modem újraindításos trükköt már próbáltam. Inkább olyannak tűnik nekem, mintha a környéken túlterheltté vált volna a hálózat, mert reggel 5-6-kor mintha gyorsabb lenne.
-
kabelmania27
félisten
válasz
Flashcash #16271 üzenetére
Hogy van kialakítva a lakásban a koax kábelezés?
Indítsd újra a modemet, lehet leterhelt frekiken van.
Ha van router iktasd ki és nézd meg úgy nem e jobb.
Modem jelszintet így nézd meg
http://192.168.100.1/_aslvl.asp felhasználó név admin, jelszó W2402 utána ok, ugyanezeket írd be acces level max érték ok, utána 192.168.100.1 signal fül -
Flashcash
Közösségépítő
Bp. XIII. kerület belvárosi rész. Kb. 2-3 éve használok UPC Chello/Fiber Power kábeles netet, eddig problémamentesen működött.
-Kb. 3-4 hete kétszer is volt egy kb. 1 napos szolgáltatás kiesés amiről az ügyfélszolgálat nem tudott semmit, azóta a szolgáltatás minősége kb. egy vidéki sufni wifi szolgáltatóval vetekszik.
-webböngészés közben a 25Mbit/sec csomagban az egyszerű oldalak betöltődésére 5-6 mp.-et kell várni, sok esetben pedig a weboldal nem elérhető és kb. ilyesmi üzeneteket kapok "Hiba: 324 (net::ERR_EMPTY_RESPONSE): A szerver adatok küldése nélkül lezárta a kapcsolatot."
modem adatok:
EPC2203
Receive Power Level 1.6 dBmV
Transmit Power Level 49.5 dBmV-A kábelezés, minden egyéb eszköz változatlan, ha ez sokáig így marad, akkor váltok ADSL-re, mert egy 5mbit/sec csomagnak is nagyobb használati értéke van ennél.
-
Chieftec
őstag
válasz
TheHardOne #16266 üzenetére
Kihúzott nettel nekem nem villan be semmi.
Haverhoz átvittem a gépet, routert, nála digi van. Utorrent indítás után fél percen belül max sávszéllel töltöttem fel folyamatosan.
Optimizer sajnos nem segített!Éjszaka amúgy elindul valamikor a feltöltés és akkor megy is maximumon. De 1-2 torrent, 1 kapcsolattal!
Ennek érdekében a UPC hálózatkezelési rendszert alkalmaz kábelhálózatán, mely szükség (csúcsidőszaki leterheltség) esetén a valósidejű alkalmazások adatforgalmának biztosít elsőbbséget és a nem valósidejű, az azonnali adatátvitelre kevésbé kényes alkalmazások (pl. megosztás, p2p és ftp) forgalmának biztosítása valamelyest hátrébb sorolódik (priorizálás). Ennek következtében a nem valósidejű alkalmazásokra ezekben az időszakokban összességében kisebb sávszélesség jut és oszlik meg a felhasználók között, mint a többi alkalmazásnál.
-
Chieftec
őstag
válasz
TheHardOne #16266 üzenetére
SP3 van fenn..
-
TheHardOne
tag
válasz
Chieftec #16264 üzenetére
Biztosan nem korlátoznak.
Feltöltés terén amúgy is sokkal nagyobb tartalékok vannak a rendszerben, mint letöltés terén (ezért is áll a küszöbön egy feltöltés sávszélesség emelés). Azaz a letöltést előbb korlátozzák, vagy előbb "fogy el".
Annyira alap, ezért nem is írtam: ugye nem szervízcsomagok nélküli Windows XP-t használsz? Mert oda kell(het) a UPC Fiber Power Optimizer.
Szerk: válasz a második posztodra: ha abszolút nincs internetkapcsolat, és fut a torrent kliens, akkor is néha bevillan a sebességnél 1-2 érték, szóval az semmit nem jelent.
Szerk 2.: lehet oda is kell, egy próbát megér: [link]
-
Chieftec
őstag
válasz
TheHardOne #16254 üzenetére
Köszi ezeket mind végigjártam már.. Néha elindul 1-2 torrent, maximum 1 kapcsolattal felmegy 180KB-ig a feltöltés elkezd csökkenni majd megszakad, utána kezdődik elölről...
Ugyanez a gép Digivel, routerrel folyamatosan maximummal tölt felfele.
Sajnos eléggé úgy néz ki, hogy a UPC korlátoz be... -
jerry311
nagyúr
válasz
kabelmania27 #16261 üzenetére
14/1-et tud a DSL.
A sebesség megvolt wifin is, csak nem volt stabil a kapcsolat.
Van itt egy csomó wifi meg vezeték nélküli csengő... -
jerry311
nagyúr
válasz
kabelmania27 #16259 üzenetére
Nekem le kell hoznom az emeletről...
-
jerry311
nagyúr
válasz
GeGexx #16257 üzenetére
Mivel én nem tudtam kikapcsoltatni a szomszédok wifijét és árnyékolást sem tudtam tenni a falakra, az erő mellett döntöttem: La Fontenna. Meg persze csatornát is váltottam.
Nem lett tökéletes, de legalább a (panel) lakás minden pontján van wifi, hol gyorsabb, hol lassabb.Mellesleg most éppen én is albérletben lakom és szépen áthúztam egy 20 méteres kábelt a fél lakáson. Nem szép, de sok ősz hajszáltól megóv.
-
GeGexx
aktív tag
-
jerry311
nagyúr
válasz
GeGexx #16255 üzenetére
A gyors megoldás, hogy kábelen töltögetsz nem WiFi-n.
A lassú megoldás, hogy elkezdesz kísérletezgetni az antenna irányokkal, csatornaváltásokkal, router áthelyezéssel és persze rábeszéled a szomszédokat, hogy kapcsolják le a saját wifi routereiket vagy leárnyékolod a lakást a külső falaknál... Esetleg pofátlan módon felszerelsz egy néhány kilowattos erősítőt a routeredre. Vigyázz, mert egy idő után feltűnő lesz, hogy sok sült galamb repked a környéken.
És akkor még mindig ott van az az aprócska probléma, hogy mi van ha egynél többen akarjátok használni...Tehát ha nem muszáj, ne használj wifit. Ha meg mégis, akkor fogadd el, hogy a routerekre felírt sebességek az elérhető maximumot jelentik, a garantált pedig nulla. (pont mint a mobilinternet)
-
GeGexx
aktív tag
Sziasztok,
van egy marha jó Cisco EPC3925 wireless routerem amit a marha jó UPC adott a szolgáltatással együtt. Amikor kábelen töltök rajta keresztül simán jön 70-90mbittel (120/10mbit-es net) de wifin keresztül 3 azaz három mbit körül jön a dolog.. :/
Valami gyors megoldás kéne ezzel kapcsolatban... tereljem üres sörös dobozzal a hullámokat a gépek felé vagy érdemes venni jelerősítő antennát?? (egyébként ezek az antennák mennyit érnek?) Esetleg más praktika erre a gondra? -
TheHardOne
tag
válasz
Chieftec #16243 üzenetére
Legvalószínűbb hibák (a fent kizártakat nem írtam le újra):
* Routerben UDP portot is forwardolni kell.
* Tűzfal szoftver beállításai
Érdemes az uTorrentnek mind kifelé, mind befelé, és mind TCP és UDP (nagyon fontos) fronton minden jogot megadni. Windows tűzfalban szintén kivételként legyen hozzáadva, vagy ha van 3rd party tűzfal, akkor a Windows tűzfal legyen kikapcsolva.* uTorrent Naplózó fül
Nézd meg a naplózó fület, hátha kiír valamilyen konkrét problémát, amivel lehet valamit kezdeni.* uTorrent sávszélesség beállítások
A státuszsor jobb oldalán lévő ikonra kattintva behozható a varázsló, ott ki kell választani a feltöltési sávszélességedhez legközelebbit (ha nincs pont az, inkább felfelé kerekíts). Ezután a beállítások, sávszélesség menüpontban a kapcsolatok számánál nyugodtan írj egy (vagy két) 0-t az összes (3) érték után. Sorba állítás menüpont Sor menüpontnál (2) szintén.Próbáld ki a feltöltést népszerű torrentnél (pl. TPB -> Top 100 Film), ahol biztosan kell valakinek feltölteni.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Chieftec #16250 üzenetére
Az én uTorrent tudásom itt kimerült.
Torrent topicban mondtak valami értelmeset? -
Chieftec
őstag
Ahogy elindulna a feltöltés, rögtön megszakad.. Lessétek meg: [link]
Igen zöld a pipa...
-
Chieftec
őstag
válasz
kabelmania27 #16244 üzenetére
Erőltetve-re van állítva!!! Megnézem router nélkül, bár....
Downstream Status
OperationalChannel ID
23Downstream Frequency
458000000 HzModulation
256QAMBit Rate
55616000 bits/secPower Level
3.0 dBmVSignal to Noise Ratio
38.6 dBmVUpstream Status
OperationalChannel ID
10Upstream Frequency
46700000 HzModulation
64QAMSymbol Rate
2560 Ksym/secPower Level
46.5 dBmV -
Chieftec
őstag
Sziasztok!!
A helyzet, hogy torrentnél lefelé nagyon szépen megy minden 3MB-al, felfelé viszont 0,0-val tudok tölteni!!!!!!
-legújabb uTorrent
-titkosítás, új port indításkor
-disposition 15Mindezt 2 lakásban, 3 gépen kipróbálva ugyan az a történet!!! Tehát biztos a UPC szórakozik velem!!! Látszik, hogy kapcsolódnának hozzám 0,1-el indul majd abban a pillanatban megszakad.
Nagyon idegesítő!!! Így könnyű dobálózni a 25-60-120 megás sávszélességgel, pont arra nem lehet használni amire ki lett találva..
Tudtok valami megoldást a problémámra??? Digi sajnos nem elérhető itt! -
ChipKng
aktív tag
Csak sajnos nalam a problema nem a Wifi-n van, hanem a LAN-on. Wifi-n nincs keszulek a netre csatlakoztatva. Tovabba ha ilyenkor veszem a batorsagot es ujrainditom a modem-et, akkor nem hogy packet loss-om lesz 'csak' de felcsatlakozni sem tud a netre (online led villog). Egeszen ejfelig amikor felcsatlakozik es szepen megy tovabb mintha mi sem tortent volna...
Rendkivul bosszanto.
-
válasz
Egorov #16238 üzenetére
HA sima analóg adást akarsz nézni akkor nem kerül többe a tévézés.
Új vételi hely bekötése ha jól tudom olyan 3-4k körül van (régen volt, hogy vételi hely kialakítást kértem) de ha digitális box-ot kérsz akkor ingyen bekötik de akkor kell fizetni a +box árát.
A legolcsóbb az ha haverral csináltatod meg, ő valószínűleg anyag árban + 1 sörért/üdítőért megcsinálja neked. -
Egorov
aktív tag
Hali
Nincs időm visszaolvasni, bocsi ha volt már a téma. Vennék egy új tévét egy másik helyiségbe, viszont oda ugye nincs vezetve kábel. Mennyiért jönnek ki a UPC-s szakik és vezetnek el oda is kábelt?
Meg gondolom nem kell többet fizetni, ha 2 TV van. -
ChipKng
aktív tag
"nekem még sohasem szakadt az UPC."
Te mazlista!
Nekem az utobbi 4 napban este 8-tol ejfel/fel1-ig hasznalhatatlan sebesseguve varaszsolodik a fiberpower.27% packet loss es a valaszido 9-3000 ms kozott valtakozik. Sokra nem megyek a bejelentessel mert ejfel korul ujra rendesen mukodni kezd... Ja, es nem lopja senki a netemet...
-
Sanya
nagyúr
válasz
Maarki #16232 üzenetére
mac szűrt wep titkosítás semmit nem ér, már mobillal is törhető kb 5 éve. WPA-psk2 aes titkosítással a legjobb, nem tudom, hogy az upc által adott modemmel ez beállítható-e
a legjobb, ha veszel egy 1043nd routert, ss a következő 10 évre elegendő teljesítménnyel fog bírni.
az adatforgalomban priorizálnak, a torrent az utolsó helyen van. Utorrent eröltetett titkosítás beállításával ez a priorizálás megkerülhető.
nekem még sohasem szakadt az UPC.
-
Maarki
aktív tag
Hellotok
A segítségeteket szeretném kérni a helyzet a következő régi fibernetesek vagyunk amit felvásárolt a upc és a kábeltv ott van (silver csomag) a net egy másik cégnél juroptelekom amivel 100% meg vagyok elégedve 16/2 viszont most azon vagyunk hogy a upcnél legyen mind2 mert úgy olcsóbb lenne viszont én csak rosszat hallottam róla hogy szakad nem az igazi beleszólnak az adatforgalomba stbstb de ami a lényeg hogy tényleg mennyire stabil mert elég fontos lenne játék munka szempontból ezért kérném a tanácsotok jah a másik hogy amit ők adnának wiffit az milyen mármint tudok benne állítani esetleg mac szűrés wep titkosítás???
Válaszotok előre is köszönöm
ÜDv Márk
-
Bling95
őstag
válasz
jerry311 #16218 üzenetére
csak fura mert mostanában a speedtest iylen 10-et ír ki amióta 50-es net van , amikor csak 30-as volt akkor jött is mindig 26-30 környékén, szóval ha mást nem ennyit mindenképpen tudnia kéne, router nem változott azóta...
csak tényelg az a fura hogy az a link feliret a cisco modem narancssárgán világít
upc weplapján ezt írják : Ha a modem a Fiber Power 50/60/120 sávszélességéhez szükséges sebességgel működik, akkor a DS lámpa zölden világít, ha a sebesség ennél kisebb (FiberPower10/25/30), akkor narancssárgán.
magyarul nem jön az az 50 vmiért, de vajon miért?
-
jerry311
nagyúr
válasz
GeGexx #16222 üzenetére
En pl. elegedett vagyok vele.
Tegyuk hozza, hogy csak vezetekes halozaton vannak elvarasaim, WiFi-nel orulok, ha egy HD youtube video nem szaggat. Kicsit tul sok a WiFi itt a lakotelepen, de egy szeeep naaaagy es eroooos Fontenna megoldotta a problemat. Most en nyomom el a tobbiek jelet, nem ok az enyemet.Ha gigabites halokartyaval, kozvetlenul modemre kotve is lassu akkor telefon: 1221.
-
GeGexx
aktív tag
válasz
kabelmania27 #16225 üzenetére
okés megnézem
-
kabelmania27
félisten
válasz
GeGexx #16224 üzenetére
Routeres topicból idézet: "Az egyes szabványok jellemző átviteli sebességei a gyakorlatban:
G (54Mbit): 20-25Mbit
N lite (150Mbit): 40-50Mbit
N (300Mbit): 80-130Mbit (itt nagyobb a szórás)
(mindez zajmentes környezetben, 100%-os jelszint mellett, az adott szabványt mind a két oldalnak támogatnia kell)"
Kábellel kösd össze a gépedet a routerrel.
Nézd meg milyen értékeket ír ki a modem jelszint oldala. -
GeGexx
aktív tag
válasz
kabelmania27 #16223 üzenetére
Hát wifin keresztül használjuk csak, spec. az én gépemben egy Intel Centrino Wireless-N 1030 hálókari van. A routert a upc adta. Gondolom így kikéne tudnunk használni..
-
GeGexx
aktív tag
Sziasztok, van itt valakinek fiberpower 120 előfizetve és meg is van vele elégedve?
Nekem max eddig 5-6 megával töltött de az átlag jóval a "garantált" 3 mega alatt van -
bubi92
őstag
nekem tökéletesen jön 4 falon keresztül az 50mega! (1043nd router)
-
Bling95
őstag
közvetlen modemből ha jól emlékszem egész jól jön.
de akkor az n-es 300mbps -es router miért küldi lassan?
-
Bling95
őstag
sziasztok!
most lett lecserélve a net 50-esre, küldtek egy cisco modemet.
összedugtuk jön is a net meg minden, viszont elvileg aminek zölden kéne villognia link led, az nálam narancssárgán világít..speedtest mennyire megbízható? mert elég rossz értékeket mérek wifin a szobámban ( 3 fal választja el a routertől)
TP link router egyébként
-
bubi92
őstag
üdv.
olvastam, hogy upc korlátozza a torrentet és hogy nem árt titkosítást bekapcsolni, így nem tudják lehúzni a sebességet p2p kapcsolatnál. ez tényleg így van? hol kell korlátozni? van ilyen beállítás utorrentben, vagy a router beállításainál keressem
-
HofiZoli
senior tag
válasz
kabelmania27 #16208 üzenetére
Nem. Routerre gyanakodtam én is, eddig hibátlanul ment minden.
-
HofiZoli
senior tag
Tudom nem ide, de hátha tudja valaki a választ..
FP120-as előfizum van. Modem-switch-router a felállás. Switchből megy 2 gép, plusz egy régi wifis router. Így használom ki a 3 ip-t. Tegnap este eldobta a router az ip-t, és nagyon nehezen tudtam "szóra bírni" de sikerült. Ma reggel kapcsolom be a gépeket, hol egyiken nincs net, hol egyiken sem. Gondoltam switch.. Van itthon 2 régi switchem azokkal is próbáltam, ugyanez.. Majd akkor lett jó, ha a router hálókábelét nem dugtam be a switchbe. Ahogy bedugom, gépek restart, egyből a hálózatnál kis sárga háromszög..Kérdésem a gurukhoz:
Lehetséges hogy a végét járja a router és az okoz nekem az egész hálóban galibát??
Mert ha bedugom hiba-hegyek, nélküle tökéletes minden..Minden építő választ előre is köszönök!!
-
Egy dolog kijelenthető, szolgáltatótól függetlenül,hogy kábelnet esetén az IP cím cseréje bonyolult feladat és a szolgáltatók állandóan úgy azt a címet adják egy előfizetőnek amit eddig is.
Ha történik modem/router/eszköz csere akkor új IP-t fogsz kapni. -
jerry311
nagyúr
válasz
omikronteta2 #16203 üzenetére
Ha a géped (vagy leginkább routered) folyamatosan működik, akkor folyamatosan meghosszabbítja a lease time-ot. Tehát ha nincs karbantartás, áramszünet vagy mondjuk hosszabb időre router kikapcsolás, akkor kvázi állandó IP címed van. És nincs erőltetett IP csere sem, mint DSL-nél.
Az idejét sem sem tudom már, hogy mikor nyúltam utoljára a DNS bejegyzéseimhez...Mia piccs... Elhúzott itt egy gőzmozdony vontatta szerelvény. Ilyenkor nem szokott nosztalgiavonat lenni.
-
kabelmania27
félisten
Szerintem véletlen.
Ismerősnél kapott a gépem egy ip-t, ismerős nagymamájánál (csak telefon van, de meglehet nézni a webstar modem jelszintjét) pár utcával arrébb lakik, ugyanazt az ip-t kapta a gép.
Nálam Invitel kábelnet van, 4éve ugyanazt az ip-t kapja a gép, mint bekötéskor.
Próbáld ki hogy elviszed a gépedet vagy a router egy ismerősödhöz, akinél UPC net van, és nézd meg ugyanazt az ip-t osztja e ki. -
omikronteta2
csendes tag
És akkor az teljesen random, hogy mikor változtatja meg a UPC? 1 hét-től 5 hónapig bármi lehet?
Köszönöm a segítségeket.
-
jerry311
nagyúr
válasz
omikronteta2 #16200 üzenetére
Azért kapod ugyanazt a címet, mert a Windows először a már használt címet próbálja újra megszerezni. Főleg ha még nem járt le a lease time.
Ha a DHCP szerver rábólint, akkor meg is kapja.
Ez van. Mellesleg, hogy a gépednek milyen IP címe van a belső hálózatodon, az kb. teljesen mindegy. Rapidshare és társai nem azt nézik, hanem a külső IP címed. Ahhoz meg a routerben kell átírni a MAC address-t.Ha szerencsés vagy elég csak azt újraindítani. Ha nincs szerencséd, akkor a modemet is kell. -
club1
veterán
válasz
omikronteta2 #16200 üzenetére
Mert egyediek a MAC address-ek, a világon nincs két azonos. A routerben lévő dhcp szerver pedig egy szabályrendszer alapján osztja le a belső ip címeket (mint ahogy ő is a külsőket a upc-től egy szabályrendszer alapján kapja). Ha ezt átállítod (megváltoztatod a dhcp pool-t) akkor logikusan új ip címet fog kapni az eddig rákötött géped. Ha a pool változatlan, akkor addig ugyanazt az ip-t fogja kiadni a dhcp ugyanannak az eszköznek, amíg az erre meghatározott idő (lease time) le nem jár.
Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- ASUS 18W USB ADAPTER
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest