Új hozzászólás Aktív témák
-
kemkriszt98
tag
-
kemkriszt98
tag
válasz
jattila48 #4040 üzenetére
Én ezt tényleg értem.. csak azt nem értem, hogy ha tettem, egy breakpointot a cpy. konstruktroba, és az előző kommentemben írt sornál nem állt meg, tehát nem hívódik copy konstruktor, hanem feltételezem az = operátor, akkor miért hisztizik a fordító, hogy nincs megfelelő konstruktor?
-
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok,
A következő kérdésem lenne:
Adott egy osztály(leegyszerüsítve) :class A{
valami* b;
int n;
...
public:
A();
A(A&);
~A();
static A initFromFile(string);
void operator=(A);
...getters/setters...
}És persze a hozzá tartozó implementációk. Most nem írom be, hogy ne legyen túl hosszú de ha szükséges, azonnal pótolom.
A copy constructor és az operator is annyit csinál, hogy a paraméterben kapott objektum n-jét felhasználva lefoglal helyet és átmásolja a sorozat elemeit.
Na már most a probléma az, hogy valahol a kódban deklarálok egy A objektumot majd később probálom értékül adni neki az initFromFile által visszatérített objektumot.. két féle képpen próbáltam:
A a = A::initFromFile("asd");
eredetiAvaltozo = a;és
eredetiAvaltozo = A::initFromFile("asd");
Mind a kétszer ugyan azt a hibát adja a fordító, hogy nincs megfelelő konstruktor.
Az első esetben sejtem, hogy valami olyasmi lehet a baj, hogy a copy konstruktor hívódna, csak az cím szerint várja a értéket, és a függvény visszatérési értékét nem lehet címszerint átadni. Ha igazam van ( vagy legalább közel járok) akkor megmondaná valaki, hogy erre mi a megoldás? Ha tévedek akkor meg azt, hogy akkor mi a probléma...A második esetet egyáltalán nem értem.. ott olyasmi folyik a háttérben amiről fogalmam sincs
A hiba egyébkén mindkét esetben a függvény hívásának sorában jelentkezik, nem benne vagy ilyenek..Előre is kösz a segítséget.
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, megint egy (számomra vicces esemény)
Valaki megkért, hogy dobjak össze egy kis programot ami legenerálja az összes lehetséges kódot a következők alapján:"PCxyzq", ahól az x,y,z és q az ÁBC összes nagy és kisbetűje illetve bármelyik számjegy lehet. Az ötletem a következő: 4db for ciklus megy '0'-tól 'z'-ig és a közbeeső speciális karaktereket simán átugrom... viszont a kimenet így néz ki. Csak ez olyan sokszor, hogy a txt 382mb-t foglal...
A programom:
int db=0;
ofstream f("pc-codes.txt",ios::out);
for(char a='0';a<='z';(int)a++){
bool b1,b2,b3;
b1 = (a>='0' && a<='9');
b2 = (a>='A' && a<='Z');
b3 = (a>='a' && a<='z');
if(!b1 && !b2 && !b3) continue;
for(char b='0';b<='z';(int)b++){
b1 = (b>='0' && b<='9');
b2 = (b>='A' && b<='Z');
b3 = (b>='a' && b<='z');
for(char c='0';c<='z';(int)c++){
b1 = (c>='0' && c<='9');
b2 = (c>='A' && c<='Z');
b3 = (c>='a' && c<='z');
for(char d='0';d<='z';(int)d++){
b1 = (d>='0' && d<='9');
b2 = (d>='A' && d<='Z');
b3 = (d>='a' && d<='z');
string s = "PC" + a+b+c+d;
f<<s << endl;
cout << "Wait...";
db++;
}
}
}
} -
kemkriszt98
tag
válasz
sssirius #2549 üzenetére
Elméletileg ha automatikusan átalakulna akkor (szerintem) az kellene történjen, hogy egy 9 elemű tömb 101. elemét használnám és mindenféle vicces szám jönne ki és nem pedig az amit fent leírtam
Az atoi-s megoldás jónak tűnik.
Attól függetlenül én még kíváncsi lennék miért nem müködik a clear ()...Szerk.: csak, hogy egyértelmű legyen a beolvasott érték alapján piszkálok egy tömböt...
-
kemkriszt98
tag
válasz
WonderCSabo #2547 üzenetére
while(running) //<-- bool típus
A gond nem itt van... hanem, hogy többet nem áll meg a cin-nél, hogy bekérdezzen valamit hanem rögtön bejut az if be, ott meg ott a continue úgyhogy kezdi elölről... (persze ami még az if ben van az lefut rendesen)
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, kezelni szeretném azt ha a felhasználó nem megfelelő típusú adatot ír be. Előzetes ismereteim és a Google segítségével ezt raktam össze:
if(!(cin >> y)){ // az "y" egy int típus, és a felhasználó mondjuk az "e" betűt írja be...
cin.clear();
cout << "Invalid!" << endl;
system("PAUSE");
continue;
}viszont ez azt eredményezi, hogy a while (,ert ez egy whileban van) , rossz típus esetén, ezentúl meg sem áll többet csak a system("PAUSE") kedvéért.
-
kemkriszt98
tag
válasz
WonderCSabo #2544 üzenetére
Nem azt írtam, hogy nem értem az üzenetet hanem, hogy nem olvastam el csak azt ami a jelzett sorra vonatkozik
Szerk.: Ez a téma rég túl van tárgyalva
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, elméleti kérdés:
Adott ez a fügvény:
void lol(int a=5, int b){
//...
}Meg lehet ezt hívni 1 paraméterrel? Tehát lehet jelölni, hogy amit a hívásnál átadok neki az a második paraméternek számít? Vagy ilyen esetben mincs is értelme az alapértelmezett értéknek?
-
kemkriszt98
tag
válasz
WonderCSabo #2454 üzenetére
Kár ... Amúgy nem tudom, hogy mért írtam azt, hogy magyar oldal... ha esetleg tudtok angol oldalt az is jó
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, léteznek olyan magyar oldalak ahol megadnak egy feladatot, megoldod, feltöltöd a cpp-t és helyben ki is értékeli neked?
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, sikerült megoldani az openGl-es problémát viszont adódott egy másik....
Ez a kód ezt a hibát dobja:.....\glut.h|486|undefined reference to `__glutInitWithExit'|
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, valakinek van ötlete erre?
Az openGl tanulását szerettem volna elkezdeni.... nem tudtam rávenni a Code Blocksot hogy müködjön ( akkor is ezt írta) uh. arra gondoltam megírom a házimat... de az se akar menni.... gondoltam zavarják azok a fájlok amiket felraktam (libglut32.a, glut32.dll, glut.h) így újratelepítettem a Code Blocksot... de semmi javulás...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged