- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
sssirius
tag
válasz
attis71 #2566 üzenetére
Ha nem fontos a sorrendhelyesség, akkor használj std::set-et. A tömb összes elemét belerakod a halmazba, majd utána kiíratod őket, és minden elem csak egyszer fog szerepelni.
Egyéb megoldás:int out[N];
int size;
bool found;
for(int i=0; i<N;i++) {
found = false;
for(int j=0; j<i; j++) {
if(A[i]==out[j]) {
found = true;
}
}
if( !found ) {
out[size]=A[i];
size ++;
}
}Csak figyelni kell rá, hogy nem az egész tömb tartalmaz "értelmes" adatot.
Nem próbáltam ki, de kb. stimmel. -
sssirius
tag
válasz
kemkriszt98 #2550 üzenetére
Kipróbáltam és valóban 0-t eredményez bármilyen karakter beadása esetén. A system("PAUSE") hívást nem használtam még sosem, én cin.ignore(10000, "\n")-t használnék és utána cin.get().
Halvány emlékeimben még rémlik olyasmi, hogy a következő beolvasás előtt érdemes meghívni a cin.sync()-et is.A cin.clear() csak az error flag-et fogja helyrerázni, de ha közben leütsz egy billentyűt akkor az bennmarad a bufferben ezért kell a cin.ignore(10000, "\n") ami legfeljebb 10000 karaktert figyelmen kívül hagy, amíg nem érkezik egy újsor karakter. Így az ENTER-t leütve tudod folytatni a programodat (ha jól sejtem azért van benn a system("PAUSE").
-
sssirius
tag
válasz
WonderCSabo #2547 üzenetére
Régen csináltam már ilyesmiket, de az az érzésem, hogy ha a felhasználó beír egy "e" betűt, akkor azt gond nélkül át fogja alakítani egy egész számmá.
Javaslom neked a stringstream-ek használatát. Ott egy kicsit jobban kézben lehet tartani az ilyesmit.
Ha mindenképp ennél az eljárásnál szeretnél maradni, akkor szerintem olvass be sztringbe és utána használd az atoi vagy strtol függvények egyikét.Szerk.: egyel feljebb lévő hsz.-re szerettem volna válaszolni, bocs.
-
sssirius
tag
válasz
kemkriszt98 #2541 üzenetére
Értem, oké. Ha kételkedsz a szintaktika helyességében, akkor érdemes a függvény hívását kikommentezni. Bár nem biztos, hogy olyan hibaüzenetet kaptál volna ami nyomra vezet.
Nem akartam rosszindulatúan kötekedni, csak én mindig parancssorból szoktam fordítani (new Windows), és ilyen esetben ott szerintem kiírná, hogy mi a baja. -
sssirius
tag
válasz
kemkriszt98 #2536 üzenetére
Ahogy dabadab kolléga mondja... de azért egy fordításnyi fáradtságot szerintem rá lehetne szánni az ilyesmire, ha már annyira érdekel. Ez csak személyes vélemény.
-
sssirius
tag
válasz
Atti575 #2529 üzenetére
Ez nekem úgy tűnik több sebből vérzik... a tömbök elemeit [] operátorral hivatkozzuk, tehát rend[i], valamint én a fopen() függvényt szoktam használni, ha már C (nem C++), de gondolom az általad használt függvény is működik...
Azt viszont nem látom, hogy mitől várod azt, hogy ár szerint növekvő sorrendben írja ki...
Itt egy egyszerű (de nem túl hatékony) helybenrendező algoritmus:
int i,j;
for( i=0; i<db; i++) {
for( j=i; j<db; j++) {
if(rend[i].ar > rend[j].ar) {
struct Nyilvan tmp = rend[i];
rend[i] = rend[j];
rend[j] = tmp;
}
}
} -
sssirius
tag
válasz
Atti575 #2525 üzenetére
std::ofstream out("output.txt");
out << adat;
out.close();Nyilván ha a második sort ciklusban hívod minden autóra, akkor többet is ki tudsz íratni. Ha pedig különböző sorba akarod íratni, akkor out << adat << std::endl;
Persze lehet, hogy rosszul gondolom mit szeretnél...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Microsoft Edge
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA/50 FÉLE HÁZ
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ASUS TUF Gaming F16
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest