Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
-
SaitoX
tag
2 kérdésem lenne:
1) Ha 25-ös netre fizetek elő, és nem adnak wifis routert, csak sima modemet, veszek egy saját routert 5-6ezer ft-ért, és abba beledugom akkor ugye menni fog a net és a wifi?
2) Szentendre vagy környékén van valakinek Fibernet? Jó, stabil a szolgáltatás minősége?
-
szrobi66
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
ok, köszi!!!
-
szrobi66
aktív tag
válasz
jerry311
üzenetére
Sziasztok!
Fiberpower 120at használok, és az lenne a problémám, hogy torrentezésnél (utorrent) a feltöltésem nagyon gyászos max 150kb/s, de csak akkor, ha a gigás hálókártyára vagyok csatlakozva, a letöltéssel nincs gond, eléri a 13Mb/s-t. Az integrált hálókártyán ami 100megás nincs gond a feltöltéssel, de ott nem tudom kihasználni a letöltési sebességet. Valakinek valami ötlet? Előre is köszi!! -
-
xcbiker
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
ezeket nem lehet kérni a régi helyett?
-
-
xcbiker
addikt
Üdv!
Melyik UPC-s modem a legjobb, legmegbízhatóbb?
Hogyan tudnám azt beszerezni?
Most scientific atlanta modem van és nem túl megbízható. -
metaldog
senior tag
Hali
Az a problémám hogy a wifi modemembe nem tudok belépni admin/admin felhasználónév és jelszó párossal. Ilyenkor mi a teendő? Lehet régen megváltoztattam és most nem tudom mire

-
-
acromage
csendes tag
Megtévesztő az elnevezés, engem megzavart. "Fiber power"-re változtatták a nevét, de ugyanúgy koaxkábel fut a modembe, mint korábban. Jól mondom?
-
Bármikor lehet lefelé módosítani akciós áron:
- Ha van hűség magasabb csomagra akkor kötbért kell fizetni.
- Ha nincs hűség magasabb csomagra akkor szabadon lehet váltani kisebb csomagra minden nemű következmény nélkül.
Természetesen 1 évet alá kell írni az akciós árhoz.
Én pl tavaly tavasszal váltottam telefon Silver-ről Bronz-ra és megkaptam 550 HUF/hó áron. -
acromage
csendes tag
Üdv. Több éve már upc - internet 30 - at fizetek (EPX2203 modem). Ha most fiberpower 10 vagy 25-re váltanék, 12 hónapos szerződést kell kötni? A kábelt lecserélik, vagy semmi hardvermódosítás nincs, csak papírt aláírom és átállítanak a rendszerükben?
-
kabelmania27
félisten
válasz
SaitoX
üzenetére
Ismerősnél meg van a sebesség. Jobb lesz a ping kábelnetnél, de kisebb lesz a feltöltési sebességed a mostaninál, mert a 25ös nethez 1,5Megabites feltöltési sebesség tartozik, 50Megabithez tartozik 5Mb feltöltés.Ha a modem adási szintje nem kerül 50felé nem lesz gond a kapcsolattal.
-
jerry311
nagyúr
válasz
SaitoX
üzenetére
Nagyjabol mindegy, hogy ki mit mer FP25-tel, legfeljebb akkor lehet jo tanacsado ha nincs messzebb toled 1-2 haznal. Szoval kellene egy utcaszintu cim, de legalabb a kerulet + annak szukebb belos terulete.
Elso korben az jar a legkevesebb maceraval ha megzsarolod a T-home-ot egy lemondassal. Eselyes, hogy naluk is csak 3k-t fogsz fizetni, szolgaltatas valtozozasa nelkul.

-
SaitoX
tag
Sziasztok,
Valaki akinek Fiber Power 25 csomag van tudna nekem csinálni egy speedtest.net -es mérést?
Nekem most T-Home, DSL Extra van, 6780 Ft/hó, 25 mbites, és UPC-re szeretnék váltani, ott ugyanaz a 25 mbites csomag 3250 Ft, tehát feleannyiba se kerülne

Jelenleg ennyivel tudok tölteni:

-
jerry311
nagyúr
válasz
ThaBoss
üzenetére
Pedig a telefonos ugyfelszolganak kellene legyen jogosultsaga lekerni a modem infokat a kozponti rendszerbol, ahol feketen-feheren latszik, hogy eppen milyen cfg fajllal es sebessegekkel megy. Ebbol nem kevesebb mint 1 masodperc alatt illene kitalalnia, hogy egyezik az elofizetett csomaggal vagy sem.

En kerek elnezest (ex)kollegaim hulyesegeert.
-
ThaBoss
senior tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Most végzett a szerelő!
Drága ügyfélszolgálatos, akinek szerződés kötés/módosításkor a dolga lett volna, nem aktiválta be a netet!
Bár személyesen is és 1221-en is jeleztem a gondot, nem értem miért nem bukott ki a hiba.
Szerencsétlen technikusnak kellett ide kiszállni, azért, hogy egy telefonálással elintézze. Mondta is, hogy napi 20-30 kiszállásból legalább fele ilyen dolog...Erről ennyit, ha valakinek hasonló gondja lenne a jövőben, hát nagy valószínűséggel ez lesz a hiba oka!

-
ThaBoss
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Van asztali gép és laptop is. Mindekettőben Intel 6235 dolgozik.
-
-
jerry311
nagyúr
válasz
ThaBoss
üzenetére
Goto 1221.
Ha eddig megvolt a 30 es utana nem jon az ujonan elofizetett sebeseeg, akkor eselyes, hogy nincs hiba a catv rendszerben. Ami szinten eselyes, hogy a szamlazasi rendszernek nem sikerult beallitania az 50-es netet a net felugyeleti rendszerben.
Tehat marad az ugyfelszolgalat, mert ezt a problemat itt a forumon nem tudjuk megoldani. (vagy varhatsz i, mert egy par honapon belul biztosan kibukik a kulonbseg valamelyik hibalistaban es utana majd javitjak) -
ThaBoss
senior tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Tap megy oda.
-
ThaBoss
senior tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
-
ThaBoss
senior tag
Sziasztok!
Anno a 25Mbit-es netemet 30/3-asra növelték, jó ideig így használtam, nagyon jó volt, nem volt vele gondom. Múlt héten volt egy kis reformálás, digitális TV-re váltottunk, de ahogy néztük plusz 2-300Ft-ért meglenne az 50-es Fibernet, így az is ment a kosárba.
Modemcserét kellett eszközölni, ami simán ment, megkaptam az új Cisco-t, bekötöttem, minden rendben, kivéve a sebesség. Egy KB-al sem ugrott meg se le, se fel. Maradt 30/3-as a netem. Így használom, mióta váltottunk. Routeremmel monitoroztam a forgalmamat napokig, ami igazolta a sebességet.
Kivettem a routert, most közvetlenül kapcsolódok a modemhez, de semmi változás. Stabil és fix 30/3 a net, a ping is 5ms körül van, pont, ahogy eddig is volt.
De mégis csak 50-es netre fizettem be, úgyhogy tegnap bementem az egyik ügyfélszolgálatra és panaszkodtam kicsit. Azt a választ kaptam, hogy "a szolgáltatás aktív, de csak 27 Mbit a garantált sebesség".
Van valakinek tapasztalata erről, miért nem akar gyorsulni a net? Vagy valami ötlet, hogy mi lehet a gond?
Köszönöm! -
mlinus
őstag
válasz
Levi123
üzenetére
simán beköttetheted a 25-öst elsőre, aztán megnézni hogy jó-e, ha nem akkor lehet váltani nagyobb csomagra.
a lényeg az, hogy minden attól függ mennyire terhelt az adott terület. ha nagyon, akkor a ping csúcsidőben nem elsz túl fényes preciz játékra(fps-re gondolok, a stratégiák meg szerepjátékok nyilván nem annyira kényesek) a 25-ös csomaggal, hisz csak egy csatornát használ. Ismerősnek 5. kerületben esténként 30-40 ms-el megszokott ugrani a pingje, sokat is panaszkodik. De ezerféle ellenpélda is van erre biztosan.
-
Adler
aktív tag
válasz
ledgeri
üzenetére
a számlán rajta van a magyarázat.
pl.: 60/6 net már nincsen.! a listaára 14000 Ft, amit most kedvezményesen 5300 ft-ért adnak neked(eddig meg ezért 5100 Ft-ot fizettél). ha ezt nem fogadod el, azaz ezt jelzed nekik vagy nem fizeted be a számlád akkor automatikusan a 14000 Ft-ot fogod fizetni!
Amúgy szerintem ez a húzás is a közműadó áthárítása miatt van akiknél már nincs hűségidő.
-
ledgeri
nagyúr
A mostani számlák miért nőttek? (A februárira gondolok) Már hűségidőn kívül vagyok, és 200 forintel több lett..
-
mlinus
őstag
válasz
Levi123
üzenetére
szia, küldtem egy privátot zeroline-al kapcsolatban, érdekel 1-2 dolog

a upc nemzetközi pingjeire gondoltam eslősorban, azok nem annyira fényesek a többi nagyobb szolgáltatóhoz képest. Itt persze ne több száz ms-re gondolj, hanem mondjuk 55ms 35 helyett.
Belföldre persze nincs különbség, ugyanúgy 10 körüli pingértékek vannak.
A másiok dolgot arra irtam, hogy ha fontos a stabil ping lehet hogy jobban járnál egy nagyobb csomaggal ahol docsis 3 modemet adnak, mert ott sokkal jobban oszlik el a terhelés. Docsis 2-őn nagyon elszállhat a ping csúcsidőben ha sokan használják a netet a környéken.
-
Levi123
senior tag
válasz
mlinus
üzenetére
Zeroline internet, van még pár napig, ezek lényege, hogy a le és feltöltési sebesség ugyanaz ill. nincs hűségidő, bekötési díj.
"upc-s pingek eleve nem túl fényesek, docsis 2hálón meg főleg" alatt mit értesz? Magyar szerverekre pl. játéknál mennyi a ping, van tapasztalati értéked? COD, MOHAA, CS stb.
Köszi a választ!kabelmania27Köszi neked is!
-
Adler
aktív tag
-
kabelmania27
félisten
válasz
Levi123
üzenetére
Ismerősnél nincs gond ezzel a csomaggal, ha nem megy 50felé az adási szint nem szakad meg nála a net. Általában webstar modemet adnak, de előfordul hogy ed3as cisco modemet visznek ki, játékkal nincs gond pl cs tökéletesen megy. Jelszintre oda kell figyelni, ha kérsz tv-t ( és ha meg lehet oldani érdemes az első osztóba kötni a modemet), de ha a másodikból kapja a jelet az sem jelent gondot, kérd meg a technikust nézze meg a modem jelszintet bekötés után, ha már ki van építve az ingatlanban a kábel kérhetsz saját beüzemelést is.
-
Levi123
senior tag
Sziasztok!
Internet váltás előtt állok (költözés miatt), jelenlegi szolgáltatómmal elégedett vagyok 8/8 Mbit/s net van, ping ~5ms körül. Ahová költözök ott upc internet, kábeltv van, jelenlegi szolgáltatóm ott nincs jelen.Melyik csomagot ajánljátok? 25/1,5 Mbit/s sebességnél milyenek a pingek játéknál?
Elég sok rosszat olvastam ezzel kapcsolatban..
Köszi!
-
kabelmania27
félisten
-
drbarna
csendes tag
Üdv!
Milyen osztóval van elosztva a koax? - A lakásba bejövő koax a modem előtt ketté van osztva, egyik ág megy a TV felé, a másik a modembe. Először ezt cserélték ki, de a tipusát nem tudom. A modemből egy vadi új 2 m-es kábel megy a laptopba.
További info: a problémán (nem mindig, de általában) szokott segíteni, ha a modemet újraindítom (tápkábelt rövid időre kihúzom). -
drbarna
csendes tag
Kedves Fórumozók!
UPC kábeles internet problémám, hogy időnként elveszik az internetkapcsolat (egy új HP laptopot használok). A UPC kijött, mért, kicserélt egy elosztót a koax kábeles szakaszon (a jelszint nem volt megfelelő). A probléma előfordulási gyakorisága csökkent, de nem szűnt meg. Következő körben kicserélték a modemet egy korszerűbbre. A probléma még mindig jelentkezik. Én elsősorban továbbra is a jelszint elégtelenségére tippelek, de a UPC azt állitja, hogy az már megfelelő. Ha valaki tud segíteni, van tippje, mit lehetne még megpróbálni, kérem írja meg.
Köszönöm. -
vargalex
félisten
válasz
jerry311
üzenetére
Szia!
Bármely, viszonylag erős CPU-val szerelt (pl. TP-Link TL-WDR3600, TP-Link TL-WDR4300, D-Link DIR-825 B1/B2, Netgear WNDR3700 v1/v2, Netgear WNDR3800) OpenWrt kompatibilis routerrel megoldható akár 5 WAN port kezelése is (igaz, így annyi LAN portot vesztesz, amennyit WAN-ra akarsz használni. Azaz 2 WAN esetén marad 3 LAN portod). Elképzelhető, hogy egy TP-Link TL-WR1043ND is elég a feladatra, ott OpenWrt-vel 232 Mbps-t mértem, igaz 1 WAN interface-on.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hidd el pontosan ugy mukodne, ahogy azt elkepzeltem.
Evekig hasznaltam egy 4 WAN portos routert, annak minden nyugjevel es elonyevel egyutt. -
Sanya
nagyúr
-
jerry311
nagyúr
Jut eszembe, tud valaki valami fasza 2 WAN portos routert nagyjából 200/50 sebességre?

Óccsóó is legyen!
Ha már van bekötve DIGI és UPC gondoltam gyorsabbá és redundánsabbá tenném az otthoni hálózat internet kapcsolatát. -
Adler
aktív tag
-
-
A garantáltat törvény miatt kell kiírni, érdeklődj a környéken/szomszédnál akinél már van működő szolgáltatás, hogy milyen.
Nekem 120/10-es van mindig jóval a garantált érték felett vagyok, a feltöltés mindig max-on megy, a letöltés pedig amikor kell meg van napszaktól függetlenül.
Tegnap este 9-kor folyamatosan 10-14 megával töltöttem le, közben ment a seed max-on. -
humax
senior tag
válasz
laszak
üzenetére
szia
koszi a valasz.
de az a garantált, le es feltöltés miat felek.
a diginel 80/25 de a garantált 8/4 Mbpsa upc 120/10 de a garantált 30/ 4
megnéztem a hol lakok, jon a upc 120/10 de őt a garantált, mi van ha csak 30/4 lesz a sebesség, mert úgy tudóm csak akkor reklamálszhatsz ha az alat van a sebesseg
ilyan szempont bol a digi vagy upc bizhato?
pesten lakom, fehervari ut, 1119.
koszi -
-
Kami11
őstag
Igen, elsősorban az érdekelne, hogy ha pl. ma megrendelem, akkor átlagosan hány nap, mire kiér a szerelő és beköti a szolgáltatást? Nem szeretnék net és tv nélkül maradni napokig, mert a másik szolgáltatást ennek függvényében mondanám le.
-
-
Kami11
őstag
Sziasztok!
Upc szolgáltatást szeretnék rendelni -internet,tv- mindezt februárban.
Kérdésem, hogy a megrendeléstől számítva -online- mennyi átlagosan az az idő, míg kijönnek a szerelők bekötni a szolgáltatást? -
JEEMBO
aktív tag
válasz
JEEMBO
üzenetére
Pláne, mert továbbra sem értem a működési jelszint tartományokra a UPC (kb. -15 - + 15dBmV / 40-55dBmV) és a Cisco által elfogadott optimumok eltérését... Ha valaki eltudná magyarázni az okát, kíváncsian olvasom...
Forrás:
http://www.cisco.com/en/US/prod/collateral/video/ps8611/ps8675/ps8682/7017300.pdf -
JEEMBO
aktív tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
5. kiszállás után ED2-ről 3-ra modem csere történt. Az óta ritkábban és max. pár sec-os kieséseket tapasztalunk, viszont sajna log nélkül már nem látom azon akadások okát...

Pedig érdekelt volna már, hogy ED2-vel mivel lehetett volna teljesen DCC T3 time-out mentesíteni s vonalat....
Szerintem még mindig túl magas maradt a jelszint... A fene tudja, hogy a régi Fibernyetes erölködők mely határtól gerjedhethetnek be egy-egy pillanatra...
-
Jégkokó
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Jó ideig nekem is maxon ment, csak januártól kezdett el szarakodni az egész.És Hiába törlöm le majd telepítem ujra a hiba továbbra is fennáll.De a letöltés is csak akkor hajlandó elindulni, ha kilépek az utorrentből és vissza, máskülönben akár egy napig is ott lehet a torrent mégse történik vele semmi se.
-
-
Jégkokó
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
Nem
-
Jégkokó
veterán
Másnál se megy rendesen a feltöltés a torrenteknél?Mert nekem hetek óta szinte minden csak vánszorog.Pedig elötte egy nap 20-30 gigát is feltöltöttem.Nem tudom mi lehet a gond
-
blakey
titán
-
Breeze
aktív tag
Üdv! Upc 50 megás net wifin keresztül 47 mbit jöb, lan kábelon 52 mbit...kérdés az lenne hogy ennyire gáz a upc-s wifi modem...vagy ez így jó ahogy van....anno volt 25 mbit-s és ott egy tplink routeren megvolt a sebesség....vagy esetleg más beállitás kell?
-
laszak
tag
Szia!
Szerintem nézz szét UPC-nél, és a DIGI-nél is, irányítószám, utca, házszám alapján kiderül, milyen netet tudnak adni.
Akár 120Mbit-es neted is lehet, és nem kerül egy vagyonba.
UPC 50Mbit-es csomagtól felfele pl. ingyen ad routert. (nekem ezzel van pozitív tapasztalatom, én is a környéken lakom)Ezek egy elosztóig optikán jönnek, és a házba pedig KOAX kábelen hozzák be.
-
humax
senior tag
sziasztok
budapest fehérvári utcan milyen internet érdemes használni?
az a opti net mennyre jo vagy igaz a sebesség? -
Dan-szan
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
#16796-97 is. A mi lakásunk sem nagy ráadásul a szemközti szobába kell eljutnia a jelnek a laptophoz,és tégla a fal,tehát ebből arra következtetek,hogy szerintem megfelelő jelet-sebességet tud biztosítani számomra.Legfeljebb tartok 1-2 hét teszt üzemmódot addig nem adom el a routert.
-
Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- LG UltraGear 27GR93U-B IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync!
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- 267 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7530U, no GPU
- Lenovo Thinkpad P15 Gen 2 - 82 akkuciklus - 27% ÁFA- Garancia - 0373BE
- HP EliteBook 830 G8 13,3" i7 -1185 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Legfeljebb hűséggel, úgy gondolom jár a kedvezmény.

akkor marad így...