Új hozzászólás Aktív témák
-
sssirius
tag
válasz
WonderCSabo #2547 üzenetére
Régen csináltam már ilyesmiket, de az az érzésem, hogy ha a felhasználó beír egy "e" betűt, akkor azt gond nélkül át fogja alakítani egy egész számmá.
Javaslom neked a stringstream-ek használatát. Ott egy kicsit jobban kézben lehet tartani az ilyesmit.
Ha mindenképp ennél az eljárásnál szeretnél maradni, akkor szerintem olvass be sztringbe és utána használd az atoi vagy strtol függvények egyikét.Szerk.: egyel feljebb lévő hsz.-re szerettem volna válaszolni, bocs.
-
kemkriszt98
tag
válasz
WonderCSabo #2547 üzenetére
while(running) //<-- bool típus
A gond nem itt van... hanem, hogy többet nem áll meg a cin-nél, hogy bekérdezzen valamit hanem rögtön bejut az if be, ott meg ott a continue úgyhogy kezdi elölről... (persze ami még az if ben van az lefut rendesen)
-
kemkriszt98
tag
válasz
WonderCSabo #2544 üzenetére
Nem azt írtam, hogy nem értem az üzenetet hanem, hogy nem olvastam el csak azt ami a jelzett sorra vonatkozik
Szerk.: Ez a téma rég túl van tárgyalva
-
LW
őstag
válasz
WonderCSabo #2518 üzenetére
Btw tényleg mókás megoldás tartom.
Obfuszkált kódot még nem kaptam házi/zh feladat gyanánt, de az ő stílusa közelített felé. -
Oppenheimer
nagyúr
válasz
WonderCSabo #2484 üzenetére
A legtöbb példában amit láttam nem egy osztály tagfuggvenyet adták át, hanem egy globális függvényt, ezért először nem értettem, hogy miért kell 2 paraméter a thread konstruktorának, aztán végül leesett.
emvy: valóban tökmindegy, csak annyi, hogy a mainben meg be kell várni azt a szálat.
Amúgy deklaráltam egy threadeket tároló listát és abba pusholtam bele a futás közben létrehozott threadeket, aztán a létrehozó szál végén vegigiteraltam a listán és mindre meghívtam a joint, így rendben működik.
-
válasz
WonderCSabo #2484 üzenetére
> két paraméteres konstruktort hívja meg
Asszem ellipszis a harmadik, nem ket parameteres, de ez csak szorszalhasogatas.
-
kmisi99
addikt
válasz
WonderCSabo #2477 üzenetére
Kösz meg is oldotta a gondot.
-
kmisi99
addikt
válasz
WonderCSabo #2474 üzenetére
Tényleg azt észre se vettem, még az lenne a konkrét feladat, hogy ha beírok egy szót mint pl ablak 235 akkor a számot is kiírja pl ABLAK 235, de ha szóközt rakok csak az első stringet írja ki.
-
kemkriszt98
tag
válasz
WonderCSabo #2454 üzenetére
Kár ... Amúgy nem tudom, hogy mért írtam azt, hogy magyar oldal... ha esetleg tudtok angol oldalt az is jó
-
cattus
addikt
válasz
WonderCSabo #2454 üzenetére
Asszem az ELTE-nek is van ilyen rendszere. Úgy emlékszem egyik ismerősöm - nem ELTE hallgató - használja, majd megkérdezem.
-
-Faceless-
őstag
válasz
WonderCSabo #2438 üzenetére
Mert ezt c++-ban csináltam, ezzel kezdtem. Ehhez tartozott a kérdés.
-
BTminishop
aktív tag
válasz
WonderCSabo #2349 üzenetére
Közben megoldódott!!!!
-
alapz@j
tag
válasz
WonderCSabo #2343 üzenetére
A Win32 API-ra épülő GUI-hoz még OO tudás sem kell
-
BTminishop
aktív tag
válasz
WonderCSabo #2340 üzenetére
Hát nem sok mindent értek
Én azt szeretném először elérni,hogy a programom ne command promptban jelenjen meg hanem egy önnáló környezetben nem nagyon tudom elmagyarázni.
-
Zsolt1
tag
válasz
WonderCSabo #2315 üzenetére
Sajnos nem sikerült rájönnöm. Idáig jutottam: [link] (Ez igazából egy érettségi feladatsor (2008 emelt) programozás részének 1. feladata azért vannak benne ilyen változónevek.) A CodeBlocks ezeket a hibaüzeneteket adja. Igazából lehet inkább megcsinálom a szokásos "mindent megoldok simán a main függvénybe" típusú módszerrel, mert akkor nem kéne figyelnem, hogy melyik függvénynek mit adjak át.
A feladat célja az lenne, hogy amit az adatok elso() függvényben az uzenetek2 struktúrából a main() függvénybeli uzenetek struktúrának átadjam, hogy tovább tudjak vele a main függvényben feladatokat végezni. -
chabeee
aktív tag
válasz
WonderCSabo #2306 üzenetére
jaj megvan, köszi
-
chabeee
aktív tag
válasz
WonderCSabo #2292 üzenetére
köszönöm
maradjunk a kulturalt koszonetnyilvanitasnal ha kerhetem
[ Módosította: doc ]
-
Jester01
veterán
válasz
WonderCSabo #2267 üzenetére
Előre is le lehet fordítani (AOT). A JIT az interpretálástól szerintem igen messze áll.
-
Jester01
veterán
válasz
WonderCSabo #2265 üzenetére
Izé, alapból a .net az JIT (tehát futásidőben bináris kódra fordul) nem interpreter. Sőt, előre le is fordíthatod. Bár az is tény, hogy van hozzá interpreter is.
-
Dave-11
tag
válasz
WonderCSabo #2196 üzenetére
Ez nem néz ki rosszul, csak az a bajom, hogy valami érthetetlen eredményt kapok :S
És nem csak most fordul elő, korábban próbáltam használni az strcpy() és strncpy() függvényeket, és azok is hasonló eredményt dobtak. Ez miért lehet? -
zulu_mester
tag
válasz
WonderCSabo #2174 üzenetére
Lehet, hogy erre gondolt. De sajnos nem igazán kaptunk megfelelő fejtágítást ezekről a részekről :S
-
zulu_mester
tag
válasz
WonderCSabo #2171 üzenetére
A feladatod C++ függvények megvalósítása lesz. A függvényeket ugyanabban a CPP fájlban
implementáld, a main() függvényben mutass legalább egy-egy példát az összes függvény
működésére! A kódot az érthetőség kedvéért lásd el megjegyzésekkel!
1) Írj C++ függvényt , amely kiírja egy paraméterként adott egész szám abszolút értékét!
Például:
abszolut(10) → 10
abszolut(-5) → 5
2) Írj C++ függvényt, amely bekér két egész számot, és kiírja annak a számtani sorozatnak az
első 10 elemét, amelynek az első tagja az első bekért szám, a differenciája pedig a második!
Például:
szamtani(0,2) → 0 2 4 6 8 10 12 14 16 18
3) Írj C++ függvényt, amely bekér két egész számot, és kiírja annak a mértani sorozatnak az
első 10 elemét, amelynek az első tagja az első bekért szám, a differenciája pedig a második!
Például:
szamtani(1,2) → 1 2 4 8 16 32 64 128 256 512
4) Írj C++ függvényt, amely meghatározza (és kiírja), hogy az argumentumként megadott,
egész számokat tartalmazó vektorban van-e negatív elem, és ha van ilyen, akkor meghatározza
(és kiírja) az egyik ilyen elem indexét!
Például:
vektor = [ 2 , 3 , 4 ]
vannegativ( vektor ) → "Nincs negatív elem."
vektor = [ 2 , -3 , 4 , -5 ]
vannegativ( vektor ) → "Van negatív elem. Az indexe: 1"
5) Írj C++ függvényt, amely az argumentumként megadott, pozitív egész számokat tartalmazó
vektor elemeit rendezi olyan módon, hogy az új sorrendben elöl szerepeljenek a prímszámok
növekvő sorrendben, majd ezt a nem prím számok kövesség csökkenő sorrendben!
Például:
vektor = [ 2 , 3 , 1 , 6 , 7 , 4 , 5 , 9 , 8 ]
rendez( vektor ) → 2 3 5 7 9 8 6 4 1Az 1-3 feladat már kész van, csak a 4-5 feladatban nem tudom, hogy hogyan lehetne vektorként bekérni a számokat.
-
cog777
őstag
válasz
WonderCSabo #2135 üzenetére
Találkoztam már vele igen, de pár platform sajnos nem támogatja.. így ezt találtam ki. Még fejlesztenem kell rajta, rendezett listát akarok csinálni és bináris kereséssel hamarabb megtalálni a keresett pointert. Fákat nem hiszem hogy akarok implementálni.
-
Zoli133
addikt
válasz
WonderCSabo #2137 üzenetére
Annyira lassít, hogy az elvileg szinkronban levő szálak kiesenek a szinkronból emiatt más történik mint normál esetben. Persze jobb híján ezt használom, de vannak dologkk amiket emiatt nem találok meg vele.
-
Zoli133
addikt
válasz
WonderCSabo #2135 üzenetére
Valgrind nálam befolyásolja a program futását, emiatt (nálam legalábbis) nem mindig az igazat mondja.
-
kingabo
őstag
válasz
WonderCSabo #2129 üzenetére
Sejtettem, hogy vannak még (sztem) fontosabb érvek is.
(#2128) Dave-11: bocs, annyi fórumot, topikot olvasok, hogy nem rémlik ki, hol, mit írt korábban.
-
Dave-11
tag
válasz
WonderCSabo #2120 üzenetére
Tehát ha jól értem akkor mondjuk ha egy függvényben létrehozok egy mutatót (pl.: int * p = new int;), akkor a függvény visszatérése után a mutatót még meglesz nekünk, csak már nem fog arra a memóriaterületre mutatni, ahova a függvényen belül. És azon a memóriaterületen továbbra is ott lesz az az érték, amit beállítottunk (pl.: 5), illetve a mutatót továbbra is használhatjuk a függvény után, mutathatunk vele egy másik területre is?
Ez nekünk miért lesz jó? És ahol az 5-öst eltároltuk azt utána hogyan érhetjük el/szabadíthatjuk fel/adhatunk neki más értéket? -
Dave-11
tag
válasz
WonderCSabo #2115 üzenetére
Hát igen, de még csak gyakorolgatok, szóval max 2 esetleg 3 fájllal fogok dolgozni, nagyobb projektet még csak későbbre tervezek. Na jó most erre mondhatod hogy akkor miért kell a code completion, de jobban tetszene ha ott lenne.
Amúgy nem is értem hogy miért nincs ott. Vagy egy vagy másfél hete még sima .cpp fájloknál is működött, meg is lepődtem mikor észrevettem hogy most meg már nem dobja. -
Dave-11
tag
válasz
WonderCSabo #2112 üzenetére
Érdekes, de ha létrehozok egy projektet és abban írom meg akkor működik, de ha csak egy sima .cpp fájlt csinálok abban pedig nem. De mi lehet a baj, nagyon idegesít
-
Dave-11
tag
válasz
WonderCSabo #2112 üzenetére
Igen be van, de így sem jó
Az ilyen alap dolgokat egyébként kihozza, mint például public vagy namespace, de amiket én definiálok azokat nem. -
chabeee
aktív tag
válasz
WonderCSabo #2107 üzenetére
huu, bele se gondoltam a helyzetbe hogy másnak ez hirtelen lehet hogy nagy lesz.
köszönöm a segítséget és bocsánat.@2108 feldobom majd
-
modder
aktív tag
válasz
WonderCSabo #2104 üzenetére
azt magyarul úgy mondják, hogy kazalmemória
-
chabeee
aktív tag
válasz
WonderCSabo #2092 üzenetére
ezt én így tanultam/csináltam:
class Vector {
double * elemek;
int mennyi;
public:
friend ostream & operator<<(ostream & os,
const Vector & v) {
for (int i = 0; i < v.mennyi; i++)
os<<v.elemek[i]<<" ";
return os;
}
}; -
chabeee
aktív tag
válasz
WonderCSabo #2084 üzenetére
rendben, köszönöm
de igen, nekem is működik tagfüggvényként -
Jester01
veterán
válasz
WonderCSabo #2084 üzenetére
Ez nem igaz
Kiválóan működik tagfüggvényként is, miért ne menne?Zoli133: mi okozza a problémát? Kiveszed a halmazt a map-ból, onnantól meg iterálhatsz rajta kedvedre.
const set<string>& s = ab["foo"];
for(set<string>::const_iterator it = s.begin(); it != s.end(); ++it) ... -
gabs84
csendes tag
válasz
WonderCSabo #2030 üzenetére
megpróbálom köszi.
de akkor ezt gyakorlatilag az összes ilyen megjelenítős végére oda kell majd rakni ugye?
annyit még megkérdeznék hogy ez miért van? más a program? ez mindegyiknél így van már? azért csak eltelt 9 év, vagy ez csak ennél a proginál van így?
később már érteni fogom hogy mi ez amit mondtál de most még csak így elfogadom
már csak azért is kérdezem mert főleg ilyen régebben írt könyveket találtam, mire számítsak ezekkel?
amúgy meg köszönöm szépen, mindjárt rápróbálok aztán majd visszajelzek, mennie kell.
-
Azazel999
csendes tag
válasz
WonderCSabo #1978 üzenetére
Na jó, most már nagyon belekavarodtam. Tudnál adni valami támpontot az átláncoláshoz?
-
Azazel999
csendes tag
válasz
Csak, hogy tisztázzuk, jól tudom-e a vágás szabályait:
- a vágási elem bal részfájában lesz minden, nála kisebb elem
- a jobb részfájában minden, nála nagyobb elemTehát, ha ő egy olyan elem volt, aki három szint mélyen van és még ilyen mélyen van neki jobb és bal részfája is, akkor nem tudom, csak úgy átláncolni, vagy igen?
-
Azazel999
csendes tag
válasz
Ráadásul a beszúrással gondom akadt, mert elkezdtem írni a vágás metódust és rájöttem, hogy üres (vagyis NULL pointer) fába nem tud beszúrni ez a szerencsétlen.
-
Azazel999
csendes tag
válasz
Átláncolom? Ezt most nem igazán értem.
A javas megoldás pedig továbbra is elképzelhetetlen számomra.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
WonderCSabo #1734 üzenetére
ezt én is így tudom, ahogy olvastam a compilerek ezen a téren eléggé sokat fejlődtek.
dabadab: köszi az észrevételeket, egy sor dologban megerősítettél.
sebesség tényleg lehet kritikus, az általad leírt probléma pedig különösen érzékenynek tűnik.
Vico87: köszönöm Neked is.
picit igazából rácsodálkoztam, hogy pár év alatt milyen hatalmasat változott a szemlélet, avagy az architektúra (és a különböző patternek) mennyire fontossá váltak. ugyanez a tesztelhetőségre is igaz.
-
modder
aktív tag
válasz
WonderCSabo #1722 üzenetére
elég sok "új" feature van, amiket érdemes lenne átgyakorolni, hogy ne ragadjunk le a nyelv 10 évvel ezelőtti állapotánál. persze leginkább azoknak érdemes, akik aktívan használják.
-
Vico87
tag
válasz
WonderCSabo #1712 üzenetére
Eclipse-t eddig csak Javara használtam, szóval nincs tapasztalatom a C++ képességeiről. Az igaz, hogy az Intellisense egy rakás "zajt" is felkínál, főleg, hogy ugye Windows alkalmazásoknál a windows.h miatt egy csillió deklaráció közül kell kikeresni a dolgokat.
Egy kis ideig használtam Code:: Blocks-ot. Ami tetszett, hogy kis egyszerű, minimalista a nagyágyúkhoz képest, viszont a kódkiegészítése nem a legjobb, ami miatt sokat kell gépelni.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
WonderCSabo #1711 üzenetére
Bocs, lejárt a szerk idő.
Egyébként bmennyere IntelliSensenek hívja az MS, közel sem annyira intelligens. Az Eclipse kód kiegészítője sokkal jobb nála. És most természetesen nem arra gondolok, hogy nem bmi beíráskor ajánl fel dolgokat, mert azt be is lehet állítani... Ha az IntelliSensenél bhol rácsapok a Ctrl+Space-re, akkor mindig ugyanazt a listát dobja fel, amiben a találatok 99.99999%-a totál irreleváns az adott kódrészletre. Az Eclipse pedig felismeri, hogy éppen mit akarsz írni, és abban segít: végigiterálsz egy collectionon, vagy írsz egy felüldefiniált fvt, megvalósítasz vmi elcseszett generices fvt, tökmindegy, az Eclipse faszán kiegészíti, és azt írja le, amit éppen Te is akartál volna. Még a változónevek kitalálásában is segít, így konzisztens lesz a kód. Ezerszer jobb, mint ez az "Intelli"Sense.
-
Vico87
tag
válasz
WonderCSabo #1705 üzenetére
Szerintem nem. Alapból gépeléskor nem, csak függvényhívás nyitó zárójelénél, tagpointernél (->) és scope operátornál. Azt külön kell engedélyezni (és alapból tiltva van), hogy úgy működjön, mint C#-nál, azaz bármit gépelsz, egyből felkínálja. Legalábbis eddig nekem VS2005 óta mindegyik alapból így működik (friss OS install utáni telepítéskor is, szóval joggal feltételezem, hogy ez a default).
Szerk.: C# esetén viszont az a default, amit mondasz.
-
dni
őstag
válasz
WonderCSabo #1684 üzenetére
Egy egy felsőfokú levelező tagozatos szakképzés progalap 2-es kurzus feladata.
Megpróbálom összeszedni a, hogy hol akadtam el és jelentkezem.
-
dabadab
titán
válasz
WonderCSabo #1691 üzenetére
Nem, dehogy kotozkodok, csak arra akarok ramutatni, hogy a pontos, egyertelmu specifikacio baromi fontos dolog. Fontos a szamitastudomanyi vetulete is (hogy a fenebe csinal az ember egzakt programhelyesseg-bizonyitast olyan specifikaciora, hogy "hogyakkor ize, tudod, erted, na!"?) na meg persze a gyakorlati is, lattam eleg sok erofeszitest meg penzt karba veszni csak azert, mert a ket felnek nem sikerult ugyanazt ertenie a homalyosan megfogalmazott reszekbol.
-
dabadab
titán
válasz
WonderCSabo #1689 üzenetére
"ha van, akkor az elsőt add vissza. Csak nincs értelmesen leírva."
Ez ertelmetlenul sincs leirva (mondjuk az "elso" szinten nem egy egzakt fogalom, a "legkisebb" vagy "az elso, amit megtalal a keresoalgoritmus" mar stimmel
).
-
dabadab
titán
válasz
WonderCSabo #1687 üzenetére
Meg pl. nem hatarozzak meg, hogy mi tortenjen, ha tobb szomszedos elem is van a tombben (foleg, hogy az az eset nem is lehetseges, hogy csak egy elemnek van szomszedja a tombben).
Meg magyarul a methodot nem metodusnak hivjak?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
WonderCSabo #1684 üzenetére
"Helyetted nem írhatjuk le az egész kódot, és a szintaktikát, nyelvi elemeket sem magyarázhatjuk el egyenként."
MI AZ, HOGY NEM???
Pedig igazán eltölthetnél vele egy napot.Jók az ilyen kérdések.
(#1683) dni :
hogy ON is legyek, kérdezek valami egészen újat:
Meddig jutottál el?Szerk.: bocs, fáradt vagyok.
-
kmisi99
addikt
válasz
WonderCSabo #1658 üzenetére
LOL. Közben jó lett a borlandal is. Az volt a gond hogy amit elsőnek kiírt hibaüzenet hogy használjak vclt én azt úgy vettem hogy a new/vcl from new applicationba kell beraknom a forrást. De közbe includeolni kellett egy <vcl>-t. Mostmár tökéletes. Csak azt nem tudom hogy ezek után a dic.txt-t hova kell megadni? Amiből a szavakat beolvassa? Mert azt nem nagyon tudom illetve a txt be hogy kell vajon a szavakat beírni?
-
Jhonny06
veterán
válasz
WonderCSabo #1658 üzenetére
Szinte biztos. A korábban linkelt oldalakon is ez volt a hibaüzenetre a legvalószínűbb megoldás.
Az stdio ugye C-s header, szóval..
-
kmisi99
addikt
válasz
WonderCSabo #1636 üzenetére
Ez a Code:: Blocks valóban tökéletesen működik. Már csak azt nem értem mi a szar kínja van ennek a szar borlandnak hogy az stdio nál sír csomó hiba miatt.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
WonderCSabo #1655 üzenetére
Hát az mondjuk igaz, hogy a kezdő valszeg nem tudja azt sem eldönteni, milyen progira van szüksége.
Másik oldalról manapság elég sokaknak van legalább i3-as procija, több mint 4 GB RAM-ja, stb., tehát egyre kevésbé szűk keresztmetszet a hardver. (Értsd: ha tök jól bírja a gép, valaki leszarhatja, mennyire erőforrás-igényes mondjuk egy NetBeans/Eclipse/VS/..., összességében gyorsítja a munkáját.)Igazából valóban nem teljesen egyértelmű, melyik a jobb módszer, ha magától tanulja meg, szívások árán, guglizva, olvasgatva, hogy is kéne kódolni, vagy ha segíti az IDE, így gyorsabban megvan a probléma forrása, és mellé még olvasgat is.
Mindkettő módszernek megvan az előnye, az mondjuk biztos, hogy ha az ember jó hosszan rágódik egy problémán, de végül magától sikerül megoldania, akkor az a megoldási módszer (meg jobb esetben az okok) nagy eséllyel beleverődik a fejébe. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
WonderCSabo #1647 üzenetére
"A VS-t én semmiképpen nem ajánlanám kezdőknek, egyrészt overkill, másrészt ne kössük már az embereket rögtön az MS-hez és a nem portolható kódgyártáshoz."
Szokásos MS-fikázás...Ez már kicsit uncsi.
Ettől függetlenül a Visual Studio egy elég jó IDE.
De még mindig ott a NetBeans és Eclipse, mint ingyenes alternatívák az okosak közül."Azért az Eclipse pl. elég okos IDE, pl. szól, ha olyan kódot írsz, amit nem lehet elérni (pl. végtelen ciklus után, vagy return után), a legperverzebb generices elcseszett szintaktikádat is képes kijavítani, exception, null referencia, inicializálás lehagyása után rögtön szól, stb., stb."
Baj, ha ezeket a kezdőnek jelzi?Egyébként igazából elgondolkodtatott, hogy mitől "overkill"? Mert több erőforrást zabál, mint egy CodeBlocks? Meg jóval okosabb? Igyekszik az arcodba tolni a hibalehetőségeket, és a kódolást segítő eszközöket? Ja, és?
Tulajdonképpen időközben rájöttem, hogy nem biztos, hogy az a jó, ha valaki szív az elején az IDE-vel, magával a nyelvvel úgyis fog szívni eleget.
-
dabadab
titán
válasz
WonderCSabo #1647 üzenetére
Ezek kezdoknel se erdemi hibak, csak sima benazasok - nem azert kovetik el, mert azt hiszik, hogy ez igy jo, hanem annak ellenere, hogy tudjak, hogy nem jo. Azon nincs mit megtanulni, hogy nem irunk elerhetetlen kodreszleteket, ezt mindenki tudja magatol is.
Ami erdemi hiba, az pl. az, ha rosszul tervezi meg az osztalyait, ha tul sok kopipesztet hasznal a kodban (ahelyett, hogy generalizalna es kirakna egy methodba), ha spagettikodot ir, meg ilyenek. Ezeket viszont eszre se veszi az IDE.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
WonderCSabo #1641 üzenetére
nálunk itt a kezdők VS2010el kezdenek, és meglepően jól megy nekik. első két gyak az ismerd meg a compilerről szól (pontosan mire kattints, hogy le is forduljon), utánna működik.
ha komolyabb hibára fut, akkor meg még mindig a hibakód alapján rá lehet jönni, hogy mi történt. szerintem sokkal egyszerűbb az elején, mint mondjuk amennyit én szívtam a dosos borland c++al.
ettől még ugyanúgy megtanulnak szépen kódolni.
papíron kódolásnak szerintem sok értelme nincs. nem tükröz valós felhasználást, ha meg tervezni kell valamit, akkor gráffal/automatával/flowcharttal, esetleg pseudokóddal szerintem jobb eredmény érhető el. megeshet persze, hogy az embernek szinte segítség nélkül kell kódolnia, de pl unix kernelt moddolni az elején még nem fog senki (és a compiler még ott is ad valamennyi visszajelzést ha az ember elszúrja, legalábbis minixnél biztosan).
-
dabadab
titán
válasz
WonderCSabo #1638 üzenetére
Mondjuk - mint a nevebol latszik - a GUI designer resze qt-re van kitalalva, de amugy sima C++ projekteket is kezel, van mindenre (Linux, Windows, OSX alapbol, meg talan Symbianra is le lehetne forditani
), ingyenes, gyors es nagyon kis light weightnek erzodik - es ezzel egyutt a Visual Assist X-szel tuningolt VS2010-hez kepest sem tunik kevestudasunak, sot, egy csomo dolgot jobban tud (pl autoindent meg a zarojelek, idezojelek automata lezarasa rettenetes nagy kiralysag benne) - persze vannak hianyossaga, de nem tul zavaroak, most igy hirtelen csak az jut eszembe, hogy search'n'replace nem megy selectionre.
Ja, es olyan IDE-t meg nem lattam, ami erdemi programozoi hibakat javitott volna.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
WonderCSabo #1641 üzenetére
Persze, ez is egy jó szempont, hogy előbb tanuljon meg programozni, aztán utána már egy kicsit kényelmesebb eszközhöz is nyúlhat.
Egyébként én épp ezért nem is tartom olyan baromságnak azt a számonkérést, ahol eleinte papíron kell írni egy működő kódot (még ha nem is találod el a pontos könyvtári függvényneveket). Még ha sokan köpködnek is rá, és még ha én is utáltam, amikor nekem kellett ugyanezt csinálnom. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
szerintem azért a fv és osztálykiegészítgetés remek, visual studioban pont azt imádtam, hogy ha az ember valamit elszúr, akkor azonnal látszik, mert az intellisense nem ajánl fel dolgokat.
VS express szerintem nem rossz: csomó szempontból tényleg overkill, de egyébként sokat segít (mondjuk a netbeans funkcióleírásait jobban szeretem).
másik oldalról meg ha a tanár ennyire inkompetens, és hosszú távon akár ezzel is akar programozni, akkor szerintem egész egyszerűen el kell kezdeni önképezni sajnos.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Félre ne értsd, most nem beléd akartam kötni.
Azért egy Eclipse vagy egy NetBeans, vagy ehhez hasonló IDE tényleg jobb, mint egy Code::Blocks (és ezek is ingyenesek), még ha a srác számára lehet, hogy most tényleg overkill lenne.
Ettől függetlenül persze, neki most bőven elég kell, hogy legyen a Code::Blocks. Meg ha nem megy, akkor próbálja má' ki, annak csinálnia kéne a dolgát egyből.
Igazából csak annyit állítok, hogy azért kicsit komolyabb célokra már csak kényelmi szempontból sem árthat egy nagyobb tudású IDE. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
WonderCSabo #1636 üzenetére
"Rakj fel egy Code::Blocks-ot, azon simán fog menni."
Hányszor látom azt a kérdést, hogy "Code::Blocks-ot használok, hibát dob a fordító, úrissssten, mi lehet a baj???"Még BME-s levlistákon is látok ilyen gyökér kérdéseket.
Egyébként régebben én is használtam ezt a progit, de tulajdonképpen azonkívül, hogy letisztult a felülete, és nagyon kicsi az erőforrás-igénye (ami valóban nem rossz), más előnyét már nem igazán látom.
Pl. amikor használtam, a kódkiegészítés akkor még nagyon kezdetleges volt, már ami volt hozzá. -
kmisi99
addikt
válasz
WonderCSabo #1634 üzenetére
Hát akkor azt hiszem mégis csak marad a borland. Amikor te lefuttattad neked minden rendben volt? Mert nekem sehogy se jó
Elolvastam a hibaüzit amit linkeltél és ott azt írja használjak vcl-t próbáltam vcl ben is futtatni de az se jó. Elkezdi fordítani majd megnyitja a képen látható stdio.h-t és abban talál csomó hibát. Itt a kép [link]
Jó lenne valahogy megcsinálni még ha hót hulladék az egész progi ahogy van csak kb tegye a dolgát.
Előre is kösz a válaszokat. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
WonderCSabo #1631 üzenetére
jaja, az expressre gondoltam, csak nem jutott eszembe pontosan hogy hívják. Code:
locksot nem ismerem.
ja, nekem is van egy ilyen rossz érzésem, de azért megkérdeztem, hátha...
-
kmisi99
addikt
válasz
WonderCSabo #1623 üzenetére
Kösz a segítséget most már nincs hibakód de mikor futtatom csak felvillan a fordítás felirat meg 0 hiba stb és eltűnik mi lehet a gond?
-
kmisi99
addikt
válasz
WonderCSabo #1619 üzenetére
Nekem egy hót szar is jó végülis. Mint írtam feljebb kb semmi tudásom nincs C++ ban szörnyűek a tanáraim sajnos és a rosszabb csoportba vagyok a másikban rendesen magyaráz a tanár nálunk meg a leg gagyibb dolgokat csináljuk és úgy hogy a tanár nem is magyarázza csak megadja a forráskódot másold be a fordítóba futtasd le kiadja ezt kb ennyi a tanítási módszere.
Az a tanár aki meg az elméletet tanítja az úgy ahogy jó de ha gyakorlaton semmit se tanítanak akkor az elméletet nem fogom megérteni de ez az összes többi csoporttársammal így van egyik se érti egy szemernyit se a c-t míg a másik csoport egész jó.
Beraktam én is a fordítóba a szutykot amit találtam és a case 3 sehogy se jó neki mit tudnék tenni?
-
WonderCSabo
félisten
válasz
WonderCSabo #1616 üzenetére
Szerk.: Na jó, a gyors átfutás után megnéztem fordítóval is a kódot... Hiányzik a main bezáró }-a, a case blokkban való változó deklaráció miatt sír a fordító ( { } közé kéne rakni a blokkot), illetve a getmeaning rosszul van meghívva switchben, helyesen: di.getmeaning(&word);, plusz a main végére kell egy return 0; mert csak abban az esetben tér vissza, ha a case 3 fut le. A case -ekben meg nem ártana két aposztróf közé tenni a számokat, mert kétlem, hogy a user SOH, STX vagy ETX karaktereket vinne be...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
WonderCSabo #1612 üzenetére
igaz.
Hol írtam én, hogy azt kellett volna tenned?
sehol, csak indokoltam a csúnya pongyola fogalmazásomat.és publikusak lesznek, arra gondoltam.
Chipi333: structnál inkább csak annyi, hogy erre a célra szerintem már változók kellenének. bizonyos feladatokra tényleg jó a struct, de erre a célra fura ez a design, aztán meg ezt szokják meg.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
WonderCSabo #1606 üzenetére
és log100(100) == 1
.
persze, egy 11.be járónál inkább nem fejtettem ki az ordot, a lépésszámot, meg az egyéb kapcsolatos szépségeket
.
-
kmisi99
addikt
válasz
WonderCSabo #1600 üzenetére
Hú. Ez nem lehet kicsit sokkal egyszerűbben kb sokkal egyszerűbb sokkal gagyibb módszerrel? 11 es vagyok és lineáris keresésről meg vektorokról infón még véletlenül se hallottam.
-
csepcsavoka
csendes tag
válasz
WonderCSabo #1592 üzenetére
beleírnád a program megfelelő helyére?
és így hogy számolja meg majd ossza el? vagy a többi jó?
próbáltam a füzetből megírni, lehet h teljesen összekeverem a C-t és a C++-t
am gépész vagyok és csak 2 féléves az infó... -
csepcsavoka
csendes tag
válasz
WonderCSabo #1590 üzenetére
#include<stdio.h>
#include<conio.h>
#include<stdlib.h>
#include<string.h>
typdef char nevtip[30];
class Udvozlo_kuldemeny
{
protected:
nevtip Feladas_helye, Udvozlo_szoveg, Alkalom;
long int Feladasi_datum;public:
void Feladas_helyeBE(nevtip Feladas_helyeIN)
{ strcpy(Feladas_helye,Feladas_helyeIN); }void Feladas_helyeKI(nevtip Feladas_helyeOUT)
{ strcpy(Feladas_helyeOUT,Feladas_helye); }void Udvozlo_szovegBE(nevtip Udvozlo_szovegIN)
{ strcpy(Udvozlo_szoveg,Udvozlo_szovegIN); }void Udvozlo_szovegKI(nevtip Udvozlo_szovegOUT)
{ strcpy(Udvozlo_szovegOUT,Udvozlo_szoveg); }void AlkalomBE(nevtip AlkalomIN)
{ strcpy(Alkalom,AlkalomIN); }void AlkalomKI(nevtip AlkalomOUT)
{ strcpy(AlkalomOUT,Alkalom); }void Feladasi_datumBE(long int Feladasi_datumIN)
{ Feladasi_datum=Feladasi_datumIN; }void Feladasi_datumKI(long int Feladasi_datumOUT)
{ Feladasi_datumOUT=Feladasi_datum; }};
class Kepeslap: public Udvozlo_kuldemeny
{
private:
int Belyeg_erteke;
;
public:
void Belyeg_ertekeBE(int Belyeg_ertekeIN)
{ Belyeg_erteke=Belyeg_ertekeIN; }void Belyeg_ertekeKI(int Belyeg_ertekeOUT)
{ Belyeg_ertekeOUT=Belyeg_erteke; }};
class Udvozlo_tavirat: public Udvozlo_kuldemeny
{
private:
int Postan_marado;public:
void Postan_maradoBE(int Postan_maradoIN)
{ Postan_marado=Postan_maradoIN; }void Postan_maradoKI(int Postan_maradoOUT)
{ Postan_maradoOUT=Postan_marado; }};
void main()
{
Kepeslap* kepeslapok;
Udvozlo_tavirat* udvozlo_taviratok;
int i, n, db, kuldossz=0, karossz=0, Postan_marado=0, Belyeg_erteke=0;
long int Feladasi_datum=0;
float karatl=0;
nevtip Feladas_helye, Udvozlo_szoveg, Alkalom;
kepeslapok= new Kepeslap
udvozlo_taviratok= new Udvozlo_tavirat
clrscr();
printf("Mennyi a küldemények száma?\n");
scanf("%d",&n);for(i=0;i<n;i++)
{
printf("A %d. feladási helye?\n",i+1);
gets(Feladas_helye);kepeslapok.Feladas_helyeBE(Feladas_helyeIN)
printf("A %d. üdvözlő szövege?\n",i+1);
gets(Udvozlo_szoveg);
printf("A %d. alkalma?\n",i+1);
gets(Alkalom);
printf("A %ld. feladási dátuma (Pl:20120521)\n",i+1);
scanf("%ld",&Feladasi_datum);
printf("A %d. bélyeg értéke \n",i+1);
scanf("%ld",&Belyeg_erteke);
printf("A %d. postán maradt e (Pl: igen, nem)\n",i+1);
gets(Postan_marado);
}
if(strcmp(Postan_marado,"igen")==0) db++;
karatl=karossz/dbif(strcmp("Budapest",Feladas_helye)==0)
{kuldossz+=Kepeslap(i).Belyeg_ertekeKI();}printf("\nA Budapesten feladott képeslapok küldési összege: %dFt",kuldossz);
printf("\nAPostán maradó táviratokon található üdvözlő szövegek átlaga: %7.2f",karatl);getch();
}na eddig így néz ki tudom van benne pár hiba meg bizonytalankodok is egy kicsit
-
csepcsavoka
csendes tag
válasz
WonderCSabo #1587 üzenetére
ha adsz egy emailcímet elküldöm a majdnem kész feladatot és megnézed h mi hiányzik belőle, nagy segítség lenne...
-
csepcsavoka
csendes tag
válasz
WonderCSabo #1585 üzenetére
3. Hozza létre az Üdvözlő küldemény osztályt a Feladási dátum, Feladás helye, Üdvözlő szöveg és Alkalom adattagokkal. Származtassa belőle a Képeslap és az Üdvözlő távirat alosztályokat. A Képeslap osztályt bővítse a Bélyeg értéke adattaggal. Az Üdvözlő távirat osztályt bővítse Postán maradó adattaggal. Írjon programot, amellyel létrehozhatók a Képeslap és az Üdvözlő távirat egyedeket tároló vektorok. A program tegye lehetővé a feltöltést és a Budapesten feladott képeslapok küldési összköltségének meghatározását, valamint a Postán maradó táviratokon található Üdvözlő szövegek karakterekben mért átlagos hosszának meghatározását.
-
Dave-11
tag
válasz
WonderCSabo #1576 üzenetére
Értem, akkor ez engem, mint kezdőt még nem érint, csak így beletekintés szintjén jó volt, később biztos hasznos lesz
Egyébként van valamilyen szisztéma, ami alapján a címekbe rakja az értékeket? -
dany27
őstag
válasz
WonderCSabo #1561 üzenetére
Köszi!
Nem, még sosem programoztam Java-ban
-
dany27
őstag
válasz
WonderCSabo #1557 üzenetére
A kiírás megy rendesen a vissza olvasással vannak gondok:
Így valosítottam meg: [link]146 és a 39. sorra kapok hibát
Mindegyik ezt: error: expected unqualified-id before '.' token
5let hogy mi lehet a gond?
Előre is köszi!
-
dany27
őstag
válasz
WonderCSabo #1497 üzenetére
Köszi! Megpróbálom és majd jelzek, hogy hogyan sikerült!
-
Des1gnR
őstag
válasz
WonderCSabo #1491 üzenetére
aztamindenit
Köszönöm, nem semmi vagy
Már csak 1 feladat van, remélem azon át tudom rágni magam, ha pedig nem akkor úgy is jövök
-
Des1gnR
őstag
válasz
WonderCSabo #1486 üzenetére
Azt hogy oldanátok meg, hogy az alábbi sorokat a 4. oszlop szerint sorba tudjam rendezni?
7 23 31 164 F
7 23 33 167 F
7 24 11 121 A
7 24 56 142 A
7 25 29 98 F
7 26 24 105 F
7 26 27 113 F
7 26 29 159 A
7 26 34 126 F
7 27 27 108 A
7 27 28 138 F
7 28 18 41 F
7 29 18 123 FA sort-tal próbálgattam így-úgy feldarabolva a tömböt rendezni, de nem akar összejönni.
-
Des1gnR
őstag
válasz
WonderCSabo #1477 üzenetére
Köszi jó tipp volt, bár nem hiszem hogy rendeltetésszerűen használtam a vectort, de a feladatot megoldottam
Más probléma, más feladat:
Van egy txt-m ismét amit beolvasok egy stringbe:A txt tartalma:
7 21 58 69 F
7 22 4 117 F
7 22 39 155 A
7 23 11 99 A
7 23 31 164 F
7 23 33 167 F
7 24 11 121 A
7 24 56 142 A
7 25 29 98 Fstring olv_buffer;
ifstream be (f_nev);
if(be.is_open())
{
while(!be.eof())
{
getline(be, olv_buffer);
cout<<olv_buffer<<endl;
}
}Szeretném megtudni hogy egy adott sorban a végső karakter A vagy F majd kiíratni:
Így próbálkoztam:int n,i=5;
cout<<"Melyik sorban?"<<endl;
cin>>n;
do{
i++;
}while(olv_buffer[n,i]=='A' || olv_buffer[n,i]=='F');
cout << "A karaket: "<<olv_buffer[n,i]<<endl;Erre string subscript out of range hibát kapok, mi lehet a baj?
-
n00n
őstag
válasz
WonderCSabo #1342 üzenetére
Pár hozzászólással később említed, hogy van ebből Objektumorientált feladatsor. Belinkelnéd azt is?
-
bandi0000
nagyúr
válasz
WonderCSabo #1434 üzenetére
Köszönöm jó lett...végre
-
doc
nagyúr
válasz
ezekkel az a baj, hogy pont az objektumorientalt feladatok hianyoznak...
-
n00n
őstag
válasz
Köszi, az első fele könnyű, de utánna már vannak számomra nehezebbek is.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
WonderCSabo #1324 üzenetére
sztornó, elnéztem.
na, akkor most nézem meg a hibaüzenetet.
ok, legegyszerűbb megoldás: hiányzó ; a második sor végén? ha nem az, akkor
"cannot convert from 'char **' to 'const char **'"
mégiscsak a const a hibás.
char** const y = &x működik
const char* x;
const char** y = &x;
szintén. -
doc
nagyúr
válasz
WonderCSabo #1296 üzenetére
azert, mert a 4 byte-os pointerek helyett sok-sok byte meretu objektumokat kell ide-oda pakolaszni
pl. ha fv parameterkent vagy visszateresi ertekkent hasznalod a listat, akkor akar hatalmas mennyisegu adatot kell a verembe rakni/kivenni, ami eleve nagyon lassu muvelet
raadasul mikor a container (jelen esetben a vector) nekiall dolgozni az adatokon (pl. ha a meretnoveles miatt kenytelen az osszes elemet mashova rakni), akkor nem mindegy hogy siman atmasol egy negybyte-os pointert, vagy egy komplett osztalyt rakosgat (raadasul gyanitom, hogy olyankor az osztalyt megsemmisiti, es ugy peldanyt hoz letre a default copy construktorral, de ez csak tipp) -
amargo
addikt
válasz
WonderCSabo #1274 üzenetére
Nem kell izgulni, embert nem ismertem eddig, aki így használja, bár szerintem CPT - Command Post Terminal.
A cmd-t szerintem mindenki megérti vagy terminál. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
WonderCSabo #1270 üzenetére
cpt: command prompt, másképp parancssor.
elsőre kicsit minimál (bár a négy párhuzamos parancssor+csomó segítség miatt meglepően gyors), de pl puttyolva egész használható (úgy már lehet másolni is róla).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
WonderCSabo #1268 üzenetére
hm, CPTből futtatás megoldható/nem túl macera?
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
WonderCSabo #1218 üzenetére
Ahogy nézem, ez nem is lesz olyan egyszerű mint Basic-ben vagy pascalban. Pontosabban el kell sajátítani ezt a programozási stílust is.
Azt nem tudod, ezt miért írja ki buildnél? Ez a MinGW bin könyvtárának egy fájlja. Biztos valami elérési utat rosszul / nem adtam meg.
ld.exe||cannot find -lwxmswd_core|
ld.exe||cannot find -lwxbased|
ld.exe||cannot find -lwxpngd|
ld.exe||cannot find -lwxzlibd| -
proci985
MODERÁTOR
válasz
WonderCSabo #1213 üzenetére
20-30 részfeladatos vizsgán simán lehet egy ilyen az egyszerűbb példák között, ha a tanár a tantárgyi követelményekre reflektáló (pl egyszerű procedurális kódot tud írni részre) vizsgát akar. ettől függetlenül nálunk is kb az első héten volt ez az anyag.
viszont mindkettőt csak használva lehet megtanulni, mindkettőhöz nagyon masszív betanult háttértudás kell ha az ember jól akarja csinálni, mindkettőhöz (logikusan) gondolkodni kell, mindkettőhöz szükséges pattern matching/szituációfüggő használat, és mindkettőhöz eszméletlen kitartás kell, mert több (tíz)ezer óra jól csinálni. mindkettőt aktívan kell használni (felejtés), mindkettő folyamatosan változik, és nagyon hasonló a betanulási görbe. minél több nyelvet beszél az ember, annál könnyebb a következő. és azáltal, hogy az emberi mondatok átkonvertálhatóak logikai kijelentésekké (és fordítva), és a logikai kijelentések megfeleltethetőek kódnak (és fordítva), megvan az átjárás.
svédet gyakorlatilag egy sor programozásban működő ötletet felhasználva tanultam meg. működött, mind. beállítottság érdekes dolog, én szeretem mindkettőt.dabadab igaz, Turing tényleg matematikus volt csak. másik dologgal kapcsolatban valszeg igazad van, összemosódik a terminológia.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
WonderCSabo #1201 üzenetére
hát, első beadandó szerintem lehet. vagy egy egyszerűbb vizsgafeladat, bár szerintem jobb akkor már külön tesztelni, hogy a diák ismeri-e a cin, for, if utasításokat.
nyelv vs programozás: szerintem nagyon is közel állnak egymáshoz. még tétel is van rá, hogy az emberi nyelvek Turing nehezek. Turing pedig nyelvész volt. svédnél konkrétan ki is használtam ezt a fajta gondolkodást: időm nyelvi automatizmusokra nem volt, ellenben logikából és memóriából alapfokig eljutottam, kb procedurális módon (ha kérdőmondat, első output megfelelő állítmány). formális nyelveket nem véletlenül hívják így. felépítésben is van hasonlóság, mind program-, mind élő nyelveknél megfigyelhető, hogy minél feljebb haladunk, annál kevésbé lesz hangsúlyos a szintaxis és annál inkább a struktúra/stílus. ahogy egy fogalmazásnál sem már a nyelvtanon van a lényeg (mennie kell, ugyanakkor összefüggőnek is kell lennie), ugynígy design patterneknél sem az a kérdés, hogy lefordul e, hanem hogy tényleg megoldást kínál e az adott magasabb szintű problémára. élő nyelveknél ugyan nagyobb a hibatűrés, viszont másik részről sokkal de sokkal nagyobb a variancia is.
-
Gyuri16
senior tag
válasz
WonderCSabo #1207 üzenetére
koszonom, mindjart jobban erzem magam
Jester01: gondoltam arra is, par percig kerestem ingyenes c++ kodot obfuszkalo programot, de nem talaltam
erdekes viszont, hogy van par fizetos, de nem igazan ertem mire jo ez. gondolom a visszafejtest akarja neheziteni, de akkor miert nem a leforditott binaris szintjen csinalja az obfuszkalast, mi elonye van a koddal kinlodni? -
Jester01
veterán
válasz
WonderCSabo #1207 üzenetére
Meg azt sem tudja, hogyan kell preprocesszort futtatni
-
7600 GS
addikt
válasz
WonderCSabo #1203 üzenetére
Igen magam jelentkeztem, de csak azért, mert nem volt más lehetőségem. Angolra akartam menni, az az én "szakterületem" de sajnos hátul voltam a sorban.
-
7600 GS
addikt
válasz
WonderCSabo #1201 üzenetére
Nem ennyire bonyolult, mint amennyire a fórumtárs leírta, azért ennyire még nem vagyunk profik (főleg én nem, istenem, hogy mit keresek én infon?)
-
kingabo
őstag
válasz
WonderCSabo #1191 üzenetére
Köszi!
Ezt nem tudom miért nem vettem észre.
Megnéztem a C-s változatot is abban is vannak szép dolgok... Mondjuk nem linker error, "csak" a memória foglalás meg felszabadítás. -
lamajoe
tag
válasz
WonderCSabo #1104 üzenetére
Köszöntem
-
Jester01
veterán
válasz
WonderCSabo #1082 üzenetére
Miért őrülne meg? Az olvasási próbálkozás után a !f (ami igazából ugye f.fail()) szépen kilép. Probléma egy szál se
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Yettel topik
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged