- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolt1
tag
Köszi a segítséget neked is és EQMontoyanak is, a dinamikus tömböt csak azért raktam bele, mert gyakorlaton is ez volt és nem volt erre vonatkozó instrukció, hogy kell-e vagy nem, de közben mástól is megkaptam javaslatban, hogy inkább nem kéne
.
A kommentezésen gondolkoztam hogy kiszedem, mert tényleg zavaró lehet, de valahogy nem volt már erőm egyesével törölgetni, mert komment + "dokumentációval" (pár sor txt-be) kell majd leadnom és inkább írtam párhuzamosan, most viszont kiszedtem(egyébként pte).
Megcsináltam azokat, amiket mondtatok(legalábbis remélem, hogy pontosan azokat), viszont még mindig lefagy valamiért futás után és nem is adja hozzá a sort (ugyan azt a tömböt kapom vissza a művelet után). A codeblocks most nem dob semmilyen hibaüzenetet fordítás alatt. Kiírattam futás közben és elvileg megcsinálja a másolást ott ahol kell, a 4 sorban viszont kiíratáskor ez már nem látszik. main.cpp Matrix.h Matrix.cpp -
Zsolt1
tag
Sziasztok!
Egy operátor túlterheléses feladatban szeretnék egy kis segítséget kérni. Az lenne a feladatom, hogy + operátorral oldjam meg, hogy egy mátrixban az első 0 sorba beillesszek egy tetszőleges sort és az operátor túlterhelés legyen barát függvénye az osztálynak. Ez alapján a két oldal (oldal1, oldal2) alapján próbáltam megoldani a dolgot, de nem sikerül rájönnöm, hogy mi lehet a hiba.
A kód ami nem működik: main.cpp, matrix.h, matrix.cpp A hibalista amit a CodeBlocks dob: [link]
Valamiért azt írja, hogy az arr tömb és az n változó privát és pont ezért nem értem, mert a friend hozzáférés módosítóval ellátott függvény elvileg eléri az osztály privát adattagjait is és úgy csináltam az egészet, mint ahogy a két linkelt oldalon is le van írva + ahogy órán is működött. Ha valaki végignézi ezt az egészet, annak előre is köszönöm! -
Zsolt1
tag
válasz
bandi0000 #2365 üzenetére
Nem akarok belekontárkodni, de szerintem az a legcélszerűbb, ha a kétdimenziós tömb helyett egy struktúratömbbe olvasod be az adatokat, mivel a feladatsor további kérdéseiben enélkül szerintem elég nehéz lesz majd az adatokat kezelned.
A legtöbb ilyen érettségi feladatsornál egy struktúrát kell létrehozni az adatok kezeléséhez és abba kell beolvasni az adatokat. (Én legalábbis így szoktam megoldani.) -
Zsolt1
tag
válasz
WonderCSabo #2315 üzenetére
Sajnos nem sikerült rájönnöm. Idáig jutottam: [link] (Ez igazából egy érettségi feladatsor (2008 emelt) programozás részének 1. feladata azért vannak benne ilyen változónevek.) A CodeBlocks ezeket a hibaüzeneteket adja. Igazából lehet inkább megcsinálom a szokásos "mindent megoldok simán a main függvénybe" típusú módszerrel, mert akkor nem kéne figyelnem, hogy melyik függvénynek mit adjak át.
A feladat célja az lenne, hogy amit az adatok elso() függvényben az uzenetek2 struktúrából a main() függvénybeli uzenetek struktúrának átadjam, hogy tovább tudjak vele a main függvényben feladatokat végezni. -
Zsolt1
tag
Sziasztok!
Egy teljes struktúrát hogyan tudok visszaadni (feltöltés után úgy, hogy megmaradjanak a struktúrán belüli változások) a főfüggvénynek egy másik (void típusú) függvényből? Azt tudom, hogy sima változókat és tömböket címszerinti paraméterátadással (&) lehet visszaadni, de igazából azt nem tudom, hogy ezt egy struktúránál hogyan alkalmazzam.
A feladatot bonyolítja, hogy azt, hogy mekkora struktúratömböt szeretnék létrehozni, egy fájlból kéne kiolvasnom és én már azt is abban a függvényben szeretném megcsinálni (és magát a struktúrát is létrehozni), mint amiből visszaadom majd feltöltés után a struktúrát.
Ezzel az a baj, hogy úgy tudom, hogy a címszerinti paraméterátadásnál már az adott függvény deklarálásánál meg kell adni a paramétereknél, hogy melyiknél akarom megtartani a változásokat, tehát igazából már a függvény meghívása előtt léteznie kéne magának a struktúrának, ezért nem tudom igazából, hogy ez hogyan valósítható meg egyáltalán.Az egész kérdésem lényege:
1, Csak simán struktúrát hogyan tudok visszaadni címszerinti paraméterátadással a main függvénynek egy másik függvényből?
2, Meglehet-e azt oldani valahogy, hogy úgy is visszatudjam adni a struktúrát a változásokkal (feltöltéssel) együtt, hogy azt nem előtte a main függvényben hozom létre, hanem abban a függvényben, amiben a feltöltés is végbemegy. (Olyanra gondolok, mint egy int típusú függvénynél return változó-val vissza tudok adni egy számot, amit abban a függvényben hoztam létre.)A hülyeségekért, túlbonyolításért elnézést mindenkitől!
-
Zsolt1
tag
Köszönöm a segítséget mind a kettőtöknek!
-
Zsolt1
tag
Sziasztok!
Fájlból történő beolvasáskor van lehetőség arra, hogy egy sornál kisebb egységet (szóközig) olvassak be? Megnéztem pár helyen feladatokat és mindenhol csak a getline()-t használják beolvasásra, amivel egy teljes sort lehet beolvasni. C-ben az fscanf()-el lehetett ilyet csinálni. Azért nem jó a getline() mivel egy struktúrába szeretnék beolvasni és ott akkor mindig bontogatnom kéne a stringet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest