- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- iPhone topik
- Yettel topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri16
senior tag
válasz
7600 GS #1202 üzenetére
az en megoldasom nem tetszik? lefordul es mukodik, azt csinalja amit irtal
egy smileyt vartam legalabb, hisz benne van majd 10 perc munkam
amugy ez tenyleg trivialis feladat, ezeket legegyszerubb leirni papirra, te hogyan oldanad meg. szisztematikusan, lepesrol lepesre. aztan megnezed mit lehet benne automatizalni, mik ismetlodnek stb. legalabb egy kicsit probald meg
-
WonderCSabo
félisten
válasz
7600 GS #1202 üzenetére
A bonyolultat ironikusan értettem. Ez egy mérhetetlenül egyszerű feladat, és nem lehet sokkal egyszerűbben csinálni, mint ahogy a fórumtárs megírta. Egyébként mit vársz még? Gyak az egész program felépítését leírta, ha még ez sem megy, euklideszi algoritmusnak még a pszeudokódja is fenn van wikipédián.
Te magad jelentkeztél, nem?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
7600 GS #1194 üzenetére
codeblocks, az valami compiler?
kb a következőt kéne csinálnod:
először bekéred a két számot (mondjuk int jó lesz, esetleg rárakhatsz egy ifet ellenőrizni a számokat). aztán megállapítod, melyik a nagyobb.
ha ez megvan, ciklusosan 1től a kisebb számig menj végig az összes számon. ha osztója az egyiknek (másképp: egyik mod iterátor == 0) és a másiknak is, akkor kiiratod, egyébként meg nem. ha eléred a kisebb számot, ott már több osztó nem lesz.
ez a naív implementáció, csúnya, de működik.
második implementáció: bekéred a két számot, megállapítod hogy szabványosak e (if (input >=10 && input < 100)), megtalálod melyik a kisebbik és nagyobbik, aztán nyomsz rájuk egy euklideszi algoritmust. ha nehezen érthető nézd a példát, vagy az angol oldalat.
miután euklides lefut, meglesz a legnagyobb közös osztó. azt lehet prímfelbontani amiből meg előállíthatók az osztók. ez lehet hogy gyorsabb lenne (tippre alacsonyabb lesz a lépésszám, de nem vagyok teljesen biztos), viszont a kód sokkal bonyolultabb lesz (pl 40 és 80ból lesz egy GCD 40, ami 2^3 * 5, amiből osztók 2, 4, 8, 5, 10,20,40).ha ez egy beadandó: sürgősen kezd el tanulmányozni a könyvet/jegyzetet, ez egy eléggé egyszerű procedurális feladat (értsd, amennyi idő alatt összeraktam a bejegyzést, ment volna a kód is), vizsgán pedig nem hinném, hogy egyszerűbbet fogsz kapni. ha tényleg nincs ötleted, akkor jobb megoldás nem nagyon van. ajánlott pl a madaras stroustrup könyv (programming practice and principle in c++), az remek, de az elején a bevezetőt ugord át és kezd a hello worldos fejezetnél. aztán ülj le, és csináld a feladatokat. magyar könyvek közül én a programozzunk c++ nyelvennel találkoztam (csapongó, száraz és előbb vezeti be a dynamic castet, mint a classokat), illetve az OO c++al, de az meg inkább classokra fókuszál, itt meg inkább procedurális tudás kéne.
-
Gyuri16
senior tag
válasz
7600 GS #1194 üzenetére
#include <iostream>
using namespace std;
#define w a,
#define y i =
#define gl 0
#define tr >>
#define olo a >>
#define hf 0;}
#define lo b;
#define bb ; return
#define x for (
#define f cin
#define gg < a+
#define hh b; i++
#define fw if (!(a%
#define qp << i
#define pl i||b%
#define t b;
#define uw i)) cout
#define o main() {
#define dl << " "
#define l int
l o l
w t f
tr olo lo
x l y 1;i gg hh ) fw pl uw qp dl
bb
gl&hf
(remelem erted a celzast)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- új bontatlan iPhone 16 Pro 128GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia ajándék
- HP 635 laptop eladó
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest